• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Για τις αέναες αγγελίες

Δύο πράγματα που θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχουν στις αγγελίες είναι: α) η σωστή ώρα και β) η επιλογή εμφάνισης των αγγελιών σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Για παράδειγμα την εμφάνιση αγγελιών των τελευταίων 24 ή 48 ωρών, μόνο.

Δύο-τρεις φορές που εβαλα αγγελία ζήτησης υπηρξε σημαντική ανταπόκριση. Βέβαια έβαλα μία νορμάλ τιμή και όχι σκότωμα, αλλα ούτε και κάτι αηδίες που ζητάνε κάποιοι. Τις θεωρώ χρήσιμες, ίσως απλά θα έπρεπε να ξεχωρίζουν περισσότερο.

Γενικώς όπου υπάρχει λογική η άκρη βρίσκεται. Δυστυχώς δεν υπάρχει φίλτρο για τη βλακεία, οπότε το σύστημα αγγελιων κατ'εμέ λειτουργεί μια χαρά ως έχει.

Η καλύτερη αγορά είναι η ελεύθερη αγορά και η μόνη ελεύθερη αγορά είναι η μαύρη αγορά..

Οπότε ας πουλάει καθένας ότι θέλει στην τιμή που θέλει.

Αυτό δυστυχώς εξαρτάται απο τους πωλητές και μόνο. Το αναφέρουμε στις οδηγίες πως καλό είναι να μπαίνουν αυθεντικές φωτογραφίες αλλά... αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα και το αρχικό ποστ.
εγώ ποτέ μου δεν μπόρεσα να ποστάρω φωτογραφία από το κινητό μου , τις απέρριπτε πάντα λόγω μεγέθους αρχείου  

Καλά τα λέτε , αλλά δε φταίμε όλοι ?

H φωτογραφία απο το κινητό μπορεί να είναι τόσο βαριά (όχι μεγάλη) που θα κάνει την σελίδα της συγκεκριμένης αγγελίας πολύ αργή στο φόρτωμα, τόσο που θα την παρατήσει ένας ενδιαφερόμενος και θα πάει στην επόμενη. Σκέψου πως μια επιτρεπόμενη φωτογραφία στις αγγελίες έχει το μέγεθος ενός mp3 ολόκληρου!

Γι αυτό τον λόγο και μέχρι όλοι να αποκτήσουμε 5G στο κινητό ή fiber στο σπίτι θα υπάρχει αυτός ο "περιορισμός" σε κάποιες προδιαγραφές που σε διαβεβαιώνω δεν είναι καθόλου χαμηλών προδιαγραφών.

Οι εταιρίες κινητών επιλέγουν να διαφημίζουν τα πολλά megapixel ως ποιοτικό κριτήριο της φωτογραφικής τους μηχανής χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αληθές απο ένα σημείο και μετά, ενω αυτό αυξάνει το κόστος σας σε bandwidth όταν στέλνετε (share) τις φωτογραφίες σας σε κάποιον και ταυτόχρονα τις καθιστά δύσχρηστες στο διαδίκτυο όπως στις αγγελίες που ανέφερα παραπάνω.

Το πρώτο πράγμα που κάνω σε ενα κινητό, είναι να ρυθμίσω την ανάλυση των φωτογραφιών σε κάτι ανθρώπινο. 

Στις οδηγίες δε, αναφέρουμε καθαρά πως μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το μέγεθος και τις διαστάσεις τους.

