Zoom zoom! (G3)

The Genius Loci είπε:
7) Αν το ρυθμίσεις από εκεί, δεν σου κάνει tap το delay?
Ε, αυτό λέω από την αρχή, ΔΕΝ κανει tap το delay, κανει tap το ΒΡΜ για το drum machine και το λουπερ μόνο!

Στο δικό σου το έχεις κάνει;

andreoulis είπε:
Ε, αυτό λέω από την αρχή, ΔΕΝ κανει tap το delay, κανει tap το ΒΡΜ για το drum machine και το λουπερ μόνο!

Στο δικό σου το έχεις κάνει;
Κοίτα, έχεις δίκιο, μπορεί το δικό μου να το κάνει, επειδή τα παίρνω από τη Zoom και μου έχουν στείλει το super duper special μοντέλο.  8)

Βρε μάνα μου...

Πήγαινε σε παρακαλώ στο delay σου....

Γύρισε το γαμημένο κουμπάκι που λέει time, all the way δεξιά.

Τώρα πλέον δεν γράφει νούμερα, αλλά notes, σωστά;

Τώρα μήπως δουλεύει;

Πως να δουλέψει το tap αν έχεις συγκεκριμένο time στο delay σου;

andreoulis είπε:
Οκ, χαλάλι ο μισθός από τη zoom ;D... έτσι δουλεύει

Thanx!
Όχι, μόνο έτσι δουλεύει, σε όλα τα modelers.  ;)

Παρεμπιπτόντως, έτσι δουλεύει και με άλλα εφφέ, πλην delay.

Σε παρακαλώ να είσαι διαθέσιμος για συστάσεις όταν θα ζητήσω αύξηση ποσοστών. Ευχαριστώ.  ;D

γεια χαρα!

χθες ήρθε ο καινουριος μου Laney VC30 (νομιζω πως απο ενισχυτη εχω παντρευτει πια!) και μια που η rp1000 παρα ειναι μεγάλη και έχει πολλά που δε χρειάζομαι σκεφτόμουν κάποιο πολυεφέ του στυλ line6 M9.

Εκεί που εψαχνα στην τύχη το θωμαν έπεσα πάνω στο G3 που αγνοουσα και μετα βρηκα και το συγκεκριμενο θεμα που διάβασα. Σκοπεύω να κάνω την κινηση αν πουληθει η rp1000 αλλά θα ήθελα κάποιες πληροφορίες πρωτα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς αποκλειστικά στο effects loop ενισχυτή σαν εφεδιέρα κυρίως.

Το μόνο που θέλω απο αυτό είναι

1) Ένα καλό μουντό delay

2) Ενα ψυχεδελικο chorus

3) Κανένα εφε που μπορει να χρειαστει (autowah, tremolo πχ)

4) Να δουλευει καλά σε parallel loop που εχει ο VC30 μου

5) Να έχει καλό bypass γιατι την περισσότερη ώρα bypassed θα ειναι :P

επίσης το loop του vc30 εχει 2 επιλογές στάθμης 0dBu και -10dBu

σε ποια σταθμη θα έπρεπε να δουλεύει ένα τέτοιο πολυεφέ?

θα με καλυψει πιστεύετε?

ευχαριστώ!

Εδω και 3 εβδομαδες ειμαι και εγω κατοχος της συγκεκριμενης πεταλιερας.

Ειχα αποφασισει να την αγορασω απο Τhomann, αλλα ειπα ας ψαξω και απο Ελλαδα μηπως την βρω και απο εδω, εστω και λιγο ακριβοτοτερα.

Προς εκπληξη μου την βρηκα (και μαλιστα στην πολη μου Θεσσαλονικη) 159,80 ευρω, 15 ευρω φτηνοτερη απο οτι την πουλαει ο Γερμανος (175 ευρω).

http://www.artsound.gr/catalog/zoom-guitar-effect-pedalaudio-interface-p-22088.html

http://www.thomann.de/gr/zoom_g3.htm

Στο λιγο χρονο που την εχω, εχω αποκομισει αριστες εντυπωσεις.

Καταρχας ειναι πολυ βολικη για εξασκηση στο σπιτι, λογω του drum machine και του looper 40 sec. Επισης ειναι βολικο που λειτουργει και με 4 ΑΑ μπαταριες.

Αυτο που εχω εντυπωσιαστει ειναι οι προσομειωσεις ενισχυτων. Καποιες απο αυτες ειναι εξαιρετικες.  Επισης τα εφε ειναι πολλα για να διαλεξεις οτι σου ταιριαζει και να πειραματιστεις.

Ειναι εξαιρετικα βολικη να εχεις παντου τον δικο σου ηχο και πολυ μικρη να μπαινει ανετα σε καθε gigbag.

