Για Κοπιάστε Οι...Ταυρομάχοι...

Earendil

Marduk και ζημιά στα μυαλά
Πόντοι
48
Χαζεύοντας εχθές το forum του www.everythingsg.com, έπεσα πάνω σε ένα topic για την Epiphone Japan Limited SG.

Και έμεινα έτσι: 8O

¶σε που δεν είχα ιδέα ότι πέρα από τις γιαπωνέζες Elitist υπάρχει και η Epiphone Japan...Η οποία αν και κοστολογεί αρκετά φτηνότερα από τις Elitist (κοντά στις Epiphone Custom ας πούμε) είναι σκέτη μπόμπα απ'ότι φαίνεται.

Το link της SG είναι:

http://www.gibson.jp/epiphone/products/detail.php?item_no=10460&name=japan

Στο εν λόγω forum, ο τύπος που τις δοκίμασε έκανε πολύ θετική κριτική, τυχαίνει δε να είναι κι από τα σοβαρότερα μέλη (ίσως επειδή δεν είναι Αμερικανάκι αλλά Γιαπωνέζος)...Ανέφερε μάλιστα πως την δοκίμασε και του άρεσε πολύ-ΔΕΝ την αγόρασε, αλλά κι εγώ αν είχα δυό-τρεις Gibson μπορεί να μην καιγόμουνα...

Φαίνεται πολύ προσεκτική δουλειά, χώρια που επουλώνει τις μόνιμες πληγές των Epiphone (απουσία neck binding και "κολοβό" headstock).

Κοστολογούνται δε περίπου 80000 JPY (γεν) δηλαδή χοντρικά 535 ευρώ!

Για να δούμε πως θα αντιδράσουν κάτι παλιόπαιδα τύπου Abraxas που έχουν...παλιές αμαρτίες με SG...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για να δούμε πως θα αντιδράσουν κάτι παλιόπαιδα τύπου Abraxas που έχουν...παλιές αμαρτίες με SG...
Τσου ρε Λάκη! :P :lol: :lol: :lol:

Εμένα η SG αμαρτία μου ήταν η Yamaha SG2000 (τελείως άλλο πράμα) και τρελλαίνομαι που όσο πάει αυξάνει η τιμή της reissue... :cry: :cry:

Αλλά να πω ότι δε μ'αρέσει τούτη εδώ η SG που έδειξες; Μ'αρέσει η ρημάδα... :P

Είναι και κάτι παιδικά απωθημένα με τον Angus Young και τον Buck Dharma... τι να λέμε... 8)

Είναι και κάτι παιδικά απωθημένα με τον Angus Young και τον Buck Dharma... τι να λέμε... 8)
Έτσι...Απελευθερώσου... :lol: :lol: :lol:

Χωρίς πλάκα' date=' η τιμή είναι μπόμπα. Μου είπαν ότι τις έχει το Ishibashi αλλά δεν βγάζω άκρη με τα γιαπωνέζικα, εγώ μιλάω παραδοσιακά κινέζικα... :lol:

Σε αυτή την τιμή εγώ θα ρίσκαρα και το παρα φύσιν του τελωνείου...

Αν δεν υπήρχε σενάριο να πάει το χειμώνα στην Ιαπωνία η κοπέλα μου... :D :D

Σε αυτή την τιμή εγώ θα ρίσκαρα και το παρα φύσιν του τελωνείου...

Αν δεν υπήρχε σενάριο να πάει το χειμώνα στην Ιαπωνία η κοπέλα μου... :D :D
chicken.jpg

Πρεπει να μαθεις να παιζεις πρωτα

..."κολοβό" headstock...
Πώς και το επέτρεψε αυτό η Gibson??

Κι εμένα να πω την αλήθεια με ψιλοχαλάει το κουτσουρεμένο headstock των Epiphone...

(Κάτι που δεν ισχύει στην αντίστοιχη σχέση Fender-Squier...)

Κι εμένα να πω την αλήθεια με ψιλοχαλάει το κουτσουρεμένο headstock των Epiphone...
ΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΙΟΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ! :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΙΟΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ! :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ε να μη πεταχτώ???:lol: :lol:

Θα πω ένα μυστικό:

Η πρώτη μου ηλεκτρική ήταν Epiphone Les Paul...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η πρώτη μου ηλεκτρική ήταν Epiphone Les Paul...
Ναι, πιο μικρά να τα γράφετε, να στραβωθώ, γέρος άνθρωπος... 8)

Σ'αυτή τη σειρά Limited έχει και μια Junior LP, πολύ αστεράκι φαίνεται. Πιο φτηνή από την SG.

