Τι χρειάζεσαι? Χρόνο και ορεξη! Λολ
αν είσαι εντελώς άσχετος και βιάζεσαι ξεκίνα κάνα σεμινάριο σε καμία σχολή, γιατί όχι, εγώ δεν το κανα και το θεωρώ και παράλογο αλλά γιατί όχι, ποτέ δεν έβλαψε λίγη καθοδήγηση, τι λέτε εσείς?
λοιπόν
Τα καλύτερα ακουστικά
Καλή πηγή (audio interface) direct στα ακουστικά όχι μέσο ενός φθηνού ηχοσυστήματος δλδ (δες forum)
Μέτρια φτηνά active nearfield monitors για Home studio, ας είναι και m-audio στην πορεία τα συνηθίζεις, φτηνά γιατί μες το σπίτι τα ακριβά δεν πρόκειται να αποδώσουν, θέλουν χώρο
Έλεος πια με τα μόνιτορς, αν κάποιος θέλει να μιξαρει η θα στήσει σωστό studio η θα πάει να μιξάρει σε ένα άλλο πιο οργανωμένο, καλή λύση είναι το λαπτοπ παραμάσχαλα και πάμε σε άλλο στούντιο, μπορεί να ναι άποψη μου αλλά το να λέτε απλά σε κάποιον τα μόνιτορς $$#μούν ενώ τα ακουστικά είναι για πέταμα είναι απλά παραπληροφόρηση, είναι κακό να επενδύσει κάποιος χρήματα σε κάτι που δεν το χρειάζεται άμεσα.
Έτσι και πάρω ένα ζευγάρι dynaudio και τα βάλω στο bedroom @@ monitoring θα κάνω, με το συμπάθιο κιόλας, το αν ανταποκρίνονται τα ακουστικά σε κάποιες συχνότητες δεν έχει να κάνει, κατ αρχάς την απόκριση των ακουστικών την βλέπουμε στα specifications του κάθε μοντέλου, οκ kilon?
Ένα καλούτσικο ως καλό Midi controller από 49 keys δες το forum κάτι θα σε κατατοπίσει
Τι να πάρεις από software? Ξεκίνα το ψάξιμο, δοκίμασε τα πιο γνωστά λογισμικά που κυκλοφορούν και επέλεξε, προτείνω να πάρεις ένα macbook και να χωθείς στο Logic, συμφέρει από κάθε άποψη, αν δεις ότι δεν σ ενδιαφέρει το laptop πάρε ένα iMac και γλυτώνεις κάμποσα, εγω προσωπικά δουλεύω και τα 2 και πιο συστηματικά Nuendo σε PC και το Mac/Logic στο προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη, ξεκίνα με κανένα απλό interface για πλακά, όπως είσαι κατέβασε κανα Reason και FL Studio demo, είναι καλη αρχη για σκάλισμα, με Logic, Cubase κτλ θα ψάχνεσαι λίγο γιατί προφανώς είσαι αρκετά αρχάριος
Καλό ξεκίνημα Nikolis