Στα αρνητικα τωρα, ειναι κριμα που δε σου δινει την δυνατοτητα να εχεις 3 preset στους διακοπτες για αμεση χρηση. Τα preset πανε μονο πανω-κατω. Ελπιζω με μελλοντικο firmware update προστεθει αυτη η δυνατοτητα.

Επισης, θα ηταν καλο να εχει global noise gate, για να μη πιανει μια θεση απο τις 3 σε καταστασεις υψηλου gain.

Θα ηθελα ακομα να εχει πιο εξυπνο harmonizer.

Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και αν λαβεις υποψην και το χρηματικο ποσο που κοστιζει, "it' s a steal" που λενε και στο χωριο μου.

Και κατι που μoυ εκανε εντυπωση και θα ηθελα την αποψη, κυριως των ηδη κατοχων.

Το εχω παιξει καρφι σε κονσολα, στο return απο bugera v22 και Traynor 40w λαμπατο, οπως επισης και στο input καρφι των παραπανω ενισχυτων.

Η πεταλιερα μεταξυ των αλλων εχει ρυθμισεις output για direct, combo front, combo power amp (στο return του loop δηλαδη), stack front, stack power amp.

Για τα ακουστικα και στην κονσολα, βεβαια επιλεγουμε την επιλογη direct.

Στην περιπτωση που την εβαλα καρφι στην εισοδο του ενισχυτη, μου ακουστηκε καλυτερα παλι με την επιλογη direct, και οχι combo front.

To ιδιο συμβαινει αν την συνδεσω στο return του loop. Ακουγεται καλυτερα με την επιλογη direct, παρα με την επιλογη combo power amp.

Εννοειτε φτιαχνοντας πρωτα εναν ωραιο καθαρο "ουδετερο" ηχο στον ενισχυτη, αν μπεις καρφι.

Σας ακουγεται λογικο, ή ειναι δικο μου placebo efffect?

Σε συγκριση, καλυτερο ηχο ακουσα στο loop των λαμπατων.

Και στο pod x3 live που έχω και σε κάποιες digitech που έχω δοκιμάσει ακούγεται καλύτερα με την επιλογή direct, το έχουν πει και άλλοι κατά καιρούς, οπότε δεν είναι μόνο δικιά σου εντύπωση ;)

metalmike είπε:
Και στο pod x3 live που έχω και σε κάποιες digitech που έχω δοκιμάσει ακούγεται καλύτερα με την επιλογή direct, το έχουν πει και άλλοι κατά καιρούς, οπότε δεν είναι μόνο δικιά σου εντύπωση ;)
Αρα δεν ειναι ιδεα μου. Δε το ηξερα. Ευχαριστω. ;)

Να κάνω μια ερωτησούλα,

Έχει δοκιμάσει κανείς απο σας να βάλει το ζουμ στο return αλλα στο input του ζουμ να έχει το send του ενισχυτη; Γίνεται φαντάζομαι.

Και καλά να εχουμε το καθαρό του ενυσχιτή και το zoom σαν εφεδιερα (delay-reverb-whaterver), και επίσης να παίρνουμε την βρωμιά μεσω κανενός metal amp sim (ή θα ακούγεται εμετικά; )

θενκουλες ναουμ  :P

Νεο firmware για την zoom G3

http://www.zoom.co.jp/products/g3/software/

Σημαντικο, χρησιμοποιει 6 (!!!!!!) εφε ταυτοχρονα αντι για 3 και εχει και αλλες 9 προσομειωσεις ενισχυτων :

- Car Drive

- Tone City

- Krank Revolution-1 Plus

- MS 1959 (Marshall Plexi)

- Vox Jimi

- Fender Deluxe Reverb

- Blues Breaker

- Bogner Ectassy

- ENGL Invader

Well done Zoom-Zoom.....

Απίστευτο:o

Τι άλλο άραγε θα κάνει μια τέτοια εταιρεία?Τώρα με έβαλες σε σκέψεις να την αποκτίσω...  ;D

Offtopic:

Αυτό το είδατε http://www.zoom.co.jp/products/ms-50g/spec/ ; Αν έχει την ίδια ποιότητα αλλά με λιγότερες επιλογές με το G3 θα τον σπάσω τον κουμπαρά!

