pericles είπε:
Οταν πλακωνοσουνα στο ξυλο στο σχολειο και ετρωγες καμμια σφαλιαρα που ποναγε ..Θυμασαι;;;;
oντας ντραμερ απο παιδι ημουν πολυ προσεκτικος με τα χερια μου και απεφευγα να παιζω ξυλο... ;D επισης επειδη ειχα μια τρελλα(γυαλιζε το ματι μου)ακομα και οι παλληκαραδες κολωναν λιγο! ;D ;D ;D
σχετικα με το βαρυ χερι λοιπον...το θεμα ειναι,ο σταλονε εχει πιο ΔΥΝΑΤΟ χερι απο μενα ετσι?(με δερνει :'()...αν κατσουμε κι οι δυο στα τυμπανα ποιος θαχει ηχο?πιο στρογγυλο,πιο μουσικο,ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ...?εγω!γιατι εχω τεχνικη...τι ειναι τεχνικη?ειναι αρκετα πραγματα αλλα το πιο βασικο και θεμελιωδες-και υγιες-ειναι να μαθεις να παιζεις με το βαρος του χεριου ΣΟΥ και την επαναφορα(ρημπαουντ) της μπαγκετας...
τωρα οσον αφορα τις μπαγκετες ΓΙΑ ΜΕΝΑ κατα σειρα προτεραιοτητας,σημασια εχει!
1)το παχος-καθοριζει πως καθεται το χερι σου στην μπαγκετα
2)το ζυγισμα-προτιμω μπαγκετες που ειναι πολυ ισσοροπημενο το βαρος
3)το taper(νομιζω ετσι λεγεται)-το ποσο παχια ειναι η μπαγκετα στο λαιμο της και με τη διαβαθμιση λεπταινει οσο πλησιαζει προς το τιπ(μυτη)...καθοριζει σε μεγαλο βαθμο(σε συνδυασμο με το τιπ)attack,punch και μεγεθος ηχου που παιρνεις απο την μπαγκετα...
4)το βαρος
5)το τιπ-barrel,acorn,teardrop,large teardrop,long barell,large teardrop...οπως και στο 3,αλλα εχει και την πλεον σημαντικη επιδραση στον τυπο/ποιοτητα ηχου απο τα πιατα...
εχοντας περασει απο αρκετες μαρκες και μοντελα(pro-mark billy cobham,vic firth harvey mason,vic firth dejohnette,regal tip ed thigpen,vater teardrop/acorn/fusion 5a/copeland,vic firth weckl 2)οι μπαγκετες που παιζω τωρα ειναι τις σειρας sd(bolero ,driver 9,swinger 10).με καλυπτουν απολυτα σε διαφορα επιπεδα εντασης/δυναμικων,ειναι οι πιο ισορροπημενες(βλ.2)που εχω παιξει και αυτο που μ'αρεσει ειναι οτι δεν καταλαβαινω παρα μικροδιαφορες οταν παω απο την μια στην αλλη...ολα τα αλλα τα αναλαμβανει το χερι μου...
Ωραιο παιξιμο στο live στο VOX Μιχαλη ( Πρωτοψαλτη - Γαλανη ) ειδα χθες βραδυ στο YOU TUBE !!!!!!!!!!!!!! Μαεστρος ο Γ.Ζαχαριου ηταν ; Ο πνευστος ειναι ο Γνωστος Τ....ς αν δεν κανω λαθος .Καλημερα σε ολους
thanks!ζαχαριου ναι.!τ.....ς??????