Τιμή για αλλαγή χρώματος κιθάρας

runningwild77

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα σε όλους!Είμαι αριστερόχειρας, παίζω κιθάρα και επειδή οι επιλογές σε μας τους αριστερόχειρες είναι αρκετά περιορισμένες, πριν από 2 χρόνια-εν γνώσει μου-πήρα μια Highway 1 strato σε ενα χρώμα που δε μου άρεσε και πολύ, με σκοπό κάποια στιγμή να την πάω σε μάστορα να της αλλάξω χρώμα. Θέλοντας να τη φέρω στο φυσικό χρώμα του ξύλου (alder) πήρα τιμή από επαγγελματία για ξύσιμο και μετά πέρασμα πάλι με βερνίκι νίτρου( σαν κι αυτό που έχει η συγκεκριμένη σειρά) και μου είπε 270 ευρώ. Επειδή τα χρήματα μου φάνηκαν αρκετά (παραπάνω από το 1/4 της τιμής) θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει αν όντως εκεί κυμαίνονται οι τιμές,
αν ο μάστορας συνυπολογίζει και την αξία της κιθάρας κλπ.Επίσης αν γνωρίζετε σε Αττική επαγγελματίες,καλοδεχούμενη κάθε πρόταση. Επαναλαμβάνω πρόκειται για: Ξύσιμο και πέρασμα με βερνίκι νίτρου ,όχι χρώμα κλπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Καλή συνέχεια σε όλους!

Καλησπέρα,

270 για αφαίρεση χρώματος και λούστρο νιτροσελουλόζης και μαζί με συναρμολόγηση, set up, χορδές κλπ που αναγκαστικά θα γίνουν, εμένα μου φαίνονται και λιγα... ή τουλάχιστον πολύ καλά.

Να έχεις υπόψη πως από τη στιγμή που θα κάνεις αυτή την εργασία η αξία μεταπωλησης της κιθάρας σου θα πέσει πολύ. Καλυτερα να το σκεφτείς καλά, καθώς εκτός από το παραπάνω, το αποτέλεσμα της εργασίας μπορεί να είναι χειρότερο του εργοστασίου

Καλησπέρα,

270 για αφαίρεση χρώματος και λούστρο νιτροσελουλόζης και μαζί με συναρμολόγηση, set up, χορδές κλπ που αναγκαστικά θα γίνουν, εμένα μου φαίνονται και λιγα... ή τουλάχιστον πολύ καλά.
Καλησπέρα,

απλά ήθελα μια τάξη μεγέθους για τέτοιου είδους εργασίες, φοβήθηκα μήπως είναι τσιμπημένο γιατί είμαι παντελώς άσχετος. Ευχαριστώ και πάλι!

Να έχεις υπόψη πως από τη στιγμή που θα κάνεις αυτή την εργασία η αξία μεταπωλησης της κιθάρας σου θα πέσει πολύ. Καλυτερα να το σκεφτείς καλά, καθώς εκτός από το παραπάνω, το αποτέλεσμα της εργασίας μπορεί να είναι χειρότερο του εργοστασίου
Μου τον σύστησε γνωστός μάστορας του κέντρου και υπάρχει και δείγμα δουλειάς του στο διαδίκτυο. Τώρα για τη μεταπώληση ευχαριστώ για την πληροφορία.

Και επιπλεον :ROFLMAO: εχε υποψη σου οτι, αν η κιθαρα σου εχει solid χρωμα, πιθανοτατα απο κατω τα ξυλα δε θα ειναι οτι πιο ομορφο εχεις δει ποτε. Ετσι και αλλιως το alder δεν ειναι και το πιο εντυπωσιακο οπτικα ξυλο, και αν και τα δεσιματα σε κομματια κλπ ειναι χυμα, που ειναι πολυ πιθανο σε σωμα προσιτης σχετικα κιθαρας με solid χρωμα, τοτε μπορει να βγει και χειροτερη στο τελος

Και επιπλεον :ROFLMAO: εχε υποψη σου οτι, αν η κιθαρα σου εχει solid χρωμα, πιθανοτατα απο κατω τα ξυλα δε θα ειναι οτι πιο ομορφο εχεις δει ποτε. Ετσι και αλλιως το alder δεν ειναι και το πιο εντυπωσιακο οπτικα ξυλο, και αν και τα δεσιματα σε κομματια κλπ ειναι χυμα, που ειναι πολυ πιθανο σε σωμα προσιτης σχετικα κιθαρας με solid χρωμα, τοτε μπορει να βγει και χειροτερη στο τελος
Να'σαι καλά!Σημαντική πληροφορία.