Edit: δεν γράφει κάπου για έξοδο ακουστικών, άρα δεν σπάω τίποτα :P αλλά γενικά μου άρεσε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια με υγεια και ωραιες μουσικες! Εχθες λοιπον και εγω απεκτησα την συγκεκριμενη μικρη πεταλιερα (μικρη στο ματι)! Αφορμη ηταν η τιμη του,τα πολυ καλα σχολια και το συγκεκριμενο αρθρο! Η πρωτη εντυπωση που μου αφησε το μηχανακι ειναι να μεινω με ανοιχτο το στομα! Πιστευω οτι ειναι αξιοπρεπεστατο (και οχι μονο για την τιμη του)! Πολυ καλοι ηχοι (και δεν εχω κατσει να διορθωσω τιποτα ακομα), πολυ καλη συνεργασια με τον ενισχυτη και extra πεταλακια και στο volume και tone της κιθαρας ανταποκρινετε τελεια!

Καποιες αποριες τωρα αν μπορουν να μου τις λυσουν οι κατεχοντες!

1. Ποια ειναι η καλυτερη συνδεση στον ενισχυτη? Λογικα θα χρησιμοποιησω και βρωμικα και εφφε! (ο ενισχυτης μου ειναι ο fender blues deluxe ri) Χρησιμοποιω και ενα boost\overdive πεταλακι ή σκετο ή με το "βρωμικο" του ενισχυτη!

2. Αν ειναι συνδεδεμενο το zoom με το laptop δεν μπορω να ακουσω τους ηχους που εχω κατεβασει και αποθηκευσει στον υπολογιστη? (ανοιξα εναν καινουριο φακελο στο edit & share, στο session του pc για να μην χαλασω τους αρχικους ηχους και τους αποθηκευσα εκει αλλα οταν το παταω ενω εμφανιζει τα πεταλια και τα εφφε πανω συνεχιζει να παιζει τον προηγουμενο ηχο)! Στην G2.1NU γινοταν!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα, για να μην ανοίξω άλλο θέμα μιας και αφορά την πεταλιέρα zoom g3x έχω κάποιες ερωτήσεις. Πήγα και σύνδεσα την πεταλιέρα στον bugera v22 στο fx loop που έχει με την συνδεσμολογία output πεταλιέρας στο return του ενισχυτή και input πεταλιέρας στο send του ενισχυτή και καρφί την κιθάρα στο input του ενισχυτή. Όταν κλείνω την πεταλιέρα (στο off το κουμπί) δεν περνάει σήμα από την κιθάρα στον ενισχυτή. Γιατί γίνεται αυτό?Εφόσον είναι στο fx loop κανονικά δεν θα έπρεπε να έχω ήχο?(εξάλλου στο fx loop τα συνδέουμε για να μπορούμε να "παίζουμε" και με τα εφέ του ενισχυτή)Ανοίγω τα εφέ απο το πεταλάκι του ενισχυτή και πάλι δεν δουλεύει.

Επίσης όταν είναι αναμένη η πεταλιέρα (στη θέση on) συνδεδεμένος πάντα με τη σύνδεση fx loop και επιλέγω ένα εφέ απο την πεταλιέρα και "παίξω" με το clean και το master (τα ποντεσιόμετρά τους) βλέπω οτι δουλεύουν ενω κανονικά δεν θα έπρεπε. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά τελικά το fx loop δεν είναι ανεξάρτητο από τις ρυθμίσεις του ενισχυτή (volume κλπ) και λογικά αν κλείσω εντελώς την πεταλιέρα δεν θα 'επρεπε να περνάει ο ήχος της κιθάρας απο τον ενισχυτή μιας και την κιθάρα την έχω καρφί στο input του ενισχυτή?

Ευχαριστώ.

καταρχην οταν λες εφε του ενισχυτη μαλλον εννοεις το βρωμικο καναλι του ε?

κατα δευτερον αμα κλεινεις την πεταλιέρα (ΟΦ) τοτε περναει σημα προφανως στην προενισχυση του ενισχυτη, βγαινει απο κει (σενντ) αλλα το σημα σταματαει εκει γιατι δε μπορει να περασει απο την πεταλιέρα και να καταληξει στην εισοδο του τελικου (ριτερν) αφου η πεταλιέρα ειναι σβηστη.

λογικά η πεταλιέρα θα εχει καποιο κουμπι bypass που θα την παρακαμπτει, αλλα η πεταλιέρα δε θα εινια εντελως σβηστη, οποτε δε θα διακοπτει το σημα, απλα θα το αφηνει να συνεχιζει το δρομο του προς τον τελικο και αρα θα ακουγεται σα να μην ειχες πεταλιέρα.

IraklisZS είπε:
καταρχην οταν λες εφε του ενισχυτη μαλλον εννοεις το βρωμικο καναλι του ε?

κατα δευτερον αμα κλεινεις την πεταλιέρα (ΟΦ) τοτε περναει σημα προφανως στην προενισχυση του ενισχυτη, βγαινει απο κει (σενντ) αλλα το σημα σταματαει εκει γιατι δε μπορει να περασει απο την πεταλιέρα και να καταληξει στην εισοδο του τελικου (ριτερν) αφου η πεταλιέρα ειναι σβηστη.

