Recorder πετάλι λόγω έλλειψης 2ου κιθαρίστα

ikon

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Παιδιά θέλω λίγο τα φώτα σας

Ψάχνω για το εξής πράγμα…

Ένα πετάλι το οποίο να είναι recorder στο οποίο να μπορείς να γράψεις και να κάνεις store μία κιθάρα (να σου δίνει όμως 5-6-7 λεπτά χρόνο ηχογράφησης) επίσης να σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να ηχογραφήσεις  πάνω από 1 κομμάτι (πχ καμιά 10αριά), στην ουσία δηλαδή κάτι σαν recorder με memory banks.

Ο σκοπός είναι να μπορώ να έχω προηχογραφημενη τη μία κιθάρα και απλά να παίζω live τη δεύτερη όχι όμως μόνο για ένα κομμάτι αλλά για 6-7 τουλάχιστον. Αν γίνεται να μπορούν κάποιες από αυτές τις ηχογραφήσεις να παίξουν και μαζί (για παράδειγμα να μπορώ να έχω προηχογραφήσει μία κιθάρα και ένα μπάσο και να τα βάλω να παίξουν μαζί) ακόμα καλύτερα! Καταλαβαίνετε το concept, δεν έχω δεύτερο κιθαρίστα (ούτε μπασίστα) και θέλω να βρω λύση με κάποιο πετάλι έτσι ώστε να μπορώ να παίξω σε μία πρόβα με πολύ λίγα άτομα.

Έχετε τίποτα υπόψη? Όχι τίποτα super high-tech πανάκριβο, για πρόβες το θέλω.

Ευχαριστώ

Ίσως ένα looper, με τουλάχιστον δύο κανάλια, που να μπορούν να παίξουν παράλληλα.

Θα πρέπει εκτός από banks (μνήμες)  για να γράψεις την κάθε φράση - τραγούδι ξεχωριστά να διαθέτει και αρκετή μνήμη ανά bank - tracks για να μπορείς να γράψεις μεγάλες φράσεις, στην περίπτωσή σου τραγούδια.

Στην αρχή ξεκινάς το ψάξιμο με πεταλάκια όπως για παράδειγμα το Boss RC-10R. Μετά κοιτάς σε κάτι μεγαλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όπως για παράδειγμα το Boss RC-300 και μετά πας σε desktop κατάσταση εάν σε βολεύει όπως για παράδειγμα το Boss RC-505.

πχ τι λέτε για το BOSS RC-500?
Είναι στην κατηγορία αυτών που έγραψα πιό πάνω.

Διαφορετικά χρησιμοποιείς δύο looper (πεταλάκια) όπου για παράδειγμα το Α θα έχει την κιθάρα και το Β θα έχει κιθάρα με μπάσο. Σημείωση πως σε αυτή την περίπτωση αφού το Β έχει κιθάρα με μπάσο μαζί δεν υπάρχει θέμα συγχρονισμού.

Αν όμως στο Α έχεις κιθάρα και στο Β σκέτο μπάσο και θες να παίξουν και τα δύο μαζί (δηλαδή κιθάρα από το Α και μπάσο από το Β) θα πρέπει να διαθέτουν σύστημα συγχρονισμού.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι το rc-500 μάλλον κάνει...

Είδα κι αυτό τώρα, ενδιαφέρον φαίνεται

10849911_800.webp.jpg

https://www.thomann.de/gr/digitech_trio_band_creator_trio+_trio_plu.htm

αλλά το boss είναι καλύτερο

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θες πετάλι οπωσδήποτε;

Πχ θα μπορούσες να γράψεις τα μέρη σε daw, export σε mp3 στο κινητό σου, το συνδέεις με την κονσόλα και τα ακούτε όλοι. Το κακό είναι οτι δεν έχεις την ευελιξία start/stop στα πόδια σου, αλλά αν θες ολόκληρα κομμάτια δεν σε νοιάζει πολύ.. 

Αν θες πετάλι, νομίζω ότι και η TC electronic κάνει αυτό που θες, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει οπότε θεώρησέ το σαν πρόταση και όχι σύσταση. ?

Φίλε μου έχω το DigiTech jamman stereo..Κάνει όλα αυτά από θες.

Εν ολίγοις γράφει λούπα μέχρι και μια ώρα με απεριόριστες εγγραφές από πάνω.Εχει μνήμη για 100 κομμάτια που με μια κάρτα γίνονται όσα θες.Επισης παίρνει μικρόφωνο.

