What I Learned After Gigging A JAZZMASTER for a Whole Year

Η μόνη fender που θα ήθελα να έχω.

Σιγουρα η καλυτερα σχεδιασμενη κιθαρα της Fender (με εξαιρεση την γεφυρα αν παζεις κατω απο 011-050 αλλα αυτο εχει πλεον αντιμετωπισθει πληρως) ,με το καλυτερο tremolo που υπαρχει (super smooth & καλυτερο κρατημα σε κουρδισμα δεν υπαρχει) και φανταστικη εργονομια . Επισης ειναι σχεδον αδυνατον να σπασει καποιος χορδη..... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απο τον συγχωρεμένο των Madrugada μου είχε κολλήσει,πρώτη φορά που τους είχα δει 98/99 νομίζω?

Αν μπεί μία ακόμη στην πλούσια συλλογή μου απο ηλεκτρικές που αποτελείται απο 1 epiphone custom,η δεύτερη θα είναι αυτή και έκλεισα.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τα φθηνότερα μοντέλα, από Squier. 

0379420505_sqr_ins_frt_1_rr.jpg

Απλά ρε φίλε είναι τόσο άΣκΗΜη...

Τα καθαρά της jazz δεν παίζονται με τίποτα. Η εργονομία της επίσης. Το ιδιαίτερο τρέμολο και σε συνδυασμό με το τελείωμα των χορδών πισω απο τη γέφυρα δίνει επιπλέον εκφραστικά εργαλεία. Το ρυθμικο κυκλωμα επίσης.

Ωστόσο έχει δίκιο με distortion και overdrive με gain ψηλα αρχίζει και έχει θέματα που καταλήγουν συχνά σε μικροφωνισμούς, εναν απλωμένο ήχο που δεν περνάει εύκολα και σιγουρα αδειάζει στα μεσαία, που είναι και το μειονέκτημα αυτής της κιθάρας ότι δηλαδή έχει πολύ τονισμένα πρίμα και μπάσα και αδειάζει στη μέση (για αυτο ειναι και καθαρή). Ψιλοδιορθώνεται βέβαια αυτο το τελευταίο με γραφικο eq pedal όταν το χρειάζεσαι.

Με τη γέφυρα δεν ειχα ποτέ θέμα (έχω tunomatic όμως). Αλλά αυτή που έχει η fender στα CS μοντέλα δεν πουλιέται χωριστα.

Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει jazzmaster με WR Humbuckers.

Με κλασσικο fuzzface δεν την εχω δοκιμασει γιατι ειναι χαλασμενο και εχω βαρεθει να το φτιαξω.

Πάντως κάποιος που παιζει με γκαζια κλασσικου ροκ και χαρντ ροκ δε νομιζω να βρει αυτο που ψαχνει με αυτη την κιθάρα. Στα καθαρα και ημικαθαρα ομως γαζώνει.

ΕΠΙΣΗΣ.

Jazzmaster + Fender bassman = match made in heaven

Jazzmaster + Vox AC30 = καταστροφή

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τα φθηνότερα μοντέλα, από Squier. 
Ωρες ώρες μου λείπει μια Squier VM Jazzmaster που είχα, πολυ αξιόλογη κιθάρα για την κατηγορία της. Και είχε όλο το πακέτο - σωστούς μαγνήτες (που πριν το 2010 δεν έβρισκες JM σε budget pricerange που να είχε όντως JM μαγνήτες), σωστο τρέμολο (χωρις το lock), σωστη γέφυρα...την έδωσα μόνο και μόνο επειδή για χρόνια έπαιζα ελάχιστα γενικώς, και οι υπόλοιπες είχαν πιο μεγάλη συναισθηματική αξία. 

Στοιχηματίζω ότι δεν έχεις πιάσει ποτέ.

Στοιχηματίζω ότι δεν έχεις πιάσει ποτέ.
Κοίτα, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα και σε τελική ανάλυση, είναι τι γουστέρνει ο καθείς.

Παραταύτα, σε Φέντερ, έχω παίξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αν με έλεγες για Γύπσον, πράγματι δεν έχω πιάσει ποτέ

Καλό μήνα και σε εσένα.