Η τιμή ακούγεται νορμάλ πάντως, ειδικά αν όπως είπε ο Shelter περιλαμβάνει σετ απ κλπ.

Η μεταπωλητικη αξια της κιθάρας θα επηρεαστεί όντως, αλλά να σου πώ την αλήθεια δεν είναι και το τέλος του κόσμου κατ'εμε. Δεν μιλάμε για κάποιο vintage όργανο ή κάτι σπάνιο, εγώ στη θέση σου δεν θα κολλαγα εκεί, αλλά να το έχεις υπόψην σου σίγουρα.

Το άλλο που θα με απασχολούσε, ειδικά αν η κιθάρα έχει τώρα κάποιο solid χρώμα και δεν ξέρεις πως είναι απο κάτω, είναι μη τυχον είσαι άτυχος και ειναι πολλά ασσύμετρα κομμάτια ξύλου ή έχουν διαφορετικούς τόνους κλπ...δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρεις πριν γίνει βέβαια.

Εdit με πρόλαβε και ο Μάνος

Και εμένα καλή μου φαίνεται η τιμή για νίτρο. Θέλει πρώτα να βγει το υπάρχον βερνίκι, να τριφτεί, να γεμίσουν οι πόροι του ξύλου, να ξανατριφτεί, να περαστεί βερνίκι, να γυαλιστεί και να στεγνώσει. Δεν είναι δουλειά μισής μέρας.

Πάντως η highway strat σου πιθανότατα θα αποτελείται από πολλά κομμάτια αδιάφορου ξύλου και το αποτέλεσμα στο διάφανο μπορεί να είναι απογοητευτικό. Στη θέση σου θα έβρισκα και μια δεύτερη επιλογή σε solid χρώμα.

Η τιμή ακούγεται νορμάλ πάντως, ειδικά αν όπως είπε ο Shelter περιλαμβάνει σετ απ κλπ.

Η μεταπωλητικη αξια της κιθάρας θα επηρεαστεί όντως, αλλά να σου πώ την αλήθεια δεν είναι και το τέλος του κόσμου κατ'εμε. Δεν μιλάμε για κάποιο vintage όργανο ή κάτι σπάνιο, εγώ στη θέση σου δεν θα κολλαγα εκεί, αλλά να το έχεις υπόψην σου σίγουρα.

Το άλλο που θα με απασχολούσε, ειδικά αν η κιθάρα έχει τώρα κάποιο solid χρώμα και δεν ξέρεις πως είναι απο κάτω, είναι μη τυχον είσαι άτυχος και ειναι πολλά ασσύμετρα κομμάτια ξύλου ή έχουν διαφορετικούς τόνους κλπ...δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρεις πριν γίνει βέβαια.

Εdit με πρόλαβε και ο Μάνος
thanks,εκεί θα παίξει plan b να τη φέρει ο μάστορας σε χρώμα που να μου κάθεται καλά οπτικά.

Και εμένα καλή μου φαίνεται η τιμή για νίτρο. Θέλει πρώτα να βγει το υπάρχον βερνίκι, να τριφτεί, να γεμίσουν οι πόροι του ξύλου, να ξανατριφτεί, να περαστεί βερνίκι, να γυαλιστεί και να στεγνώσει. Δεν είναι δουλειά μισής μέρας.

Πάντως η highway strat σου πιθανότατα θα αποτελείται από πολλά κομμάτια αδιάφορου ξύλου και το αποτέλεσμα στο διάφανο μπορεί να είναι απογοητευτικό. Στη θέση σου θα έβρισκα και μια δεύτερη επιλογή σε solid χρώμα.
Συμφωνούμε. Αν αυτό που αποκαλυφθεί είναι αντιαισθητικό, θα περαστεί άλλο χρώμα.

Πάντως αν δε σε νοιάζει το μελλοντικό relicing, ένα thin skin poly finish δεν θα έχει καμιά τρελή διαφορά σαν αίσθηση και εμφάνιση και η τιμή του παίζει να είναι στο μισό γιατί δεν χρειάζεται fillers και τριψίματα τόσα όσα το νίτρο.

