- Πόντοι
- 38
Αγγλία.
Μηπως εννοεις αυτον? Φτιαχνει σωματα και μπρατσα απο ξυλα που βρισκονται στην Ελλαδα, ελια κτλGabrielM είπε:Μου διαφευγει το ονομα του αλλα και παλι δεν θα το εβαζα μη θεωρηθει διαφημιση.
Όταν πουλάει υπηρεσίες βαφής και σε όλες τις φωτό έχει orange peel (ή έλλειψη sealer και pore filling), τότε οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός.audiokostas είπε:Σε συνεργασία με έναν από τους παραπάνω προμηθεύεται και ο Roger ( με την εταιρεία http://www.bravacaster.com/ -το Fiesta Red Jazz Bass στο site του είναι το δικό μου- η οποία εδρεύει - για λόγους προφανείς στην Ισπανία) και βάφει / ρελικάρει κατά το δοκούν.
Οι τιμές πλέον μπορεί και να έχουν τσιμπήσει λίγο αλλά παραμένουν ανταγωνιστικές.
καμια φορα αναρωτιεμαι που πηγαν ολα αυτα τα επιτευγματα, η πρωτοπορια του παρελθοντος….. ρετσινια να προερχεσαι απο τη χωρα των ΕΛ………… πως καταντησε αυτος ο λαος ετσι ρε @#$%^& πλακα κανω, δεν αναρωτιεμαιΠνοή και Νύξη είπε:Κατά τ' άλλα, συμφωνώ ότι η made in Greece στάμπα, είναι "ρετσινιά" για οποιονδήποτε σοβαρό κατασκευαστή προϊόντος, που καλείται να αντιμετωπίσει-πέρα από τον ανταγωνισμό-και την "καχυποψία" όσον αφορά την ποιότητα.
Να σου πω που πήγε (δεν εννοώ εσένα, αλλά βρήκα την ευκαιρία)...blue monk είπε:καμια φορα αναρωτιεμαι που πηγαν ολα αυτα τα επιτευγματα, η πρωτοπορια του παρελθοντος….. ρετσινια να προερχεσαι απο τη χωρα των ΕΛ………… πως καταντησε αυτος ο λαος ετσι ρε @#$%^& πλακα κανω, δεν αναρωτιεμαι
Η προταση σου δεν βγαζει νοημα, αν εννοεις τους παλαιους ποτ ζουσαν σε αυτο τον τοπο και δεν ειναι στην ζωη, αυτοι δεν εχουν αναμνησεις πια… αν εννοεις οτι το ενδοξο παρελθον ζει στις αναμνησεις των τωρινων… τοτε πρεπει να δουμε για ποια εποχη μιλαμε και τi σημαινει η λεξη αναμνηση… γιατι ενδοξες εποχες μπορει να ειναι για εσενα η μεταπολιτευση… (εγω γενικα οτι γραφω δεν απευθυνεται σε κανεναν προσωπικα, απαντησεις σε σχολια καποιου nikolas243543 η e4r3w5x με avatar ελικοπτερο… το ιδιο ειναι)Nikolas είπε:Να σου πω που πήγε (δεν εννοώ εσένα, αλλά βρήκα την ευκαιρία)...
Πήγε στις αναμνήσεις όλων αυτών των παλαιών και πουθενά αλλού.
Τα άβαφα έχουν εύρος τιμών 180-250€audiokostas είπε:Σε συνεργασία με έναν από τους παραπάνω προμηθεύεται και ο Roger ( με την εταιρεία http://www.bravacaster.com/ -το Fiesta Red Jazz Bass στο site του είναι το δικό μου- η οποία εδρεύει - για λόγους προφανείς στην Ισπανία) και βάφει / ρελικάρει κατά το δοκούν.
Οι τιμές πλέον μπορεί και να έχουν τσιμπήσει λίγο αλλά παραμένουν ανταγωνιστικές.
Πρόσφατα έχουμε και στο ebay αρκετούς Ιταλούς κατασκευαστές σωμάτων με ανταγωνιστικές τιμές.
Για να μην πούμε για τους δεκάδες ανά την Ευρώπη κατασκευαστές κιθαρομπάσων.
Να επαναματαξανατονίσω τον παράγοντα της αντίληψης που έχουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για τα Ελληνικά προϊόντα.
nikos0937 είπε:Επίσης να πω ότι το να πάρει κάποιος ένα cnc δεν σημαίνει ότι του λύθηκαν όλα τα προβλήματα.
