Ζέσταμα πριν τα drums...

Alexei

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εσείς τι κάνετε πριν παίξετε?? Τι πρεπει να κάνουμε γενικά?? Δώστε συμβουλές για να ξέρουμε...

Εσείς τι κάνετε πριν παίξετε?? Τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε γενικά?? Δώστε συμβουλές για να ξέρουμε...
ριξε ενα τρεξιμο 2-3 χιλιομετρα και εισαι οκ. :twisted:

Λες ε? Το χεις δοκιμάσει?? :lol: :lol:
κοιτα...δεν ειμαι drumer.ειμαι κιθαριστας και το εχω δοκιμασει!! σε συνδιασμο με καποιες αεροβικες ασκησεις και καποιες διατασεις στα σημεια που σε ενδιαφερουν..κανει δουλεια.με το τρεξιμο προθερμενεται σχεδον ολο το σωμα.

Περα απο το τρεξιμο..... :roll: το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι απλα να παιζεις πιο ηρεμα στην αρχη ως που να ζεσταθεις.Και οχι μονιο εσυ αλλα ολο το γρουπ.Ενα τραγουδι για ζεσταμα στην αρχη νομιζω ειναι οτι πρεπει,...

Λες ε? Το χεις δοκιμάσει?? :lol: :lol:
κοιτα...δεν ειμαι drumer.ειμαι κιθαριστας και το εχω δοκιμασει!! σε συνδιασμο με καποιες αεροβικες ασκησεις και καποιες διατασεις στα σημεια που σε ενδιαφερουν..κανει δουλεια.με το τρεξιμο προθερμενεται σχεδον ολο το σωμα.
Παιδιά σοβαρά τα λέτε ή κάνετε χαβαλέ? 8O 8O 8O

Ψαρώνω....προσωπικά το πολύ-πολύ να χτυπήσω κανένα frappe. :lol: :lol: :lol:

Το ζέσταμα είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε καθότι αποφεύγουμε ένα σωρό κακοτοπιές όπως τραβήγματα, τενοντίτιδα (έξω από δώ!) και εξίσου σημαντικό καθώς χωρίς αυτό μπορεί να "κάψουμε" τους μύες μας.

Μερικές φορές δεν μας δίνεται η δυνατότητα να ζεσταθούμε παίζοντας απαλά στην αρχή καθώς μπορεί να παίζουμε live...

Μια εύκολη / γρήγορη ρουτίνα είναι η εξής:

1. λίγα τεντώματα, διατάσεις - εκτάσεις, όπως θέλεις πέστο -> δεν είμαι γυμναστής, ολόκληρου του σώματος (όπως κάνουν οι αθλητές στίβου πριν ξεκινήσουν) Σημ.-> ΑΠΑΛΑ κ' αργά

2. κάνω airdrumming ή παίζω με τις μπαγκέτες στους μηρούς μου

2α. συνήθως παίζω κάποιο roll ή paradidle απαλά και αργά μέχρι να νιώσω τους μύες των χεριών μου να ζεσταίνονται

3. παράλληλα παίζω όγδοα με τα πόδια ώστε να ζεσταθούν και αυτά λιγάκι

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για κάποιον που δεν είναι εντελώς κρύος. ¶μα η εξωτερική θερμοκρασία κ' συνεπώς το σώμα σου είναι πολύ κρύο τότε θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή καθώς και ώρα ζεστάματος.

Σημ.:

1.Το airdrumming θεωρείται ζέσταμα και άμα το κάνεις σωστά ακόμη και practice

2.Μπορείς να το κάνεις κ' χωρίς μπαγκέτες ακόμη (φτάνει να κάνεις ολόκληρη την κίνηση και με λίγη δόση υπερβολής -> το χέρι να σηκώνεται πολύ ψηλά και ύστερα να κατεβαίνει προς τα κάτω).

Γενικά όχι βίαιες κινήσεις κ' άμα μπορείς να μην αρχίσεις να κοπανάς με όλη σου τη δύναμη με το καλημέρα είναι καλό. Παρόλα αυτά άμα χρειάζεται να το κάνεις μεγάλωσε τη ρουτίνα για 10 λεπτά.

