Τι θα αγοράζατε σήμερα με 3000 ευρώ?

kosthrash

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
... αν υποθέσουμε ότι ξεκινάτε από το 0 (δεν υπάρχει ούτε πενα) ? και με την εμπειρία που έχετε ως σήμερα. Υποθέτοντας πάντα ότι αγοράζουμε καινούρια (όχι από αγγελίες γιατί εκεί οι τιμές δεν είναι σταθερές και θα χαθεί η μπάλα... ) .Εννοείται ότι θα αναφερθεί και η χρήση που σκοπεύετε να κάνετε γιατί παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό στην επιλογή! 

Λες Πόουλ.
Μόνο κιθάρα? Ποιο μοντέλο LP? Ενισχυτή, πεταλακια/πολυεφε, καρτα ήχου, μικρόφωνο (αν χρειάζονται για τη χρηση που κάνεις)?

Με ποιό ταίριασμα κιθάρας-ενισχυτή-πεταλιών (σε αυτό το πλάισιο budget) είχες τον ιδανικό ήχο (καθαρά/βρώμικα)?

Πώς θα μοίραζες το budget σου (πχ 50% κιθάρα - 50% όλα τα υπόλοιπα) ?

Είμαι περίεργος να δω τις απόψεις σας στα παραπάνω (στα πλαίσια φορουμίστικης χαλαρής κουβέντας... ? )

Μόνο κιθάρα? Ποιο μοντέλο LP? Ενισχυτή, πεταλακια/πολυεφε, καρτα ήχου, μικρόφωνο (αν χρειάζονται για τη χρηση που κάνεις)?

Με ποιό ταίριασμα κιθάρας-ενισχυτή-πεταλιών (σε αυτό το πλάισιο budget) είχες τον ιδανικό ήχο (καθαρά/βρώμικα)?

Πώς θα μοίραζες το budget σου (πχ 50% κιθάρα - 50% όλα τα υπόλοιπα) ?

Είμαι περίεργος να δω τις απόψεις σας στα παραπάνω (στα πλαίσια φορουμίστικης χαλαρής κουβέντας... ? )
Μόνο κιθάρα. 

Την ακριβοτερη burst standard μέχρι τα 3000 .

Αντε πες 2800 και με τα υπόλοιπα ένα καλώδιο και τον vox VT20X .

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κακώς μπήκε το θρεντ στο "Κιθάρες και Ενισχυτές". Έπρεπε να το βάλεις σε κάποια "ουδέτερη" κατηγορία για να απαντήσουν και τα υπόλοιπα...5-6 μέλη που δεν είναι κιθαρίστες.?

3,000 ευρώ είναι πολλά χρήματα και σηκώνει έρευνα ενδελεχή στην αγορά για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Αλλά χοντρικά θα μπορούσα να πω ότι αν χωρίσεις αυτά τα χρήματα στα τρία, μπορείς να φτιάξεις ΠΟΛΥ ωραίο setup:

Ένα 1,000 € σε ενισχυτή (head) και καμπίνα (1 Χ 12'')

Ένα 1,000 € σε σοβαρή κιθάρα (μία και καλή)

Ένα 1,000 €  σε ένα αξιοπρεπές pedalboard setup

Με μεταχειρισμένα παίζουμε ή πάμε μόνο για τιμές νέου? Γιατί με 3K στα μεταχειρισμένα παίρνεις μια ωραιότατη ακουστική και ενα αξιοπρεπές ηλεκτρικό σετ άνετα. 

Μάλλον θα έπαιρνα

https://www.thomann.de/gr/guild_d_50_natural_usa.htm

και καμια πενα

Και θα ξεκινούσα απο την αρχή.
Eίναι κρίμα ρε γμτ που της βγάλανε τον έβενο και το chesterfield. 

με την εμπειρία που έχετε ως σήμερα
Με την εμπειρία που έχω σήμερα, δε θα αγόραζα ΠΟΤΕ εξοπλισμό με γνώμονα το ότι δεν έχω τα λεφτά. Οικονομία και προσπάθεια γι αυτό που πραγματικά γουστάρω για να μην φτάσω να το πληρώσω στο τέλος διπλά και τρίδιπλα..

