Ξεκινάω μουσική με VSTs - τι χρειάζομαι?

korakios είπε:
Εντελώς προσωπική άποψή αλλά καλύτερα με 200Ε να πάρεις και μαμώ τα ακουστικά παρά φθηνά monitors όπως να'ναι τοποθετημένα(να συντονίζουν σε κανα γραφείο,να μπουμάρουν λόψω τοποθέτησης σε γωνία,να υπάρχουν ανακλάσεις λόγω τζαμιού δίπλα κτλ-κτλ)...
Τα προβλήματα που παραθέτεις δεν είναι προβλήματα των φτηνών μόνιτορς αλλά όλων των μόνιτορς.

Αν ήταν πράγματι ανυπέρβλητα τότε θα βλέπαμε τους περισσότερους  να μιξάρουν με ακουστικά, πράγμα που δεν νομίζω να ισχύει...

Εδω μέχρι και software κυκλοφορούν που υπόσχονται οτι φέρνουν τα ακουστικά πιο κοντά στην πραγματικότητα των ηχείων.

http://www.112db.com/redline/monitor/

Πάντως εγώ θεωρώ ότι είναι καλύτερα να έχεις πολύ καλά μονιτορ ακουστικά, από μονιτορ ηχεία της πλάκας και σε άχρηστο χώρο. Καλύτερη πιστότητα στον ήχο θα έχεις, τόσο λόγω καλύτερης ποιότητας των ακουστικών, όσο και ότι βγαίνει από τη μέση ο παράγοντας κακός χώρος, που είναι ικανός να καταστρέψει κάθε καλό ηχείο. 

Το μόνο που θα χάσεις θα είναι στην στερεοφωνική εικόνα, όπου είτε θα καταφύγεις σε κάποια υπερακριβή hardware λύση δεν θυμάμαι τώρα ποιας εταιρίας, είτε σε κάποιο software.

kilon είπε:
όχι δεν γίνεται μιας και τα ακουστικά αποκρίνονται στις μισές συχνότητες συνήθως απο αυτές ενός επαγγελματικού ηχείου.
Αμάν ρε kilon... Ας έλεγες την άποψη σου όπως πολλοι άλλοι, χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις κιόλας όταν δεν μπορείς, γιατί αυτό που κάνεις είναι σκέτη παραπληροφόρηση. Ο μόνος λόγος που δεν στέκει για να υπερτερούν τα ηχεία σε σχέση με τα ακουστικά, είναι αυτός που αναφέρεις!  ::) Κι εσύ με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεις αντί να ενισχύεις, την θέση υπέρ των ηχείων. Το θέμα έχει συζητηθεί αναλυτικά παλαιότερα, περισσότερες από μια φορά.

Τι χρειάζεσαι? Χρόνο και ορεξη! Λολ

αν είσαι εντελώς άσχετος και βιάζεσαι ξεκίνα κάνα σεμινάριο σε καμία σχολή, γιατί όχι, εγώ δεν το κανα και το θεωρώ και παράλογο αλλά γιατί όχι, ποτέ δεν έβλαψε λίγη καθοδήγηση, τι λέτε εσείς?

λοιπόν

Τα καλύτερα ακουστικά

Καλή πηγή (audio interface) direct στα ακουστικά όχι μέσο ενός φθηνού ηχοσυστήματος δλδ (δες forum)

Μέτρια φτηνά active nearfield monitors για Home studio, ας είναι και m-audio στην πορεία τα συνηθίζεις, φτηνά γιατί μες το σπίτι τα ακριβά δεν πρόκειται να αποδώσουν, θέλουν χώρο

Έλεος πια με τα μόνιτορς, αν κάποιος θέλει να μιξαρει η θα στήσει σωστό studio η θα πάει να μιξάρει σε ένα άλλο πιο οργανωμένο, καλή λύση είναι το λαπτοπ παραμάσχαλα και πάμε σε άλλο στούντιο, μπορεί να ναι άποψη μου αλλά το να λέτε απλά σε κάποιον τα μόνιτορς $$#μούν ενώ τα ακουστικά είναι για πέταμα είναι απλά παραπληροφόρηση, είναι κακό να επενδύσει κάποιος χρήματα σε κάτι που δεν το χρειάζεται άμεσα.

Έτσι και πάρω ένα ζευγάρι dynaudio και τα βάλω στο bedroom @@ monitoring θα κάνω, με το συμπάθιο κιόλας, το αν ανταποκρίνονται τα ακουστικά σε κάποιες συχνότητες δεν έχει να κάνει, κατ αρχάς την απόκριση των ακουστικών την βλέπουμε στα specifications του κάθε μοντέλου, οκ kilon?

