W
Waterfall-K
Guest
Mη μπερδευεσαι με την προφορα της καθε περιοχης. Ο Gallagher, αν θες να το παρουμε ακριβως το ονομα του, προφερεται Γκαλαχαρ. Οι μισοι τον λενε Γκαλαχερ. Αυτο το Γκαλαγκερ δεν το εχω ακουσει απο κανεναν, ουτε Ελληνα ουτε Αγγλο ουτε Αμερικανο, και σε κανενα αφιερωμα γι αυτον.AndyC είπε:Αγγλία πιτσιρικας που ειχα παει, τους πηρε γυρω στα τρια λεπτα να μαντεψουν οτι αυτο που ελεγα Γκαλαχερ, εκεινοι το λενε Γκαλαγκερ. Ο Ρια, ειναι Ραε κανονικα, αλλα ο ιδιος έλεγε οτι εχει συνηθισει να απαντα και στο Ρεϋ.
Οι προφορες παιζουν απο περιοχη σε περιοχη. Το Auger για παραδειγμα, ενω προφερεται Όγκερ, πολλοι Αγγλοι με βαρεια προφορα το λενε Όγκα ή Όουγκα. Ως και ο ιδιος μερικες φορες το λεει ετσι. :-X Αν παρουμε δε και τους Αμερικανους, αυτοι τα γ@μ@νε ολα με την προφορα τους. Ολα με Α, εχουν καταργησει ολα τα αλλα φωνηεντα, πχ την Madonna την λενε πολλοι Μαντάνα. :

Ο Rea παλι, προφερεται Ρία, ουτε Ράε ουτε Ρέυ. Που το ειδες αυτο?
Ολα τα παραπανω βεβαια ειναι απλα μικρα λαθη προφορας που μπορει να κανει ο καθενας, ειτε επειδη τα Αγγλικα δεν ειναι η μητρικη του γλωσσα ειτε γιατι η προφορα του σαν Αγγλος ή Αμερικανος ειναι για τα πανηγυρια, και φυσικα δεν συγκρινονται με την περιπτωση ονοματων οπως το Vaughan στο οποιο προσθετεις μια ολοκληρη συλλαβη και το κανεις απο Βον, Βώγκαν. Το εχω ακουσει και χειροτερα βεβαια, Βαούγκαν. Δεν πειραζει, ανθρωπινα τα λαθη, κι εγω πιτσιρικας ετσι το προφερα.

ΜακΛάφλιν τον φωναζουν οι περισσοτεροι, τουλαχιστον σε πολλα live που εχω ακουσει. Ενας φιλος πριν κατι χρονια μου τον ελεγε Μακλαούγκλιν... ;DΠοιος ξερει πως προφερεται αυτος εδω? John McLaughlin