Δοκιμή με 11άρες, και εντυπώσεις

Αντίθετα με εσένα εγώ νιώθω ποως στους humbuckers είναι εύκολο οι μπάσες χορδές να κυριαρχήσουν και αποφεύγω τα heavy bottom/skinny top sets.

Δεν έχω διαφορετική άποψη. Στη συγκεκριμένη κιθάρα έχω heavy bottom καθαρά για να έχω αποθέματα relief. Εάν τον χειμώνα δω ότι με παίρνει, θα βάλω φυσιολογικό σετ 10αρες. Εννοείται ότι μπασιλα από χορδές και μπασιλα από διπλούς δεν είναι το ιδανικό.

Συμφωνώ γενικά με όσους λένε ότι το gauge περισσότερο για την τάση το αλλάζουμε παρά για τον ήχο. Προσωπικά στις στρατ μου παίζω με 11-49 εδώ και πολλά χρόνια γιατί αυτή η τάση με βολεύει ακριβώς. Θα ήθελα να μπορώ και στις τέλε αλλά εκεί με τις 11άρες χάνεται μεγάλο κομμάτι του definition στον ήχο (για τα δικά μου γούστα εννοείται) οπότε έχω κρατήσει 10άρες.

Όσον αφορά τα μεγάλα gauges σε blues-rock παιξίματα, η μόδα ξεκίνησε φυσικά από τον SRV ο οποίος ήταν τέρας της φύσης όσον αφορά τη δύναμη των χεριών και τον τρόπο που κοπάναγε την κιθάρα. Έχω την εντύπωση δηλαδή, όσο κι αν η σχετική μυθοπλασία λέει άλλα, ότι και για εκείνον περισσότερο πρακτική απόφαση ήταν για να μη διαλύονται οι χορδές μετά από 5 κομμάτια, παρά θέμα ήχου.

Εδω και κάποια χρονια υβριδικό flatwound 008-038.
Παιρνω ενα σετ ecg23 daddario και μια 8αρα και πεταω την 48αρα.
Δεν υπαρχει θεμα ακουγομαι δεν ακούγομαι. Ηλεκτρισμός είναι.

Εδω και κάποια χρονια υβριδικό flatwound 008-038.
Παιρνω ενα σετ ecg23 daddario και μια 8αρα και πεταω την 48αρα.
Δεν υπαρχει θεμα ακουγομαι δεν ακούγομαι. Ηλεκτρισμός είναι.
Ωραία ιδέα.
Αυτό το κάνεις σε strat;
Δεν είναι πολύ χαμηλό το tension; Εγώ με 10-38 είχα σχεδόν ξεβιδώσει τελείως το truss rode (σε μια squier strat CV50)
Ποια μονή 8άρα επιλέγεις; Θα πρέπει να είναι Chrome, σωστά;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back