Fender Starcaster: 1350 ευρώ για made in... Indonesia!

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,878
Είπα να ρίξω μια ματιά στο site της Fender να δω αν κυκλοφόρησε τίποτε νέο...

Και πέφτω πάνω σε αυτή την Fender Starcaster, που την έβλεπα πρώτη φορά. Πέρα της πρώτης αντίδρασης του στιλ "ωχ τι βλέπουν πάλι τα ματάκια μου", το βλέμμα μου έπεσε στην τιμή - 1349 ευρώ.

Η πρώτη αντίδραση ήταν "ε, για Μεξικό "τσιμπημένη", αλλά εδώ που φτάσαμε..." Είναι και artist model (του κιθαρίστα των Blink 128) σκέφτηκα, τέλος πάντων.

Και μετά κοιτώντας τις φωτογραφίες το είδα: Designed in California. Made in Indonesia ?

Μου πήρε κάποια ώρα για να επανέλθει το σαγόνι μου στη θέση του. 1350 ευρώ για... Ινδονησία. 

Κάπου εδώ είναι που πρέπει να αναφωνήσουμε ότι η Fender έχει κόψει καπίστρι. Ινδονησία... 

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι το θέμα έχει ξεφύγει επικίνδυνα όσον αφορά τις τιμές.

Starcaster.jpg

Starcaster back.jpg

Η Ιαπωνία ήταν χάλια μέχρι που έγινε πολύ καλή

Η Κορέα ήταν χάλια μέχρι που έγινε πολύ καλή

Το Μεξικό ήταν χάλια μέχρι που έγινε πολύ καλό

Η Κίνα, η Ινδονησία, το Βιετνάμ κλπ απλά ακολουθούν...Με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς μιας που και τα CNC έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Οπότε η καταγωγή με αφήνει αδιάφορο.

Με τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που έχουν να αντιμετωπίσουν τα εργοστάσια στην Αμερική επίσης, βλέπω τώρα τελευταία προς τεράστια έκπληξή μου τελευταία κάποιες Epiphone να έχουν καλύτερες ταστιέρες από πλευράς ποιότητας ξύλου από τις Gibson Custom Shop...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οπότε η καταγωγή με αφήνει αδιάφορο.
Βρε μια χαρά οι... καταγωγές. Η τιμή μου ήρθε κατακούτελα για... Ινδονησία.

Ή να το θέσω διαφορετικά. Αν τη συγκεκριμένη την έβγαζαν USA, πόσο θα είχε, κάνα 3 - 4 Χ;  

Εγώ πάντως τη βλέπω list price $1199 που σημαίνει street price γύρω στα 7-8 κατοστάρικα. Πού την έχουν τόσο;

Εγώ πάντως τη βλέπω list price $1199 που σημαίνει street price γύρω στα 7-8 κατοστάρικα. Πού την έχουν τόσο;
Στο site της Fender τρομάρα τους...

Price.JPG

https://www.fender.com/en-US/electric-guitars/starcaster/tom-delonge-starcaster/0262370505.html

https://www.thomann.de/gr/fender_tom_delonge_starcaster_ssp_rf.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwxeyxBhC7ARIsAC7dS3-hAOx5IoJVndnGegHiIzrt12CHXAKODV7Iss5LYsZWPoesuL10hUYaAmT9EALw_wcB

Μπορεί να είναι Indonesia, αλλά τουλάχιστον έχει rosewood ταστιέρα, όχι σκατουλί pau ferro ή laurel...

Bέβαια και πάλι σε σχέση με τις αντίστοιχες Charvel ή Schecter που μπορεί κανείς να αγοράσει σε αυτή την τιμή, είναι αυτοκτονία.

Μπορεί να είναι Indonesia, αλλά τουλάχιστον έχει rosewood ταστιέρα, όχι σκατουλί pau ferro ή laurel...

Γιατί τοσο discrimination στα καιμένα τα παου φερο? Μια χάρα είναι!

Αυτό βεβαια για 1κ είναι αστείο  image.png

Καλύτερα να τα φας τα λεφτά στη Πάουλα.

Γιατί τοσο discrimination στα καιμένα τα παου φερο? Μια χάρα είναι!
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά εγώ όταν ψωνίζω headstock θέλω κι όλη την κλασσική συνταγή.