Οι αεροβικές είναι καλές για τους drummer (βλ. τρέξιμο) καθώς βελτιώνουν την αντοχή σε μακριά κ' κουραστικά σετ. Παρόλα αυτά δεν είδα ποτέ τον Vinnie Paul να τρέχει 8O

Γεια σας κι από εμένα. Θα σας περιγράψω «όσο γίνεται» τις ασκησούλες που χρησιμοποιώ για δυνάμωμα και ζέσταμα. ΚατΆ αρχήν έχω πάντα πρόχειρα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι ελατήρια για τις παλάμες. Τα γνωστά σε σχήμα V. Είναι τα ποιο ελαφριά που βρήκα να αγοράσω και τα πήρα έτσι για το λόγο, ότι απασχολώ τα χέρια μου συνεχώς και δεν με κουράζουν. Η διαφορά σε δύναμη, ιδίως στο αριστερό που στους δεξιόχειρες είναι πιο αδύναμο, είναι μεγάλη. Επίσης μια άσκηση που κάναμε κάποτε στο ωδείο και με συνοδεύει χρόνια, είναι αυτή που όρθιος, τεντώνω τα χέρια με το κάτω μέρος της παλάμης να κοιτάει προς τα επάνω. Σφίγγω γροθιές όσο μπορώ και έπειτα τεντώνω τα δάκτυλα με δύναμη, όσο μπορώ πάλι. Στην αρχή φαίνεται εύκολη αλλά μετά τις 20 – 30 επαναλήψεις με στόχο τις 60, είναι μανίκι.

Για τέντωμα με το αριστερό χέρι πιάνω τα δάκτυλα του δεξιού και τα τεντώνω προς τα πίσω. Το ίδιο και με το άλλο. Δυο τρεις φορές είναι αρκετές. ¶λλη παραλλαγή είναι με τα χέρια μπροστά και τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω, τοποθετώ την αριστερή παλάμη πάνω από τη δεξιά και πιέζω προς τα κάτω. Είναι το ακριβώς ανάποδο τέντωμα από την προηγούμενη. Το ίδιο και για το άλλο χέρι.

¶λλη άσκηση είναι να μπλέκω τα δάκτυλα του χεριού (στάση προσευχής) και να γυρίζω κύκλους για να ζεσταθούν οι καρποί. ¶λλη άσκηση είναι το τίναγμα της παλάμης και των δύο χεριών ταυτόχρονα σαν να τινάζεις βρεγμένα χέρια.

Επίσης, όρθιος με το δεξί χέρι τεντωμένο και τη παλάμη να ακουμπά στο τοίχο, πιέζω το σώμα (σπρώχνω τον τοίχο) και ταυτόχρονα το κεφάλι κοιτάει αντίθετα από το χέρι που πιέζει. Καλό για τον αυχένα. Για τους καρπούς επίσης, με βαράκι του 1kg, ακουμπώ το χέρι μου στο τραπέζι και κάνω άρσεις κρατώντας το βάρος. Με αυτό τον τρόπο, κινείται μόνο ο καρπός. Για τα πόδια, και για την αύξηση δύναμης στο πετάλι, όρθιος σηκώνω τις φτέρνες στον αέρα πατώντας μόνο στα δάκτυλα.

Η ιδέα του airdrumming είναι πολύ καλή και από τις αγαπημένες μου ασκήσεις.

