Edit από τον mod της βάρδιας κλπ...
H Yamaha όμως έκανε πράξη την FM σύνθεση μέσω ενός synth, κι αυτό χρειάστηκε πολύ χρήμα και πολλά χρόνια ερευνών. Από τα χαρτιά στο τελικό προϊόν υπάρχει άβυσσος, και το ότι μιλάμε σήμερα για FM synths συμβαίνει χάρη στην Yamaha και μόνο.Η πατρότητα της FM Synthesis δεν ανήκει στη Yamaha.
H Yamaha όμως έκανε πράξη την FM σύνθεση μέσω ενός synth, κι αυτό χρειάστηκε πολύ χρήμα και πολλά χρόνια ερευνών. Από τα χαρτιά στο τελικό προϊόν υπάρχει άβυσσος, και το ότι μιλάμε σήμερα για FM synths συμβαίνει χάρη στην Yamaha και μόνο.
Μην ανησυχείς.Ακολουθεί προφητεία που τον θέλει να εκτίθεται στην συνέχεια.Έχεις μία τάση να υποτιμάς τους άλλους. Όπως είδες, ο κάθε trolley είχε ήδη τοποθετηθεί σωστά.
Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, συνήθως άλλοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου γράφοντας ό,τι να''ναι, κι εκεί αρχίζει το πανηγύρι των Καθενών...?Έχεις μία τάση να υποτιμάς τους άλλους.
Ο "κάθε trolley" δεν έγραψε πριν μερικά λεπτά την παρακάτω σπόντα??Όπως είδες, ο κάθε trolley είχε ήδη τοποθετηθεί σωστά.
Αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να βγει ρεπλικα ενός DX7 ή D50. Η περίπτωση όμως του Synthex είναι διαφορετική.Μιάς όμως και το έφερε πιό πάνω η κουβέντα για το DX-7 και D-50, ποιός ο λόγος να κατασκευάσει κάποιος "ξένος" αυτά τα μηχανήματα αφού οι ίδιοι οι κατασκευαστές τα έχουν βγάλει σε boutique και σε χαμηλές τιμές. Άσε που μπορείς να βρεις τα original σε μεταχειρισμένα από 250 έως 600 ευρώ περίπου και σε καλή κατάσταση. Να σημειωθεί επίσης πως οι δύο πιό πάνω κατασκευαστές στα τελευταία τους μοντέλα διαθέτουν αρκετούς γνωστούς ήχους από τα πιό πάνω μοντέλα.
Δεν παρακολουθώ τα πλήκτρα και δεν γνώριζα αυτές τις "λεπτομέρειες" που έγραψες. Ανέφερα τα δύο συγκεκριμένα γιατί τα έχω ως reference από τα '80ς και ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό.Μιάς όμως και το έφερε πιό πάνω η κουβέντα για το DX-7 και D-50, ποιός ο λόγος να κατασκευάσει κάποιος "ξένος" αυτά τα μηχανήματα αφού οι ίδιοι οι κατασκευαστές τα έχουν βγάλει σε boutique και σε χαμηλές τιμές. Άσε που μπορείς να βρεις τα original σε μεταχειρισμένα από 250 έως 600 ευρώ περίπου και σε καλή κατάσταση. Να σημειωθεί επίσης πως οι δύο πιό πάνω κατασκευαστές στα τελευταία τους μοντέλα διαθέτουν αρκετούς γνωστούς ήχους από τα πιό πάνω μοντέλα.
Ο "κάθε trolley" δεν έγραψε πριν μερικά λεπτά την παρακάτω σπόντα??
"Η συνδυασμένη τεχνογνωσία από τις άλλες εταιρείες του ομίλου, βρήκε τρόπο να κάνουν αβαβα τα δικαιώματα."
Ας αφήσουμε την Behringer. Τι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε καινοτόμο στο μέλλον; Γιατί (μπορεί φυσικά να κάνω λάθος), έχω την αίσθηση ότι τα πλήκτρα (όπως και τα κιθαριστικά) έχουν πιάσει "ταβάνι".η Behringer θα βγάλει κάτι καινοτόμο στο μέλλον.