Αν ήταν όμορφες οι σκατουλί ταστιέρες, θα τις έβλεπες σε όργανα και πριν την ξυλοαπαγόρευση.

Οι indonesia έχουν καλή ποιότητα περα απο τη πλάκα.

Πολλές ειναι του χιλιάρικου ++

Πλέον δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε που φτιάχτηκε μια κιθάρα...

Ασε που οι ασιάτες δεν ανταγωνίζονται πλέον σε σχέση τιμή απόδοσης.

Ο Μουρικάνος δε μπορεί να φτιάξει τα ίδια όργανα με το ίδιο κόστος.

Η πρώτη αντίδραση ήταν "ε, για Μεξικό "τσιμπημένη", αλλά εδώ που φτάσαμε..." Είναι και artist model (του κιθαρίστα των Blink 128) σκέφτηκα, τέλος πάντων.
H πρώτη signature του Delonge ήταν μια Strat με μόνο έναν διπλό πάνω, τον Invader. Made in Mexico και 1322 ευρώ στον Τόμαν https://www.thomann.de/gr/fender_ltd_tom_delonge_strat_db.htm

Αυτή η Starcaster έχει έναν SH5 και μπράτσο από Strat με το μεγάλο Headstock.

Λύση. Παίρνεις μια Squier Starcaster με 300 ευρώ επίσης Ινδονησία. Αν θέλεις βάζεις κι εκεί έναν sh5 (ή και τον Invader). Εν συνεχεία βάζεις άλλο μπράτσο από Strat/Tele με το μεγάλο headstock

Στις ταστιερες οπτικό είναι το θέμα; Γιατί στο χέρι δε καταλαβαίνω διαφορά rosewood με laurel ή pau ferro

Λύση. Παίρνεις μια Squier Starcaster με 300 ευρώ επίσης Ινδονησία. Αν θέλεις βάζεις κι εκεί έναν sh5 (ή και τον Invader). Εν συνεχεία βάζεις άλλο μπράτσο από Strat/Tele με το μεγάλο headstock
Από εμπειρία: Το να προσπαθήσεις να φτιάξεις partcaster με μέρη από Squier είναι συνταγή αποτυχίας. Κάθε χρονολογία και κάθε εργοστάσιο κλπ κλπ έχει τα δικά του specs και υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση τα aftermarket parts με standard fender specs να μην ταιριάζουν με τίποτα.

Cork sniffing
Πολύ πιο cork sniffing είναι πάντως το να θες να γράφει Fender το μπράτσο και να πληρώνεις 30% πάνω μόνο γι αυτό. 

Στις ταστιερες οπτικό είναι το θέμα; Γιατί στο χέρι δε καταλαβαίνω διαφορά rosewood με laurel ή pau ferro
Το δικό μου θέμα είναι κατ' αρχάς οπτικό, ναι.  Θεωρώ χάλια τα ανοικτά καφέ μπράτσα. Θεωρώ ότι υπάρχει και αντικειμενικός αισθητικός λόγος που πριν την απαγόρευση των ξύλων τέτοια μπράτσα δεν έμπαιναν όυτε στα φθηνά όργανα.

Τώρα για διαφορά στην αίσθηση: Το pau ferro δε μου χει κάνει τόσο μεγάλη διαφορά από το rosewood στο χέρι όσο το maple ή ο έβενος ή το wenge. Το laurel μου άφησε αρκετά κακή εντύπωση (ήταν πιο ξηρό και σαν να κόλλαγε το χέρι) αλλά ήταν και φθηνό το όργανο, οπότε πολλά μπορεί να μου έφταιγαν παράλληλα.

Όσο για το αν πιστεύω ότι έχουν διαφορετικό ήχο; Ξέρω με βεβαιότητα ότι σε ίδια όργανα και το πάχος του μπράτσου και το υλικό της ταστιέρας έχουν την τάση να δίνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μπορώ να το πω για το rosewood σε σχέση με τον έβενο ή το maple. Απ' τη στιγμή όμως που δεν ήμουν ποτέ κάτοχος ίδιων οργάνων που να έχουν το ένα rosewood και το άλλο pau ferro ή laurel, τέτοια άποψη με βεβαιότητα δεν μπορώ να την έχω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back