Ευχαριστώ παλικαριά για την ανταπόκριση
Superfunk δεν θα ήθελα ιδεολογικός να αναφέρω τον εξοπλισμό μου δημοσίως από την στιγμή που δεν είναι άκρως απαραίτητο στο συγκεκριμένο Thread. Μην με παρεξηγήσεις. : )
audiokostas ένα mini τράνταγμα στο preamp μου έκανε να πάψει να δουλεύει η μια λυχνία . Έτσι την αντικατέστησα χωρίς να ξέρω με μια που βρήκα εύκαιρη. Από εκείνη την στιγμή έχω την εντύπωση πως ψιλό θάμπωσε το πράγμα … μπορεί και να είναι καθαρά μες το μυαλό μου !!Γιατί λες ειδικά στο μπάσο ?
αλλά παλικαριά με μια micro ερευνά στο net, διαβάζω ότι η λάμπα στη προενίσχυση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, καθότι το preamp έχει πιο πολλές ευαισθησίες από ότι ένας τελικός … και συνεπώς επηρεάζεται πολύ από την κάθε λάμπα …
Για τις JJ ECC 83s βρήκα : “While not as harmonically rich as others I tested, they do provide high gain without the usual noise and microphonic problems you would expect. This is great sound for your dollar.”
Ενώ για JJ ECC 81: "Classic low gain preamp tube - Most often used as reverb drivers and/or phase inverters in older amps."
Νομίζω πως έχει λόγο η κάθε λάμπα και ο συνδυασμός τους …
Εσείς τι λάμπες χρησιμοποιείτε ?
Από που μπορώ να προμηθευτώ στην Αθήνα για να αρχίσω να δοκιμάζω ?
Ευχαριστώ