Γιατί οι AC/DC έγιναν super μπάντα.

Και βέβαια ως κάφροι μουσικοί που είμαστε, ξεχάσαμε την υπερ-μαρκετίστικη κίνηση της ενδυμασίας του Angus.

Ξαφνικά η μπάντα είχε σημείο αναφοράς με παραπομπή στο πρώτο και κύριο κοινό της την εποχή που ξεκινούσε, τους έφηβους.
ποσο εξυπνη ιδεα ομως ..ηταν

Όπως τα λέει ο superfunk πιο πάνω. Ντράμς και ρυθμική κιθάρα βασικά αυτό φτάνει στην περίπτωση των acdc. Πιο απλό δε γίνεται! Ήταν η αγαπημένη μου μπάντα πιτσιρικάς, (και ακόμα)

Αγαπημένο από Bon Scott
Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο - ο "ζουληχτής" (squealer) σήμερα δεν θα κυκλοφορούσε καν λόγω πολιτικής ορθότητας.

Και ωραία ενορχήστρωση, όπως πάντα !

https://player.vimeo.com/video/286029032?app_id=122963

Ήταν η αγαπημένη μου μπάντα πιτσιρικάς, (και ακόμα)
αυτό είναι σημαντικός παράγων.

Αν πιό πριν είχες άλλες μπάντες πάντως, δύσκολα γι αυτόυς...

να πω επισης οτι κ εγω εκτιμω το παιξιμο του Phil Rudd..απλα εκπληκτικο

Τον εχω σε ιδια εκτιμηση με αλλα τερατα οπως ο Porcaro η ο Gadd..και τον εχω αναφερει σε ολα μου τα αρθρα περι less is more...groove , time..κλπ...

Ουτε ο ιδιος νομιζω δεν ξερει ποσο καλος ειναι..

Απλα δειχνει οτι περναει ...καλα.

Γιατί και να μην τους γουστάρεις(όπως εγώ)τα riffs τους, σου καρφώνονται κυριολεκτικά στο μυαλό!

πότε ειχαν έρθει πριν καμιά 15 ρόνια ΟΑΚΑ? είχα πάει, πολύς κόσμος ?

να πω επισης οτι κ εγω εκτιμω το παιξιμο του Phil Rudd..απλα εκπληκτικο

Τον εχω σε ιδια εκτιμηση με αλλα τερατα οπως ο Porcaro η ο Gadd..και τον εχω αναφερει σε ολα μου τα αρθρα περι less is more...groove , time..κλπ...

Ουτε ο ιδιος νομιζω δεν ξερει ποσο καλος ειναι..

Απλα δειχνει οτι περναει ...καλα.

To ξερει αυτος που πρεπει....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tα ειπατε ολα παραπανω και μαλιστα πολυ πιο ωραια.

Ρυδμ σεξιον που σκοτωνει(και ο Malcolm εννοειται σε αυτο),τεραστια ριφφς και τραγουδια,Angus και φωνες που ειναι οτι ακριβως χρειάζονταν-δε βαζω καθολου Dave Evans στο κολπο-και κολλαγαν "κουφετο" στη μπαντα.

Πολυ καλοι ντραμερς ο Slade και ο Wright αλλα ο Rudd ειναι μια κατηγορια μονος του,γκρουβαρει οπως και οσο κανεις αλλος.

Και ενω εχασαν τον Bon Scott τη χειροτερη στιγμη,πανω που ανεβαιναν,αυτο μαλλον τους βοηθησε εμπορικα.

Διοτι εκτος απο τον Johnson που ηταν λαχειο εφτιαξαν κι αυτη τη δισκαρα,το Back in black.

Πως να χασεις ετσι?

Ειναι μαλλον η αγαπημενη μου ροκνρολ μπαντα οποτε δεν ειμαι αντικειμενικος. :classic_smile:

Mονο ο Phil θα μπορουσε να ονομασει τον δισκο του ...Head Job..

εδω απο την προσωπικη του δουλεια.

5.Μπασιστας "τσιμεντα-μπετα-παιζω μονο στην ΜΙ και στη ΛΑ και ποτε πανω απο 4 νοτες ανα τετραμετρο" 
Δεν ειναι ακριβως ετσι.

Παιζει πολυ με το ρυθμο και την αρμονια, σε βαθμο που τα κομματια θα ηταν άλλα χωρις αυτον.

