Roland aira compact s1

////////////////////////////////////

Αλήθεια, με κάποιο τρικ δεν υπάρχει τρόπος να φέρεις τον ήχο του Minifreak πιο κοντά στου Minilogue Xd για όταν θέλεις κάτι τέτοιο, πιο γεμάτο, πιο μουντό, πιο γήινο κλπ? Πχ κανά tape emulator, κανένα saturation ή... δε ξέρω γω τί άλλο?
Αν μπορεί να γίνει initial το patch φυσικά και γίνεται.
Δεν χρειάζεται όμως. Είναι άλλη η φύση του.
Είναι για όσους το ακούσουν με την μια και πουν εδώ είμαστε ,στο minifreak αναφέρομαι.

Για μένα δεν βγάζει μουσική.
Είναι γεννήτρια .

Με καλύπτουν εφαρμογές του ipad για τέτοια ηχητικά περιβάλλοντα. Αν δεν τις είχα, σίγουρα θα το είχα αγοράσει και ας άναβε μια στο τόσο και αν.

Last edited:
Μια ερώτηση.
Εφόσον η πολυφωνία σε περιορίζει, μήπως το Modwave με 60 νότες θα σε καλύπτει; Ή το opsix.(FM synth)
Θα τα δώ. Αναλογικά και τα 2?

Δεν χρειάζεται όμως. Είναι άλλη η φύση του.
Είναι για όσους το ακούσουν με την μια και πουν εδώ είμαστε ,στο minifreak αναφέρομαι.

Για μένα δεν βγάζει μουσική.
Είναι γεννήτρια .
Μου το κάνεις πιο λιανά? Να το καταλάβω σίγουρα όπως το εννοείς?

Θα τα δώ. Αναλογικά και τα 2?
Ψηφιακά.
Πρεπει να τα ακούσεις όμως.

Όσο για το λιανά....κάνει θόρυβο...είναι ωμό.. έχει ατμόσφαιρα μέσα σε αυτήν ωμότητα...
Δεν θα το είχα να περάσει νότες με ευαισθησία αλλά νότες εδώ και εκεί για να δώσει έμφαση.

Δεν παίζω ηλεκτρονική μουσική πια.
Ούτε χιπ χοπ όπως παλιότερα.
Ούτε κλασικό ροκ πια.

Κάνω cinematic.
Είναι άλλη η φύση της δουλειάς μου.

Last edited:
Ο ήχος έρχεται τελευταίος για τον εξής λόγο.
Κάνω πάλι κάποια σημεία σου παράθεση, τώρα που τα ξαναβλέπω, έτσι για την κουβέντα / ανταλλαγή απόψεων..

Αν δεν παίζει ρόλο ο ήχος τότε τί παίζει?
Ναι σε κάποιους μπορεί να συμβαίνει αυτό που λες, να θέλουν να μάθουν πιο ''κλασσικά'' / ''παραδοσιακά'' αλλά είναι άλλοι τόσοι (βάλε και εμένα μέσα..) που αν δεν τους αρέσει ο ήχος απλά θα το παρατήσουν.
Και εγώ δε σκέφτομαι να πάρω Minilogue Xd απλά επειδή είναι αναλογικό / πιο ζεστό / πιο όμορφα γεμάτος ήχος, πιο σωστα φτιαγμένο για πρώτο Synth κλπ, αλλά επειδή ο ήχος καταρχήν μου άρεσε.

Ακόμα, έχει να κάνει και με το τί ζητάει κάποιος, έτσι δεν είναι? Αν έκανα πχ lo-fi beats, και experimental μπορεί να ήταν προτιμότερο να πάρω το Minifreak... ή και... αν ήθελα περισσότερο πειραματισμούς, αλλόκοτους ήχους, sci fi ηχους κλπ, μάλλον το Minifreak θα ήταν καταλληλότερο.
Γενικά φαίνεται το Minifreak να σε πηγαίνει και σε ακόμα παρα-πέρα πιο περίεργα μονοπάτια στον ήχο σε σχέση με το Minilogue Xd (όχι ότι και αυτό δεν έχει δυνατότητες να κάνει περίεργα πράγματα κλπ.. απλά το άλλο το κάνει πολύ περισσότερο..)

Από ότι βλέπω (αναμένω και την απάντηση σου περι ορολογίας) λένε παντού ότι είναι ένα καλόφτιαγμένο Synth, με πολύ καλό WorkFlow και γρήγορο στο να πάρεις καλό ήχο.... και.... εδώ άλλη μια ερώτηση... Ας υποθέσουμε ότι οι ορολογίες του είναι φρέσκιες, εκτός κλασσικών ορολογιών κλπ... ναι μαζί σου...
Αποκλείεται να είναι το ... μέλλον?