Πώς ανεβάζω φωτογραφία;
Κατά τη διαδικασία της δημοσίευσης, θα βρείτε τις οδηγίες για τη φόρτωση φωτογραφιών. Πρέπει απλά να τις ακολουθήσετε. Η διαδικασία φόρτωσης φωτογραφιών είναι απλή και μπορείτε να ανεβάσετε έως και 6 φωτογραφίες ανά αγγελία. Προτεινόμενες διαστάσεις 1366Χ768. Η μεγαλύτερη επιτρεπόμενη διάσταση είναι 4000 Χ 3000 και 4.5mb.  Αν η διάσταση είναι σωστή αλλά δεν ανεβαίνει η φωτογραφία, αλλάξτε το όνομα του αρχείου με ένα που να έχει μόνο λατινικούς και αριθμητικούς χαρακτήρες, χωρίς παύλες και κενά. Η φόρτωση 6 φωτογραφιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πως αλλάζω τις διαστάσεις της φωτογραφίας;
Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε κάποιον επεξεργαστή εικόνας, όπως το Photoshop ή κάποιο άλλο δωρεάν πρόγραμμα όπως το https://www.photoscape.org . Εναλλακτικά δοκιμάστε τον online image editor στο https://www.picresize.com/ ή https://compressjpeg.com/.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα,

αναφορικά με τις μπαγιάτικες αγγελίες, δυστηχώς η αγορά έχει κάτσει εδώ και ένα χρόνο. Γενικά δεν φέυγουν πράγματα, είτε στο smart ή και το reverb ακόμα. Ίσως αυτό να προσθέτει στο πρόβλημα με τις πανάρχαιες αγγελίες.

Όσον αφορά γενικά το smart, προτείνω να μπεί ένα γενικό όριο αγγελιών ανά account. Βλέπω συχνά να ανεβάζουν ένα-ένα βιβλία, CD, κομμάτια απο υπολογιστές κλπ. με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες που θάβονται όλες οι υπόλοιπες αγγελίες επειδή κάποιος ανέβασε μαζεμένες 20 αγγελίες από άκυρα πράγματα. Ναι μεν θα μπορεί να φτιάξει 2ο ή και 3ο account για να ανεβάζει απο εκεί τις υπόλοιπες, αλλά είναι σίγουρο ότι θα κόψει πολλούς λόγω βαρεμάρας.

Επίσης, αν μπορεί η διαχείρηση να αυξήσει τον μέγιστο αριθμό αγγελιών ανά σελίδα. Ξέρω ότι θέλετε τα έσοδα απο τις (επαναλαμβανόμενες) διαφημίσεις ανά σελίδα, αλλά για εμάς που απλά σκρολλάρουμε τις πρώτες σελίδες, είναι φοβερά κουραστικό να αλλάζουμε τόσες πολλές σελίδες για να δούμε τις αγγελίες της ημέρας (αυτές συνήθως είναι 20+ σελίδες).

Τέλος, σκεφτείτε και το κουμπί MAKE AN OFFER στις αγγελίες πώλησης και βάλτε όριο 30-40%, όπως στο reverb.

Μήπως θα βόλευε, αν εμφανιζόταν η ημερομηνία της πρώτης φοράς που δημοσιεύτηκε η αγγελία κι όχι της τελευταίας; Νομίζω οτι αυτό θα λειτουργούσε ψυχολογικά σε 2 ταμπλώ: α) Αυτός που έβαλε την αγγελία, βλέποντας πόσο έχει παλιώσει θα αλλάξει κάτι για να την κάνει πιό ελκυστική (μείωση τιμής, καλύτερες φωτογραφίες) και β) Αυτός που τη διαβάζει, βλέποντας πόσο παλιά είναι, θα νιώσει πιό άνετα να την παζαρέψει, ακόμα κι αν ο πωλητής έχει ορίσει μή συζητήσιμη τιμή. Π.χ. πουλάει ένας ένα συνθ 700 ευρώ εδώ και κανα 8μηνο. Το έχω δεί, το θέλω, αλλά δε διαθέτω πάνω απο 600 ευρώ. Εφόσον ο πωλητής γράφει "μη συζητήσιμη τιμή", δεν τον ενοχλώ. Αλλά όταν το 8μηνο γίνει 20μηνο και φαίνεται/αναγράφεται, τότε θα τον ενοχλήσω για μείωση τιμής και ίσως τότε και ο ίδιος να μειώσει την τιμή απο μόνος του, βλέποντας οτι δε φεύγει τόσο καιρό. Αλλά αυτό το "τόσο καιρό" πρέπει με κάποιο τρόπο να το συνειδητοποιήσει, οπότε αν η σελίδα του λέει "δημοσιεύτηκε 30 Νοεμβρίου του 2019" ίσως και να μπεί στη διαδικασία να αλλάξει κάτι.. και ναι, πιστεύω οτι οι αστρονομικές τιμές που ζητάνε κάποιοι είναι ο βασικότερος λόγος που διαιωνίζονται αυτές οι αγγελίες. Όσο καινούριο και του κουτιού να είναι το Korg Oasys φίλε μου, τα 3000 ευρώ που ζητάς είναι εκτός πραγματικότητας. (εδιτ) Ώπα, λάθος έκανα, 3800 ευρώ.. και δεν το γράφω τυχαία το παράδειγμα, αυτήν την αγγελία τη βλέπω απο τότε που μπήκα στο φόρουμ και είναι η υψηλότερη τιμή σε προσφορές για synth.

