Εγώ απλά θα σου αναφέρω, καθαρά ως έσχατη λύση αφού σε τρώει το άγχος, την δυνατότητα να γίνει τελικώς η πώληση μέσω κάποιας πλατφόρμας σαν το Reverb, όπου η διεκπεραίωση της πληρωμής γίνεται μέσω του συστήματος τους, με τις εγγυήσεις που αυτό προσφέρει. Ακόμα και αν έχει μπεί αγγελία / έχει βρεθεί αγοραστής / έχει γίνει η όποια διαπραγμάτευση σε άλλη πλατφόρμα (πχ στις αγγελίες μας) και σκοπεύετε να βρεθείτε για τη συνναλαγή χέρι-χέρι μπορεί η πώληση αυτή καθ'αυτή να γίνει μέσω Reverb.
Το προφανές πρόβλημα με την χρήση του Reverb είναι ότι θα κρατήσουν προμήθεια απο εσένα τον πωλητή, η οποία δεν θα είναι αμελητέο ποσό αν μιλάμε για όργανο αξίας.
Προσωπικά έτυχε να το κάνω αυτό σε μια περίπτωση κιθάρας που πουλούσα και όπου είχα βρει αγοραστή απο τις τοπικές μου αγγελίες, αλλα εν τέλει ο άνθρωπος λόγω προσωπικού θέματος δε μπορούσε να ταξιδέψει στην πόλη μου όπως σκόπευε. Για να είμαστε και οι 2 καλυμμένοι μιας και πλέον δε θα γινόταν η συναλλαγή χέρι με χέρι αλλά ταχυδρομικώς (μιας και ήθελε πολύ την κιθάρα, και αφού μου πρότεινε ο ίδιος να στρογγυλέψω την τιμή προς τα πάνω για να μη επωμισθώ το κόστος της προμήθειας) ανέβασα listing στο Reverb στην τιμή που συμφωνήσαμε, του έστειλα μήνυμα οτι είναι live και μέσα σε 5 λεπτά είχε κάνει την αγορά και την πληρωμή online.
Προσωπικά ΔΕΝ θα σου πρότεινα να το κάνεις αυτό, ειδικά αν έχεις βρεί αγοραστή για συναλλαγή face to face καθώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνετε την τραπεζική συναλλαγή με ασφάλεια, όπως σου περιγράψανε παραπάνω και χωρίς να πληρώνετε κερατιάτικα. Αλλά αν σε αγχώνει τόσο πολύ το θέμα ασφάλειας (δε θα έπρεπε, αγοράζει κόσμος και μουσικά όργανα και άλλα πράγματα για τέτοια ποσα χέρι-χέρι) είναι μια λύση.