Waves illugen, WTF?

manosx

Soli Deo Gloria
Λύσεις
1
Πόντοι
1,718

Τι ειναι αυτο;

Ενας κουλοχερης για δειγματα :ROFLMAO:

Βαζεις λεφτα, μια περιγραφη, και παιρνεις οτι βγαλει το μηχανημα :ROFLMAO:

Δε νομιζω να εχω δει κατι πιο ακυρο στη ζωη μου, και ειδικα αν κρινω απο τα αποτελεσματα.

Ουτε στα demo δεν καταφεραν να εχουν κατι καλο, και αν δεις και το τι βγαζει στους χρηστες, τοτε αστα να πανε.

Γενικα, εχει ξεφτιλιστει η κατασταση τελειως με τα δειγματα, δεν εχουν τι αλλο να βγαλουν οι εταιριες και βγαζουν οτι ναναι, κατι δειγματα απο γραφομηχανες, απο μασημενες κασετες και κατι τετοια :ROFLMAO:

Αλλα κουλοχερη να βγαζει samples πρωτη φορα βλεπω :ROFLMAO: Τι αλλο θα σκεφτουν :ROFLMAO:

Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά, αλλά λατρεύω το sampling και την όλη ιδέα πίσω από αυτό. Πότε όμως; Όταν είναι τμήμα μίας ανθρώπινα δημιουργικής διαδικασίας, όταν δηλαδή χρησιμοποιεί κανείς περισσότερο τα αυτιά του από τα δάκτυλά του. Οι αυτοματισμοί τέτοιου τύπου είναι άκυροι, μου θυμίζουν το παλιό ανέκδοτο που έλεγε ότι πόσοι ανεμοστρόβιλοι πρέπει να περάσουν μέσα από μία μάντρα με ανταλλακτικά προκειμένου να συναρμολογηθεί μόνο του ένα ποδήλατο.

Εγω εχω ασχοληθει υπερβολικα με το sampling :ROFLMAO: αφου ηταν μονοδρομος στα 90ies αν ηθελες να κανεις τη δουλεια σου. Ακομα χρησιμοποιω ορχηστρικα multisamples ιδιοκατασκευης :ROFLMAO: διοτι ΟΚ, εχουν εξελιχθει σε λεπτομερεια οι βιβλιοθηκες, αλλα στοχευουν στο να καλυψουν τον προγραμματισμο και ΟΧΙ το real time παιξιμο, και αυτα που εχω φτιαξει στο απωτερο παρελθον ειναι βασισμενα μεν σε παλιες βιβλιοθηκες που με τα σημερινα δεδομενα δε λενε και τιποτα, ΑΛΛΑ με εξωφρενικη επεξεργασια και layering, που δινει ενα αποτελεσμα που ας πουμε δεν εχω ακουσει σε hardware synth, βαζω το hardware γιατι και εκει τα ορχηστρικα ειναι για να παιζεις περισσοτερο και οχι για να γραφεις.

Σκεφτομουν μαλιστα να γραψω για εδω και ενα tutorial, κατι σε στυλ το σαμπλαρισμα μιας κιθαρας ας πουμε, θα ηταν και αφορμη να φτιαξω μια ωραια multisampled strat ξερω γω, αλλα δε νομιζω να ασχολειται πλεον κανεις με αυτα.

Σκεφτομουν μαλιστα να γραψω για εδω και ενα tutorial, κατι σε στυλ το σαμπλαρισμα μιας κιθαρας ας πουμε, θα ηταν και αφορμη να φτιαξω μια ωραια multisampled strat ξερω γω, αλλα δε νομιζω να ασχολειται πλεον κανεις με αυτα.
Ευγενής η σκέψη, ατυχής η χρονική συγκυρία.
:)

Εδω που τα λεμε, δε νομιζω να υπηρξε και ποτε καταλληλη εποχη για κατι τετοιο.

Και τοτε δηλαδη, η εμφαση υπηρχε στις τοτε βιβλιοθηκες, δηλαδη με το multisampling πολυ λιγοι ασχολουνταν.

Το πιο συνηθισμενο ηταν οι ρυθμικες λουπες, αντε και κανα one shot απλωμενο στο κλαβιε στο τσακιρ κεφι. Πραγμα λογικο, διοτι τα αποτελεσματα που παιρνεις με μια λουπα, ειναι και πιο ευκολο να τα εχεις, αλλα και μεσα στο κομματι μπορουν να κανουν τη διαφορα. Ενω το multisample ενος οργανου, και ειναι ΠΟΛΥ πιο μπελαλιδικο, και ουσιαστικα θα βρεθεις στο σημειο μηδεν :ROFLMAO: παλι θα πρεπει να παιξεις κατι :ROFLMAO: οποτε ειναι προτιμοτερο να βασιστεις σε μια αλλη πηγη, και να επικεντρωθεις στο παιξιμο.

Ειναι παντως μια τεχνη που μπορει να σου δωσει ΦΟΒΕΡΕΣ δυνατοτητες, ειδικα με τα μοντερνα software samplers που δεν εχουν τους τοτε περιορισμους. Αλλα με τα μοντερνα προγραμματα ηρθαν και οι μοντερνες βιβλιοθηκες, οι μοντερνες audio δυνατοτητες επεξεργασιας κλπ, οποτε εχει γινει η φαση ψιλα γραμματα.

Last edited:
Σκεφτομουν μαλιστα να γραψω για εδω και ενα tutorial, κατι σε στυλ το σαμπλαρισμα μιας κιθαρας ας πουμε, θα ηταν και αφορμη να φτιαξω μια ωραια multisampled strat ξερω γω, αλλα δε νομιζω να ασχολειται πλεον κανεις με αυαυτα.
Εγώ πάντως δηλώνω οτι πολύ θα το εκτιμούσα ενα τετοιο tutorial. :)

Επι του θέματος, προσωπικα η ιδεα μου αρεσει. Όπως ακριβώς το AI με prompts κλπ δίνει τη δυνατότητα για crativity σε εικόνες και βίντεο, γιατι όχι και στα samples; Δεν έχει νόημα βεβαια αν δίνει μάπα αποτελέσματα αλλά το concept τουλάχιστον είναι ενδιαφέρον.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back