Θα ηταν μεσα στις δεκα μπαντες που θα ειχα, αν ηταν να εμενα για παντα σε ενα απομονωμενο νησι.

Θυμαμαι ακομα ζωντανα τη στιγμη καπου πισω στις αρχες των '80s, που εχω δανειστεί απο ενα φιλο το δισκο back in black  με το μαυρο χοντρο αναγλυφο εξωφυλλο, και βαζω το βινύλιο στο πικαπ και ακουμπαω τη βελονα στο πρωτο κομματι hells bells. ?

Oταν τον επεστρεψα πρεπει ειχε το μισο βαρος, απο το λιωσιμο που εφαγε.

20090528012.jpg

20090528015.jpg

20090528020.jpg

Πάντως οι AC/DC ΕΙΝΑΙ ροκ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΚ, χορός, διασκέδαση, ξύδια, ναρκωτικά, γκόμενες, πισίνες, μηχανές και πάμε. Αν θέλετε υψηλή μουσική και κουλτούρα (να φύγουμε ), παίζετε λάθος είδος.

16 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Δεν ειναι ακριβως ετσι.

Παιζει πολυ με το ρυθμο και την αρμονια, σε βαθμο που τα κομματια θα ηταν άλλα χωρις αυτον.

Και παλι την ΜΙ και την ΛΑ παιζει παντως και με ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,... :classic_biggrin:

Συμφωνω οτι ,οπως ολοι οι μπασισταραδες,παιζει πολυ μελωδικα και εξυπνα και σαφως με αρμονικο και ρυθμικο ενδιαφερον. 

Η παρατήρηση του vangelism μου θυμίζει ατάκα του David Lee Roth στα early 80s για τους Van Halen: μας γουστάρουν γιατί παίζουμε σκληρό ροκ με το οποίο όμως μπορούν να χορεύουν! 

Θυμαμαι ακομα ζωντανα τη στιγμη καπου πισω στις αρχες των '80s, που εχω δανειστεί απο ενα φιλο το δισκο back in black  με το μαυρο χοντρο αναγλυφο εξωφυλλο, και βαζω το βινύλιο στο πικαπ και ακουμπαω τη βελονα στο πρωτο κομματι hells bells. ?

Oταν τον επεστρεψα πρεπει ειχε το μισο βαρος, απο το λιωσιμο που εφαγε.

Αμησε τα...

Εγώ ήμουν από εκείνους που σνόμπαρα τους AC/DC χωρίς να τους έχω ακούσει επειδή φορούσαν τα μπλουζάκια όλοι οι κάγκουρες.

Πραγματικά δεν είχα ιδέα.

Έφερε ο μεγαλύτερος αδερφός μου το Back in Black σπίτι, έπεσε η βελόνα, αρχίζει το ομώνυμο, έρωτας... Γυρίζω πλευρά, Hell's Bells... Τελείωσε... Έρωτας.

Αμησε τα...

Εγώ ήμουν από εκείνους που σνόμπαρα τους AC/DC χωρίς να τους έχω ακούσει επειδή φορούσαν τα μπλουζάκια όλοι οι κάγκουρες.

Πραγματικά δεν είχα ιδέα.

Έφερε ο μεγαλύτερος αδερφός μου το Back in Black σπίτι, έπεσε η βελόνα, αρχίζει το ομώνυμο, έρωτας... Γυρίζω πλευρά, Hell's Bells... Τελείωσε... Έρωτας.
To Ηells Bells ειδικά, μοιάζει σα να έχει γραφτεί χτες, τόσο σύγχρονο ακούγεται ως riff στ' αυτιά μου

Το οποιο Back in black(lp) εβαζα παντα στο πικαπ αρχιζοντας απο το ομωνυμο.

Ως ηλιθιος που ημουν,νομιζα οτι αυτη ειναι η πρωτη πλευρα

Οταν πηρα το cd καταλαβα τη ....κια.

Το οποιο Back in black(lp) εβαζα παντα στο πικαπ αρχιζοντας απο το ομωνυμο.

Ως ηλιθιος που ημουν,νομιζα οτι αυτη ειναι η πρωτη πλευρα

Οταν πηρα το cd καταλαβα τη ....κια.
Εγω παντα σε ενα βινύλιο εβαζα πρωτα A side

Καμπανες ακουσα πρωτα

(ασχετα αν τα αγαπημενα ηταν τα δυο πρωτα της B side)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back