H επιλογή άλλου μέλους επι σκηνής και άλλου στο recording,
προσωπική γνώμη,έχει να κάνει με 3 κατηγορίες γρουπ,τα super group,τους τελείως άσχετους,τα super group από τελείως άσχετους.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις,
ο χαρακτήρας,
η αντίληψη και
διάθεση ενός μόνο ατόμου,είναι αρκετά για να δημιουργηθεί η απαραίτητη χημεία συνεργασίας/παρέας και εξέλιξη του γενικού συνόλου πάνω στο συγκεκριμένο είδος που πρόκειται να παρουσιάσουν.
Το χρονικό διάστημα επίσης παίζει μεγάλη σημασία,γιατί θέτει απίστευτες δοκιμασίες.
Οτι και να γράψεις,έχει γραφτεί καλύτερα,ότι και να παίξεις και ότι ακροβατικό κάνεις επι σκηνής,το έχει κάνει άλλος καλύτερα.
Ενα απο τα παραδείγματα που έχω,μια παρέα απο το brighton που πήγαιναν απο παιδιά σαν τους χιώτες,(τα χαιρετίσματα μου στην όμορφη χίος),φτάνοντας σε σημείο στα 16 περίπου χρόνια τους και με 2 μόνο μέλη να έχουν μουσικές σπουδές,να παρουσιάζουν τα παρακάτω δείγματα.
Αρκετοί έτρωγαν στην μάπα ο ένας τον άλλον από το πρωί εως το βράδυ,αφου έμεναν και μαζί αργότερα,ο κιθαρίστας πέρασε αρκετά καλοκαίρια στο ηράκλειο κρήτης δουλεύοντας μαζί μου σεζόν,παίζοντας σε τουρίστες.
Ετσι φτιάχνονται οι μουσικοί,η μουσική και τα γρουπ,απο ανθρώπους που αρκετές φορές είναι απο παιδιά μαζί,με ξεκάθαρο στόχο,επιμονή και κάποια στιγμή ολα αυτά θα ευθυγραμμιστούν.
Τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου να μαζέψεις,μια παρέα που μεγάλωσε μαζί,έκαναν μουσικό ο ένας τον άλλον και μιλάνε χωρίς να βγαίνει κουβέντα απο το στόμα τους δέν πρόκειται να την φτιάξεις/φτάσεις ποτέ και αν το κάνεις,δέν θα έχει διάρκεια.
Βρες τον χαρακτήρα που ταιριάζει στο πορτρέτο σου και μήν ψάχνεις πολλά.
https://www.reverbnation.com/swallowingshotguns
Alex Raptakis καλοί για 16χρονα το 2008?