Last edited:
@Πάνος Χελιδόνης

Αν είναι να πουληθεί κάτι θα πουληθεί, ασχέτως τιμής. 
Ευτυχώς που στις αγγελίες υπάρχουν και φθηνά και ακριβά, και σε άριστη κατάσταση και σε όχι καλή κατάσταση. Για κάθε μηχάνημα υπάρχει αγοραστής. Είναι θέμα χρόνου να πουληθεί.

@Yannis Methenitis

Κάτι που πρέπει να διορθωθεί στις αγγελίες είναι η σωστή ημερομηνία και ώρα.

Για κάθε μηχάνημα υπάρχει αγοραστής.

Είναι θέμα χρόνου να πουληθεί.

Κάτσε βρε Μανώλη, αν βάλω εγώ αγγελία μια Squier στα 4 χιλιάρικα, λες κάποια στιγμή να φύγει?

Επίσης, αν μπορεί η διαχείρηση να αυξήσει τον μέγιστο αριθμό αγγελιών ανά σελίδα. Ξέρω ότι θέλετε τα έσοδα απο τις (επαναλαμβανόμενες) διαφημίσεις ανά σελίδα, αλλά για εμάς που απλά σκρολλάρουμε τις πρώτες σελίδες, είναι φοβερά κουραστικό να αλλάζουμε τόσες πολλές σελίδες για να δούμε τις αγγελίες της ημέρας (αυτές συνήθως είναι 20+ σελίδες).

Τέλος, σκεφτείτε και το κουμπί MAKE AN OFFER στις αγγελίες πώλησης και βάλτε όριο 30-40%, όπως στο reverb.

Μετάφραση: "Το ξερω πως όλα τα κάνετε εις βάρος μας για να κονομήσετε αλλά αλλάξτε αυτό για εμας που το θέλουμε αλλιώς."   

Και περιμένεις σοβαρή απάντηση.?

Παρα ταυτα, οι 20 αγγελίες ανα σελίδα είναι πιο εύχρηστες για το desktop καθως επιστρέφεις γρήγορα σχετικά στην κορυφή. Ισως όμως με πιο πολλές να βάζαμε περισσότερες διαφημίσεις ενδιάμεσα ε...?

Θα το κοιτάξω τώρα που το λες.

Το Make an offer είναι μια καλή πρόταση και έχει δοκιμαστεί αλλά όχι επιτυχώς. Θα το ξαναβάλω στα σχέδια μπας και...

Μήπως θα βόλευε, αν εμφανιζόταν η ημερομηνία της πρώτης φοράς που δημοσιεύτηκε η αγγελία κι όχι της τελευταίας;
Θα δω αν γίνεται.

@Yannis Methenitis

Κάτι που πρέπει να διορθωθεί στις αγγελίες είναι η σωστή ημερομηνία και ώρα.
Δεν το έπιασα αυτό Μανώλη. Εγω σωστά τις βλέπω.

