Γιατρος για τενοντιτιδα

harry86

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας. Ξεκινησα φετος τζαζ πιανο σε ωδειο. Απο μικρος εκανα αρμονιο, φετος πηρα πιανο σπιτι μου και ξεκινησα ωδειο. Στο δεξι χερι στον καρπο με εχει πιασει πονος εντονος, ειδικα οταν παταω ενα συγκεκριμενο σημειο στον καρπο. Η τεχνικη μου δεν ηταν σωστη και τοσους μηνες με τον καθηγητη μου δουλευαμε πανω σε αυτο. Ειχα καποιους πονους στο χερι αλλα πιο πανω απο τον καρπο, τον τελευταιο μηνα με εχει πιασει στον καρπο μονο. Η τεχνικη μου εχει διορθωθει αλλα ο πονος ειναι μονιμος πλεον, δηλαδη και να μην παιξω για 1-2 μερες ο καρπος μου ποναει. Μου ειπε ο καθηγητης μου οτι πρεπει να παω σε εναν γιατρο γιατι δε μπορουμε να συνεχισουμε ετσι. Ξερετε καποιον καλο γιατρο ορθοπεδικο που να ειδικευεται σε τενοντιτιδες απο πιανο; Αθηνα μενω. Ευχαριστω πολυ!

Ξεκίνα διαβάζοντας τα παλιότερα σχετικά θέματα:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=1538.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=171801.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=184258.0

Σε γιατρούς έχω πάει.

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε σταδιακά με ξεκούραση. Είχα για πολύ καιρό και μόνο έτσι μου έφυγε. Μιλάμε για μήνες όμως. Τι σημασία έχει να σου συστήσω τον γιατρό μου;

Φρόντισε να βρείς ένα σοβαρό ορθοπαιδικό να σου δώσει μια αγωγή και απόφυγε σαν τον διάολο τους "μάγους" φυσιοθεραπευτές. Το ζέσταμα πριν το παίξιμο είναι το παν, επίσης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
yameth είπε:
Φρόντισε να βρείς ένα σοβαρό ορθοπαιδικό να σου δώσει μια αγωγή και απόφυγε σαν τον διάολο τους "μάγους" φυσιοθεραπευτές.
+1 (αν και δεν ειναι παντα απολυτως απαραιτητη (η φαρμακευτικη αγωγη) αν και ετσι οπως τα περιγραφεις ισως βοηθησει)

Το ζέσταμα πριν το παίξιμο είναι το παν, επίσης.
+100000000000000

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Λες οτι το προβλημα σου λυθηκε με ξεκουραση. Ξεκουραση τι εννοεις; Να μην παιζω καθολου; Για ποσο καιρο; Τοτε θα πρεπει να σταματησω για λιγο ισως το ωδειο, αλλα θα μου περασει ετσι ή μολις αρχισω παλι να παιζω θα με ξαναπιασει;

Επισης ζεσταμα πριν αρχισω τι εννοειτε;

harry86 είπε:
Επισης ζεσταμα πριν αρχισω τι εννοειτε;
βάλε τα χέρια στο φούρνο για 35' στους 85C  :P

Ρε σεις μην τον πειραζετε !!Εχει τον πονο του ,δεν ξερει κιολας τι σημαινει τενοντιτιδα οποτε μπλοκαρε.

Φιλε μου ειμαι ντραμερ και εχω δυο τενοντιτιδες εδω και 10 χρονια.η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ  με οδηγησε στα παρακατω συμπερασματα.

α)Πας σε εναν σωστο ορθοπεδικο αν ειναι δυνατον σε Δημοσιο Νοσοκομειο (Ασκληπειο η ΚΑΤ ) οπου εχουν μεγαλη εμπειρια λογω μεγαλυτερης προσελευσης κλπ

Μην πεσεις ομως σε εκπαιδευομενο γιατι .. ??? την εβαψες.Β) συνηθως η φαρμακευτικη αγωγη δεν φερνει αποτελεσματα αλλα αν σου την προτεινει ο γιατρος τοτε κανε την.Γ) η ξεκουραση ειναι απαραιτητη για πανω απο ενα μηνα και ειδικα στον καρπο .

