Γινεται 50s wiring σε κιθαρα με ...

teospir

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα .Μπορει να γινει 50s wiring σε κιθαρα με 1 vol + 1 tone pot ?

Το tone pot σπλιταρει και τους μαγνητες.Θελω χαμηλωνοντας το volume να καθαριζει ο ηχος αλλα να μην χανω πριμα.Αν υπαρχει και καποιο σχεδιαγραμμα θα βοηθουσε

πολύ απλά συνδέεις το tone στο μεσαίο πόδι του volume

Telecaster_50s_Wiring.png

teospir είπε:
Θελω χαμηλωνοντας το volume να καθαριζει ο ηχος αλλα να μην χανω πριμα.Αν υπαρχει και καποιο σχεδιαγραμμα θα βοηθουσε
Οκ, αρα απλά θέλεις ένα treble bleed κυκλωματάκι που δεν κόβει πρίμα καθώς κατεβάζεις το vol.

To duncan σχέδιο: (μια αντίσταση κι ένα πυκνωτάκι βάζεις στο vol)

http://cdn.seymourduncan.com/blog/wp-content/uploads/treble_bleed.jpg

Οποιοδηποτε ποδαρακι του tone  στο μεσσαιο του vol ? Γιατι το tone ειναι push pull

Το πους πουλ άπλα έχει ένα 3pdt ενσωματομενο τα 9 ποδαράκια που έχει ειναι για να σπλιταρεις κτλ τους Μάγνητες σου τα 3 που είναι όπως σε ένα απλό ποτ θα χρησημοποιησεις για 50's wiring. Όπως ακριβώς στην φώτο που ανέβασε ο skantzos. Off topic: ακόμα έχω.απορία για.πιο λόγο δεν χρησημοποιητε από το εργοστάσιο διάταξή 50's wiring, είναι η πρώτη μοντα που πρέπει να γίνεται σε μια κιθαρα και όχι να παιδευομαστε με treble bleed mods που επί το πληστον αλλάζουν και την συμπεριφορά από τα ποτς. Ειλικρινά από τότε που μου μάθανε για 59'ς γουαιρινγκ έχω.βρει την υγεία μου :p

μην μπερδεύεις το 3pdt του pushpull με το tone pot. είναι ανεξάρτητα. όταν λέω μεσαίο πόδι εννοώ του pot, όχι του διακόπτη

harrisxr650 είπε:
Ειλικρινά από τότε που μου μάθανε για 59'ς γουαιρινγκ έχω.βρει την υγεία μου :p
κι εγώ δεν το αλλάζω ούτε με διπλή ποσότητα από το άλλο απορρυπαντικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε χαμηλές θέσεις του volume το tone λειτουργεί ελαφρώς ως volume, το οποίο ενοχλεί κάποιους. Για μένα στα ατού του 50s wiring είναι ότι στη θέση 10 του volume το mod είναι σαν να μην υπάρχει

harrisxr650 είπε:
Το πους πουλ άπλα έχει ένα 3pdt ενσωματομενο τα 9 ποδαράκια που έχει ειναι για να σπλιταρεις κτλ τους Μάγνητες σου τα 3 που είναι όπως σε ένα απλό ποτ θα χρησημοποιησεις για 50's wiring. Όπως ακριβώς στην φώτο που ανέβασε ο skantzos. Off topic: ακόμα έχω.απορία για.πιο λόγο δεν χρησημοποιητε από το εργοστάσιο διάταξή 50's wiring, είναι η πρώτη μοντα που πρέπει να γίνεται σε μια κιθαρα και όχι να παιδευομαστε με treble bleed mods που επί το πληστον αλλάζουν και την συμπεριφορά από τα ποτς. Ειλικρινά από τότε που μου μάθανε για 59'ς γουαιρινγκ έχω.βρει την υγεία μου :p
Τι είναι το 59'ς wiring?

...χοντρικα, το να συνδεεις το tone control αμεσως μετα το volume(το μεσαιο ποδαρακι ειναι η εξοδος του vol pot) αντι για πριν απο αυτο

slowhand είπε:
...χοντρικα, το να συνδεεις το tone control αμεσως μετα το volume(το μεσαιο ποδαρακι ειναι η εξοδος του vol pot) αντι για πριν απο αυτο
Και τι αλλάζει;  ??? :o ???

Αλλάζει όλη η συμπεριφορά του Volume αλλά ΚΑΙ του tone. Το Volume δεν χάνει τόσο απότομα τα πρίμα όταν το κλείνεις (οπότε δεν χρειάζεσαι treble bleed) και το Tone έχει πιο ομαλή μεταβολή.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.Να ρωτησω κατι ακομα ποια η διαφορα μεταξυ αυτου που προτεινει ο skantzos και της προτασης του Sottos ως προς το τελικο αποτελεσμα η ειναι δυο λυσεις με το ιδιο αποτελεσμα ?

Άλλο το 50s wiring και άλλο το treble bleed. Με το 50s wiring "γλυτώνεις" το treble bleed μιας και από μόνο του δεν κόβει τόσα πρίμα όσο ένα κλασικό wiring. To treble bleed είναι ένα πρόσθετο φίλτρο για την δουλειά αυτή. Συνήθως μια αντίσταση και ένας πυκνωτής ή και μόνο ένας πυκνωτής παράλληλα στο ένα ποδαράκι του volume και το μεσαίο.

treble_bleed.jpg

teospir είπε:
ειναι δυο λυσεις με το ιδιο αποτελεσμα ?
Όχι ακριβώς. O,τι σε βολέψει στη χρήση περισσότερο θα κρατήσεις. Δοκίμασε και τα 2 και θα δεις αν σε βολεύει η 50ς συνταγή ή εκείνη της duncan με το bleed.

Λίγες κολλήσεις υπόθεση είναι έτσι κι αλλιώς.

Γενικά, ο πειραματισμός με το wiring και αυτά τα κολπάκια δινουν ήχους που δε βρίσκει κανείς ούτε με αλλαγή μαγνητών κι άλλες ακριβές mods.

myster_maze είπε:
Αλλάζει όλη η συμπεριφορά του Volume αλλά ΚΑΙ του tone. Το Volume δεν χάνει τόσο απότομα τα πρίμα όταν το κλείνεις (οπότε δεν χρειάζεσαι treble bleed) και το Tone έχει πιο ομαλή μεταβολή.
Thanks  ;D

Καλησπερα παιδια.Αποφασισα να κανω και γω το 50s wiring.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποιο ποδαρακι του tone συνδεουμε με το μεσσαιο του volume ? Στη δικια μου κιθαρα το ενα ποδαρακι ειναι τελειως ελευθερο ενω το αλλο εχει συνδεμενο το πυκνωτακι.Παιζει καποιο ρολο ποιο πρεπει να συνδεσουμε ?

ηθελα να ρωτησω:

α) μετα απο τοσο καιρο ,ποιες ειναι οι εντυπωσεις για το συγκεκριμενο "κολπο"?το εχετε ακομα στο συστημα ?οντως δεν χαλαει τον ηχο οπως η μοντα του treble bleed ?

β)σε strat με δυο tone + tbx ,πως μπορω να το εφαρμοσω?

*δεν ειμαι γνωστης αντικειμενου .μονο βαλε - βγαλε μαγνητες

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back