Last edited:
Ψηφιακά.
Πρεπει να τα ακούσεις όμως.

Όσο για το λιανά....κάνει θόρυβο...είναι ωμό.. έχει ατμόσφαιρα μέσα σε αυτήν ωμότητα...
Δεν θα το είχα να περάσει νότες με ευαισθησία αλλά νότες εδώ και εκεί για να δώσει έμφαση.

Δεν παίζω ηλεκτρονική μουσική πια.
Ούτε χιπ χοπ όπως παλιότερα.
Ούτε κλασικό ροκ πια.

Κάνω cinematic.
Είναι άλλη η φύση της δουλειάς μου.
Θα τα δω τα 2 που είπες.

Εγώ κάνω ηλεκτρονική και hip hop style... και κάποια ''ατμοσφαιρικά''..

Εγώ κάνω ηλεκτρονική και hip hop style... και κάποια ''ατμοσφαιρικά''..
Αν έψαχνα εγώ synth,το πρώτο πράγμα που θα κοιτούσα θα ήταν επίσης και πιό έχει και την μεγαλύτερη ευελιξία για να προσαρμοστεί ανάμεσα στα διαφορετικά είδη που θα το χρησιμοποιήσω.
Τα πλήκτρα που θα ακουμπάς,τα κουμπιά που θα γυρνάς,ο τρόπος που θα μάθεις να βλέπεις,να ακούς και να δουλεύεις πάνω του,γενικά.
Αν σου δώσουν και τα 2 χωρίς κανένα preset,στο minilogue με 5 - 6 κινήσεις έχεις φτιάξει ήχο.
Στο άλλο,πιστεύω ακράδαντα οτί οι πάνω από τους μισούς που το έχουν,δέν ξέρουν τι κάνει το knob Matrix,μιάς και ανέφερες την ορολογία.Απλά το σβουρίζουν αριστερά δεξιά και λένε,καλό,όχι καλό και μετά το παρατούν στην ησυχία του.
Ακόμα, έχει να κάνει και με το τί ζητάει κάποιος, έτσι δεν είναι? Αν έκανα πχ lo-fi beats, και experimental μπορεί να ήταν προτιμότερο να πάρω το Minifreak... ή και... αν ήθελα περισσότερο πειραματισμούς, αλλόκοτους ήχους, sci fi ηχους κλπ, μάλλον το Minifreak θα ήταν καταλληλότερο.
Πιστεύω το Κ2 της behnriger θα ήταν καταληλότερο και θα σου γλύτωνε και χρήματα και τα ρέστα κανένα πετάλι για βρωμιά και εφέ.
Σωστά,τι ζητάει κάποιος και τί εμπειρία έχει πάνω στο κομμάτι του εξοπλισμού,που θα τον οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν ρωτάς την προσωπική μου γνώμη,σε μιά συνολική οπτική και ακουστική εικόνα,λίγο δύσκολο.

Κάνω πάλι κάποια σημεία σου παράθεση, τώρα που τα ξαναβλέπω, έτσι για την κουβέντα / ανταλλαγή απόψεων..

Ναι σε κάποιους μπορεί να συμβαίνει αυτό που λες, να θέλουν να μάθουν πιο ''κλασσικά'' / ''παραδοσιακά'' αλλά είναι άλλοι τόσοι (βάλε και εμένα μέσα..) που αν δεν τους αρέσει ο ήχος απλά θα το παρατήσουν.
Και εγώ δε σκέφτομαι να πάρω Minilogue Xd απλά επειδή είναι αναλογικό / πιο ζεστό / πιο όμορφα γεμάτος ήχος, πιο σωστα φτιαγμένο για πρώτο Synth κλπ, αλλά επειδή ο ήχος καταρχήν μου άρεσε.

Γενικά φαίνεται το Minifreak να σε πηγαίνει και σε ακόμα παρα-πέρα πιο περίεργα μονοπάτια στον ήχο σε σχέση με το Minilogue Xd (όχι ότι και αυτό δεν έχει δυνατότητες να κάνει περίεργα πράγματα κλπ.. απλά το άλλο το κάνει πολύ περισσότερο..)