λογικά η πεταλιέρα θα εχει καποιο κουμπι bypass που θα την παρακαμπτει, αλλα η πεταλιέρα δε θα εινια εντελως σβηστη, οποτε δε θα διακοπτει το σημα, απλα θα το αφηνει να συνεχιζει το δρομο του προς τον τελικο και αρα θα ακουγεται σα να μην ειχες πεταλιέρα.
Ευχαριστώ για την απάντηση,

Ναι,όταν λέω εφέ του ενισχυτή αναφέρομαι στο βρώμικο και το reverb του.

Λογικό μου ακούγεται αυτό που αναφέρεις, αλλά είναι δυνατόν να ελέγγχω τον ήχο από τον master και clean του ενισχυτή εν μέσω αναμένης πεταλιέρας σε fx loop?Τότε τα level,tone κλπ που έχει η πεταλιέρα είναι άχρηστα.Να πώ οτι συνδέω την πεταλιέρα καρφί στο input του ενισχυτή να πω εντάξει.Δηλ στην ουσία έτσι όπως δουλεύει σε εμένα είναι άχρηστο το fx loop.

Θέλω η πεταλιέρα να δουλεύει με το δικό της volume(δηλαδη level/gain κλπ).Και όταν σβήνω το εφέ της να έχω το καθορισμένο volume του ενισχυτή μου.

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.Για παράδειγμα, να βάλω clean 4 και master 4 στον ενισχυτή, από την λούπα να έχω την πεταλιέρα.Όταν ενεργοποιώ το εφέ της πεταλιέρας(distortion πχ) να μην πειράζω το master/ clean του ενισχυτή γιατί αν τα πειράξω όταν θα επιστρέψω σε καθαρό κανάλι θα ακούγεται ή χαμηλότερα ή δυνατότερα.

Ευχαριστώ.

απο τη στιγμη που δεν μπορεις να εχεις "true" 4 cables συνδεσμολογια τοτε η πεταλιέρα σου θα σου χρησιμευει μονο για τα time based effects (delay chorus κλπ)

το παραπάνω αμα μιλάμε για "ορθολογικό" τροπο χρησης. Φυσικά ο καθένας μπορεί να κανει ό,τι θελει αρκει να καουγεται καλό στ'αφτιά του.

Η λογική του effects loop στους ενισχυτές είναι να σου δινει τη δυνατότητα να τοποθετεις τα time based effects σου μετα το distortion του ενισχυτή αφου υποτιθεται οτι ετσι ακουγονται καλύτερα.

Αν δεν ειχε λουπ ο ενισχυτης τοτε θα επρεπε ενα delay να το βαλεις πριν το βρωμικο καναλι, και αυτο υποτιθεται οτι ακουγεται λασπωμένο (ξαναλεω ομως εδω, περι ορέξεως κολοκυθοπιτα, αμα σε καποιον αρεσει, δεν εγινε τιποτα)

σκεψου τι κανει το καθε εφε της πεταλιέρας (χρονος, pitch, δυναμικες, αρμονικες) και σκεψου πως θα λειτουργησει πριν ή μετα απο ενα πεταλάκι overdrive (που ουσιαστικά είναι η προενισχυση του ενισχυτή σου, ξεκιναει απο το input και καταληγει στο effects send) και αποφασισε αμα σε συμφερει να εχεις την πεταλιέρα στη λουπα, ή μπροστά, για χρηση μονο time based effects ή και όλων των αλλων, τι κερδιζεις και τι χανεις σε καθε περίπτωση. Δεν ειναι και πυρηνική φυσική.

Σχετικά με την ισορροπία των εντάσεων, δε καταλαβαινω που ειναι το πρόβλημα. Καθε πεταλακι overdrive της πεταλιέρας έχει και level, και η πεταλιέρα ολόκληρη έχει ένα γενικό level. Ισορρόπησέ τα

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα για να ακούσω γνώμες σχετικά με κάποιο Mod που έχει βγει για scroll και bank. http://ashbass.com/AshBassGuitar/Zoom/

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Επίσης οι διακόπτες αυτοί Ελλάδα υπάρχουν?(είδα ένα site από Ελλάδα και πούλαγε τον έναν 35ευρω ???Τόσα πολλά κάνει ένα switch?)

Μήπως συμφέρει τελικά να πάρει κάποιος ένα απλό pedal switching να το ανοίξει και να αλλάξει απλά τις συνδεσμολογίες?(τα pedal switch έχουν διακόπτες μιας επαφής?on-on?)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back