When a blind man cries από πρόβα....

το αλλάζω με SKX pro

το αλλάζω με SKX pro
Τι θα πει "το αλλάζω με SKX pro" ωρέ dim? Ξέρεις κανέναν μουρλό που να αλλάζει το SKX PRO του (€3,800) με ένα SK2? ? Και πέρα από αυτό, τι, λέω τι, ξαναλέω ΤΙ να το κάνεις το SKX PRO? Να το έχεις και αυτό σαν controller για το organ VST σου? image.gif

Να 'ξερες πόσες φορές το έχω σκεφτεί αυτό, με κάποια σύνθια μετάχειρα ....
Τι έχεις σκεφτεί δηλαδή, να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο synth και να το έχεις σαν controller?

• Συμφωνώ
Reactions: fusiongtr
Τι θα πει "το αλλάζω με SKX pro" ωρέ dim? Ξέρεις κανέναν μουρλό που να αλλάζει το SKX PRO του (€3,800) με ένα SK2? ? Και πέρα από αυτό, τι, λέω τι, ξαναλέω ΤΙ να το κάνεις το SKX PRO? Να το έχεις και αυτό σαν controller για το organ VST σου?Προβολή συνημμένου 40623
εγω το αλλάζω.

Ο άλλος άμα το δώσει δεν ξέρω μπορεί να πάρει πόρσε.

γιατί δεν θα είναι σωστός κοντρολερ?

Τι έχεις σκεφτεί δηλαδή, να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο synth και να το έχεις σαν controller?

Είναι πιο φθηνά από κάποια midi keyboards.

γιατί δεν θα είναι σωστός κοντρολερ?
Πως δεν θα είναι? Ένας υπέροχος controller αξίας 3 χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ.?

Είναι πιο φθηνά από κάποια midi keyboards.
Μπορεί κάποια να είναι πιο φτηνά, αλλά σαν controller αποκλείεται να είναι καλύτερα από τα dedicated controllers. Δεν φτιάχτηκαν γι αυτό.

• Like
Μπορεί κάποια να είναι πιο φτηνά, αλλά σαν controller αποκλείεται να είναι καλύτερα από τα dedicated controllers. Δεν φτιάχτηκαν γι αυτό.

Καλά, σίγουρα έτσι είναι.

Εμένα πάντως μου άρεσε!

Προσέχτε μόνο αυτά τα "έλα κάτσε λίγο στα πλήκτρα μιας και δεν έχουμε πληκτρά". Αυτές οι συμπεριφορές γεννούν αλημπαρούτηδες. Θα το βρείτε μπροστά σας, προσέξτε!

Ενα νέο (αρχάριο) κορίτσι ήρθε χθες, και δεν είχε ξανακουσει το κομμάτι. Θα βελτιωθεί εν καιρό...

Όπως λέει κι ο κυρ Αλής, αυτές οι νοοτροπίες γεννούν ΦΑΣΙΟΝς.

Έτσι λέγανε και γι' αυτόν αλλά .... δεν βελτιώθηκε.

Γκαραντί σου λέω.

Προσέχτε μόνο αυτά τα "έλα κάτσε λίγο στα πλήκτρα μιας και δεν έχουμε πληκτρά". Αυτές οι συμπεριφορές γεννούν αλημπαρούτηδες. Θα το βρείτε μπροστά σας, προσέξτε!

Έλα μωρέ σιγά τώρα, πώς κάνεις έτσι ...

Αφού τρομπόνι και πλήκτρα είναι πολύ συγγενικά όργανα.

Να σου λέγανε να παίξεις καμιά τρομπέτα, να πω .... εντάξει, άλλο όργανο ...

• Συμφωνώ
Reactions: Ali Barout
Αφού τρομπόνι και πλήκτρα είναι πολύ συγγενικά όργανα.

Να σου λέγανε να παίξεις καμιά τρομπέτα, να πω .... εντάξει, άλλο όργανο ...
Συμφωνώ. Και θα σου εξηγήσω το γιατί. Όταν έπαιζα μπάλα μικρός, μου άρεσε να παίζω κέντρο καρακέντρο, προς αριστερά.

Αμα μου λέγανε "πανε παιξε κέντρο άμυνα" έλεγα οκ κόουτς. Αφού αμυντικος δεν ήμουν, και να τρώγαμε τα μπαλάκια στην προπόνηση δεν με ένοιαζε.

Άμα μου λέγανε, πάνε παίξε πίσω απ το σεντρεφορ, έλεγα οκ κόουτς. Αφου επιθετικός δεν ήμουν, και να έκαιγα δύο φάσεις με σουτ έξω από την περιοχή στην προπόνηση δεν με ένοιαζε. 

Άμα μου έλεγε όμως βγες παίξε δεξιά χαφ εξτρέμ, μου ανάβανε τα λαμπάκια. Γιατί δηλαδή δε σου αρέσουνε οι μπαλιές τρύπες στην πλάτη τηε άμυνας... Οοοοχι θες να τρέχει ο μπουλούκος να βγάζει σέντρες να πηδάει ο κοντοπίθαρος για κεφαλιά ναντονε πινίιιγουνε τα σεντρεμπακ τα λελέκια.

Ε όχι κύριε! Είμαστε μέσοι, αλλά όχι και εξτρεμιστές. Όλα κι όλα...

Συμφωνώ. Και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Έτσι έπαιζα κι εγώ μπάσο κάποτες σε μια μπάντα μιας μουσικής σχολής.

Έτσι κι αλλιώς μπασίστας δεν ήμανε, κι άμα έκανα καμιά μ@λ@κία, την πλερώνανε οι κιθαρίστες γιατί ακουγόσαντε φάλτσοι.

