Windows setup

καθόλου κουταμαρες δεν είναι αυτά που λέει ο boody,κι εγω χρησιμοποιω μια τετοια εγκατασταση windows.

έχω φτιάξει ένα cd,slipstreamed με service pack2 & hotfixes,εχω βγάλει πολλά άχρηστα προγράμματα κ drivers της αρχικής εγκαταστασης,έχω προσθεσει drivers (για το δικό μου hardware) και λίγα προγραμματακια εντελώς απαραιτητα (πχ acrobat reader,winrar κλπ) και η διαδικασία εγκαταστασης είναι automated (δλδ το έχω φτιαξει ετσι ωστε να μην ζηταει region settings,keyboard input,windows serial number κλπ).

εγκατασταση windows σε 12-15 λεπτά...

Cos_dr: αν δεν άργισα να απαντήσω :D ναι μπορεις και από το msconfig. ο τρόπος που θα ακολουθούσα εγώ είναι να ανοίξω τον windows explorer και να πάω στο δίσκο C. το αρχείο boot.ini είναι κρυφό και μπορεί να μην το δεις. αν το βλέπεις τότε κάνεις 2πλό κλίκ και το ανοίγεις βρίσκεις την εγγραφή και την διαγράφεις. Αν δεν το βλέπεις τότε από τον windows explorer επιλέγεις το menu εργαλία->επιλογές φακέλων ή tools->folder options και μετά από το παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγεις το tab προβολή (view) και ξετσεκάρεις την 5η επιλογή (Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων) στα αγγλικά τώρα δεν θυμάμε πως είναι. και αν θέλεις επιλέγεις και το Εμφάνιση κρυφών αρχείωνκαι φακέλων. όλα αυτά τα κάνεις γιατί το msconfig όταν κάνεις αλλαγές μέσω αυτού ανεβάζει στη μνήμη ένα αρχείο που τρέχει στην εκκίνηση και προσωπικά μου σπάει τα νεύρα. :twisted:

καθόλου κουταμαρες δεν είναι αυτά που λέει ο boody' date='κι εγω χρησιμοποιω μια τετοια εγκατασταση windows.
έχω φτιάξει ένα cd,slipstreamed με service pack2 & hotfixes,εχω βγάλει πολλά άχρηστα προγράμματα κ drivers της αρχικής εγκαταστασης,έχω προσθεσει drivers (για το δικό μου hardware) και λίγα προγραμματακια εντελώς απαραιτητα (πχ acrobat reader,winrar κλπ) και η διαδικασία εγκαταστασης είναι automated (δλδ το έχω φτιαξει ετσι ωστε να μην ζηταει region settings,keyboard input,windows serial number κλπ).

εγκατασταση windows σε 12-15 λεπτά...[/quote']

Να περιμένουμε το άρθρο δηλαδή, ή είναι επαγγελματικό μυστικό;

όλα αυτά τα κάνεις γιατί το msconfig όταν κάνεις αλλαγές μέσω αυτού ανεβάζει στη μνήμη ένα αρχείο που τρέχει στην εκκίνηση και προσωπικά μου σπάει τα νεύρα. :twisted:
Αν θυμάμαι καλά, μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτό που σου σπάει τα νεύρα. Σίγουρα είναι ασφαλέστερο να τα πειράζεις όλα αυτά από το msconfig παρά να πειράξεις το boot.ini.

Ένα λάθος στο boot.ini και θα τρέχεις σα το Βέγγο... ! :) :) :)

μα και από το msconfig το boot.ini πειράζεις. η ρύθμηση αφορά το να μην σε ειδοποιεί όταν ξεκινάνε τα windows ότι ανεβάζει ένα tsr απ'ότι θυμάμαι --- ¶σε που απ'ότι βλέπω μόνο κάποιες επιλογές μπορείς να προσθέσεις και δεν μπορείς να αφαιρέσεις γραμμή

μα και από το msconfig το boot.ini πειράζεις.
Ναι αλλά από το msconfig πειράζεις τις ρυθμίσεις του boot.ini ενώ αν το ανοίξεις με έναν text editor μπορεί να σβήσεις και τίποτα άλλα, καμιά αγκύλη, κανένα γραμματάκι, τέτοια πράματα που μετά... τρέχα γύρευε! 8)

μα και από το msconfig το boot.ini πειράζεις. η ρύθμηση αφορά το να μην σε ειδοποιεί όταν ξεκινάνε τα windows ότι ανεβάζει ένα tsr απ'ότι θυμάμαι --- ¶σε που απ'ότι βλέπω μόνο κάποιες επιλογές μπορείς να προσθέσεις και δεν μπορείς να αφαιρέσεις γραμμή
Ναι, έχεις δίκιο, απλά το είπα επειδή ο cos_dr δεν είναι τόσο βαθειά στους υπολογιστές (απ' ότι ξέρω). Καλωσήρθες και από εμένα. Θα κάτσεις να φάμε ή θα φύγεις;

μα δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο άρθρο ,ούτε είναι "επαγγελματικό μυστικό".

googlαρε ( :D ) απλά, "windows slipstreamed","windows automated installation","windows modified installation" και θα βρεις δεκαδες site.

