Ζεστη και κιθαρα >:(

jimskeet2002

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημερα. Μ την εχει δωσει πια αυτο το πραγμα με τη ζεστη... Κ αυτο που μου τη δινει πιο πολυ ειναι που ιδρωνουν τα δαχτυλα κ κολλανε ειδικα στα slides.... Οι παλιοι εχετε κανενα τρικ για να το αντιμετωπιζετε αυτο? Με fast fret ισως αν περναω τις χορδες πριν παιξω θα βοηθησει?

+1

ειναι σπαστικο να μαθαινεις ενα ρυθμικο και να γινεσαι λουτσα σταο υδροτα

jimskeet2002 είπε:
Καλημερα. Μ την εχει δωσει πια αυτο το πραγμα με τη ζεστη... Κ αυτο που μου τη δινει πιο πολυ ειναι που ιδρωνουν τα δαχτυλα κ κολλανε ειδικα στα slides.... Οι παλιοι εχετε κανενα τρικ για να το αντιμετωπιζετε αυτο? Με fast fret ισως αν περναω τις χορδες πριν παιξω θα βοηθησει?
Φιλος...μου την σπάει κ μένα το φαινόμενο...(αν και εχω aircon σπιτι sf...και ο καφες ειναι πιο ακριβος απ το αιρκον ;D )

αυτό που κανω εγω και βοηθάει σε πολλα πράγματα περαν του να μην κολλούν τα δάχτυλα ειναι τα εξης...

1) εχε καθαρά χερια πριν παίξεις...δλδ κανε μια βολτα απ το μπανιο και πλυντα με σαπούνι...και στέγνωσε τα καλα καλα..

2) μετα αλλα και κατα την διάρκεια του παιξίματος...εχε ενα πρόχειρο βαμβακερό πανακι για να σκουπίζεις τα χερια σου...και ριχνε και ενα χεράκι στην ταστιερα...

3) αν το μπρατσο εχει αυτο το High gloss φινισ..τοτε τριψτο με 2000grt γυαλοχαρτο νερου... βοηθάει ελεεινά...

4) Παντα μετα το παίξιμο σκουπιζε καλα καλα τις χορδες με το πανακι...θα κρατανε για πολυ περισσότερο...και το σημαντικότερο δεν θα χανουν το feel...

Παρε  elixir χορδες,καπως ακριβες αλλα κανουν δουλεια...ομως και παλι ενα αιρκοντισιον και ενα πανι διπλα  σου χρειαζονται.

Παρε air-condition ή ακομα και ενας ανεμιστηρας θα κανει δουλεια. Wink

karozas76 είπε:
Παρε  elixir χορδες,καπως ακριβες αλλα κανουν δουλεια...ομως και παλι ενα αιρκοντισιον και ενα πανι διπλα  σου χρειαζονται.
Δε χρειαζεται να παρει elixir χορδες αλλα οποιαδηποτε μαρκα πχ ernie ball αρκει να ειναι titanium. Γλιστρανε πιο πολυ...

Για αρκουδα το σκεφτηκα κ εγω αλλα προς το παρον δυσκολα. Εχω εναν ανεμιστηρα τον οποιο βαζω στο 3 (απο τα 3  ;D ) σε αποσταση ενος μετρου να χτυπαει σταθερα πανω μου  ;D

Επισης παντα πλενω χερια πριν παιξω κ σκουπιζω πριν κατα τη διαρκεια κ μετα τις χορδες...

Εχω Ernieball Super Slinky 9-42 χορδες, οι τιτανιουμ απ οτι ειδα εχουν πανω απο  διπλασια τιμη... :/ επισης αλλαζω χορδες καθε βδομαδα... η κ πιο νωρις αν δν παιζονται πλεον...

Κ παλι εχω προβλημα... Πιο πολυ μ ενοχλει στα slides οπου κολλαν τα δαχτυλα κ ειτε δν θα παω στο σωστο ταστο... ειτε αν παω θα εχει χαλασει η νοτα καθως απο την τριβη επηρεαζεται... Αν τις περναω τις χορδες λαδακι πριν παιξω λετε δν θα κανω δουλεια?

παντως ενας γνησιος Ελλην απλως δεν θα επαιζε μεχρι να σταματησουν οι ζεστες  :P

mr_davidoff είπε:
παντως ενας γνησιος Ελλην απλως δεν θα επαιζε μεχρι να σταματησουν οι ζεστες  :P
Απλως δεν παιζει σεναριο  ;D

jimskeet2002 είπε:
Για αρκουδα το σκεφτηκα κ εγω αλλα προς το παρον δυσκολα. Εχω εναν ανεμιστηρα τον οποιο βαζω στο 3 (απο τα 3  ;D ) σε αποσταση ενος μετρου να χτυπαει σταθερα πανω μου  ;D

Επισης παντα πλενω χερια πριν παιξω κ σκουπιζω πριν κατα τη διαρκεια κ μετα τις χορδες...