Παραπάνω σας δίνω μερικά παραδείγματα από ασκήσεις που εφαρμόζω και έχουν δοθεί από γυμναστή, από γιατρό και από ειδικό στις πολεμικές τέχνες. Δεν έχω πρόβλημα τενοντίτιδας (μια που ίσα ίσα την προλαμβάνει) και δεν μου παίρνουν πάνω από 20-30 λεπτά. Είναι ασκήσεις ιδίως οι πρώτες που δεν χρειάζονται μπαγκέτες ή βάρη και είναι βολικές για ζέσταμα ιδίως πριν από live ή studio. Επίσης κάνω ασκήσεις με τις μπαγκέτες τόσο για τους καρπούς αλλά και σε κάποιο practice. Ακολουθώντας τις οδηγίες του παλιού δασκάλου μου, όσο λιγότερη αναπήδηση έχει το practice τόσο αναγκάζεσαι να δουλέψεις καρπούς, οπότε φανταστείτε τη διαφορά στο κανονικό set. Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να σας τις περιγράψω. Το θέμα είναι πως όποιες ασκήσεις και να γίνονται , πρέπει να εκτελούνται χωρίς άγχος, λίγο κάθε μέρα, να μη προκαλούν πόνο και να αφήνουν ευχάριστη αίσθηση μετά το πέρας τους. Να μην ξεχάσω πως οι ασκήσεις τεντώματος θα πρέπει να γίνονται και μετά το βασικό παίξιμο για χαλάρωση των μυών.

Ευχαριστώ.

Εγω βαραω singles στα χερια και στα ποδια αυξανοντας σταδιακα την ταχυτητα και ημουν παντα οκ.Ιδιως πριν απο live εμφανισεις εχα μια practise kick και ενα ηλεκτρονικο ταμπουρο ωστε να κανω ζεσταμα χωρις να ενοχλουνται οι αλλες μπαντες και το κοινο.

Καλησπερα βλεπω πολλα καινουργια μελη η κανω λαθος.Παιδια καλοσωρισατε .Αν ανατρεξετε σε προηγουμενα Τhreads  εχουμε συζητησει σε 3-4 τετοια το θεμα του ζεσταματος πριν το παιξιμο η και την μελετη.Μπορειτε να βρειτε με τιτλο :τενοντιτιδα η ζεσταμα ποστ που αναφερονται και στο ζεσταμα και σε τυχον βλαβες που προκυπτουν απο την ελλειψη ζεσταματος. Αν δεν το μπορεσετε επανερχεσθε και το αναλυουμε .

Αλλα το να τρεξει κανεις 2-3 χλμ.πριν το live ας πουμε στο afterdark ειναι κομματι δυσκολο .

Υπαρχουν αλλοι πιο '' ευγενεις τροποι '' να ζεσταθουμε αρκει να εχουμε χρονο και μερος στα παρασκηνια (οταν τα βρειτε στα περισσοτερα μαγαζια πεστε μου και εμενα  :P).Και παλι καλως ηρθατε (οσοι απο σας ειστε πραγματικα καινουργια μελη η ειστε παλια και μου διαφευγει .

Καλησπέρα παιδες...

Το ζέσταμα πριν την πρόβα η live για μένα τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό.

Επειδή συνήθως παίζω metal (δηλαδή βαράτε όσο μπορείτε και γρήγορα  ;D) αν δεν κάνω ζέσταμα μετά έχω συμπτώματα τενοντίτιδας. Μερικοί φίλοι μου δεν νοιώθουν τίποτα, βαράνε και μετά είναι κομπλέ. Εξαρτάται από τον άνθρωπο φαντάζομαι..

Ενας φίλος πρόσφατα έπαθε τενοντίτιδα (βαριάς μορφής φαντάζομαι) και του είπε ο γιατρός να μείνει 3 μήνες εκτός! So be careful!

Εγώ είμαι κομπλέ με τεντώματα, και μετά παίζω περίπου 15-20 λεπτά practice pad. Όχι πολύ γρήγορα πράγματα, medium tempo απλά για να νοιώθω ζεστό το χέρι. Αυτό κανα τέταρτο πριν το live-πρόβα.

Σε practice σπίτι μου συνήθως (μάλλον κακώς) δεν κάνω ζέσταμα. Απλά ξεκινάω με κάτι χαλαρό.

