Παιδιά' date=' λίγη ανοιχτομυαλιά δεν βλάπτει. Ο Superfunk δεν προσπαθεί να συντάξει την εγκυκλοπαίδεια της παγκόσμιας μουσικής, αλλά να τονίσει την αναγκαιότητα πολλαπλών και ποικιλλόμορφων ακουσμάτων.
Συμφωνώ μαζί του απόλυτα, διότι ξέρω ότι ειδικά στην Ελλάδα, το "κόλλημα" θεωρείται μουσικό ζενίθ και η αδιαλλαξία στα γούστα θεωρείται "προτέρημα" και "άποψη". Μάλιστα, όσο πιο μεγάλο είναι το κόλλημα και με όσο πιο παρωχημένη αισθητική σχετίζεται... τόσο πιο μεγάλο "προτέρημα" θεωρείται.
Είθε αύριο το πρωί, οι χεβιματαλλάδες της παρέας να ακούνε μόνο δημοτικά για ένα χρόνο, οι σκυλλάδες να ακούνε μόνο Genesis, οι ροκάδες να ακούνε μόνο Coltrane και οι κλασσικοί να ακούνε μόνο Sonic Youth. Αν γίνει αυτό, σε ένα χρόνο δεν θα είμαστε μία κολλημένη (μουσικά) χώρα.[/quote']
Βάλε και Mahavishnu Orchestra & Return To Forever...μην αφήνουμε απ'έξω και το fusion το καημένο...
Μετά χαράς.... αλλά (στο παράδειγμά μου) ποιοι να το ακούνε;Βάλε και Mahavishnu Orchestra & Return To Forever...μην αφήνουμε απ'έξω και το fusion το καημένο...
ο καζαντζιδης παιζει ελληνικη μουσικη?αν θεωρεις οτι το να πηγαινεις σε ανατολικες χωρεσ να ξεσηκωνεις τοπικα μουσικα θεματα-τραγουδια κ να γυρνας στν ελλαδα να βαζεις μπουζουκι κ να πετας κ κανα ελληνικο στιχακι ενδιαμεσα ελληνικη μουσικη
το δεχομαι![]()
Kαι σκυλάδικα ποιός θα ακούει?Είθε αύριο το πρωί, οι χεβιματαλλάδες της παρέας να ακούνε μόνο δημοτικά για ένα χρόνο, οι σκυλλάδες να ακούνε μόνο Genesis, οι ροκάδες να ακούνε μόνο Coltrane και οι κλασσικοί να ακούνε μόνο Sonic Youth. Αν γίνει αυτό, σε ένα χρόνο δεν θα είμαστε μία κολλημένη (μουσικά) χώρα.
Οι Χαλκιαδες ειναι παρα πολυ καλοι και εχουν κανει ενδιαφερουσες προσεγγισεις και αναμιξεις της παραδοσιακης ηπειρωτικης μουσικης με παραδοσιακες μουσικες αλλων χωρων, πχ μου ερχεται στο μυαλο κατι συναυλιες που ειχαν κανει με ινδους παικτες σιταρ και ινδικων παραδοσιακων οργανων. Πολυ ενδιαφεροντα πραγματα, και οχι μονο για ηπειρωτες οπως εγω αλλα γενικα για οσους ενδιαφερονται για την παραδοσιακη λαικη μουσικη.Μην ξεχάσουμε μουσικές απ'τις Ανδεις και πάνω απ'όλα πολυφωνικά
σύνολα της Ηπείρου και κάποιους αθάνατους αυτοσχεδιασμούς των
Χαλκιάδων (Πετρολουκάδων και μη)....
Οι Meshuggah ειναι πολυ ''ειδικο'' ειδος death metal..παιζουν μονο με χαμηλοκουρδισμενες 8χορδες κιθαρες 8O handmade και ο ηχος που βγαινει ειναι ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ!!! :lol: :lol:Τωρα ας πουμε ψαχνω Meshuggah αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το καλυτερο τους album η το πιο χαρακτηριστικο κομματι τους..
Γι'αυτο οποιος εχει ορεξη και χρονο please ας γραφει μαζι με το συγκροτημα και καποιο ενδεικτικο τραγουδι τους!
Thanks
Rick Rubin!Α και γουστάρω τρελά τον παραγωγό των slayer που έχει και τους system of the down.. (δεν τον θυμάμαι )