• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Γιατί δεν δουλεύει το pc που πήρα απο το eshop?

stratigos

Μέλος
Πόντοι
28
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Παιδια καλησπερα. Εφτιαξα ενα pc απο το eshop την Τριτη και σημερα το παρελαβα. Εχω ομως το εξης προβλημα. Ειχα παρει εγω ξεχωριστα την καρτα γραφικων (twintech gts250 1gb ). Μολις εφερα λοιπον το pc σπιτι κουμπωσα την καρτα πανω και το εβαλα μπρος. Μεχρι στιγμης ολα καλα. Συνδεσα την καρτα με την οθονη και η οθονη καταλαβε οτι κατι συνδεθηκε μαζι της αλλα αμεσως μετα μπηκε σε standbay mode και ετσι δεν εδειχνε τπτ.Η καρτουλα απο πισω εχει 2 ιδιες εξοδους προς την οθονη καθως και hdmi που η οθονη δεν ειχε αλλα ειχε η τηλεοραση που εχω σπιτι. Βαζοντας λοιπον τον υπολογιστη και στην τηλεοραση με hdmi απο την καρτα παλι τπτ. Και η τηλεοραση καταλαβαινε οτι κατι εχει συνδεθει αλλα δεν εδειχνε τπτ.Τελος δε λειτουργει καν το dvd που μου εχουν βαλει πανω ουτε λαμπακι ουτε τπτ και ειναι συνδεδεμενο κανονικα στο τροφοδοτικο.Δεν πρεπει να δουλευει και ο σκληρος απο οτι καταλαβα αν και αυτος ειναι μια χαρα συνδεδεμενος.Τι να πω? Το τροφοδοτικο ειναι thermaltake 750watt και δεν φαινεται να εχει προβλημα γιατι και η καρτα επαιρνε ρευμα και τα ανεμιστηρακια της δουλευαν κανονικα και ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη και του κουτιου ολα. Τι να κανω? Να το παω πισω ? Εχω ξενερωσει.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο υπολογιστης εχει αυτα πανω :

Κουτι : THERMALTAKE VF8000BWS SWING RS 100 WINDOW BLACK

Επεξεργαστη : INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX

Μητρικη : Εvga x58 sli

Μνημες : KINGSTON KHX1600C9D3K3/6GX DDR3 6GB

Καρτα γραφικων : TwinTech Cuda GTS 250 SVGA 1GB

Οθονη : LG W2243T-PF 22'' TFT PIANO BLACK

Σκληρος δισκος : WESTERN DIGITAL WD10EADS 1TB CAVIAR GREEN SATA2

Τροφοδοτικο : THERMALTAKE W0117 TOUGHPOWER 750W NVIDIA SLI CERTIFIED

επρεπε ήδη μα έχεις πάρει το eshop.

Εχουν πολύ καλη εξυπηρέτηση πελατών...

συνήθως σε αυτό το φόρουμ με τα μουσικοκομπουντεριστικα  ασχολείται ο κόσμος

Φιλικα

kaisos

το μαλλι πηγε 1240.και επειδη ειναι μουσικοκομπιουτεριστικα αλλα περιεχει και την λεξη κομπιουτερ γιαυτο το εγραψα.και τον υπολογιστη τον πηρα για μουσικη!

το πισί μου το πήρα από κει, αμέσως μόλις το αγόρασα είδα δύο προβλήματα, το πήγα πίσω, ήταν ευγενέστατοι, με εξυπηρέτησαν, όλα καλά, θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο και να τελειώνεις  ;)

Στρατηγέ.... Αν θέλεις να μην περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα, κάνε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που ακολουθούν:

α) Σβήσε το PC.

β) Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας (να μην παίρνει ρεύμα το motherboard)

γ) Χρησιμοποιώντας μία οδοντογλυφίδα, αφαίρεσε από το motherboard την λεπτή ασημένια μπαταρία λιθίου που έχει πάνω του. Επίσης, βγάλε το καλώδιο της οθόνης από τη κάρτα γραφικών.

δ) Περίμενε δύο λεπτά χωρίς να κάνεις τίποτε.

ε) Βάλε πάλι τη μπαταρία στο motherboard. Σύνδεσε το καλώδιο της οθόνης πάνω στη κάρτα γραφικών (στη θέση που είναι μακρυά από τη βίδα).

στ) Βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό του υπολογιστή.

ζ) Χωρίς να κλείσεις το κουτί, άναψε τον υπολογιστή. Κανονικά, θα λειτουργήσει.

Πες μας τι έγινε.

Βεβαιώσου οτι η κάρτα γραφικών έχει κουμπώσει καλά στην αντίστοιχη

pci-e θύρα της μητρικής.

Η καρτα ηχου εχει κουμπωσει κανονικα στη μητρικης. Μηπως πρεπει να συνδεσω την οθονη με την καρτα γραφικων που εχει ενσωματομενη η μητρικη και μετα αφου βαλω τα windows να περασω τους drivers της?? Και κατι ακομα : Λογικο να μη λειτουργει το dvd ?? Ουτε ενα λαμπακι??? Και ακομα το pc ανοιγει με το power αλλα δεν κλεινει με το power κρατημενο. Περιμενω , εχω φαει μεγαλη ξενερα παιδια . αφηστε!

stratigos είπε:
Η καρτα ηχου εχει κουμπωσει κανονικα στη μητρικης. Μηπως πρεπει να συνδεσω την οθονη με την καρτα γραφικων που εχει ενσωματομενη η μητρικη και μετα αφου βαλω τα windows να περασω τους drivers της?? Και κατι ακομα : Λογικο να μη λειτουργει το dvd ?? Ουτε ενα λαμπακι??? Και ακομα το pc ανοιγει με το power αλλα δεν κλεινει με το power κρατημενο. Περιμενω , εχω φαει μεγαλη ξενερα παιδια . αφηστε!
Κάνε αυτά που σου έγραψα και σταμάτα να ανησυχείς.