δυστυχώς απο το msconfig δεν μπορώ να απαλείψω την επιλογή μονο να την μετακινήσω μπορώ

Τώρα το άλλο δεν το βρίσκω, βρίσκω μόνο το boot.ini. back up

:x

το κανα και κάνω επανεκκίνηση

Ειστε όλοι φίλοι μου και ξέρετε οτι σες αγαπάω ότι και αν γίνει

Το κρίμα στο λαιμό σας :lol:

1) ανοίγεις τον windows explorer (πατάς το κουμπί με τα windows (ανάμεσα από ctrl&alt) + E)

2) επιλέγεις το menu εργαλεία->επιλογές φακέλων ή tools->folder options

3) Ανοίγει ένα παράθυρο (Επιλογές Φακέλων ) επιλέγεις το tab προβολή (view) και ξετσεκάρεις την 5η επιλογή (Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων) στα αγγλικά τώρα δεν θυμάμε πως είναι. Επιλέγεις και το Εμφάνιση κρυφών αρχείωνκαι φακέλων.

το έκανα φίλε διέγραψα την επιλογή και πάλι 'ετσι ανοίγει.

Κάτι άλλο θα φταίει.

Δεν πειράζει, απλά καθε φορά πρέπει να κάνω την επιλογή

Ρε cos, μήπως έχεις αφήσει υπολείμματα από προηγούμενη εγκατάσταση των Windows που δεν χρησιμοποιείς πλέον; Ξέρεις βέβαια ότι σε αυτή την περίπτωση το format και η εκ νέου εγκατάσταση είναι η καλύτερη λύση!

Θα το κάνω το format αν και δουλεύει τέλεια το καημένο

Τι να πώ ρε φίλε, απλά βαριέμαι την διαδικασία και είμαι ηλίθιος που δεν έκανα κανα ghost όταν το είχα ξαναφορμάρει.

Αυτό θα κάνω να μην την ξαναπατήσω, έτσι και αλλιώς δεν πολυ βάζω προγράμματα, δουλεύω με συγκεκριμένα σταθερά τελευταία

Α, δοκίμασε και το Tuneup Utilities 2006 πριν κάνεις το format. Είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο προγραμματάκι που σου επιτρέπει να συμμαζεύεις εύκολα το σύστημά σου και να διορθώνεις ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Αν και πάλι δεν... τότε format και εκτεταμένο, σε όλα τα σημεία που πιθανώς να είχες εγκατάστση στο παρελθόν.

thanks φίλε, θα το δοκιμάσω ευθύς αμέσως!!!

Καλό μεσημέρι σε όλους

δεν ειναι κουταμαρες ' date=' το χρησιμοποιει καιρο ενας φιλος μου , για μενα αξιοπιστος , και λεει οτι παει σφαιρα.[/quote']
Boody, αν μου έλεγες ότι το χρησιμοποιείς εσύ (ποιο αλήθεια...;;;,πως το λένε;;; που είναι;;;) τότε να δεχτώ την εισήγηση τιμώντας σε ως μέλος που προσέχει πριν μιλήσει. Αλλά έχουμε πήξει (ως έθνος) από φίλους/ξαδέρφους/θείους/μπατζανάκηδες κλπ που έχουν βρει "την άκρη" για κάτι που κανένας άλλος δεν την έχει βρει.

Επιμένω ότι είναι κουταμάρες, αν όχι από την άποψη που ήδη ανέφερα, τότε σίγουρα από την άποψη του ότι ΔΕΝ χρειάζεται να μπει κανείς σε κανένα ιδιαίτερο κόπο προκειμένου να έχει ένα αξιόπιστο pc για μουσική.
Wow! , και η δικη σου αρνητικη σταση στο θεμα ειναι εξισου αστοιχειωτη με την δικη μου οποτε στην καλυτερη περιπτωση επρεπε απλα να μη μιλησουμε .

αλλα ετσι ειναι τα φορουμς μιλαμε πολλες φορες και χωρις να ειμαστε ειδικοι και συγκεκριμενοι . μην ανησυχεις ομως θα συνεχιστει ο διαλογος και διεξοδικα μπορει να βγουμε στην αληθεια. (ετσι αλλωστε δε βγαλαμε το συμπερασμα σε αλλο θεμα οτι το παν στις κιθαρες ειναι να ειναι κουρδισμενα τα ξυλα? χε χε !! )

το ξαναδιαβαζω το παραπανω που εγραψα και φοβαμαι οτι εσφαλμενα μπορει να θεωρηθει οτι ξεκιναω κοντρα περι αξιοπιστιας . παρακαλω να μη ληφθει ετσι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back