Κάτσε βρε Μανώλη, αν βάλω εγώ αγγελία μια Squier στα 4 χιλιάρικα, λες κάποια στιγμή να φύγει?
Εντάξει, εδώ ξεφεύγεις. Δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα.

Αλλά και πάλι, αν αυτή η Squier έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο, λέω γω τώρα - υποθετικά μιλάμε, ίσως και να στέκει ένα τέτοιο ποσό.

Γιάννη, είναι εφικτό οι αγγελίες ζήτησης να έχουν κάποια ειδική σήμανση ή άλλο χρώμα κλπ, ώστε να ξεχωρίζουν και να μη μπερδεύουν τον χρήστη? 

Το Make an offer είναι μια καλή πρόταση και έχει δοκιμαστεί αλλά όχι επιτυχώς. Θα το ξαναβάλω στα σχέδια μπας και...
Δεν είναι καθόλου κακό, αν και αρκετοί θα κάνουν offer με μεγάλες αποκλίσεις εκμεταλλευόμενοι αυτή την δυνατότητα. Άσε που η δυνατότητα υπάρχει στέλνοντας στον πωλητή μήνυμα.

Δεν το έπιασα αυτό Μανώλη. Εγω σωστά τις βλέπω.
Το είχα αναφέρει πολύ παλιά αν θυμάμαι καλά.
Επαναλαμβάνω, η ημερομηνία στο site των αγγελιών δεν πρέπει να είναι σωστή. Το λέω αυτό διότι αγγελίες που για παράδειγμα λένε πως λήγουν σήμερα, εξακολουθούν να είναι ενεργές. Μήπως είναι λάθος η ώρα και αυτό που βλέπω είναι οριακό βάση ώρας;

Δεν είναι καθόλου κακό, αν και αρκετοί θα κάνουν offer με μεγάλες αποκλίσεις εκμεταλλευόμενοι αυτή την δυνατότητα. Άσε που η δυνατότητα υπάρχει στέλνοντας στον πωλητή μήνυμα

Μπορεί ο πωλητής να έχει την επιλογή για make an offer, κατά τη καταχώρηση της αγγελιας, και να την ενεργοποιεί. Τότε, και μόνον τότε, ο αγοραστής θα βλέπει ότι υπάρχει και αυτή η επιλογή και θα μπορεί να κάνει την προσφορά του. Win-win..

Εντάξει, εδώ ξεφεύγεις. Δεν μιλάμε για τέτοια πράγματα.

Αλλά και πάλι, αν αυτή η Squier έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο, λέω γω τώρα - υποθετικά μιλάμε, ίσως και να στέκει ένα τέτοιο ποσό.

Προσπαθώ να πω ότι η τιμή είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα πουληθεί κάτι, και κάτι αντικείμενα με τιμές εκτός τόπου και χρόνου είναι μάλλον καταδικασμένα να μείνουν στις αγγελίες ίσως και για πάντα.

Προσπαθώ να πω ότι η τιμή είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα πουληθεί κάτι, και κάτι αντικείμενα με τιμές εκτός τόπου και χρόνου είναι μάλλον καταδικασμένα να μείνουν στις αγγελίες ίσως και για πάντα.
Μην προσπαθείς. Κατά 99,999% είναι έτσι όπως το λες. Για τους περισσότερους η τιμή είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

Απλά υπάρχουν κάποια ελάχιστα πράγματα που, ίσως λόγω της κατάστασής τους, ίσως λόγω της σπανιότητάς τους ή ίσως λόγω κάποιας ειδικής μετατροπής - προσθήκης να είναι από λίγο έως πολύ τσιμπημένες οι τιμές.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει αν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει ανάγκη χρήσης ενός συγκεκριμένου μηχανήματος, εκεί η τιμή παίζει δεύτερο, ίσως και τρίτο ρόλο.