Και όχι μόνο αυτό, δηλαδή τα boutique ως hardware, υπάρχουν και σε software.Δεν παρακολουθώ τα πλήκτρα και δεν γνώριζα αυτές τις "λεπτομέρειες" που έγραψες. Ανέφερα τα δύο συγκεκριμένα γιατί τα έχω ως reference από τα '80ς και ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό.
Πάντως αν έπεφτα σε κάνα DX7 με 250 ευρώ μπορεί και να χτύπαγα να το κάνω δώρο στον γιόκα μου.
Αν το έκανες για σένα και για λόγους νοσταλγικούς θα το καταλάβαινα. Ο γιόκας σου δεν έχει ιδέα φαντάζομαι τι είναι ένα DX7 και μάλλον δεν ζούσε καν τότε, οπότε πας και σκας €1,300, του αγοράζεις ένα Yamaha MODX6+ και τέλος. Το συγκεκριμένο synth, εκτός του ότι έχει μια FM engine δεκάδες φορές ανώτερη ενός DX7, μπορεί να φορτώσει/παίξει/μορφοποιήσει όλες τις βιβλιοθήκες ήχων του DX7, που σημαίνει πολλές χιλιάδες έξτρα ήχων και μάλιστα δωρεάν. Δεν χρειάζεται λοιπόν ένα DX7, ούτε στο στούντιο ούτε σε ρέπλικα, μια και η μαμά Yamaha μάς δίνει τη δυνατότητα της αξιοποίησης των ήχων του μέσα από ένα σύγχρονο synth.Πάντως αν έπεφτα σε κάνα DX7 με 250 ευρώ μπορεί και να χτύπαγα να το κάνω δώρο στον γιόκα μου.
Στην περίπτωση της Behringer αυτο έγινε. Αλλά μια και δεν παρακολουθείς τα της εταιρείας δεν το ξέρεις. Δεν πειράζει και πάμε παρακάτω.?Χωρίς σπόντα λοιπόν: η τεχνογνωσία εταιρειών (αν και όταν μπορεί να συνδυαστεί, κάτι παν-σπάνιο και δαπανηρό) δεν εξασφαλίζεται επειδή αυτές οι εταιρείες βρέθηκαν κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη
Σίγουρα δαπανηρό....η τεχνογνωσία εταιρειών (αν και όταν μπορεί να συνδυαστεί, κάτι παν-σπάνιο και δαπανηρό) δεν εξασφαλίζεται επειδή αυτές οι εταιρείες βρέθηκαν κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη.
Σίγουρα το μόνο καινοτόμο είναι η χαμηλή τιμή. Η ποιότητα δεν ξέρω, ας μιλήσει κάποιος άλλος.Ως εκ΄τούτου, εκτιμώ ότι υπερ-υπολογίζεις ότι η Behringer θα βγάλει κάτι καινοτόμο στο μέλλον.
Κορεσμός θα έλεγα.Ας αφήσουμε την Behringer. Τι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε καινοτόμο στο μέλλον; Γιατί (μπορεί φυσικά να κάνω λάθος), έχω την αίσθηση ότι τα πλήκτρα (όπως και τα κιθαριστικά) έχουν πιάσει "ταβάνι".
Ευχαριστώ για την πληροφορία, αλλά το λες σε λάθος άτομο ?υπάρχουν και σε software.
Εννοείται... ?Αν το έκανες για σένα και για λόγους νοσταλγικούς θα το καταλάβαινα.
Για τον γιόκα ναι. Θα ενθουσιαστεί πολύ περισσότερο με MODX παρά με DX7.Ο γιόκας σου δεν έχει ιδέα φαντάζομαι τι είναι ένα DX7 και μάλλον δεν ζούσε καν τότε, οπότε πας και σκας €1,300, του αγοράζεις ένα Yamaha MODX6+ και τέλος.
Η αλήθεια είναι ότι αυτός ζήτησε να πάει για πιάνο και έτσι καταλήξαμε με το Clavinova, το οποίο έγινε ένα υπέροχο... τραπεζάκι, καθώς ούτε που το ακουμπάει.Για τον γιόκα ναι. Θα ενθουσιαστεί πολύ περισσότερο με MODX παρά με DX7.