- Πόντοι
- 38
Σαφέστατα. Είναι απόλαυση σε μια καλή ηχογράφηση να χαζεύεις το φθαρμένο tweed ενός vintage tweed deluxe. :adamo_fender είπε:παντως το θεμα μη ξεχναμε οτι δεν ειναι μονο το πως ακουγεται.. ...... ...........

Σαφέστατα. Είναι απόλαυση σε μια καλή ηχογράφηση να χαζεύεις το φθαρμένο tweed ενός vintage tweed deluxe. :adamo_fender είπε:παντως το θεμα μη ξεχναμε οτι δεν ειναι μονο το πως ακουγεται.. ...... ...........
Γιατί έχει προταθεί κάτι hi-tech που μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο απ' αυτά; Μπύρα πυριτίου ;D μμμμμμ ;Dadamo_fender είπε:σιγα μη καταργηθει και η βιδα, ο τροχος, η μπαλα,η ...μπυρα![]()
Δεν ξέρω για τον tweed αλλά αυτό το face plate του dual rec σε κάνει να θες να παίξεις στο 11.Σαφέστατα. Είναι απόλαυση σε μια καλή ηχογράφηση να χαζεύεις το φθαρμένο tweed ενός vintage tweed deluxe. :![]()
ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βγαλαμε... ;Dαλλά όλο και πλησιάζουμε την εποχή που θα υπάρχουν άλλες τεχνικές/τεχνολογίες που μπορεί να είναι εξίσου καλές στην δουλειά αυτή, αν όχι καλύτερες
Δεν μιλάω για το συγκεκριμένο προϊόν bro 8). Είπαμε, το μέλλον είναι στα ψηφία. Θα έρθει η εποχή που θα παίζεις καρφί στο pc και η ηχογράφηση θα γίνεται σε άλλο pc χιλιόμετρα μακριά ή ακόμα και κατανεμημένα. Και ένα κινητό ακόμα θα είναι ικανό εργαλείο για επαγγελματικά αποτελέσματα. Οι "παραδοσιακοί" κιθαρίστες θα φαίνονται όλο και πιο περίεργα πλάσματα.Superfunk είπε:ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βγαλαμε... ;D
Από την στιγμή που ενισχύει - για οποιονδήποτε λόγο, είτε ψυχολογικό είτε πρακτικό - την δημιουργικότητά μας και την έμπνευσή μας, είναι θεμιτό, έως και αναγκαίο. Αλλά τα αγαπημένα μας πετάλια που λες (υποθέτω πως μιλάς για drives) είναι τα πιο πολλά όντως solid state, όμως αυτό δεν έχει σημασία μιας και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύουν σε συνεργασία με λαμπάτα τελικά ενισχυτικά στάδια, ή επίσης μαζί και με προενισχυτικά (πχ. όταν μπαίνουν από μπροστά - Kwsta pali esena koitaw).cartman14 είπε:Εχεις απόλυτο δίκιο octapus οτι το solid state ειναι ξεπερασμένο, κοιτα όμως το περίεργο πράγμα: ολα τα αγαπημένα μας πεταλια τι ειναι;
Τελικα είμαστε για δέσιμο;
Το ψηφιακό ναι, εχει περισσοτερη λογική να ειναι το μέλλον αλλα ειναι εντελως θεμα γουστου. Εμενα ας πουμε δεν με ικανοποίησε οσο κι αν το παιδεψα.
Αρα καταληγουμε σε αυτο που λεει ο SF, ειμεθα παλιομοδιτες και μας αρεσει! Το γεγονος οτι χρησιμοποιουμε τεχνολογια δεκαετιών μου φαινεται τοσο "ρομαντικο" που ενισχυει το δέσιμο που νιώθω με τον εξοπλισμό μου.
Ισως βεβαια να ειναι απλα placebo effect, ποιος ξερει;
Όντως, αλλά θα χρειαστεί κάτι πολύ δραστικό για να πείσει κάποιος τους κιθαρίστες να απαλλαγούν από μια ακριβή μεν, κίνηση ρουτίνας δε, που ισοδυναμεί πχ. με το να αλλάζεις λάστιχα στο αμάξι... Και αυτή τη στιγμή ο πιο δραστικός λόγος είναι η άνεση. Κοίτα ας πούμε τις μικρές κεφαλές-lunchbox που από τη στιγμή που λανσαρίστηκε ο Tiny Terror άρχισαν να πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια. Όχι τόσο λόγω τιμής αλλά λόγω της ευκολίας χρήσης και μετακίνησής τους.blue είπε:o μόνος λόγος για να περάσει κάποιος σε μια τέτοια λύση είναι για να μην αλλάζει λάμπες κάθε...όποτε.