Δ) ΜΕΤΑ την αποτυχια της φαρμακευτικης αγωγης συνηθως σε στελνουν σε φυσιοθεραπευτη (δεν ειναι ολοι μαγοι οπως λεει ο ADMIN ,υπαρχουν και πολλοι καλοι επαγγελματιες με γνωσεις και πειρα.)

Ε) ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ειναι απαραιτητο σε ολους οσους απασχολουν το κορμι τους η χερια ποδια σε καποια δραστηριοτητα (αθλητικη ,καλλιτεχνικη -μουσικη /χορος κλπ).

Το προβλημα το επαθες για αυτον ακριβως τον λογο (πλακωνεσαι στην μελετη με λαθος τροπο χωρις να προθερμανεις τα χερια σου με ασκησεις που κανονικα επρεπε να σου εχει δειξει ο Δασκαλος σου .Αν στις εδειξε και εσυ δεν τις εφαρμοσες φταις 100% .

Αν εισαι μικρος στην ηλικια ολα φτιαχνονται με υπομονη και συνεση αλλα προπαντως σωστη καθοδηγηση .Τελευταιο : οι περισσοτερες τενοντιτιδες δεν θεραπευονται ολοκληρωτικα απλα οι εκαστοτε θεραπειες τις ''κοιμιζουν'' και στην πρωτη παρασπονδια ,αμελεια στο ζεσταμα, ,υπερβολικο ζορισμα του πασχοντος μελους ,η αποφυγη διατασεων μετα το παιξιμο /μελετη τις επαναφερει σε χειροτερη μορφη συνηθως (ξανακυλας δηλαδη ).Κλεινω με την προτροπη να επισκεφθεις αμεσα ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ γιατρο .

Καλα τα λεμε απο εδω αλλα η ασθενειες ,παθησεις ,τραυματισμοι ειναι καλυτερο να διαγνωσκονται απο ειδικο γιατρο.Περαστικα. :)

Ωραια φιλε μου, αυτο ψαχνω εναν καλο ορθοπαιδικο που να ειδικευεται στις τενοντιτιδες. Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιον ή να παω τυχαια σε καποιον;

Να επαναλαβω οτι θα ειναι σοφο εκ μερους σου κα επισκεφτεις ενα νοσοκομειο με ειδικευση στα ορθοπεδικα περιστατικα.Τα γραφω παραπανω.Απ'οτι ξερω ειναι καλυτερα εκει απο το να πεσεις σε καποιον ειδικο για τενοντιτιδες (δεν τοχω ξανακουσει αυτο αλλα μπορει και να κανω λαθος)

ως πάγια αρχή αποφεύγω να προτείνω γιατρούς για πολλούς λόγους...

επειδή όμως, κατά πρώτον το πρόβλημά σου μπορεί να είναι (ή να γίνει σοβαρό αν δεν το αντιμετωπίσεις εγκαίρως) και κατά δεύτερον ο συγκεκριμένος γιατρός έχει κουράρει κυριολεκτικά όλη την οικογένειά μου (και τους μουσικούς της) και είναι πραγματικά κορυφαίος όχι μόνο στο hype, αλλά και αποδεδειγμένα σε αρκετές δύσκολες περιπτώσεις που έχω προσωπική άποψη, θα κάνω μια εξαίρεση...

http://www.vlachosorthopedicspectrum.gr/

ΥΓ. εννοείται ότι πάντα προσπαθούμε να μην μένουμε σε μία ιατρική γνώμη... καλή ανάρρωση...  :)

Η τενοντίτιδα μπορει να σου περασει συντομα αν πας στον γιατρο και το ξεκουρασεις αλλα μπορει να σου κραταει παρέα

και χρόνια γιατι πολυ απλα οι τρύπες που δημιουργουνται στον τενοντα και κατα συνεπεια παθαινεις τενοντιτιδα δεν γιαινουν ποτέ..

