Τα όνειρα είναι δωρεάν. Οι κιθάρες πάλι, όχι...

Έκτορας

Δυνατό μέλος
Πόντοι
963
Αυτό είναι ένα νήμα για τις κιθάρες που ονειρευόμαστε να είχαμε στην κατοχή μας, αλλά για την ώρα είναι ανέφικτο. Καθαρό Guitar Acquisition Syndrome (GAS) δηλαδή. Ποστάρετέ τες όλες. Καινούριες, παλιές, πολύ παλιές, συνυθισμένες, μοναδικές, όμορφες, άσχημες, όλες δεκτές.

Για εμένα σήμερα, έχει χτυπήσει άσχημα το GAS μου για μια Duesenberg Starplayer TV. Υπάρχει πλειάδα εξαιρετικότατων χρωμάτων, δεν θα τα χαλάγαμε σε αυτό. Αν είναι και sparkly, ακόμα καλύτερα. Αν είναι και η signature του Mike Cambell, τέλεια!

1758191772581.jpeg

(Σημείωση: Είχα την εντύπωση ότι υπήρχε παλιά ένα παρόμοιο νήμα, αλλά δεν μπόρεσα να το εντοπίσω. Οπότε ξεκίνησα νέο).

Την παρακάτω έχω τα χρήματα να την αγοράσω, και είναι σίγουρο ότι θα την ευχαριστηθώ και θα της φάω τα τάστα πολύ γρήγορα. Είναι ακριβώς η κιθάρα που θέλω, έχει τους μαγνήτες που θέλω τα ξύλα που θέλω και τη γέφυρα που θέλω... Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το έξοδο. Να έβγαζα λεφτά από τη μουσική αν το σκεφτόμουν αλλά για 5-6 διαφορετικούς ήχους δεν το βλέπω. Οι ερασιτέχνες πρέπει αν έχουμε ένα ταβάνι κόστους για το χόμπι μας το οποίο το έχω πιάσει από παλιά, δεν χαλάω άλλα λεφτά, θα παίζω με αυτές που έχω

Η αγαπημένη μου κιθάρα είναι στην ουσία partscaster 😂

Nachocaster. Δεν έχω παίξει και δε θα παίξω ποτέ. Αλλά θέλω

m9ufx7kphjftzl9t8oqo.jpg

1000029668.jpg

Αφού ωραία τα λέμε, θέλω καμιά 15αριά Fender γενικά, θα αρκεστώ σε αυτές τις 4:

1) Fender Showmaster Custom FMT (2001-2005) ***ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ***
2) Fender Acoustasonic Deluxe Stratocaster (2003-2007)
3) Fender HM Strat Reissue (2020-2021)
4) Fender D'Aquisto Standard (1984-1987)

Last edited:
Μια Gretsch 6122, 1962-1970
Λένε ότι οι σημερινές παίζουν καλύτερα από αυτές που έπαιζε ο Chet Atkins, εκτος αν το λες για επενδυτική αξία

Καλά αν είναι να μιλήσουμε τελείως εκτός ρεαλισμού η λίστα τελειωμό δεν έχει - pre war Advanced Jumbo, και μια Bacon & Day και μια Whitley σαν του Fahey, και μια Larson dread και μια banner era J-45, και μια L5 και μια 330 και μια 125, και μια pre-war D-28 και μια 00-17 και μια D-35 με brazilian και pre-CBS Fender μια απ'ολα τον κατάλογο, και μια early production Duo Jet και και μια Parker archtop και και...

Και ρεαλιστικά να το πάμε δηλαδή, του τύπου το παίρνω απόφαση και κάνω οικονομία και χτυπάω, πάλι τελειωμό δεν έχει. Οπότε θα βάλω απλά τι έχει μπει πιο πρόσφατα στη λίστα, (όχι στην κορυφή, αλλά είναι πλέον στη λίστα) μια Gibson SG απο το 1986/87. 'Εχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δε τα βρισκείς σχεδόν πουθενά και που πολύ γουστάρω, και οι τιμές τους είναι σχετικά νορμάλ.

1758198227969.png

Δεν μου αρέσει να ονειρεύομαι, αλλά να βάζω ρεαλιστικούς στόχους, ακόμα και όταν είναι φυσει .......υπερβολικό.
Μιά κιθάρα λοιπόν από κάθε σειρά της Gibson (Lp standard -Studio- Junior- tv Special ) , ένα σκάφος 335 ή 345, μια V, Μια epxlorer, μια Firebird, και μια κιθάρα από τη σειρά της fender που μου αρέσουν (tele- Strat).
Μου λοιπουν το σκάφος, η tv special, η junior, η V, η Χ και η Firebird.
Ελπίζω μέχρι να πεθάνω να τα καταφέρω.
Δεν το λές και 100% ρεαλιστικό , ούτε και 100% ακατόρθωτο......είναι περίπου 11-12Κ......