Εχω Ernieball Super Slinky 9-42 χορδες, οι τιτανιουμ απ οτι ειδα εχουν πανω απο  διπλασια τιμη... :/ επισης αλλαζω χορδες καθε βδομαδα... η κ πιο νωρις αν δν παιζονται πλεον...

Κ παλι εχω προβλημα... Πιο πολυ μ ενοχλει στα slides οπου κολλαν τα δαχτυλα κ ειτε δν θα παω στο σωστο ταστο... ειτε αν παω θα εχει χαλασει η νοτα καθως απο την τριβη επηρεαζεται... Αν τις περναω τις χορδες λαδακι πριν παιξω λετε δν θα κανω δουλεια?
εμμμ...οκ εχω την λυση για σενα κατα 90%...

μετρονομος στο 60..ογδοα...

το slide...οι νοτες...τα παντα-ολα τελος παντων...ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ! :)

alexi είπε:
εμμμ...οκ εχω την λυση για σενα κατα 90%...

μετρονομος στο 60..ογδοα...

το slide...οι νοτες...τα παντα-ολα τελος παντων...ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ! :)
και στο 40 να το βαλω κ να κανω το πιο αργο slide παλι δεν... Αν δεν καταλαβαινεις τι λεω αστο...

Κ το θεμα ειναι οτι εχω προβλημα κυριως στις plain χορδες κ στις wounded σχεδον καθολου...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φιλος... χωρίς παρεξήγηση....αλλα ειναι σοβαρο αυτο που λες? Οι χορδες ειναι χορδες...απο την στιγμή που ειναι καινούριες...(μιας και τις αλλάζεις καθε βδομαδα)...και τα χέρια σου ειναι "πεντακάθαρα"...και σκουπίζεσαι με πανακι...τι αλλο θες?

βαλε flat jazzικες χορδες...βαλε λαδι...βαλε βουτηρο...βαλε οτι θες...παλι κατι δεν θα σου κάνει....

ρε συ με το που τις βαζω παιζω κομπλε για κανα 2ωρο... μετα εχουν ηδη αρχισει να μαυριζουν κ να κολλανε... για τετοιο πραγμα μιλαω... Τι να πω.... επισης εχω παρατηρησει να πιανει μια μαυριλα πανω στα ταστα σαν σκουρια κ στα μπεντ πχ να νιωθω σκαλωματα λογω του οτι τριβεται η χορδη πανω στην μαυριλα... Καθε φορα π αλλαζω χορδες τα τριβω με συρμα κουζινας γυαλιζουν κ μετα απο κανενα 2ωρο το ιδιο... Τοσο πολυ ο ιδρωτας μ επηρεαζει? τι να πω?

Βασικα κατι π παρατηρησα ειναι το εξης... Τις χορδες τις παιρνω σε 12αδες πακετο απο το ebay. Η τελευταια 12αδα που πηρα ειναι π εχω το προβλημα... Καινουριες τις βγαζω απο το σακουλακι με το που τις περναω τις σκουπιζω κ βγαζουν μαυριλα.... Ειναι αυτο λογικο σε καινουριες χορδες? Η παιζει να μ εστειλε παλιες χορδες κ να εχουν προβλημα αυτες κ να το συνδυασα εγω με την ζεστη? Τι να πω... Δεν ξερω... Εχω αρχισει να τρελενομαι παντως....  >:( >:(

Δοκιμασε να παρεις ενα σετακι ιδιες χορδες απο εδω και να δοκιμασεις.

george956 είπε:
Δοκιμασε να παρεις ενα σετακι ιδιες χορδες απο εδω και να δοκιμασεις.
Θα φανει στην επομενη αλλαγη. Πηρα καινουρια παραγγελια κ εχω πανω στην κιθαρα το τελευταιο σετακι απο την προηγουμενη. Οποτε θα δειξει... Αλλα εχω αρχισει να τις καθαριζω με WD 40 πριν κ μετα το παιξιμο κ σαν να κανει λιγη δουλεια.

Δοκίμασε πριν παίξεις να βάλεις στα χέρια σου οινόπνευμα (καθαρό ή αυτό που που πουλάνε στα φαρμακεία σε μορφή τζελ). Σταματάει τα χέρια από το να ιδρώνουν για λίγη ώρα.

myrsias είπε:
Δοκίμασε πριν παίξεις να βάλεις στα χέρια σου οινόπνευμα (καθαρό ή αυτό που που πουλάνε στα φαρμακεία σε μορφή τζελ). Σταματάει τα χέρια από το να ιδρώνουν για λίγη ώρα.
Θα το δοκιμασω. Thanks  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back