Το hardware και τα ηλεκτρικά δεν θα τα βγάλεις;doubletrouble είπε:
ζωμο απο παντζαρι???X-minor είπε:Για stain πρέπει να την γυμνώσεις -εντελώς- και φτάσεις ξύλο, πέρα κι από τυχόν αστάρια. Και δεν χρειάζεται εξειδικευμένα (και πανάκριβα) stains, οτιδήποτε σχεδόν υδατοδιαλυτό μια χαρά κάνει.
Μαντέψτε τι χρησιμοποίησα γι'αυτήν:
![]()
;D
RayDTutto είπε:Βαφή αυγών
Εννοείτε,τα ξήλωσα!Superfunk είπε:Το hardware και τα ηλεκτρικά δεν θα τα βγάλεις;
Καλή φάση,αλλά το φοβάμαι το χρώμα,μηπως δεν μου πετυχει,προτιμώ το λαδάκι για σιγουρια.GiorgosVolos είπε:Θα θέλει λίγο τρίψιμο με γυαλόχαρτο για να φύγουν οι αμυχές σίγουρα αλλα είναι κάτι εύκολο. Λαδάκι αν βάλεις θα σκουρύνει λίγο. Δες και αυτά πάντως απλώνουν εύκολα και το αποτέλεσμα είναι καλό. Δες κανένα βιντεάκι στο youtube. https://crimsonguitars.com/store/stunning-stains/
Υπ'όψιν πως, όλα αυτά τα διάφορα "λάδια" ΔΕΝ είναι φινιρίσματα αλλά περισσότερο... treatment. Και πάνω απ'όλα, δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα να το περάσεις πάνω σε ξύλο που έχει ήδη φινίρισμα, και ο λαιμός που λες πιθανότατα είχε ήδη κάτι πάνω του, δε νομίζω να'ταν γυμνό ξύλο.doubletrouble είπε:Παντως παλια που ειχα περασει ενα μπρατσο με αυτο
https://www.walmart.com/ip/Birchwood-Casey-Tru-Oil-Stock-Finish-3-oz/23238087
σαν αισθηση μ αρεσε πολυ αλλα δεν αντεχα την βρώμα,πολυ μυρωδια,περασαν μηνες για να φυγει
Ευχαριστω για της πληροφοριες,θα τα λαβω ολα υποψιν μουX-minor είπε:Υπ'όψιν πως, όλα αυτά τα διάφορα "λάδια" ΔΕΝ είναι φινιρίσματα αλλά περισσότερο... treatment. Και πάνω απ'όλα, δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα να το περάσεις πάνω σε ξύλο που έχει ήδη φινίρισμα, και ο λαιμός που λες πιθανότατα είχε ήδη κάτι πάνω του, δε νομίζω να'ταν γυμνό ξύλο.
Επίσης, λες πως φοβάσαι μην δεν πετύχει το χρώμα αλλά αν περάσεις το λάδι σε γυμνό ξύλο και πας να βερνικώσεις ή να περάσεις μετά χρώμα από πάνω, you're gonna have a bad time!
Και κάτι ακόμα, όλα τα λαδο-φινιρίσματα, για να γίνουν περισσότερο... φινιρίσματα, θέλουν ΠΟΛΛΕΣ στρώσεις και μπόλικη υπομονή και δουλειά, σίγουρα δεν είναι απλά υπόθεση το λαδώνω σαν ψητό ψωμί, τ'αφήνω καμιά ωρίτσα κι έτοιμο.
Έξτρα σημείωση, προσοχή σε τι θα πάρεις αν το πάρεις από δω. Τα περισσότερα καταστήματα σιδηρικών δεν έχουν καν tung ή tru oil και πάνε να σου πασάρουν teak oil ή ότι άλλο, που συνήθως έχουν και κερί κι αν πάρεις αυτόν τον δρόμο τριπλασιάζεις (μην πω και παραπάνω) τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να στεγνώσει πλήρως και να σταθεροποιηθεί/σκληρύνει.
Θα τρίψεις γενικά με ψιλό γυαλόχαρτο, θα πρότεινα πρώτα 200ρι και μετά 400ρι. Μην φας πολύ ξύλο γενικά ίσα να λειάνεις θέλεις. Μετά σκουπίζεις και με ένα πανί περνάς το λάδι σου. Αφήνεις ένα λεπτό στεγνώνει και σκουπίζεις με καθαρό πανί. Σίγουρα θέλει 3 χέρια αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι κατα πάσα πιθανότητα matt όμως να ξέρεις.doubletrouble είπε:Καλή φάση,αλλά το φοβάμαι το χρώμα,μηπως δεν μου πετυχει,προτιμώ το λαδάκι για σιγουρια.
Να ρωτήσω,θα το τριψω μεχρι να γινει λειο οσο γινεται να φυγουν τα μικροχτυπηματα και ανωμαλίες,μετα κατ ευθειν λάδι?
πως το ζηταω το φιλερ? πηγα σε χρωματοπωλειο και μου εδιναν ενα υγρο sealerRayDTutto είπε:Εγώ θα έβαζα και δεύτερo χέρι filler.
Για περισσότερο contrast.
Δε φακτ δατ δε γκιταρ ξεφλουδίζει ολόκληρη απο ΕΝΑ συγκεκριμένο σημείο φρομ δε νταματζ ιτ σαστέιντ, ειναι οκ δηλαδή για τη φέντερ? μάιστα.....doubletrouble είπε:This is the result of the damage it sustained and is not an issue with the finish "being glued to the body"