Πάντα καλό ζέσταμα όπως ανέφεραν όλοι οι συμφουρίτες και μόλις τελειώνεις οτι κανεις παγοθεραπεία οπωσδήποτε

για να γλιτωνεις μικροφλεγμονες και να μενει πίσω ο τένοντας .

η τενοντίτιδα είναι πιο πολύ μια πάθηση μου δεν περνάει αλλα μαθαίνεις να ζεις μαζι της .

Σιγά σιγά με πολυ ηπιες ασκησεις, αφου εχεις παει σε ορθοπεδικο και σε εχει συμβουλεψει, πρεπει να δυναμωσεις τους μυς στην περιοχή, κυριως ισομμετρικές.

Minoru είπε:
Η τενοντίτιδα μπορει να σου περασει συντομα αν πας στον γιατρο και το ξεκουρασεις αλλα μπορει να σου κραταει παρέα

και χρόνια γιατι πολυ απλα οι τρύπες που δημιουργουνται στον τενοντα και κατα συνεπεια παθαινεις τενοντιτιδα δεν γιαινουν ποτέ..

Πάντα καλό ζέσταμα όπως ανέφεραν όλοι οι συμφουρίτες και μόλις τελειώνεις οτι κανεις παγοθεραπεία οπωσδήποτε

για να γλιτωνεις μικροφλεγμονες και να μενει πίσω ο τένοντας .

η τενοντίτιδα είναι πιο πολύ μια πάθηση μου δεν περνάει αλλα μαθαίνεις να ζεις μαζι της .

Σιγά σιγά με πολυ ηπιες ασκησεις, αφου εχεις παει σε ορθοπεδικο και σε εχει συμβουλεψει, πρεπει να δυναμωσεις τους μυς στην περιοχή, κυριως ισομμετρικές.
Αν θες μας αναλυεις λιγο τι εννοεις με τις τρυπες που δημιουργουνται στον τενοντα;

Μια χαρα περνα η τενοντιτιδα και δε χρειαζεται να μαθεις να ζεις μαζι της...

Offtopic:

Δεν ξέρω αν είναι ιατρικά αποδεδειγμένο, αλλά επειδή αθλούμαι σε διάφορα επίπεδα -από χαλαρά ως πρωταθλητισμό- εδώ και χρόνια, υποστηρίζω ότι η τενοντίτιδα δεν περνάει 100% ποτέ. Όχι ότι πάντα πονάς, αλλά με το πρώτο υπερβολικό ζόρισμα, ή λάθος σε ζέσταμα, κλπ σε ξαναπιάνει.

Είχα πάθει τενοντίτιδα στο γόνατο από υπερβολικά βάρη και κακό ζέσταμα. Ξεκουράστηκα ένα μήνα και ο πόνος έφυγε. Με το που πάω να το ζορίσω όμως έκτοτε αρχίζει πάλι ο ίδιος πόνος, ξεκουράζομαι-βάζω πάγο για 2-3 μέρες και ξαναπερνάει.

Έχουν περάσει 2 χρόνια και ακόμα τα ίδια. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχει ολική επαναφορά του τένοντα. Μόνο με χειρουργείο που εννοείται ότι γίνεται σε πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις. (ολική ρήξη πχ και άλλα)

BillTrantos είπε:
Offtopic:

Δεν ξέρω αν είναι ιατρικά αποδεδειγμένο, αλλά επειδή αθλούμαι σε διάφορα επίπεδα -από χαλαρά ως πρωταθλητισμό- εδώ και χρόνια, υποστηρίζω ότι η τενοντίτιδα δεν περνάει 100% ποτέ. Όχι ότι πάντα πονάς, αλλά με το πρώτο υπερβολικό ζόρισμα, ή λάθος σε ζέσταμα, κλπ σε ξαναπιάνει.