Δεν μου αρέσει να ονειρεύομαι, αλλά να βάζω ρεαλιστικούς στόχους, ακόμα και όταν είναι φυσει .......υπερβολικό.
Μιά κιθάρα λοιπόν από κάθε σειρά της Gibson (Lp standard -Studio- Junior- tv Special ) , ένα σκάφος 335 ή 345, μια V, Μια epxlorer, μια Firebird, και μια κιθάρα από τη σειρά της fender που μου αρέσουν (tele- Strat).
Δεν το λές και 100% ρεαλιστικό , ούτε και 100% ακατόρθωτο......είναι περίπου 11-12Κ......

Βάλε και μια LP Custom (η ναυαρχίδα, δεν γίνεται αλλιώς) και είσαι έτοιμος. Εδώ θα είμαστε, να σε καμαρώνουμε Λάκη.

Πώς μπαίνω στη λίστα υποψηφίων κληρονόμων;

Βάλε και μια LP Custom (η ναυαρχίδα, δεν γίνεται αλλιώς) και είσαι έτοιμος. Εδώ θα είμαστε, να σε καμαρώνουμε Λάκη.
Δεν με αρέΖουν πολυ οι custom....δεν εχω καταλάβει γιατί.....

Λένε ότι οι σημερινές παίζουν καλύτερα από αυτές που έπαιζε ο Chet Atkins, εκτος αν το λες για επενδυτική αξία
Αν και οι συγκεκριμένες vintage δεν είναι αδιανόητα ακριβές, το λέω γιατί έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο, σκοτεινό χαρακτήρα στον ήχο που δεν ξέρω αν τον πιάνουν οι Γιαπωνέζες κι επίσης έχουν τον συνδυασμό Supertron/Filtertron που και πάλι δεν τον έχουν οι reissue.

Αλλιώς χτυπούσα και reissue κι έβαζα δύο tv Jones, απλά φοβάμαι μην είναι πιο bright και δεν κάνει για rock.

Δεν με αρέΖουν πολυ οι custom....δεν εχω καταλάβει γιατί.....
Τις έχεις συνδυάσει με πιο high gain sounds;

Τις έχεις συνδυάσει με πιο high gain sounds;
Όχι σε εμφάνιση δεν μου πολυαρέσουν......όχι σε ήχο.
Μου αρέσει μόνο η Les Paul Custom White 1985

Αφού μιλάμε για όνειρα, θα αγόραζα τρία τέσσερα μπράτσα Strato πεντέξυ σώματα Strat επίσης μαγνήτες καμιά δεκαριά Σέιμουρ Ντάνκαν βίνταζ μονοπήνιους κλειδιά και λοιπά σίδερα επίσης βίνταζ αισθητικής αλλά φρέσκα σε παραγωγή.
Θα τα έκανα ένα ωραίο δέμα και θα τα έστελνα :
Προς Sir David Jon Gilmour Thames River London UK.

Θα παρακαλούσα τον μπαρμπά-Δαυίδ να βιδώσει ό,τι γουστάρει όπως γουστάρει , αρκεί να μου στείλει σε θήκη την κιθάρα που έφτιαξε.

Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που θα περίσσευαν θα τα έστελνα :
Προς Mr Eric Johnson , Johnson’s Farm Texas.
Με τις ίδιες απαιτήσεις.

Και αφού θα τις είχα σπίτι ,θα έγραφα ένα ΛΑ και θα έκανα μπλάιντ ψηφοφορία στο noiz , ποιος μπάρμπας βιδώνει καλύτερα τα ξύλα.

Ωραίο θέμα Έκτορα και ας βάλει σκοπό ο Λάκης πέρα από τους υδατάνθρακες να μας κόψει και τα όνειρα 😅

Εγώ θα αγόραζα την Fender Violinmaster απλά για να την βλέπω όταν ξεκινάει η μέρα μου.

Web_FCS_1019_NPI_FCS_Violinmaster_HERO_2x.jpg

Αν δεν είχα Gibson LP Custom θα έπαιρνα μία.
Επίσης μια Vicente Carrillo Blanca Passion,μιας και έχω μια Blanca δική του που όμως από τις κακουχίες να παίζω δεξιά και αριστερά,τα έχει φάει τα ψωμιά της..

Αν και οι συγκεκριμένες vintage δεν είναι αδιανόητα ακριβές, το λέω γιατί έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο, σκοτεινό χαρακτήρα στον ήχο που δεν ξέρω αν τον πιάνουν οι Γιαπωνέζες κι επίσης έχουν τον συνδυασμό Supertron/Filtertron που και πάλι δεν τον έχουν οι reissue.

Αλλιώς χτυπούσα και reissue κι έβαζα δύο tv Jones, απλά φοβάμαι μην είναι πιο bright και δεν κάνει για rock.
μια χαρα θα εισαι

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back