Από ότι βλέπω (αναμένω και την απάντηση σου περι ορολογίας) λένε παντού ότι είναι ένα καλόφτιαγμένο Synth, με πολύ καλό WorkFlow και γρήγορο στο να πάρεις καλό ήχο.... και.... εδώ άλλη μια ερώτηση... Ας υποθέσουμε ότι οι ορολογίες του είναι φρέσκιες, εκτός κλασσικών ορολογιών κλπ... ναι μαζί σου...

Ίσως να μην έχει σχέση με το θέμα, αλλά θέλω να προτείνω μια ποιοτική ιστοσελίδα για διασκέδαση και παιχνίδια. Έχει απίστευτα ωραία επιλογή σε παιχνίδια.
Τα μινιμαλιστικά και κλασικά synths είναι σίγουρα υπέροχα, αλλά το πραγματικό μέλλον φαίνεται να ανήκει σε αυτούς που πειραματίζονται με νέους όρους και δημιουργούν ασυνήθιστους ήχους. Εδώ είναι που ξεκινά η πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία: να δοκιμάζεις νέες προσεγγίσεις, να συνδυάζεις απρόσμενους ήχους και σταδιακά να διαμορφώνεις το δικό σου μοναδικό στυλ. Είναι σαν να παίζεις στο όριο του γνώριμου και να ανακαλύπτεις κάτι πραγματικά δικό σου που εμπνέει.

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και τη βοήθεια.
Τελικά θα πάω σε λίγο καιρό για Hardware Synth για να κατασταλάξω στο τι ακριβώς θέλω και να ψάξω τα πράγματα καλύτερα.
Μέχρι τότε για να παίζω (και να ζεσταίνω τους ήχους μου ) πήρα το παρακάτω.... 🤣

Screenshot_20250926-195118.Φωτογραφίες.png

Ωραίο.Δέν ξέρω τι κάνει,αλλά πιστεύω σχεδιάστηκε αύγουστο μήνα,οπου οι σχεδιαστές της Roland έλειπαν με άδεια και στο γραφείο βρισκόταν μόνο ο λογιστής.

Ωραίο.Δέν ξέρω τι κάνει,αλλά πιστεύω σχεδιάστηκε αύγουστο μήνα,οπου οι σχεδιαστές της Roland έλειπαν με άδεια και στο γραφείο βρισκόταν μόνο ο λογιστής.
Α μην το λες χαχα ... Εμφανισιακά ωραίο είναι ...
Σήμερα τυχαία σε ένα μαγαζί είδα ένα Roland sh-01a boutique κάπως έτσι... Κούκλι !!

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεια.

Λίγες πρώτες εντυπώσεις από το Microfreak.

Είναι μικρό αλλά όσο πρέπει και σου επιτρέπει να δουλέψεις άνετα με τα knobs και τα κουμπιά του που έχουν πολύ καλή αίσθηση στο πάτημα/γύρισμα.

Πολύ ενδιαφέρον και βαθύ, εύκολο στον σχεδιασμό ήχου και η ροή εργασίας μοιάζει κατανοητή. Μπορεί να ξερεις το 10% του μηχανήματος αλλά μέσα σου να πιστεύεις ότι το κατέχεις πλήρως.

Αρκετά γρήγορα μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάξεις τον ήχο σου και ξέρεις που να πας και τι να κάνεις τι να πειράξεις για απλά πράγματα αλλά και για λίγο πιο βαθιά. Πλήρης δυνατότητες ακόμα φυσικά δε μπορώ να τις καταλάβω αλλά νοιωθω ότι είναι ατελείωτοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να φτιάξεις τον ήχο σου.

Αρνητικό μέχρι ώρας

- οι ήχοι δεν μου ακούγονται πολύ γεμάτοι (με τα effect όπως reverb/delay/chorus που βάζω από το SP και το ακούω realtime είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα), σαν να μην έχουν πολύ σώμα (στα μπάσα μια χαρά είμαι που ήταν ο αρχικός λόγος που πήρα ένα εξωτερικό synth για ένα dawless setup παρέα με το SP404mkii).
Τα Pads ακούγονται περίεργα και δεν έχω καταφέρει να φτιάξω αλλά ούτε να ακούσω από όλα τα έτοιμα δείγματα που έχει μέσα, ένα πραγματικά απαλό, γεμάτο, κλασσικό pad ρε παιδί μου ... Βέβαια από την άλλη μπορείς να κάνεις τρέλα πειραματικά πράγματα σε μακρόσυρτους ήχους και στο παρασκήνιο τους να δίνουν τρελή ατμόσφαιρα/ Ρυθμό ή ότι άλλο θέλεις. Και το πληκτρολόγιο αφής με τις διάφορες ευαισθησίες του σε πόσο πάτημα , όλο το δάχτυλο ή λίγο δάχτυλο πατάει πάνω τους κλπ κλπ το κάνει τρομερά ενδιαφέρον.