Είχα πάθει τενοντίτιδα στο γόνατο από υπερβολικά βάρη και κακό ζέσταμα. Ξεκουράστηκα ένα μήνα και ο πόνος έφυγε. Με το που πάω να το ζορίσω όμως έκτοτε αρχίζει πάλι ο ίδιος πόνος, ξεκουράζομαι-βάζω πάγο για 2-3 μέρες και ξαναπερνάει.

Έχουν περάσει 2 χρόνια και ακόμα τα ίδια. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχει ολική επαναφορά του τένοντα. Μόνο με χειρουργείο που εννοείται ότι γίνεται σε πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις. (ολική ρήξη πχ και άλλα)
Κοιταξε αναλογως. Το γεγονος οτι σε ξαναπιανει αμεσως με το που ζοριζεσαι σημαινει οτι μαλλον η αποθεραπεια σου δεν ειναι πληρης. Το γεγονος οτι δεν σε ενοχλει οταν εισαι εκτος φορτισης δε σημαινει οτι εχει θεραπευτει η τενοντιτιδα; για να το πεις αυτο πρεπει να εισαι pain free και σε φορτιση.

Για να καταλαβεις εγω παλαιοτερα εκανα αποστασεις μεσαιες και μεγαλες εως μαραθωνιο. Καποια στιγμη ανεπτυξα συνδρομο λαγονοκνημιαιας ταινιας (κλασικη τενοντιτιδα δρομεων) αλλα και τενοντιτιδα καταφυτικου τενοντα τετρακεφαλου. Ξερεις τι ποσο διαστημα χρειαστηκε αποθεραπεια; 4 μηνες πληρης αποχη και μετα αλλοι τοσοι περιπου σταδιακη ανακαμψη για να φτασω στο σημειο να κανω τα ιδια χιλιομετρα ανα εβδομαδα (ξεκινησα δηλαδη π.χ. στο 20% και ανεβαζα ας πουμε ενα 5-10% ανα εβδομαδα) μετα απο τοπικη εγχυση κορτιζονης. Πλεον περιπου 6 χρονια μετα απο αυτη την ιστορια ανετα κανω τα ιδια χιλιομετρα χωρις το παραμικρο προβλημα. Δεν ειναι αξεπεραστο λοιπον προβλημα αλλα θελει μεγαλη υπομονη την οποια συνηθως δεν εχουμε.

Εάν τώρα χρονίσει η φλεγμονή τότε ναι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θα πρέπει πάντως να αποφεύγεις ασκήσεις ή κινήσεις που προκαλούν πόνο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gkourelis είπε:
Αν θες μας αναλυεις λιγο τι εννοεις με τις τρυπες που δημιουργουνται στον τενοντα;

Μια χαρα περνα η τενοντιτιδα και δε χρειαζεται να μαθεις να ζεις μαζι της...
Οι τενοντίτιδες διακρίνονται σε οξείες και χρόνιες, εσυ μαλλον φιλε μου είχες οξεία, οι οξείες περνάνε

εύκολα με πλήρη ξεκούραση.

ο φίλος που άνοιξε το θέμα και τον απασχολεί τόσο καιρό έχει μαλλον χρόνια τενοντίτιδα αλλα αυτό

θα το συμπεράνει ο γιατρός.

Όσο για τις τρύπες το μόνο που βρήκα στο διαδίκτυο για να έχεις μια εικόνα είναι αυτή.

http://www.tendonitisexpert.com/images/torn_achilles_tendon_tendonitis_pic.jpg

Minoru είπε:
Οι τενοντίτιδες διακρίνονται σε οξείες και χρόνιες, εσυ μαλλον φιλε μου είχες οξεία, οι οξείες περνάνε

εύκολα με πλήρη ξεκούραση.

ο φίλος που άνοιξε το θέμα και τον απασχολεί τόσο καιρό έχει μαλλον χρόνια τενοντίτιδα αλλα αυτό

θα το συμπεράνει ο γιατρός.