Τώρα θα σου δείξω εγώ, στέλνω το μυστικό σου επιτόπου με mail Rockinger, να βρούνε άλλον εγκάθετο!! :lol: :lol:

Τί απέγινε όμως Η LES PAUL ΣΟΥ ΒΡΕ ΗΛΙΑ;;; :mrgreen:

Τί απέγινε όμως Η LES PAUL ΣΟΥ ΒΡΕ ΗΛΙΑ;;; :mrgreen:
epi.jpg

¶σε πονεμένη ιστορία...Την είχα ανταλλάξει με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ μέσω αγγελίας του ΝΟΙΖ (πριν 3,5 χρόνια περίπου) και μου έδωσε ένα μπάσο/κουπί και καλά Fender.......

Έχω χάσει τα στοιχεία του και τα ίχνη του αλλιώς θα τον ΕΣΚΙΖΑ!!! :evil:

Η ανταλλαγή έγινε ενώ ήμουν στρατό και μέσω της (τότε) κοπέλας μου στην Αθήνα... Τρέχα γύρευε...

Καλός ΒΛΑΚΑΣ κι εγώ...:(:(

Sorry για το βρίσιμο αγαπητοί mods αλλά είναι μια ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ που τη θυμάμαι και εξοργίζομαι - κυρίως με τη βλακεία μου!!!!

:cry: :cry: :evil:

Λυπάμαι που το ακούω ρε Λιάκο...Έπεσες σε κομπιναδόρο...ε, αν είδε και γυναίκα μπροστά του για το αλισβερίσι...πάλι καλά που δεν της έδωσε κανένα...κομοδίνο.

Μην απελπίζεσαι όμως...Υπάρχει Θεός, και μια μέρα θα σε φέρει πίσω στις αληθινές κιθάρες... :D :D :D :lol: :lol:

Σ'αυτή τη σειρά Limited έχει και μια Junior LP' date=' πολύ αστεράκι φαίνεται. Πιο φτηνή από την SG.[/quote']
Ναι ρε Βασίλη...αλλά είναι άσχημη (ουδέποτε τα βρήκα με τις LP Jr...) :roll:

Με 600ευ (τιμι καταλογου) παιρνεις ταυρακι Τοκαι ιαπωνικο, ιδιας ποιοτητας με το Επιφον Ελιτ που ειναι λιγο δυσευρετο στην Ελλαδα. Τροφη για σκεψη οχι τιποτε αλλο.

Ειναι φτιαγμενη ρεπλικα της 61 Εσ Τζι οποτε εχει το μικρο πικγκαρντ

Αν κρίνει κανείς από την γενικώς ανεβασμένη ποιότητα της Epiphone τα τελευταία 2-3 χρόνια και από την προηγούμενη σειρά Epiphone Elitist Japan που ήταν κορυφαίες κιθάρες με μαγνήτες φτιαγμένους από τη Gibson κλπ. τούτη εδώ πρέπει να μαμάει κανονικά...

Το αλίευσα κι εγώ το νέο φίλε Earendil στο everythingsg.com σήμερα το πρωί αλλά δεν πρόλαβα να το ποστάρω εδώ...

Όσο για τη Gibson πολλά επιτρέπει τα τελυταία χρόνια ιδίως για την ιαπωνική αγορά που φαίνεται να είναι εντελώς προσανατολισμένη σε low budget όργανα (εξ' ου και οι διάφορες Tokai, Edwards κλπ. προέρχονται από εκεί).

Και καλό θα ήταν να αρχίσει να επιτρέπει και για την Ευρώπη διάφορα γιατί πραγματικά αναρωτιέμαι που θα οδηγήσει και την ευρωπαική αγορά η τιμολογιακή πολιτική της Gibson που κοστολογεί π.χ. μια SG '61 RI 800 ευρώ παραπάνω από ότι στην Αμερική στα ευρωπαικά online stores...(για την Ελλάδα ας το αφήσουμε! :D )

Το αλίευσα κι εγώ το νέο φίλε Earendil στο everythingsg.com σήμερα το πρωί αλλά δεν πρόλαβα να το ποστάρω εδώ...
Ώπα...μην μου πεις ότι εσύ είσαι ο 2ος Έλληνας του forum;?

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!

Ώπα...μην μου πεις ότι εσύ είσαι ο 2ος Έλληνας του forum;?

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!
Δεν πρόσεξες ποτέ ότι δεύτερος έλληνας του forum έχει nickname "jonn". Ναι εγώ είμαι αυτός... :D :D

Πάντως είχα βρει και ακόμη ένα user από Ελλάδα, αλλά με 0 posts. Δεν θυμάμαι το nickname τώρα.

Δεν πρόσεξες ποτέ ότι δεύτερος έλληνας του forum έχει nickname "jonn". Ναι εγώ είμαι αυτός... :D :D
Και βέβαια το είχα προσέξει...αλλά σιγά και το nickname-trademark ρε συ john για να το δέσω και κόμπο ότι είσαι εσύ!! :lol: :lol: :lol:

Ενώ αν έβλεπα κανέναν "elavd" μέσα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back