Αυτό το εννοείς υποθέτω γιατί αυτά τα solid state εξαρτήματα θα είναι ηχητικά πιο ουδέτερα από τις λάμπες, ειδικά όταν αυτές καλούνται να παίξουν τον δύσκολο ρόλο της παραμόρφωσης? Πιθανόν, αλλά και πάλι όπως όλοι ξέρουμε οι παλιοκιθαρίστες είναι creatures of habit, πολύ περισσότερο πχ. από τους πληκτράδες που (ευτυχώς) εδώ και δεκαετίες έχουν αγκαλιάσει το πσηφίο χωρίς προκαταλήψεις...Το προϊόν που συζητάμε είμαι σίγουρος οτι θα βολέψει κάποιον που χρησιμοποιεί ενισχυτή με μεγάλο headroom
Καλά, αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Τα χαρακτηριστικά που έχουν τα σύγχρονα synths ή workstations ή πως τα λένε τέλος πάντων, εκτός ότι πολλά απ' αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν πέρα του ψηφιακού κόσμου, αν έκαναν την προσπάθεια να τα υλοποιήσουν με αναλογικά κυκλώματα θα είχαν μέγεθος μεγαλύτερο απ' την εξωτερική δεξαμενή καυσίμων του διαστημικού λεωφορείου.bloody_sunday είπε:πολύ περισσότερο πχ. από τους πληκτράδες που (ευτυχώς) εδώ και δεκαετίες έχουν αγκαλιάσει το πσηφίο χωρίς προκαταλήψεις...
[60 χρόνια μετά]bloody_sunday είπε:Οι προενισχύτριες όντως κλατάρουν μετά από δεκαετίες, εκτός αν είναι αγιοβασιλιάτικες. Εγώ πχ. χρησιμοποιώ μερικές από τις αρχές των 60s (με καριέρα ήδη μεγάλη πριν τις πάρω εγώ στα στάδια).
Superfunktheoctapus είπε:[60 χρόνια μετά]
Εγώ, ο bloody_sunday, έχοντας σώας τας φρένας, δηλώνω ότι αφήνω αυτές τις προενισχύτριες λάμπες στα παιδιά μου με την ελπίδα να τους προσφέρουν ατελείωτες ώρες ζεστού ήχου. Ελπίζω κι αυτά να τις δώσουν στα δικά τους παιδιά όταν έρθει η ώρα.
;D ;D
εγω ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑ να δωσω ολα τα λαμπατα...μηχανισματα για ενα κομματι ψωμι... ;D ;D...αφου γιναμε ΣΟΒΙΕΤΙΑ και δε καταφερα να διοριστω ως ΔΥ...ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ??? ;D ;D ;D
Παντως μπραβο που τις αφηνεις στα παιδια σου, ωραια κινηση...ελπιζω να τις ρευστοποιησουν και να κυτταξουν να δραστηριοποιηθουν επιχειρηματικα στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ... ;D ;D ;D
;Dεγω ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑ να δωσω ολα τα λαμπατα...μηχανισματα για ενα κομματι ψωμι... για να αγορασω την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ...αφου γιναμε ΣΟΒΙΕΤΙΑ και δε καταφερα να διοριστω ως ΔΥ...και ο Αλαβανος τα εβγαλε ολα στο σφυρι μια και ουτε ψωμι,ουτε γαλα,ουτε κρεας ειχε ο λαος, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ??? Να αφησω τετοια ευκαιρια? Ασε που τους δουλεψα κανονικα γιατι ξεχασανε οτι η Ελλαδα απο το 2016 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ρευμα...αλλα βεβαια τι περιμενεις απο τετοια μυαλα?
Παντως μπραβο που τις αφηνεις στα παιδια σου, ωραια κινηση...ελπιζω να τις ρευστοποιησουν και να κυτταξουν να δραστηριοποιηθουν επιχειρηματικα στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ... ή ακομα καλυτερα να τις ανταλλαξουν με τους ΔΕΛΦΟΥΣ (θα σου προτεινα τη Μυκονο αλλα προλαβε ο Earendrill αγοραζοντας της για ενα τενεκε βαλβολινες και μιση καρτελλα αυγα)