video Whitesnake - Is This Love | Cover by Stel Andre

Stel Andre

Μέλος
Πόντοι
78
Καλησπερα αγαπητοι! 1980s... τι εποχαρα για την μουσικη! Whitesnake λοιπον και Is This Love, με ενα απο τα αγαπημενα μου κομματια ever! Ενα μινι cover, ετσι για την μινι επιστροφη στον χρονο, εκει που οι νοτες ειχαν ΠΟΛΥ νοημα! Hope you like it!

Άλλο περίμενα και άλλο άκουσα....
Είχα κάνει λάικ πριν το βάλω να παίξει.
Δεν το μετάνιωσα!

Ξανακοίταξε λίγο το πρώτο ακόρντο στην εισαγωγή γιατί δεν ακούγεται σωστά, δεν είναι D ματζόρε (λα-φα#-ρε που παίζεις εσύ) αλλά σι-ρε-σολ ανοιχτή, στις Α B G χορδές, Εm7 δηλαδή.

Αυτή είναι η μόνη ένστασή μου, δεν ξέρω αν είμαι σωστός.

Ξανακοίταξε λίγο το πρώτο ακόρντο στην εισαγωγή γιατί δεν ακούγεται σωστά, δεν είναι D ματζόρε (λα-φα#-ρε που παίζεις εσύ) αλλά σι-ρε-σολ ανοιχτή, στις Α B G χορδές, Εm7 δηλαδή.

Αυτή είναι η μόνη ένστασή μου, δεν ξέρω αν είμαι σωστός.
Από ότ βλπεω και ακούω ο Στέλιος παίζει αυτό:
Screenshot 2025-09-06 at 20.58.45.png

Έχει προσθέσει την σε σχέση με το original που είναι:
Screenshot 2025-09-06 at 20.59.43.png

Και από τη στιγμη που δεν παιζει και 3η (G) Θα έλεγα μάλλον Esus9

Μια χαρά είσαι,είναι δέν είναι το ίδιο.
Ασε που όταν δέν είναι το ίδιο,βλέπει και κάποιος που παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ένας κιθαρίστας.
Μην παίζει τίποτα το ίδιο.

Ίσως και απλά D/E τώρα που το ξανασκεφοτμαι.
Μην το κουράζεις. 😄
Η πλάτη είναι Εm και παίζει D και όπως είναι φυσικό δεν ακούγεται "ωραία".

Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε

Μην το κουράζεις. 😄
Η πλάτη είναι Εm και παίζει D και όπως είναι φυσικό δεν ακούγεται "ωραία".

Άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε
Η πλάτη (synths) στο original έχει σιγουρα F# και (χωρις να βάζω το χέρι μου στη φωτιά) δεν έχει G (3η).

Αφήνοντας στην ακρή αυτά, στα αυτιά μου η παραλλαγή του Στέλιου με την F# στην κορυφή μου κάθεται ωραία.

στα αυτιά μου η παραλλαγή του Στέλιου με την F# στην κορυφή μου κάθεται ωραία.
Θα καθόταν ωραία αν μετά την F# δεν έπαιζε τη ρε αλλά την ανοιχτή σολ όπως ακούγεται ξεκάθαρα στο κομμάτι, οπότε θα είχαμε σε Μι πλάτη ένα Μι ακόρντο αντί για Ρε που έχουμε τώρα. Και θα ήμασταν σωστά αρμονικά.

ΟΚ γούστα είναι αυτά.

Σαν τελευταίο σχόλιο να πω ότι ακριβώς μετά, πάνω από τη Μι οι αρμονικές που παίζει (και στο original) είναι F#-D-A. Ένα ωραιότατο D major triad.

Το "εβγαλα" με το αφτι σε κανα δυο λεπτα και απλα εκατσα και το εκανα rec βιαστικα πριν τα μαθηματα. Ναι το πρωτο ακορντο οντως δεν ειναι το ιδιο, αλλα υγεια :D Επισης σε πολλα κομματια σαν αυτο, γραφονται 2 η και παραπανω layers κιθαρας για αισθηση βαθους. Αλλα νταξ υγεια, την 80ίλα την νιωθεις! Τι κομματαρα ρε γαμωτο... θα κατσω να κανω κι αλλα τετοια iconic 80s mini covers. Για full διασκευες δεν νομιζω οτι θα κανω.. δεν βλεπετε τι περναει κι ο καημενος ο Beato με τις δισκογραφικες που του εχουν ξεσκισει το καναλι στα copyright warnings and strikes? Μακρια! :p

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back