Ε, στις πρόβες βγαίνανε όλα νεράκι.

Στο live τα μπουμπούνισα καναδυό φορές, αλλά δεν πειράζει.

Να 'ναι καλά οι κιθαρίστες που τους αγριοκοίταζε ο κόσμος.

Καλά, σίγουρα έτσι είναι.
Βέβαια παίζει ρόλο και τι κάνεις με ένα controller. Αν το θες απλά για να τριγκάρεις/παίζεις ένα άλλο synth ή διάφορα synth racks, τότε ένα μεταχειρισμένο synth είναι μια χαρά. Κάποιος θέλει ας πούμε να πάρει ένα controller με 88 βαρυκεντρισμένα πλήκτρα για να παίζει άλλα synths και μόνο, γιατί γουστάρει να παίζει σε πλήκτρα πιάνου, τότε μπορεί να βρει φτηνότερα μεταχειρισμένα 88ρια synths απ'ότι 88ρια controllers. Αλλά αν θέλει και έξτρα έλεγχο με πολλά sliders και pots και αλληλεπίδραση με DAW/VSTs κλπ, η αγορά ενός dedicated controller σίγουρα είναι προτιμότερη. 

Ο Παπαθανασίου για παράδειγμα χρησιμοποιούσε ως κύριο controller του για το custom MIDI setup του ένα παλιό 88ρι workstation τoυ 1989, το Κorg T1. Είχε μάλιστα προμηθευτεί από την korg αρκετά "σκέτα" T1s από τα οποία έλειπε η sound engine τους. Προφανώς του άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση του συγκεκριμένου πληκτρολογίου γι αυτό και το χρησιμοποιούσε ως το τέλος.

image.png

image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αλλά αν θέλει και έξτρα έλεγχο με πολλά sliders και pots και αλληλεπίδραση με DAW/VSTs κλπ, η αγορά ενός dedicated controller σίγουρα είναι προτιμότερη. 

Αν (αν λέω) είναι workstation όμως, και είναι τίγκα στα κουμπάκια και τα sliders μήπως αλλάζει το πράγμα?

πχ ...

i00000056.jpg

• Like
Reactions: Ali Barout
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Έτσι έπαιζα κι εγώ μπάσο κάποτες σε μια μπάντα μιας μουσικής σχολής.

Έτσι κι αλλιώς μπασίστας δεν ήμανε, κι άμα έκανα καμιά μ@λ@κία, την πλερώνανε οι κιθαρίστες γιατί ακουγόσαντε φάλτσοι.

Ε, στις πρόβες βγαίνανε όλα νεράκι.

Στο live τα μπουμπούνισα καναδυό φορές, αλλά δεν πειράζει.

Να 'ναι καλά οι κιθαρίστες που τους αγριοκοίταζε ο κόσμος.
βάζετε τόνους είπαμε!

μπράβο για την επιλογή κομματιου,πάτησα like με το κούτελο πριν κάν το ακούσω.

Aυτό το Τ1,επρεπέ να είναι όλο καφέ,σαν φέρετρο με πλήκτρα είναι,παναία μου άσχημο.

• Haha
Ο Παπαθανασίου για παράδειγμα χρησιμοποιούσε ως κύριο controller του για το custom MIDI setup του ένα παλιό 88ρι workstation τoυ 1989, το Κorg T1. Είχε μάλιστα προμηθευτεί από την korg αρκετά "σκέτα" T1s από τα οποία έλειπε η sound engine τους. Προφανώς του άρεσε πάρα πολύ η αίσθηση του συγκεκριμένου πληκτρολογίου γι αυτό και το χρησιμοποιούσε ως το τέλος.

Προβολή συνημμένου 40625

καλά ρε Κώστα, και πόσο πάει δηλάδη αυτή η πληκτράρα το κοργκ?

βάζετε τόνους είπαμε!

Πάντα.

καλά ρε Κώστα, και πόσο πάει δηλάδη αυτή η πληκτράρα το κοργκ?

Εσύ δεν έχεις λεφτά είπαμε.

Και όταν δεν έχουμε λεφτά, δεν ρωτάμε τιμές.

Αν (αν λέω) είναι workstation όμως, και είναι τίγκα στα κουμπάκια και τα sliders μήπως αλλάζει το πράγμα?

πχ ...

Τα πολλά κουμπάκια δεν σημαίνει ότι μπορούν να προγραμματιστούν για να στέλνουν MIDI εντολές σε εξωτερικές MIDI συσκευές. Από το συγκεκριμένο workstation που μου δείχνεις (είχα btw την 61-key version) ελάχιστα κουμπιά μπορούν να στείλουν MIDI εντολές απ'ότι θυμάμαι, τα δύο assignable κουμπιά, τα pitch & mod. wheels και μερικά ακόμα που μπορούσαν να αλληλοεπιδράσουν με το Cubase, καθώς η Yamaha δίνει δωρεάν μια ειδικη έκδοση του σε κάθε αγορά synth, αυτά τα workstations είναι φτιαγμένα να δουλεύουν με το Cubase. Αλλά και πάλι, ένα dedicated controller μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. 

To MOXF να το αγοράσεις όχι για controller αλλά επειδή σαν synth/workstation τα σπάει ακόμα και σήμερα, είναι στην ουσία ένα Motif XF χωρίς το sampler. 

• Like
Τα πολλά κουμπάκια δεν σημαίνει ότι μπορούν να προγραμματιστούν για να στέλνουν MIDI εντολές σε εξωτερικές MIDI συσκευές.

Να, αυτά θέμε να μάθουμε.

Ευχαριστώ πολύ κύργιος?

• Like
Reactions: Waterfall-K

Trending...

Νέα θέματα