Αντιθέτως, για έναν άσχετο με το αντικείμενο, μπαίνει σε βαθειά νερά και πρέπει:
α)να μάθει να σχεδιάζει 3D με ένα σοβαρό (όχι free) πρόγραμμα
β)να έχει βασικές γνώσεις προγραμματισμού και G-κώδικα
γ)να μάθει να προγραμματίζει τις κοπές του με σοβαρό (όχι free) πρόγραμμα cam
Μέχρι να φτάσει σε σημείο να είναι παραγωγικός (έχοντας ελαχιστοποιήσει χρόνους, φθορές και άλλα προβλήματα) θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος με ψάξιμο και πειραματισμόυς
Και φυσικά η χασούρα σε χρόνο ισοδυναμεί με χρήμα
Αν μιλάς για free σχέδια τότε ξεχνάς το customization (που αυτό για μένα είναι δυνατό χαρτί)HellFire είπε:Φιλε Νiκο.
Στην εποχή του ιντερνετ που ζουμε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να σχεδιάσει εξ αρχής μια κιθάρα για να την κόψει μετά σε cnc, υπάρχουν forum που παρέχουν τα σχέδια δωρεαν και μάλιστα είναι σοβαρές δουλειές.
5Axis cnc σε ποια εταιρεία εχεις δουλέψει?
Δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλαδα, προσωπικά ξερω μονο ένα, εάν μου πεις που το δούλεψες μπορρι να βγουμε και γνωστοί στο τελος. ;D
Το θεμα με τα προγραμματα δεν νομιζω ότι είναι τοσο τραγικο, σιγουρα θα χρειαστει χρονο για κάποιον να εξοικειωθεί, αλλα δεν νομίζω ότι είναι ενας αποτρεπτικός παράγοντας η παράμετρος υψηλου κοστους, είπαμε ζουμε στην εποχη του ιντερνετ.![]()
Σε ενα τουλαχιστον Αμερικανικο forum που ξερω, τα μελη παντα δηλωνουν το cad και το tolerance.nikos0937 είπε:Αν μιλάς για free σχέδια τότε ξεχνάς το customization (που αυτό για μένα είναι δυνατό χαρτί)
Διαφορετικά θα πρέπει να εξαρτάσαι από σχέδια αγνώστων, φτιαγμένα με άγνωστο cad και αμφίβολο accuracy, που δεν θα μπορείς να τα διορθώσεις σε περίπτωση λάθους (εκτός από εξαιρέσεις πχ να πρέπει να κόψεις μικρότερο το neck pocket άρα μπορείς μέσα από το cam να κόψεις +/- offset).
To cnc που δουλεύω έχει 2x gantries με μια 5axis κεφαλή το καθένα
Αν είσαι του χώρου τότε ξέρεις που είμαι
Εσύ μπορεί να μην είσαι υπερ του επενδυτή, αλλά θέλεις δεν θέλεις θα πρέπει να δεχτείς και αυτή την έννοια. Δηλαδή αν υποθέσουμε οτί ιδρύετε μία εταιρεία π.χ. 5 άτομα είστε όλοι και επενδυτές με μερίδια της τάξεως του 20%. Με άλλα λόγια για έξοδα π.χ. $10,000 όλοι -θέλετε δεν θέλετε- θα πρέπει να συνεισφέρετε από $2,000 κοκ. Αν -καταρχήν- μπορείς εσύ να το κάνεις αυτό έχει καλώς, αλλά θα πρέπει και οι άλλοι συνεργάτες-επενδυτές να είναι εις θέσιν να κανουν το ίδιο. Πρώτα αυτό το πρόβλημα θα πρέπει -διαρκώς- να λύνετε και μέτα έπονται όλα τα άλλα.nikos0937 είπε:Δεν ειμαι υπερ του επενδυτη διοτι τελικα θα καταληξουμε να δουλευουμε για να ξεχρεωσουμε καποιον που θα ξυνεται.
Βρε πες τα Ellinika, "κόστος ευκαιρίας" και "μικροοικονομία", υπάρχουν οι όροι. ;DS9F είπε:"opportunity cost"
microeconomics.
Να κάτι που δεν συζητήθηκε καθόλου μέχρι τώρα.S9F είπε:Δηλαδή αν υποθέσουμε οτί ιδρύετε μία εταιρεία π.χ. 5 άτομα είστε όλοι και επενδυτές με μερίδια της τάξεως του 20%.