Ένα καλούτσικο ως καλό Midi controller από 49 keys δες το forum κάτι θα σε κατατοπίσει

Τι να πάρεις από software? Ξεκίνα το ψάξιμο, δοκίμασε τα πιο γνωστά λογισμικά που κυκλοφορούν και επέλεξε, προτείνω να πάρεις ένα macbook και να χωθείς στο Logic, συμφέρει από κάθε άποψη, αν δεις ότι δεν σ ενδιαφέρει το laptop πάρε ένα iMac και γλυτώνεις κάμποσα, εγω προσωπικά δουλεύω και τα 2 και πιο συστηματικά Nuendo σε PC και το Mac/Logic στο προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη, ξεκίνα με κανένα απλό interface για πλακά, όπως είσαι κατέβασε κανα Reason και FL Studio demo, είναι καλη αρχη για σκάλισμα, με Logic, Cubase κτλ θα ψάχνεσαι λίγο γιατί προφανώς είσαι αρκετά αρχάριος

Καλό ξεκίνημα Nikolis :)

Με ένα ζευγάρι Dynaudio και μια λογική τοποθέτηση σε ένα νορμάλ δωμάτιο, είναι σίγουρο ότι θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα από ένα ζευγάρι ακουστικά. Ο βασικότερος λόγος είναι η κούραση που σου δημιουργούν τα flat ακουστικά.

Τα nearfield ηχεία έχουν σα βασικό χαρακτηριστικό τους ότι, λόγω της κοντινής τοποθέτησης σε σχέση με τον ακροατή, μειώνουν τις επιδράσεις του χώρου. Φυσικά μια βασική ηχοδιαμόρφωση βελτιώνει το αποτέλεσμα, αλλά αυτό αφορά πολύ περισσότερο στα main ηχεία.

Αν τώρα ο φίλος δεν ψήνεται, ας πάρει ακουστικά. Προτίνω τα AKG 271 που είναι αρκετά flat και έχουν και σφουγγαράκι για το αίμα από τα αυτιά ;D ;)

manosx είπε:
1. Ο βασικότερος λόγος είναι η κούραση που σου δημιουργούν τα flat ακουστικά.

2. Αν τώρα ο φίλος δεν ψήνεται, ας πάρει ακουστικά. Προτίνω τα AKG 271 που είναι αρκετά flat και έχουν και σφουγγαράκι για το αίμα από τα αυτιά  ;D ;)
1. Ε όσο να ναι ένα δίκιο το χεις...  ;D

2. Ψηφίζω Beyerdynamic DT 770, όχι πως αυτά που προτείνεις είναι χειρότερα, βασικά δεν τα χω ακούσει αλλά απ τα λεγόμενα πρέπει να ναι απ τα... καλα :)

Τα DT 770 είναι πιο ξεκούραστα και έχουν περισσότερα μπάσα από τα AKG. Ίσως να είναι λιγότερο "αποκαλυπτικά" στις υψηλές. Πάντως είναι και αυτά καλά ακουστικά.

yameth είπε:
Αμάν ρε kilon... Ας έλεγες την άποψη σου όπως πολλοι άλλοι, χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις κιόλας όταν δεν μπορείς, γιατί αυτό που κάνεις είναι σκέτη παραπληροφόρηση. Ο μόνος λόγος που δεν στέκει για να υπερτερούν τα ηχεία σε σχέση με τα ακουστικά, είναι αυτός που αναφέρεις!  ::) Κι εσύ με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεις αντί να ενισχύεις, την θέση υπέρ των ηχείων. Το θέμα έχει συζητηθεί αναλυτικά παλαιότερα, περισσότερες από μια φορά.
Αν εξηγήσεις για ποιόν λόγο παραπληροφορώ τότε , ευχαρίστως να το αποδεχτώ και να μάθω και εγώ κάτι.

kilon είπε:
Αν εξηγήσεις για ποιόν λόγο παραπληροφορώ τότε , ευχαρίστως να το αποδεχτώ και να μάθω και εγώ κάτι.
Έγραψες:

τα ακουστικά αποκρίνονται στις μισές συχνότητες συνήθως απο αυτές ενός επαγγελματικού ηχείου.
Εννοείς ότι τα ακουστικά έχουν απόκριση μέχρι 10-12 kHz?

Jasemeister είπε:
Έγραψες:

Εννοείς ότι τα ακουστικά έχουν απόκριση μέχρι 10-12 kHz?
συνήθως μέχρι 22 Khz . Eπιπλέον και το γεγονός ότι υστερούν στο θέμα του μπάσου και είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν ένα σχετικά καλό subwoofer. 

Αυτό όμως σου λέει, έγραψες κάτι υπερβολικά γενικό χωρίς να δώσεις λεπτομέρειες. Ο καθένας θα μπορούσε να το μεταφράσει κατά το δοκούν  ;)

kilon είπε:
Έγραψα ήδη:
Το θέμα έχει συζητηθεί αναλυτικά παλαιότερα, περισσότερες από μια φορά.
Ψάξε - μάθε. Δεν θα κανουμε hijack αυτό το θέμα.

