To Breath Control ηταν ενα standard στα Yamaha synths για πολλα χρονια (σειρες DX, SY κλπ) αλλα δεν ειναι πλεον, οποτε σταματησαν και την παραγωγη του.Στάθης είπε:Ευχαριστω Μανωλη.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει σταματησει η παραγωγη του αφου ηταν το μοναδικο στο ειδος του.
Φοβερο synth, εψαχνα και γω για ενα. Πριν ενα μηνα πουλαγε ενας στο eBay αλλα δεν εστελνε εκτος USA....προς το παρων σκεφτομαι μηπως τσιμπησω αν βρω ενα yamaha ex5.
Ως υποδοχή ήταν standard. Ως εντολή απ'όσο γνωρίζω παραμένει στην Yamaha αλλά και αλλού.Waterfall-K είπε:To Breath Control ηταν ενα standard στα Yamaha synths για πολλα χρονια (σειρες DX, SY κλπ) αλλα δεν ειναι πλεον, οποτε σταματησαν και την παραγωγη του.
Μπορεί για την Yamaha να είναι σχέση ζήτησης - παραγωγής.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει σταματησει η παραγωγη του αφου ηταν το μοναδικο στο ειδος του.
Αυτό είναι το λιγότερο. Υπάρχει αποτελεσματική αποστείρωση. Άλλωστε αν θυμάμαι καλά υπήρχε και δεύτερο ακροφύσιο ως ανταλλακτικό στη συσκευασία.Παντως δεν θα το εψηνα με την καμια να παρω μεταχειρισμενο καθως φανταζει εξαιρετικα δυσκολη η αποτελεσματικη αποστειρωση του...,
Και τι σχέση έχει αυτό;Υπάρχουν τόσα άλλα controllers & expressions που μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Εκτός κι αν θέλεις μόνο μέσω φυσήματος και ειδικά για το σκοπό που περιέγραψα πιό πάνω.την θεση μου κανει ακομα πιο δυσκολη το γεγονος πως δεν το κοιταζω αμεσα προς αγορα,καθως προς το παρων σκεφτομαι μηπως τσιμπησω αν βρω ενα yamaha ex5.
α) για πελάτες που ξέρουν τι θέλουνWaterfall-K είπε:Too expensive Mr Χναρακης...![]()
Ναι ακουγεται λογικο απλα ειδα κατι καινουρια keyboards που βγηκαν (νομιζω ενα midi της cme) με breath controller input και θεωρησα πως δεν εχει πεθανει ακομα η παραγωγη τουΜανώλης Χναράκης είπε:Μπορεί για την Yamaha να είναι σχέση ζήτησης - παραγωγής.
Εχει σχεση με την εννοια οτι αν υπαρχει καπου σε καταστημα ξεχασμενο,μεχρι να καταληξω πως μου χρειαζεται ενα breath και να παρω την αποφαση να το αγορασω,ενδεχομενως να εχει πωληθει. Οχι δεν ειμαι αρνητικος σε αλλα controllers,καθε αλλο που πιστευω πως ενα expression pedal θα κανει εξισου καλη δουλεια,απλα σκεφτομουν το breath σαν ενδεχομενο,δεν το εχω βαλει σε προτεραιοτητα,γι αυτο και δεν εξεταζω την "τσουχτερη" εναλλακτικη λυση που ανεφερες ;DΚαι τι σχέση έχει αυτό;
Υπάρχουν τόσα άλλα controllers & expressions που μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Εκτός κι αν θέλεις μόνο μέσω φυσήματος και ειδικά για το σκοπό που περιέγραψα πιό πάνω.
Δεν είπες κανείς ότι έχει "πεθάνει", απλώς δεν το βάζουν πλέον όλοι καθ'ότι υπάρχουν άλλες λύσεις, πιό ευέλικτες αν θες, για μεγαλύτερο φάσμα midi προϊόντων.Στάθης είπε:Ναι ακουγεται λογικο απλα ειδα κατι καινουρια keyboards που βγηκαν (νομιζω ενα midi της cme) με breath controller input και θεωρησα πως δεν εχει πεθανει ακομα η παραγωγη του
Ψάξε - ρώτησε σε καταστήματα, μπορεί να βρεις κάποιο ξεχασμένο. Έστω και μεταχειρισμένο, γιατί όχι. Την δουλειά σου θα την κάνεις, να πάρεις μία γεύση στην πράξη.Εχει σχεση με την εννοια οτι αν υπαρχει καπου σε καταστημα ξεχασμενο,μεχρι να καταληξω πως μου χρειαζεται ενα breath και να παρω την αποφαση να το αγορασω,ενδεχομενως να εχει πωληθει.
Το expression pedal, θα κάνει ακριβώς το ίδιο. Αυτό όμως που διαφέρει 100% είναι ο τρόπος που θα το κάνει ο χρήστης.Αν γνωρίζεις και ξέρεις να δουλέψεις με breath controller, τότε μόνο breath controller σου κάνει. Γνώμη μου. Άλλωστε κάποια πράγματα όπως αυτά που προανέφερα είναι πολύ πιό εύκολα για κάποιους να γίνουν με/από breath controller.Οχι δεν ειμαι αρνητικος σε αλλα controllers,καθε αλλο που πιστευω πως ενα expression pedal θα κανει εξισου καλη δουλεια,απλα σκεφτομουν το breath σαν ενδεχομενο,δεν το εχω βαλει σε προτεραιοτητα,
Αυτή η λύση σαφώς και δεν αφορά εσένα. Αφορά μυημένους στο άθλημα που ζητούν αυτόνομο hardware με complex λειτουργίες.γι αυτο και δεν εξεταζω την "τσουχτερη" εναλλακτικη λυση που ανεφερες ;D
Αρχικά, προσπάθησε να εκμεταλλευθείς τα όποια controllers έχει πάνω του το keyboard που έχεις ή θα πάρεις. Σε αυτά τα controller μπορείς να αναθέσεις διάφορες λειτουργίες.Στάθης είπε:Ναι μονο απο βιντεο εχω δει,απλα εχω την περιεργεια να δω τον τροπο λειτουργιας του,ισως και να ενθουσιαζομαι ευκολα ξερω γω...
Βασικα ουτε expression διαθετω αλλα ειτε θελω εκφραση σε πνευστα ειτε οχι,καποια στιγμη στο προσεχες μελλον θα αποκτησω γιατι χρειζεται γενικοτερα...και λογικα θα με καλυψει πληρως και στα πνευστα
Από μακριά μοιάζει με τον Eric Persing ;DWaterfall-K είπε:Federico Gonzalez Pena. Ποιον σου θυμιζει?