Επί της ουσίας μπορείς να γράψεις ολόκληρα κομμάτια χωρίς κανένα περιορισμό  στο χρόνο η τις εγγραφές.

Δεν υπάρχει καινούριο πλέον αλλά μπορεί να το βρεις μεταχειρισμένο στο μάρκετ place

(για παράδειγμα να μπορώ να έχω προηχογραφήσει μία κιθάρα και ένα μπάσο και να τα βάλω να παίξουν μαζί)
Από τα λεγόμενα καταλαβαίνω πως ο OP (@ikon) θέλει τουλάχιστον dual track looper. Ας μας το επιβεβαιώσει παρακαλώ.

Θες πετάλι οπωσδήποτε;

Πχ θα μπορούσες να γράψεις τα μέρη σε daw, export σε mp3 στο κινητό σου, το συνδέεις με την κονσόλα και τα ακούτε όλοι. Το κακό είναι οτι δεν έχεις την ευελιξία start/stop στα πόδια σου, αλλά αν θες ολόκληρα κομμάτια δεν σε νοιάζει πολύ.. 

Κι εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε λύση Ableton Live με midi χειρισμό. Οτιδήποτε άλλο μου φαίνεται σκότωμα και δε θα έχει ούτε το ένα εκατοστό της ευελιξίας. Με το Ableton κι ένα midi controller θα μπορείς να κάνεις punch in/out οτιδήποτε θέλεις σε όλο το live set σου. 

To πρόβλημα που θα πρέπει να σε απασχολήσει κυρίως αν χρησιμοποιήσεις προηχογραφημένα είναι άλλο: Παίζει ο drummer με κλικ? Αν όχι, πώς θα μπουν οι λούπες στον σωστό χρόνο; 

+1000 στην επιλογή Ableton Live + midi controller. Ναι, θα πρέπει να το μάθεις από την αρχή, αλλά είναι το ευκολότερο από τα DAWs που έχω δουλέψει και είναι φτιαγμένο για looping και live performances.

Δες προσεκτικά τι έχει γράψει ο κύριος Χναράκης  - ξέρει τι λέει 

Αν δεν έχεις εμπΥρίες (hi @fusiongtr) με loopers πήγαινε στο RC-10 χωρίς δεύτερες σκέψεις (προσοχή: άποψη αγνώστου ανωνύμου μέλους) 

Οι dual track loopers είναι για μεταπτυχιακό 

Ο looper είναι by far το must have πετάλι για αυτούς που δεν έχουν παρέα για να παίξουν μαζί - 

Παιδιά τελικά πήρα το boss RC-500, φαίνεται καλό και σιγά σιγά το ψιλομαθαίνω

Θέλω πετάλι γιατί έχω πουλήσει την κάρτα ήχου μου και για κάποιο καιρό δεν ασχολούμαι με software κτλ

Αλλά σε λίγους μήνες θα κάνω αυτό που είπατε για να έχω σχεδόν τα πάντα έτοιμα μέσα από το cubase και απλά να παίζουμε από πάνω 2 άτομα που είμαστε προς το παρόν!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Πχ θα μπορούσες να γράψεις τα μέρη σε daw, export σε mp3 στο κινητό σου, το συνδέεις με την κονσόλα και τα ακούτε όλοι.

Πολύ με ενδιαφέρει αυτό... Πώς συνδέω όπως το κινητό [SIZE=15.4px]με την κονσόλα στο studio?[/SIZE]

Πολύ με ενδιαφέρει αυτό... Πώς συνδέω όπως το κινητό [SIZE=15.4px]με την κονσόλα στο studio?[/SIZE]

Αυτό εξαρτάται από την συγκεκριμένη κονσόλα. Λογικά θα έχει aux input μέσω jack, mini jack ή RCA. Ανάλογα λοιπόν θέλεις καλώδιο που να βγαίνει από την έξοδο ακουστικών του κινητού σου σε οτι δέχεται η κονσόλα. 

Ρώτα αυτόν που έχει το στούντιο, για αυτόν θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι να το συνδέσει και πιθανά να έχει και καλώδιο. Απλά θυμήσου να βάλεις το κινητό σε airplane mode για να μην χτυπάνε και τηλέφωνα, μηνύματα κτλ ταυτόχρονα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back