@Nekkon η κιθάρα είναι πανέμορφη! Τα νερά του ξύλου ειναι απίστευτα, άσε που είναι και neck-through, η πιο σπάνια κατασκευή δηλαδή. Τώρα με τον πρωινό καφέ, θα ακούσω και τα clips. Άλλα είναι σίγουρα κουκλάρα.
Ναι περισσότερα στα μπάσα- πχ Ibanez Musician. Αλλά ενίοτε και σε κιθάρες όπως εδώ η Aria. Αν το ψάξουμε νομίζω ότι ξετρυπώσουμε και κάποια άλλα "κούτσουρα" εκείνης της εποχής.
Αυτές οι κιθάρες/μπάσα ήταν πολύ της μόδας με Γιαπωνέζους κατασκευαστές τότε στα late '70s/80s. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από μικρά custom brands όπως η Alembic και η BC Rich που είχαν κάνει τότε εντύπωση στους "μοντερνιστικους" κύκλους αλλά είχαν περιορισμένη παραγωγή.
Τα κλασσικά στοιχεία ήταν
-multipiece laminate necks
-multipiece laminate bodies με συχνά double cutaway στρογγυλεμένα σώματα
-neck through κατασκευή η ψευτοnecktgrough, είναι δηλαδή set neck η bolt on αλλά το σώμα έχει μεσαίο section λες και ήταν neck through, η Aria του Nekkon πχ έτσι είναι φτιαγμένη
-natural finish να φατσαρουν τα νερά
-brass nut and hardware
-extended περίεργα ηλεκτρονικά με splits, filters κλπ κλπ
Φυσικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα ακολουθούσαν όλα τα παραπάνω, αλλά μέσες άκρες...
Από εταιρείες/μοντέλα ο χαμός - οι Aria σαν του Nekkon ήταν πολύ διαδεδομένες, οι Westone που ήταν σχεδόν ίδιες με τις. Aria, οι Ibanez Musician, Greco Speedway/Roland, Maya, Kawaii, Satellite, Memphis, Lincoln...Ειδικά μεγάλα εργοστάσια όπως το Matsumoku βγάζανε τέτοια όργανα με τη σέσουλα και υπό οποίο brand name ήθελε ο κάθε εισαγωγέας.
Για κερασάκι ένα πολύ πρόσφατο απόκτημα μου από τη σχολή αυτή, αν και δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το βρω στην αποθήκη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.