Το να βαυκαλίζονται κάποιοι πως είναι υπέρ των αστέγων πχ, δεν με λέει κάτι και να σε πιω και κάτι ακόμα πιο ΧΟΝΤΡΟ, επειδή έχω πάει σε αρκετές χώρες της Μ. Ανατολής, η φωτογραφία που έβαλες είναι προσβλητική, όχι προς εμένα. Προς όλους μας

Δεν σκοπεύω να σε μάθω τρόπους, απλά αν δεν με γουστέρνεις, μην ασχολείσαι μαζί μου

Δεν πειράζει η καλύτερη γέφυρα jazzmaster φτιάχνεται στην Θεσσαλονίκη 

https://halonguitarparts.com/product/jazzmaster-bridge/
Έχω tunomatic και δεν έχω πρόβλημα! Αν όμως στο μέλλον βαρεθω και αναζητήσω μια σε πιο περιπετειώδες χρώμα (αρκετά πιθανό), θα το έχω υπόψιν.

Έχω tunomatic και δεν έχω πρόβλημα! Αν όμως στο μέλλον βαρεθω και αναζητήσω μια σε πιο περιπετειώδες χρώμα (αρκετά πιθανό), θα το έχω υπόψιν.
H tuneomatic ειναι η πιο παραδοσιακη "λύση" στο προβλημα της jazzmaster, είναι βέβαια και τρόπον τινα μια λύση ημι-μετρο. Στην JM μπορείς να πειράξεις το ύψος και της γέφυρας συνολικά αλλά και του κάθε saddle ξεχωριστά, πράγμα που δε γίνεται με σχεδόν καμιά άλλη γέφυρα. Είναι και κατα κάποιο τρόπο μέρος του jangly ήχου της. Εγώ να πω την αλήθεια δε θα χαλιόμουν με το να έχω tuneomatic και την ησυχία μου, αλλά λέμε τώρα.

Πέραν αυτου, μια μικρή βελτίωση στις JM είναι η χρήση Mustang saddles - βαρελάκια δηλαδή με ένα, βαθύ groove αντί για τα πολλαπλά της JM/Jaguar. 'Η ξηλώνεσαι και παίρνεις Mastery (ή αντιστοιχο, βλεπε Halon) και έχεις και το real deal και την ησυχία σου.

Εγώ να πω την αλήθεια δε θα χαλιόμουν με το να έχω tuneomatic και την ησυχία μου,
Η tuneomatic δυστυχώς δεν έχει το σωστό radius. Ούτε αυτές που βάζει η Fender μια και tuneomatic με 7αρι ή 9αρι radius δεν υπάρχει.

Κάποιους τους πειράζει κάποιους όχι.

Και η κλασσική γέφυρα με 11αρες ή και 10αρες μια χαρά παίζει φτάνει να ξέρεις να την σεταρεις κάποτε είχα γράψει ένα άρθρο για το πώς στο Noiz αλλά βαριέμαι να το ψάχνω για τους 3 άνθρωποι που παίζουν με JM εδώ μέσα?

H tuneomatic ειναι η πιο παραδοσιακη "λύση" στο προβλημα της jazzmaster, είναι βέβαια και τρόπον τινα μια λύση ημι-μετρο. Στην JM μπορείς να πειράξεις το ύψος και της γέφυρας συνολικά αλλά και του κάθε saddle ξεχωριστά, πράγμα που δε γίνεται με σχεδόν καμιά άλλη γέφυρα. Είναι και κατα κάποιο τρόπο μέρος του jangly ήχου της. Εγώ να πω την αλήθεια δε θα χαλιόμουν με το να έχω tuneomatic και την ησυχία μου, αλλά λέμε τώρα.

Πέραν αυτου, μια μικρή βελτίωση στις JM είναι η χρήση Mustang saddles - βαρελάκια δηλαδή με ένα, βαθύ groove αντί για τα πολλαπλά της JM/Jaguar. 'Η ξηλώνεσαι και παίρνεις Mastery (ή αντιστοιχο, βλεπε Halon) και έχεις και το real deal και την ησυχία σου.
Στο μέλλον ωρε,

Δεν ειναι στα άμεσα σχέδια μου δεύτερη jazz (εχω άλλα στην ουρά και δεν ειναι και καιρος για τέτοια έξοδα). Μη με πριζώνετε γιατι δε θέλω και πολυ.

Και θα ηταν ωραια μια Jazz σε burgundy mist ή Daphne Blue.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back