Δεν είναι θέμα τύχης το τι ξύλα θα είναι από κάτω από το μη διάφανο χρώμα, όλα τα καλά ταιριασμένα ξύλα γίνονται διάφανα και όλα όσα έχουν θέματα εμφανισιακά γίνονται μη διάφανα, να είσαι σίγουρος δηλαδή ότι δεν θα έχεις ωραίο αποτέλεσμα σε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις

Δεν είναι θέμα τύχης το τι ξύλα θα είναι από κάτω από το μη διάφανο χρώμα, όλα τα καλά ταιριασμένα ξύλα γίνονται διάφανα και όλα όσα έχουν θέματα εμφανισιακά γίνονται μη διάφανα, να είσαι σίγουρος δηλαδή ότι δεν θα έχεις ωραίο αποτέλεσμα σε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις
Ευχαριστώ πολύ! Ρωτώντας μαθαίνεις. Να τα καλά του να απευθύνεσαι σε γνώστες.

θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου πει αν όντως εκεί κυμαίνονται οι τιμές,
αν ο μάστορας συνυπολογίζει και την αξία της κιθάρας κλπ

O μάστορας λογικά δεν συνυπολογίζει την τιμή της κιθάρας. Η εργασία που θα κάνει στο όργανο είτε είναι custom shop είτε highway one είναι πάνω κάτω η ίδια. Δεν είναι μέτοχος της φεντερ να σου πει "ε αφού είναι φθηνή σειρά θα σου κάνω καλύτερη τιμή". Βullet strat να του δώσεις τα ίδια θα σου πει (μάλιστα ίσως θα είναι και πιο δυσκολη δουλειά να αφαιρεθεί το βερνίκι εκεί σε σχέση με μια κιθάρα με νίτρο) και ας είναι τα διπλά λεφτά από την αξία της κιθάρας. Ο μπασίστας μας πρόσφατα πήγε για ριφιν ένα cort μπάσο που μαζί με αναβαθμίσεις του πήγε πολύ παραπάνω από την αρχική αξία του οργάνου (είχε ανοίξει thread και εδώ)

Συμφωνώ με το να δεις τα νερά του ξύλου πριν αποφασίσεις για natural look. Όσον αφορά μεταπωλητικη αξία, διαφωνώ ότι επηρεάζεται σε τέτοιας αξίας όργανα, εγώ θα προτιμούσα να αγόραζα μεταχειρισμένη μια ριφιν highway one παρά μια ταλαιπωρημένη, όπως είναι οι περισσότερες λόγω ηλικίας και λόγω νίτρο. Αν μιλάγαμε για american standard - american pro ναι εκεί το refinish θα έπαιζε ρόλο στην μεταπωλητικη αξία.

Λαβε υποψιν σου την ισχυρη πιθανοτητα το alder που θα κρυβεται απο κατω να μην ειναι και τοσο καλαισθητο και οπως σου ειπαν ηδη να ειναι και 5-6 κομματια και να βρεθεις με ενα σωμα το οποιο θα ειναι εμφανισιακα χειροτερο απο το χρωμα που δεν σου αρεσει τωρα.

Εγω θα εκανα κατι αλλο στη θεση σου εχοντας και ως δεδομενη τη δυσκολια του αριστεροχειρα. Υπομονη και διαρκες ψαξιμο στο reverb/ebay κ.λ.π για καποιο natural guitar body που να σου αρεσει. Επισης υπαρχουν και αρκετοι κατασκευαστες που μπορουν να σου φτιαξουν αυτο που θες. Πριν 4-5 χρονια ειχα παρει ενα reliced σωμα τελε με λιγοτερα χρηματα απο αυτα που σου ζητησαν για τα βαψιμο της κιθαρας σου απο εδω:

Γιατί δεν το κάνεις μόνος σου?
Ένα δίκιο το'χεις. Μάλλον θα κάνω αρχή από ένα σκουαεράκι που έχω, να δω πως θα πάει και βλέπουμε...μη φάμε και καμια παντόφλα που χαλάσαμε σοβαρή κιθάρα...δεν κάνει...

Δεν υπάρχει κάποιο solid χρώμα που να σου αρέσει; Αν ναι μπορείς να πεις στο μάστορα σου να ξύσει τα πολλά πολλά και να πας να την δεις σε αυτή τη φάση και αν δεν είναι καλή να την κάνεις ένα solid χρώμα που να σου αρέσει...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back