Η μόνη fender που θα ήθελα να έχω.
Ωρες ώρες μου λείπει μια Squier VM Jazzmaster που είχα, πολυ αξιόλογη κιθάρα για την κατηγορία της. Και είχε όλο το πακέτο - σωστούς μαγνήτες (που πριν το 2010 δεν έβρισκες JM σε budget pricerange που να είχε όντως JM μαγνήτες), σωστο τρέμολο (χωρις το lock), σωστη γέφυρα...την έδωσα μόνο και μόνο επειδή για χρόνια έπαιζα ελάχιστα γενικώς, και οι υπόλοιπες είχαν πιο μεγάλη συναισθηματική αξία.Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τα φθηνότερα μοντέλα, από Squier.
Πλάκα κάνεις,δεν υπάρχει ομορφότερη κιθάρα.Απλά ρε φίλε είναι τόσο άΣκΗΜη...
Κοίτα, λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα και σε τελική ανάλυση, είναι τι γουστέρνει ο καθείς.Στοιχηματίζω ότι δεν έχεις πιάσει ποτέ.
Αλλά αυτή που έχει η fender στα CS μοντέλα δεν πουλιέται χωριστα.
Έχω tunomatic και δεν έχω πρόβλημα! Αν όμως στο μέλλον βαρεθω και αναζητήσω μια σε πιο περιπετειώδες χρώμα (αρκετά πιθανό), θα το έχω υπόψιν.Δεν πειράζει η καλύτερη γέφυρα jazzmaster φτιάχνεται στην Θεσσαλονίκη
https://halonguitarparts.com/product/jazzmaster-bridge/
H tuneomatic ειναι η πιο παραδοσιακη "λύση" στο προβλημα της jazzmaster, είναι βέβαια και τρόπον τινα μια λύση ημι-μετρο. Στην JM μπορείς να πειράξεις το ύψος και της γέφυρας συνολικά αλλά και του κάθε saddle ξεχωριστά, πράγμα που δε γίνεται με σχεδόν καμιά άλλη γέφυρα. Είναι και κατα κάποιο τρόπο μέρος του jangly ήχου της. Εγώ να πω την αλήθεια δε θα χαλιόμουν με το να έχω tuneomatic και την ησυχία μου, αλλά λέμε τώρα.Έχω tunomatic και δεν έχω πρόβλημα! Αν όμως στο μέλλον βαρεθω και αναζητήσω μια σε πιο περιπετειώδες χρώμα (αρκετά πιθανό), θα το έχω υπόψιν.
Η tuneomatic δυστυχώς δεν έχει το σωστό radius. Ούτε αυτές που βάζει η Fender μια και tuneomatic με 7αρι ή 9αρι radius δεν υπάρχει.Εγώ να πω την αλήθεια δε θα χαλιόμουν με το να έχω tuneomatic και την ησυχία μου,
Στο μέλλον ωρε,H tuneomatic ειναι η πιο παραδοσιακη "λύση" στο προβλημα της jazzmaster, είναι βέβαια και τρόπον τινα μια λύση ημι-μετρο. Στην JM μπορείς να πειράξεις το ύψος και της γέφυρας συνολικά αλλά και του κάθε saddle ξεχωριστά, πράγμα που δε γίνεται με σχεδόν καμιά άλλη γέφυρα. Είναι και κατα κάποιο τρόπο μέρος του jangly ήχου της. Εγώ να πω την αλήθεια δε θα χαλιόμουν με το να έχω tuneomatic και την ησυχία μου, αλλά λέμε τώρα.
Πέραν αυτου, μια μικρή βελτίωση στις JM είναι η χρήση Mustang saddles - βαρελάκια δηλαδή με ένα, βαθύ groove αντί για τα πολλαπλά της JM/Jaguar. 'Η ξηλώνεσαι και παίρνεις Mastery (ή αντιστοιχο, βλεπε Halon) και έχεις και το real deal και την ησυχία σου.