Οπότε με 3.000€ και χωρίς μεταχειρισμένα στη μέση το budget πιθανότατα δε θα μου έφτανε ούτε για κιθάρα-ενισχυτή, πολλώ δε μάλλον για παραγωγή ολόκληρου project με audio interfaces, monitors, headphones, πετάλια, κανα μπασάκι (έστω πιο basic) και midi controller. 

Παρόλα αυτά παραθέτω την απάντησή μου...

...χωρίς την εμπειρία:

Charvel Joe Duplantier Tele (απλή, ποιοτική κατασκευή - έβενος ταστιέρα - DiMarzio) 868€

Orange OR 15 - (Ποιοτικοί, φθηνοί, οι Orange παίζουν τα πάντα) 729€

ΗΒ καμπίνα Thiele με 65άρι Celestion Creamback (Ελαφριά 1x12 με επαρκή μπάσα) - 265€
Κάρτα ήχου Audient iD4 - 139€

Monitors - JBL 305 - 285€

Headphones - AKG K701 (Επειδή τα ξέρω αν και είναι overkill με τέτοιο budget) - 121€

Marcus Miller JB Aπλό μπασάκι- 291€

Μ Audio 5 - Octave Master Keyboard with Drumpads - 178€

LaBella Deep Talking Bass James Jamerson Strings (μια φορά τις αγοράζεις) - 59€
ΗΒ Fuzzy Logic Germanium Fuzz - 20,70€
ΗΒ Mini Stomp Tubescreamer -20,70

Ernieball Power Slinky 11-48 Strings - 5,7€

HB καλώδια x2 (καλά φαίνονται αυτά πλάκα-πλάκα) 16,30€

Patch Cables - θα τα κολλήσω μόνος μου εκεί που με καταντήσατε... - 4,5€ μαζί με τα βύσματα

Πένες - HB Triangle 0,71 (μπήκα μέσα μάνα μ...) - 1,98€

Σύνολο: 3005€

Θα δανειστώ πεντόευρω, δεν πάω παρακάτω ?

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μεταχειρισμένο εξοπλισμο ΦΥΣΙΚΑ (με 3.000 μονο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ  για τον ΗΧΟ και το reliability που ΕΓΩ αποζητω και απαιτω).

Μια καλη tele λοιπον (εχω ΕΠΤΑ και καμμια δεν μου κόστισε πανω απο 1000 ευρω) , ενα low wattage ΗΑΝDWIRED ενισχυτη (εχω 3 και τους πηρα ολους 500-900 ευρω) και δύο delay, ενα booster/comp, ενα tremolo, ενα tuner & ενα od απο πεταλια (με 1000 ευρω που μενουν αγοραζω ανετα τα καλυτερα για εμενα)

Tele American Ultra και Boss Katana 100 Gen3 combo 

Edit: Και με ότι περισσεύει aftermarket μαγνήτες 

Πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός κιθάρας - ενισχυτή!!! (παίζει μεγάλο ρόλο βεβαια και η καμπίνα που θα συνδεθεί στον τελικό ήχο)
Την έχω βάλει - Thiele 1x12 με Celestion Creamback 65. Αρεκτά flexible νομίζω αν και αν δεν υπήρχε ο περιορισμός budget θα πήγαινα μάλλον σε unloaded Thiele με G12H 75, ταιρίαζει πολύ καλύτερα στους Orange και είναι και καλύτερο στα πιο aggressive είδη (βασικά βλακεία γιατί η διαφορά ήταν κανα 10έυρω, τώρα το είδα)...

low wattage ΗΑΝDWIRED ενισχυτη (εχω 3 και τους πηρα ολους 500-900 ευρω
Πώς γίνεται αυτό Νίκο, ποιος πουλάει 900€ 1974x. Μέχρι 1300€ τον έχω δει σκοτωμένη τιμή κ αυτό πρόπερσι 

Πώς γίνεται αυτό Νίκο, ποιος πουλάει 900€ 1974x. Μέχρι 1300€ τον έχω δει σκοτωμένη τιμή κ αυτό πρόπερσι 
Πέρυσι κάποιος πούλαγε έναν Vox AC15HW στα 800€. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back