Γιατι η κιθαρα μου ειναι τοσο βαρια?

Πόντοι
98
Εχω την Yamaha ERG 121 και ειναι η πιο βαρια κιθαρα απο δεκαδες που εχω δοκιμασει (strat, squier, ibanez rg, dean MAB κτλ). Παντα μου εκανε εντυπωση το βαρος της και αποφασισα να το ψαξω.

Σωμα: basswood που ειναι πολυ ελαφρυ

Λαιμος: maple, με rosewood ταστιερα, μικρο κεφαλι

Εχει πλαστικη επικαλυψη στο σωμα, δεν πιστευω οτι αυτο δινει το βαρος. Τι μπορει να την κανει τοσο βαρια?

Τι μουσική παίζεις;

Ρωτάω επειδή έχω μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία η κιθάρα σταδιακά αλλάζει χαρακτηριστικά σύμφωνα με αυτά του ιδιοκτήτη της και της μουσικής που αυτός παίζει συνήθως.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ως "κατοικίδιο" μια κιθάρα. Σίγουρα κάποιες είναι αρκετά εξημερωμένες σε σημείο να ξέρεις πιά τι να περιμένεις από δαύτες. Όμως γενικά ο όρος δεν χρησιμοποιείται.

Εσυ ξερεις. Αλλα εχεις αδικο για το βαρος, παραμενει το ιδιο βαρυ οπως και στον μηνα του μελιτος. Τωρα βεβαια τα πραγματα αλλαξαν και χωριζουμε. Γιατι ομως ειναι βαρια αν και εχει ελαφρια ξυλα και απλη κατασκευη ξερεις ή να παω σε αλλον ειδικο?

Γιατι η κιθαρα μου ειναι τοσο βαρια?
Γιατί αρχίζεις να γερνάς...  ;)  ;D

Θέλεις να ελαφρύνει?

Εύκολο.

Παίξε με Gibson Les Paul 80s πριν την πιάσεις.

Πούπουλο θα σου φανεί.

Σωμα: basswood που ειναι πολυ ελαφρυ
οχι δεν ειναι,ΚΑΠΟΙΑ σωματα απο basswood ειναι,οχι ΟΛΑ ομως,το κΣυλο δεν ειναι συνθετικο υλικο για να μπορεις να ελεγχεις το βαρος του.

H Yamaha έχει μια περίεργη διαστροφή με τα βαριά σώματα.

Θυμάμαι παλιότερα με τη σειρά S όσο ακρίβαινε η κιθάρα τόσο βάραινε.

Αλλά και τώρα έχω διαβάσει ότι τα high end μοντέλα είναι ασήκωτα. Ίσως κάτι να ξέρει παραπάνω.

Πάντως οι high end τους ήταν πάντα κιθαράκλες - όχι πως υστερούσαν τα φτηνότερα γιαπωνέζικα μοντέλα.

Αμα γερασεις κι αλλο και δεν μπορεις να τη σηκωνεις καθολου, μπορεις να τη χρησιμοποιησεις για αγκυρα στη βαρκα.

(ως ειθισται να πηγαινουν για ψαρεμα οσοι δεν τη σηκωνουν πια).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Ναι αλλα ειναι καλο για μεταλ φιλΩς.
Αν δεν κανεις σηκωματα ναι ειναι γρηγορος ο λαιμος, αλλα ειναι τοσο στενη η ταστιερα που δυσκολευει στα ακκορντα και στα σηκωματα.

Spyros Delta είπε:
Αμα γερασεις κι αλλο και δεν μπορεις να τη σηκωνεις καθολου, μπορεις να τη χρησιμοποιησεις για αγκυρα στη βαρκα.

(ως ειθισται να πηγαινουν για ψαρεμα οσοι δεν τη σηκωνουν πια).

Εξ'ου και το γνωστό ανέκδοτο, "δεν #$%εις που δεν @#$μεις, δεν πας για ψάρεμα...;".    ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back