Μετάφραση: "Το ξερω πως όλα τα κάνετε εις βάρος μας για να κονομήσετε αλλά αλλάξτε αυτό για εμας που το θέλουμε αλλιώς."   

Και περιμένεις σοβαρή απάντηση.?

Παρα ταυτα, οι 20 αγγελίες ανα σελίδα είναι πιο εύχρηστες για το desktop καθως επιστρέφεις γρήγορα σχετικά στην κορυφή. Ισως όμως με πιο πολλές να βάζαμε περισσότερες διαφημίσεις ενδιάμεσα ε...?

Θα το κοιτάξω τώρα που το λες.

Βασικά, περιμένω όντως σοβαρή απάντηση. ?Δεν με ενδιαφέρουν τα έσοδα σας απο το google, καλά κάνετε & δικαιωμά σας στην τελική. Με ενδιαφέρει όμως όταν είμαι στο κινητό να μπορώ να χαζέψω αγγελίες με την ησυχία μου και όχι να προσπαθώ να πατήσω νουμεράκια για να πάω στην επόμενη σελίδα. Το ίδιο ισχύει και στο desktop. Δες το αυτό σαν user feedback.

Όσον αφορά τις αγγελίες, μια άλλη πρόταση είναι να μπεί μέγιστος αριθμός ανανεώσεων. Εάν μετά απο π.χ. 10 φορές δεν έχει πουληθεί κάτι, είναι σίγουρο ότι κάτι δεν πάει καλά. Εαν φτάσει η αγγελία σε αυτό το σημείο, να κλειδώνει αναγκαστικά και να πρέπει ο χρήστης να την ξαναφτιάξει απο την αρχή, εάν το θέλει τόσο πολύ. Τώρα είναι πολύ εύκολο να βαράνε ανανεώσεις μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Επίσης, αναφορικά με το MAKE AN OFFER, είναι σημαντικό αν γίνει, να μπεί ενα script που να μην επιτρέπει προσφορές μικρότερες του 40% της αρχικής αξίας. Θα πρέπει να ειναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία και να μπορεί να βάλει κάποιος μόνο σε ένα sub-menu το ποσό της προσφοράς και τίποτα άλλο.

Τέλος, οι αγγελίες χρειάζονται επειγόντως MODERATION. Παρατηρώ πολύ συχνά να ανεβάζουν λάθος γραμμένες τις μάρκες, να βάζουν μια μικρή τιμή πώλησης και μετά να γράφουν μέσα μόνο ζήτηση και άλλα μαργαριτάρια. Πρέπει να τσεκάρονται λίγο απο την διαχείρηση.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως π.χ. το feedback scoring που δεν προσφέρει κάποιου είδους ανταμοιβή στους καλούς πωλητές. Είναι γνωστό ότι πουλιούνται πάρα πολλά χαλασμένα μηχανήματα που παρουσιάζονται πάντα σε "άριστη κατάσταση". Αυτοί θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τρώνε άκυρο. Αντίστροφα, οι καλοί πωλητές θα πρέπει να ανταμοίβονται, π.χ. να φτιάξετε την αρχική να βγάζει μόνο top picks και εκεί να εμφανίζονται για 2 ημέρες οι νέες αγγελίες μόνο των καλών πωλητών. Και πάλι όμως, για να δουλέψει αυτό θέλει moderation γιατί σίγουρα θα προκύψουν ιστορίες με κακόβουλα feedbacks.

+1000

αλλά δυστηχώς μας έφαγε το πολύ reverb και τα όνειρα θερινής νυκτός ότι θα πουλήσουμε σε τιμές εξωτερικού.