αρα λοιπον οντως παραπληροφορεις γραφοντας

τα ακουστικά αποκρίνονται στις μισές συχνότητες συνήθως απο αυτές ενός επαγγελματικού ηχείου.

μια και τα nf monitor εχουν συνηθως αποκριση ΠΕΡΙΠΟΥ απο 40 Hz - 22 kHz,οι "μισες συχνοτητες" λοιπον ειναι τραγικη υπερβολη...ποσο μαλλον οταν ακουστικα οπως το DT770 εχουν FREQUENCY RSPONCE 5 - 35,000 Hz  ;D

Jasemeister είπε:
Αυτό όμως σου λέει, έγραψες κάτι υπερβολικά γενικό χωρίς να δώσεις λεπτομέρειες. Ο καθένας θα μπορούσε να το μεταφράσει κατά το δοκούν  ;)
είμαι απο την φύση μου γενικός και αόριστος.

Αν κάποιος ζητάει λεπτομέριες , είχε γράψει πρίν πολλούς μήνες το soundonsound κάτω απο ποιές συνθήκες μπορεί να είναι αποτελεσματική η μίξη με ακουστικά.

Ένα άθρο που που αναλυτικά τεκμηριώνει την άποψη μου για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

http://www.soundonsound.com/sos/jan07/articles/mixingheadphones.htm

Ψάξε - μάθε. Δεν θα κανουμε hijack αυτό το θέμα.
λυπάμαι που θα σε αγνοήσω , αλλά εχω μάθει να αγνοώ  ανθρώπους που απλώς πετάνε ένα επιχείρημα χωρίς να το στηρίζουν. Όταν έχεις μια βάση , ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

kilon απ'τη μια επιλέγεις να αγνοήσεις το yameth που σε (μας) φιλοξενεί εδώ ως ανυπόστατο και απ'την άλλη λες εσύ ο ίδιος ότι είσαι γενικός και αόριστος.

Δεν είσαι κομμάτι υπερβολικός my friend;

Κίλον, αν από τη φύση σου είσαι "γενικός και αόριστος", καλό θα ήταν να μην κάνεις απολύτως ΚΑΜΙΑ απόπειρα να προσδιορίσεις κάτι, πολύ περισσότερο όταν (α) κάποιος χρειάζεται την απάντησή σου με ακρίβεια, (β) όταν δεν έχεις τα φόντα να δώσεις την πρέπουσα απάντηση. Κι ένα μυστικό για τη νομική που εξασκείς μετά από χρόνια σπουδών: το να είσαι γενικός και αόριστος δεν θα σε πάει πουθενά.

Όσο για τον Yameth, μόλις σου είπε ότι δεν θέλει να γίνει το θέμα hijack (πράγμα που δεν σέβεσαι) και σε παρέπεμψε σε παλαιότερες συζητήσεις για "επιχειρήματα" (κάτι που παραβλέπεις). Επέστρεψες στο φόρουμ μετά από απουσία μηνών, αλλά ελπίζω όχι για να ξεκινήσεις τα γνωστά σόου. Αν θες να βρίσκεσαι εδώ θα πρέπει να τα αποφεύγεις.

Maxos είπε:
Έλεος πια με τα μόνιτορς, αν κάποιος θέλει να μιξαρει η θα στήσει σωστό studio η θα πάει να μιξάρει σε ένα άλλο πιο οργανωμένο....
σωστότατος...και συνεχίζω οτι πολλοί απο εμάς χάνουμε την ώρα μας δοκιμάζοντας ένα κάρο vst,εξοπλισμό κτλ και απλά δε γράφουμε μουσική...

Γιαυτό και Nikolis θα σου πρότεινα να μη ξοδέψεις και πάρα πολύ χρόνο ψάχνοντας τον τέλειο ήχο...λίγα και καλά πραγματάκια και αν με το καλό βγάλεις τη μουσική σου προς τα έξω υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι να σε βοηθήσουν στις μίξεις κτλ(ακόμα &μέσα στο noiz!)

Τέλος αν πας για monitor θα σου πρότεινα να πας στην εγχώρια αγορά ,ίσως και με κάποια φωτό του χώρου που θα τα τοποθετήσεις ωστε να σου προτείνουν σε ποιο σημείο θα μπουνε,ειδικές βάσεις κτλ

Α!επίσης επιβάλλεται να δοκιμάσεις το Reason...

manosx είπε:
Τα DT 770 είναι πιο ξεκούραστα και έχουν περισσότερα μπάσα από τα AKG. Ίσως να είναι λιγότερο "αποκαλυπτικά" στις υψηλές. Πάντως είναι και αυτά καλά ακουστικά.
Ναι το χω παρατηρήσει αυτό που λες για τα DT 770, θα πάω ν ακούσω τα AKG

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back