Εδώ μερικά δείγματα ψιλό mainstream ήχων που τα πάει καλύτερα από ότι είναι κατά βάση τα "μαμά" presets που έχει μέσα του από το εργοστάσιο.

Last edited:
Arturiάρα!!!!!!!!!!
καλοριζικο και καλοπαιχτο! να το ευχαριστηθεις,,, που θα το ευχαριστηθεις ειναι σιγουρο!!!!!

Καλορίζικο, να το ευχαριστηθείς και να το ξεζουμίσεις. Είναι από τη φύση του hybrid/digital και η κίνηση να το περάσεις από το SP σοφή και αποτελεσματική. Με chorus και reverb θα του δώσεις περισσότερο "σώμα", θα γεμίσουν οι ήχοι, τα pads. Καλή συνέχεια!!! Μπράβο Στρατηγέ μου!

Χμ... έπεσα τυχαια πάνω σε αυτό το βίντεο τώρα ... Ενδιαφερον...

Βλεπω και άλλα του παρόμοια βίντεο τώρα

Last edited:
Ερώτηση.
Πήρα μια βάση σήμερα για τα πλήκτρα και βλέπω ότι στη μια μεριά (η κάτω μεριά όπως μου το έδωσαν και δεν το είδα το είδα σπίτι τώρα) έχει κάτι σαν καφέ χρώμα σαν σκουριά αλλά δε φαίνεται ακριβώς για σκουριά.
Άμα το σκουπίσω φεύγει καθαρίζει χωρίς νομίζω να αφήνει στίγματα κλπ στο σίδερο.
Έχουν και τα ποδαράκια στις άκρες στο καουτσούκ πάνω το ίδιο σαν χώμα.

Μήπως είναι κάποιο υλικό που μπαίνει πχ σαν σκόνη χαλκού δε ξέρω γω που μπαίνει σε τέτοιες βάσεις για προστασία?

Attachments

• IMG_20251228_132153885_HDR.jpg
    IMG_20251228_132153885_HDR.jpg
    1.1 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_20251228_132327914_HDR.jpg
    IMG_20251228_132327914_HDR.jpg
    1,020.1 KB · Εμφανίσεις: 0
δεν νομιζω!
ας μας πει ομως καποιος που να εχει καποια παρομοια,,,
Την πάω πίσω σε λίγο και θα πάρω την ίδια από άλλο κατάστημα στο δρόμο ώστε να δω στο άλλο αν θα είναι οκ σε κατάσταση πρώτα μην είναι κουσουρι της.
Ευχαριστώ πάντως.

Ερώτηση.
Πήρα μια βάση σήμερα για τα πλήκτρα και βλέπω ότι στη μια μεριά (η κάτω μεριά όπως μου το έδωσαν και δεν το είδα το είδα σπίτι τώρα) έχει κάτι σαν καφέ χρώμα σαν σκουριά αλλά δε φαίνεται ακριβώς για σκουριά.
Άμα το σκουπίσω φεύγει καθαρίζει χωρίς νομίζω να αφήνει στίγματα κλπ στο σίδερο.
Έχουν και τα ποδαράκια στις άκρες στο καουτσούκ πάνω το ίδιο σαν χώμα.

Μήπως είναι κάποιο υλικό που μπαίνει πχ σαν σκόνη χαλκού δε ξέρω γω που μπαίνει σε τέτοιες βάσεις για προστασία?
Μάλλον αντισκωριακό ή λιπαντικό λάδι είναι ρίχνουν για να μη σκουριάσει κατά τη μεταφορά από την Κίνα στα κοντέινερ :ROFLMAO: Το παράκαναν και με τον καιρό έγινε λάσπη. Δεν το είδε κανεις να το σκουπίσει και στο έδωσαν έτσι, δυστυχώς.

Μάλλον αντισκωριακό ή λιπαντικό λάδι είναι ρίχνουν για να μη σκουριάσει κατά τη μεταφορά από την Κίνα στα κοντέινερ :ROFLMAO: Το παράκαναν και με τον καιρό έγινε λάσπη. Δεν το είδε κανεις να το σκουπίσει και στο έδωσαν έτσι, δυστυχώς.
Όλα καλά την πήρα από αλλού και είναι οκ την άλλη την πήγα πίσω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back