Yamaha SG2000s

cigaret13

Καπνιστής
Πόντοι
1,018
Αγορασα την Yamaha SG2000s το 1984 (λογω του Santana) και δεν εχω αλλαξει τιποτα επανω της, επειδη τα γουστα μου στον ηχο εχουν αλλαξει (πιο στακατος,πιο blues) ψηνομαι για μια STRAT.CLASSIC PLAYER 50's ή 60's ,θα κανω χαζομαρα αν την πουλησω και παρω την strat ? Δεν ξερω αν μου επιτρεπεται εδω αλλα μια ερωτηση,επειδη απεχω απο τα πραγματα ποσο πιανει σημερα αυτη η Yamaha? Αν ενδιαφερεται καποιος ας μου απαντησει.

Δεν είναι θέμα χαζομάρας.

Είναι τελείως άλλη κιθάρα.

Προσωπική τοποθέτηση, εγώ θα την κράταγα (την θεωρώ πολύ ωράια και καλοφτιαγμένη κιθάρα) και θα έπαιρνα και μία strat.

Θα μου πεις που είναι τα λεφτά....

Αν μάθεις πες μου και μένα.

Κριμα να πουλησεις τον απολυτο Gibson LP killer. ;)

Ειχα και εγω μια και ακομα μετανιωνω που την πουλησα.

Ψαξε στο www.gbase.com & στο ebay για να δεις ποσο πιανουν αυτη τη στιγμη αυτες οι κιθαρες και μετα αφαιρεσε ενα 30% αν θες να την πουλησεις στην Ελλαδα του 2011.

Γυρω στα $1500-$1900 τις βρισκεις στις ΗΠA παντως.

audiokostas είπε:
Προσωπική τοποθέτηση, εγώ θα την κράταγα (την θεωρώ πολύ ωράια και καλοφτιαγμένη κιθάρα) και θα έπαιρνα και μία strat.
Eντάξει εσύ είσαι και μ(π)ασίστας.

Πέραν της πλακός δεν έχω πιάσει ποτέ SG 2000 που να είναι ελαφριά ή έστω λίγο βαριά. Άραγε υπάρχουν;

Εχω παθει την πλακα μου, πολυ γρηγορες απαντησεις βρε παιδια ευχαριστω πολυ! Deadmeat αυτη ακριβως ειναι (ακομα και το χρωμα και η θηκη) αλλα με ενα s μετα το SG2000

Πολύ κρίμα να πουλήσεις τέτοια κιθάρα - της οποίας η αξία σίγουρα θα ανεβαίνει με το χρόνο.

Nestoras είπε:
Eντάξει εσύ είσαι και μ(π)ασίστας.

Πέραν της πλακός δεν έχω πιάσει ποτέ SG 2000 που να είναι ελαφριά ή έστω λίγο βαριά. Άραγε υπάρχουν;
οχι,ειναι ολες πολυ βαριες (εχουν 2-3 ....κιλα...brass κατω απο τη γεφυρα για περισσοτερο sustain & ειναι και neck through....& maple)

Κατά τη γνώμη μου ΝΑΙ, είναι κουτό να πουλήσεις μια τέτοια φοβερή, παλιά και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη κιθάρα για να πάρεις μια νέα (πολύ καλή μεν) που την έχει και η... κουτσή Μαρία. Είναι φυσικά εντελώς διαφορετική αλλά αν έχεις βαρεθεί την 2000 ή ενισχύει διάφορα προβλήματα μέσης, πράξε όπως επιθυμείς.

Superfunk είπε:
οχι,ειναι ολες πολυ βαριες (εχουν 2-3 ....κιλα...brass κατω απο τη γεφυρα για περισσοτερο sustain & ειναι και neck through....& maple)
Συμφωνώ.Ένας ακόμη λόγος για να την κρατήσεις. Είναι οργανάρα η άτιμη! Μάζεψε λεφτά και πάρε την strat. Επίσης δεν είναι τυχαίο που ο Phil X έχωντας στην κατοχή του άψογες και πάμπολλες παλιές και νέες κιθάρες να παίζει αποκλειστικά τώρα πιά στα live του μόνο με παλιές Yamaha. Αλλά απο την άλλη όπως είπα και παραπάνω δικιά σου είναι η κιθαρούλα.

Υ.Γ. Κάνε coil tap τους μαγνήτες (αν δεν είναι ήδη) για να παίζεις και strat τόνους άμα λάχει!  ;)

Ναι οντως την εχω βαρεθει (δεν ειναι θεμα μεσης) bloody_sunday, οπως ειπα πιο πανω θα ηθελα εντελως διαφορετικο ηχο και μακαρι να ειχα τα λεφτα για να εχω κι αλλες κιθαρες

Ο διπλός μαγνήτης γίνεται και μονός. Αποκτάει "κάπως" πιό fender-ίσιο (twangy) ήχο.

π.χ.

Το καθε ποντεσιομετρο του τονου, Deadmeat, λειτουργει και σαν διακοπτης για την εναλαγη του μαγνητη σε μονο-διπλο,ευχαριστω παντως  

Παντως επειδη και εμενα ο ηχος των διπλων δεν μου αρεσε ειχα βαλει καποια στιγμη Ρ90 και η κιθαρα σκοτωνε ,ακου καποιες κιθαρες με Ρ90 και αν σου αρεσει ο ηχος τοτε απλα βαλε στην κιθαρα σου τετοιους μαγνητες (που ετσι κι αλλοιως ειναι το Α & το Ω στον ηχο μιας κιθαρας),υπαρχουν direct retrofit P90 σε μεγεθος διπλου οποτε δεν χρειαζεται να σκαψεις την κιθαρα.

Αυτος ο ηχος ας πουμε σου αρεσει?

Χμμμ, ετσι κι ετσι ο ηχος Superfunk, εχω κολησει τελικα με τον ηχο της STRAT.Παντως η χροια του μοιαζει πολυ με τον ηχο της Yamaha μου με μονο μαγνητη

Μπάααα τέλος...θέλει να την δώσει. Πολύ τυχερός όποιος την πάρει τελικά! Καλές αγορές σου εύχομαι φίλε!  ;)

Ετσι ειναι Deadmeat,αν ενδιαφερεται καποιος ας μου κανει μια προσφορα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back