Όσο για τις τρύπες το μόνο που βρήκα στο διαδίκτυο για να έχεις μια εικόνα είναι αυτή.

http://www.tendonitisexpert.com/images/torn_achilles_tendon_tendonitis_pic.jpg
Οχι δεν ειχα οξεια με ταλαιπωρουσε αρκετους μηνες πριν αποφασισω να το αντιμετωπισω. Overuse tendinopathy ειναι ο ορος αν ενδιαφερεσαι να βρεις περισσοτερα στοιχεια. 8 μηνες αποθεραπεια με τοπικες εγχυσεις στεροειδων δεν το λες και ευκολο. Ο φιλος μαλλον χρειαζεται εναν καλο φυσιοθεραπευτη και φυσικα αρκετη υπομονη. Η εικονα που παραθετεις ειναι μια υπεραπλουστευμενη απεικονιση της ρηξης των ινων του τενοντα. Η χρονια τενοντοπαθεια οπως ειναι και το σωστο (ο ορος τενοντιτιδα παραθετει σε φλεγμονη ως κυριαρχο στοιχειο κατι που μαλλον δεν ειναι σωστο για τις χρονιες μορφες) ειναι κατι πιο πολυπλοκο απο απλη ρηξη ινων μεσα στον τενοντα.

gkourelis είπε:
Ο φιλος μαλλον χρειαζεται εναν καλο φυσιοθεραπευτη και φυσικα αρκετη υπομονη. Η εικονα που παραθετεις ειναι μια υπεραπλουστευμενη απεικονιση της ρηξης των ινων του τενοντα. Η χρονια τενοντοπαθεια οπως ειναι και το σωστο (ο ορος τενοντιτιδα παραθετει σε φλεγμονη ως κυριαρχο στοιχειο κατι που μαλλον δεν ειναι σωστο για τις χρονιες μορφες) ειναι κατι πιο πολυπλοκο απο απλη ρηξη ινων μεσα στον τενοντα.
Τι να σου πω, φαίνεται πως τα ξέρεις καλύτερα... Σου λέω ότι έμαθα απο τον αθλίατρο στο μάθημα της τραυματολογίας στα τεφαα.

Βέβαια πριν πάει σε φυσιοθεραπευτή νομίζω θα ήταν καλύτερα να πάει σε έναν καλό γιατρό.

Minoru είπε:
Τι να σου πω, φαίνεται πως τα ξέρεις καλύτερα... Σου λέω ότι έμαθα απο τον αθλίατρο στο μάθημα της τραυματολογίας στα τεφαα.

Βέβαια πριν πάει σε φυσιοθεραπευτή νομίζω θα ήταν καλύτερα να πάει σε έναν καλό γιατρό.
Ναι βεβαια χρειαζεται γιατρο αλλα ο γιατρος τη διαγνωση θα του κανει μονο. Μπορει να ζητησει καποια μαγνητικη η να προτεινει αντιφλεγμονωδη αλλα λογικα θα χρειαστει κατι περισσοτερο απο αυτο. Την αποκατασταση ο φυσιοθεραπευτης θα την κανει και με αυτον θα γινει η πολλη δουλεια. Σε αυτες τις παθησεις πολυ βοηθαει και το shockwave; οι φυσιοθεραπευτες που ασχολουνται με αποκατασταση τετοιων τραυματισμων συνηθως ειναι εξοπλισμενοι. Εχω ασχοληθει λιγο με αυτα τα θεματα καθως εχω αντιμετωπισει διαφορα παρομοια προβληματα στο παρελθον. Επισης αν και δεν ειναι η ειδικοτητα μου (γιατρος ειμαι οχι ομως ορθοπεδικος) σιγουρα καταλαβαινω καποια πραγματα σε μεγαλυτερο βαθος. Γιαυτο και γραφω στο συγκεκριμένο θέμα αν μπορω καπως να κατευθυνω τον φιλο με το πρόβλημα.

Trending...

Νέα θέματα

Back