Περιμένω να πεις τι έγινε.

Ειμαι επιφυλακτικος στο να το κανω μη κανω καμια μα....... και χασω την εγγυηση.Λες και απο αυτο το dvd κοκομπλοκο???

stratigos είπε:
Ειμαι επιφυλακτικος στο να το κανω μη κανω καμια μα....... και χασω την εγγυηση.Λες και απο αυτο το dvd κοκομπλοκο???
Είσαι επιφυλακτικός να κάνεις αυτό, αλλά δεν είχες πρόβλημα να ανοίξεις το κουτί και να εγκαταστήσεις μία κάρτα γραφικών; Μήπως χάνουμε το χρόνο μας προσπαθώντας να σε βοηθήσουμε; Με προσευχές λες να φτιάξει;

Η καρτα ηχου εχει κουμπωσει κανονικα στη μητρικης. Μηπως πρεπει να συνδεσω την οθονη με την καρτα γραφικων που εχει ενσωματομενη η μητρικη και μετα αφου βαλω τα windows να περασω τους drivers της??

Βεβαιώσου οτι η κάρτα γραφικών έχει κουμπώσει καλά στην αντίστοιχηpci-e θύρα της μητρικής.
Την κάρτα γραφικών τσέκαρε οτι έχει κουμπώσει καλά, όχι την κάρτα ήχου..

Επίσης η evga X58 δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών όπως λές..

Ειμαι επιφυλακτικος στο να το κανω μη κανω καμια μα....... και χασω την εγγυηση
Για να κάνεις clear CMOS που σου λέει ο φίλος, δε χρειάζεται να μπείς σ' αυτή τη διαδικασία. Η μητρική σου έχει ειδικό κουμπάκι στο backpanel της για clear CMOS.

Διάβασε το manual για το πως να το κάνεις.

Ναι λογικο ομως ειναι να βαλω την καρτα γραφικων αφου δεν ειχε μεσα και τους ειχα πει να μη βαλουν.Η καρτα ηχου που κολλαει?? Εκτος και αν μου ξεφυγε.Ευχαριστω δεν χανεις τσαμπα το χρονο σου , μπορει και να το κανω απλα το σκεφτομαι thanks!

alexisgt είπε:
Για να κάνεις clear CMOS που σου λέει ο φίλος, δε χρειάζεται να μπείς σ' αυτή τη διαδικασία. Η μητρική σου έχει ειδικό κουμπάκι στο backpanel της για clear CMOS.

Διάβασε το manual για το πως να το κάνεις.
Δεν του το λέω για να κάνει clear cmos μόνο. Υπάρχει και άλλος λόγος, αν και εσύ σωστά το σκέφτηκες.

;)

Η καρτα ηχου που κολλαει?? Εκτος και αν μου ξεφυγε
Σου ξέφυγε..  ;)

Κάνε clear cmos απο το αντίστοιχο κουμπάκι που έχει η μητρική σου,

μήπως υπαρχει ενεργοποιημένο sli και φυσικά βεβαιώσου οτι το καλώδιο είναι στη σωστή έξοδο όπως είπε κ ο φίλος stratigos.

Και επαναλαμβάνω βεβαιώσου οτι η κάρτα (γραφικών) είναι καλά κουμπωμένη στη σωστή θύρα.

Μνήμες. Βγάλε το καλώδιο του ρεύματος και αφαίρεσε όλες τις μνήμες. Βάλε πάλι το ρεύμα και ξεκίνησε το pc - beeeeeeeeep. Σβήνεις, βγάζεις καλώδιο και βάζεις μόνο τη μία μνήμη. Βάζεις καλώδιο και ανάβεις τον υπολογιστή. Δουλεύει; Αν ναι, σβήσε και βάλε μία μία τις υπόλοιπες μνήμες. Αν όχι βγάλε τη μνήμη που έβαλες και βάλε άλλη στη θέση της.

Δλδ, ανοιγεις το PC & παραμενει ανοιχτό δίχως να λειτουργει το Monitor? Αυτο ειναι το βασικο πρόβλημα αν καταλαβα καλα (μηπως κανει τιποτα περιεργα μπιπ)? Μηπως πείραξες τιποτα κατα λαθος εγκαθιστώντας την καρτα γραφικών? Έλεγξε ολες τις προσθετες καρτουλες στην μητρική. ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ> Οι καρτες γραφικών χρειαζονται παροχή ρεύματος. Ελπιζω να της έβαλες το ειδικο βυσματακι που παρεχει το τροφοδοτικο αλλιώς δεν θα λειτουργήσει. Βγάλε και την μπαταριουλα όπως σου είπαν. Μηπως να δοκίμαζες και μια αλλη καρτα γραφικών που πιθανώς να σου εχει περισσεψει στο σπίτι?

Η απολυτη λύση ειναι να περιμενεις να το πας στο eshop ωστε να εισαι σιγουρος οτι δε θα σου λενε σαπια περι εγγύησης

Απο οτι διαβασα η μητρικη σου εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων. Οταν εβαλες και την αλλη καρτα πανω προφανως εγινε ενα μπερδεμα. Και επειδη δεν μπορεις να μπεις στο βιος και να απενεργοποιησεις την ενσωματωμενη vga αφου δεν εχεις καν σημα στην οθονη, βγαλε την καρτα γραφικων κανε ενα bios reset και συνδεσε την οθονη σου με τη θυρα της ενσωματωμενης στη μητρικη vga.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα