Μόνο εσείς θα βρίσκετε πράγματα στην αποθήκη; Έψαξα κι εγώ...

Νέκκων ὁ Θεσσαλονικεύς

Nekkon

A Tele is all you need
Πόντοι
1,158
...και βρήκα δύο vintage όργανα!

Το πρώτο είναι μια ηλεκτρική κιθάρα Aria Pro II Model TS-500. Από τα ελάχιστα που βρήκα στο ίντερνετ πρέπει να πρόκειται για ιαπωνική κιθάρα 80s. Θυμάμαι γυμνάσιο να μη μου αρέσει το χρώμα και να παίρνω μία ασπρόμαυρη yamaha... Με ένα ψάξιμο στο reverb είδα ότι πάει περίπου 5-6 εκατοστάρικα. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Αξίζει να ρίξω λίγα λεφτά πάνω στο όργανο; Το μανίκι βολικό πάντως...

20240915_143520.jpg 20240915_143527.jpg 20240915_143534.jpg

Και ένα ιταλικό μπάσο ΕΚΟ. Μόνο τα βενζινάδικα ήξερα...

20240915_143629.jpg 20240915_143639.jpg 20240915_143644.jpg

Στο πατρικό μου, σε μια γωνιά στην αποθήκη που την είχα ξεχάσει εντελώς. Φαντάσου ότι ξεσκονιζα πόση ώρα. Το όργανο το είχε δώσει ένας μπάρμπας στον πατέρα μου "για να μάθει κιθάρα το παιδί".

Τι ιστορία να κουβαλάει αυτό το όργανο... Έχει φυσικό ρελικάρισμα πάνω, καναδυο καλά χτυπηματάκια, είναι και Άρια, σίγουρα έχει παίξει σε πανηγύρια η μπουζούκια ?

Μην τα πειράζεις τα όργανα αν με ρωτάς με αναβαθμίσεις κ.λ.π.

Άστα στην ορίτζιναλ μορφή τους. 

Είδες που άμα ψάχνεις όλο και κάτι βρίσκεται?

Και ένα ιταλικό μπάσο ΕΚΟ. Μόνο τα βενζινάδικα ήξερα...
Έλα τώρα... Ήταν οι «γιαπωνέζοι» της Ευρώπης πριν αρκετές δεκαετίες όσον αφορά τα κούτσουρα.  

Έλα τώρα... Ήταν οι «γιαπωνέζοι» της Ευρώπης πριν αρκετές δεκαετίες όσον αφορά τα κούτσουρα.  
Άρα να το σεταρω και να το περάσω χορδές μπας και παίξω κατιτις

To μπασάκι το ΕΚΟ με ενα σετ φλατς πανω θα είναι μια χαρα για thumpy thumpy ηχους ολντ σκουλ.

Η Aria απο την αλλη, με ενα καλο σεταπ να γυαλιστουν και τα ταστα της που λογικα θα εχουν πιασει μακα, σου εγγυωμαι οτι αν δεν εχει κάποιο θέμα (αμφιβάλλω, ήταν φτιαγμένες σαν τανκ, μόνο μην έχει ρημάξει καμια υγρασία τα ηλεκτρικά) θα σκοτωνει. Δεν κάνουν για τα πάντα, έχουν συγκεκριμένο ήχο αυτά τα όργανα, αλλά είναι πολυ, ΠΟΛΥ καλα οργανα. Toλμώ να πω ότι σαν ποιότητα κατασκευής και υλικών δε θα βρείς κάτι αντίστοιχου επιπέδου σε μοντέρνο όργανο κάτω απο χιλιάρικο.  

'Εχουν μάλιστα και αρκετό ενδιαφέρον στα ηλεκτρικά τους. 'Eχεις master vol, master tone, 3 θέσιο για τους μαγνήτες, dual voicing για καθε μαγνήτη, phase switch, ένα τρόπον τινά varitone και active boost με δικο του on/off, o χαμός. 

MXVdtR9.jpg

Οι τιμές τους δε έχουν ανεβεί αισθήτα τελευταία, με 5-6 κατοστάρικα τις έβρισκες κάποτε αλλα πλέον πρέπει να είσαι αρκετά κωλοφαρδος για τις βρεις σε τετοια τιμη σε καλη κατασταση. 'Οσες TS έχω πετυχει τα τελευταια 2-3 χρόνια σε δημοπρασίες κλπ έχουν φύγει min. 6 κατοστάρικα για τα πιο απλά μοντέλα, οι 500αρες και άλλες με τα φουλ ηλεκτρικά σε καλη κατάσταση παίζουν πιο κοντά στο 1000αρικο. 

Εννοειται να της ριξεις ενα καλο σερβις, και αν σου αρεσει κοιτας και για μαγνητες του γούστου σου (αν και οι Maxon που συνήθως φοράνε, δες αν έχουν σταμπαρισμένο ενα "Μ" απο κάτω είναι αρκετά ωραίοι).

H δικιά σου είναι το "μεσαιο" μοντέλο, με τα καλά ηλεκτρικά αλλά το set neck. Δες και εδω:
http://www.matsumoku.org/cm_models/2021/03/28/aria-pro-ii-ts-thor-sound-series/
http://www.matsumoku.org/cm_models/2021/04/02/1981-aria-pro-ii-ts-dealer-slick/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Kαι επειδή ήθελα να τσεκάρω αν θυμάμαι σωστά τις τιμές που ανέφερα, εδω η τελευταία TS-500 που είδα να φεύγει σε auction. Επιασε hammer £520, δηλαδή τελική τιμή £660 = 775 ευρώ, και δεν θα με εξέπλητε καθόλου αν αυτός που την πήρε την ανέβασε στο Reverb την επόμενη βδομάδα για κανα 1000αρικο. Υπόψην ότι μιλάμε για auction στα οποία φεύγουν, για πολλούς λόγους, σχεδόν όλα ενα min 20% below market price - τα 775 ευρώ δηλαδή είναι πιο ενδεικτικά τιμής ευκαιρίας παρά αγοράς. 

https://auctions.gardinerhoulgate.co.uk/catalogue/lot/3549fd7f25e53ca5ff8906f84769ada1/63b778f7668dabe928d3800924a99077/the-guitar-auction-four-day-sale-including-guitars-e-lot-254/

(αν και οι Maxon που συνήθως φοράνε, δες αν έχουν σταμπαρισμένο ενα "Μ" απο κάτω είναι αρκετά ωραίοι).
Α χα... Νόμιζα ότι ήταν dimarzio.

(αν και οι Maxon που συνήθως φοράνε, δες αν έχουν σταμπαρισμένο ενα "Μ" απο κάτω μαμανε  είναι αρκετά ωραίοι).
κορεκτεντ

και το μπασο ειναι δυναμη ριχτου ενα σετακι ΦΛΑΤΣ και φωναξε τον @Terry RoscoeBeck5 που τις λατΡεβι να τα χΑδεπσι

Στο πατρικό μου, σε μια γωνιά στην αποθήκη που την είχα ξεχάσει εντελώς. Φαντάσου ότι ξεσκονιζα πόση ώρα. Το όργανο το είχε δώσει ένας μπάρμπας στον πατέρα μου "για να μάθει κιθάρα το παιδί".
Για κοίτα καλύτερα ρε συ και σε καμιά άλλη γωνία, μπας και κάποιος άλλος μπάρμπας είχε δώσει στον πατέρα σου κάνα Hammond B3/C3 "για να μάθει πλήκτρα το παιδί"...?

image.png

Μετά από εκτεταμένες εργασίες συντήρησης από φίλο συμφορουμίτη που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του και το σέβομαι, η κιθάρα plays like a dream! 

IMG-bb3d42722d4d32fc3d3ea7e25ebb0ec6-V.jpg

IMG-6f725c7bf38b924ad9db39e5116a299a-V.jpg

IMG-9c1e009194c431a81a3a5101a4eaa043-V.jpg

Με γυαλισμένα τάστα και ομορφιές!

Δεν μπορώ να πολυκαταλάβω τι κάνουν όλα αυτά τα διακοπτάκια, αλλά ηχογράφησα κάτι να μου πείτε αν ακούτε τίποτες

Neck pickup 

Jazz Neck Pickup.mp3

Middle pickup

Middle Pickup.mp3

Bridge pickup

Bridge Pickup.mp3

Veritone knob

Veritone Knob.mp3

Riffάκι με λίγη παραμόρφωση 

Riffin.mp3

Solo, στη μέση ενεργοποιω το boost switch της κιθάρας και δίνει όντως πολλά γκάζια 

Solo.mp3

Attachments

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back