Δεν είναι πάντως μόνο η τιμή που πολλές φορές καταδικάζει μια αγγελία να επαναλαμβάνεται στο διηνεκές. Πολλές φορές είναι και το είδος του εξοπλισμού που έχει πολύ συγεκριμένο κοινό. Το πρώτο παράδειγμα που εύκολα μου έρχεται είναι οι κιθάρες της Rickenbacker. Τις βλέπω πολλές φορές σε τιμή ευκαιρίας αν αναλογιστεί κανείς πόσο πουλιούνται στο εξωτερικό και παρόλα αυτά δε φεύγουν εύκολα. Αυτές θεωρώ ότι καλώς ανανεώνονται όμως. Κάποια στιγμή θα βρεθεί αγοραστής. 

αλλά δυστηχώς μας έφαγε το πολύ reverb και τα όνειρα θερινής νυκτός ότι θα πουλήσουμε σε τιμές εξωτερικού.

Μιλώντας αποκλειστικά για μένα, απ τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να πουλήσω στο εξωτερικό δεν πρόκειται να σκοτώσω κάτι στην Ελλάδα. Συνήθως θα βρω τη χαμηλότερη τιμή του reverb, θα αφαιρέσω και το κόστος προμήθειας και κάπου εκεί θα μπει στο νόιζ. Αν φύγει καλώς, αν όχι πάλι καλώς και πάει για έξω.

Βέβαια αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε χαμηλότερη τιμή στο νόιζ και δε φεύγει, δε θα ασχοληθώ να το βάλω κι εγώ, δεν έχει νόημα. Ούτε θα ανανεώσω πολλές φορές κάτι το οποίο είναι προφανές ότι δε φεύγει Ελλάδα λόγω τιμής. 

Ήθελα να προσθέσω κάτι μιας και χθες έπεσε το μάτι μου σε έναν συμφορουμίτη που έχει φτιάξει εδώ και καιρό στις αγγελίες ενα υπέροχο wishlist με καμία δεκαπενταριά πράγματα που θέλει, από κιθάρες μέχρι παντόφλες. 

Ίσως μια ιδέα βελτίωσης θα ήταν να γίνει υποχρεωτική η τιμή προσφοράς στις αγγελίες ζήτησης. Έτσι αποφεύγονται τα "κορακια" που ανανεώνουν συνεχώς αγγελίες ζήτησης μπας και βρεθεί πχ κάνας κακομοίρης στην ανάγκη και τους δώσει μια les paul custom στα 1.300 ευρώ. 

Το άλλο έχει όντως να κάνει με την ανανέωση. Δεν πρέπει να είναι δυο κλικ υπόθεση. Ακόμη και το reminder κάνει κακό.

Επίσης θα μπορούσαν με αυστηροποίηση του moderation να ανοίξουν τα σχόλια στις αγγελίες και να γίνονται έτσι bump, υπό τον όρο αυτός που τη βάζει να έχει δικαίωμα σχολιασμού της αγγελίας του μια φορά την εβδομάδα. 

Επίσης θα μπορούσαν με αυστηροποίηση του moderation να ανοίξουν τα σχόλια στις αγγελίες και να γίνονται έτσι bump, υπό τον όρο αυτός που τη βάζει να έχει δικαίωμα σχολιασμού της αγγελίας του μια φορά την εβδομάδα. 

αν εχει δικαιωμα σχολιασμου και αυτος που την διαΒαζει θα ηταν τελειο....γιατι εχω καραφλιάσει απο το ΘΡΑΣΟΣ μερικων που πουλανε "100% original Vintage οργανα"..."100% μαμα" και αλλες μπουρδες οταν οι κιθαρες ειναι refinished,εχουν λαθος pickguard, νεους μαγνητες,λαθος hardware ,refret που εχει στειλει το βερνικι αδιαβαστο ,η χρονολογια ειναι αλλανταλλΑ , η ζητουμενη τιμη παρανοϊκη  κτλ,κτλ....θα μου πεις ισχυει το "a fool and his money will soon part" αλλα μια ΒΑΣΙΚΗ προστασια πρεπει να παρέχεται σε οσους δεν γνωριζουν τα βασικα για τις vintage κιθαρες/ενισχυτες.

Trending...

Νέα θέματα

Back