Εγώ πάντως αν είναι να παίξω για πάνω απο 2ώρες,κάνω ένα μισάωρο ζέσταμα στο pad μου,όλα όσα rudiments μου έρχονται στο μυαλό...(το ίδιο και στα πόδια)Στην αρχή είχα μαζί μου συνέχεια την σελιδα 5 του stick control :)....Με είχε βοηθήσει πάρα πολύ...Τώρα όσον αφορά το τρέξιμο,δεν το είχα σκεφτεί...:/

Αν υπαρχει η ευκαιρια για ζεσταμα στα τυμπανα, τοτε για λιγα λεπτα ενα μικρο σολο, αυτοσχεσιασμοι χωρις πολυ πολυ σκεψη. Αυτο θα ζεστανει χερια και ποδια και κυριως μας βοηθαει πολυ στη προσαρμογη του εκαστοτε χωρου και ντραμσετ (εαν δεν ειναι το δικο μας).

Αν δεν ειναι δυνατον αυτο, σε ενα pad, single και double stroke roll, ισως καμια φραση απο καποιο rudimental solo που μας εχει αποτυπωθει καλα στη μνημη, επαναλαμβανομενα (ενα σολο απ το βιβλιο του Wilcoxon π.χ) και ολα καλα. Το υπολοιπο ζεσταμα επι σκηνης :P

Εγω κανω ζεσταμα καρπωv με τις μπακετες(δε βρηκα καποιο βιντεο να σας δειξω πως.Χοντρικα κρατωντας τις μπακετες και με τα δυο χερια σφιχτα μεσα σε "γροθιες",με τις γροθιες κολλημενες,τα δαχτυλα προς τα πανω και κανοντας κυκλικη κινηση περνωντας τις μπακετες κατω απ το χερι :o ,μαλλον καταλαβατε :P).Λιγες διατασεις σε χερια και ποδια και single stroke roll μετρωντας μεχρι το 100(συνηθως).Δε το κανω για αποφυγη τενοντιτιδας,τραυματισμου η κατι τετοιο απλα αισθανομαι καλυτερα πριν κατσω να παιξω και πιο "λυμενος" :).

Γιατί το κουράζετε ρε παίδες? Δεν υπάρχει ειδικό ζέσταμα. Κάντε λίγες διατάσεις στα άκρα πάρτε και ενα pad και παίξτε 10' χερια και αλλα 10' πόδια, ότι θελετε singles, doubles, paraddidles? ότι τραβάει ο νους σας αρκει να έχετε σε κίνηση το "σύστημα" και είστε εντάξει.

beeros05 είπε:
Γιατί το κουράζετε ρε παίδες? Δεν υπάρχει ειδικό ζέσταμα. Κάντε λίγες διατάσεις στα άκρα πάρτε και ενα pad και παίξτε 10' χερια και αλλα 10' πόδια, ότι θελετε singles, doubles, paraddidles? ότι τραβάει ο νους σας αρκει να έχετε σε κίνηση το "σύστημα" και είστε εντάξει.
+ 1ΟΟΟΟΟΟ.

Εγω στα νιατα μου ζεαταινομουν με ΚΑΡΒΟΥΝΑ (σαν τον Βαμβακουλα ) και στα μαγαζια που δουλευα με οινοπνευμα (ποτο δηλ.)

Γειά σου ρε Περικλάρα ... Γίγα! Πάντως παίδες, σαν ερασιτέχνης ντράμμερ και σαν "επαγγελματίας" γιατρός, πέρα απο την φιλολογία όλη, θα πω οτι λίγη άσκηση πριν, αυξάνει τις ενδορφίνες, γινόμαστε πιο χαλαροί, βελτιώνεται πολύ η διάθεση, μειώνονται σημαντικά τα επίπεδα του stress και αυξάνει η ικανότητα συγκέντρωσης!  ;)

pericles είπε:
Εγω στα νιατα μου ζεαταινομουν με ΚΑΡΒΟΥΝΑ (σαν τον Βαμβακουλα ) και στα μαγαζια που δουλευα με οινοπνευμα (ποτο δηλ.)
Χα χα καλό !!

Όντως χρειάζεται σωματικό ζέσταμα πρίν αλλά παιδιά μην ξεχνάμε και το ψυχολογικό ζέσταμα που είναι και πιο σημαντικο....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back