new product Βγήκε το Fractal AM4!

Νέα προϊόντα
Θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι...

Ε, δύσκολο στα 9 κατοστάρικα που κάνει, αλλά εντάξει, για κάποιον επαγγελματία, είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Ε, δύσκολο στα 9 κατοστάρικα που κάνει, αλλά εντάξει, για κάποιον επαγγελματία, είναι μια αξιόλογη επένδυση.
Εγώ πάντως θα το προτιμούσα από Quad Cortex η Kemper floor (και είναι και φθηνότερο .. )
Στο US έχει $699...

Εγώ πάντως θα το προτιμούσα από Quad Cortex η Kemper floor (και είναι και φθηνότερο .. )
Στο US έχει $699...

Στον εισαγωγέα της Ευρώπης έχει 900… παρά ένα:

Εγώ πάντως προσπαθώ να βρω εδώ μέσα έναν που να παίζει live με modellers με πολλή χαρά. Έχω πετύχει έναν από συναλλαγή κιθάρας αλλά μη ενεργό στο φόρουμ, πέρα από αυτόν όλοι με ενισχυτές παίζουμε

Εγώ πάντως προσπαθώ να βρω εδώ μέσα έναν που να παίζει live με modellers με πολλή χαρά. Έχω πετύχει έναν από συναλλαγή κιθάρας αλλά μη ενεργό στο φόρουμ, πέρα από αυτόν όλοι με ενισχυτές παίζουμε

Εγώ πάντως αν πάρω την δουλειά που θέλω... στους Iron Maiden ξέρω 'γω ( :D ) , με Fractal θα παίζω. (όπως βασικά κάνουν και οι τωρινοί τους κιθαρίστες).

Θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι...

Για μένα που έχω ήδη και δύο Eventide Η9, είναι επικό το AM4 σε αυτή την τιμή.

Live δεν ξέρω αν θα έβγαινα με αυτό (ειδικά αν ο άλλος κιθαρίστας έβγαινε με κανονικό ενισχυτή), αλλά για studio τί συζητάμε...εδώ έχουν γραφτεί αλμπουμάρες με το Rockman X100

Για μένα που έχω ήδη και δύο Eventide Η9, είναι επικό το AM4 σε αυτή την τιμή.

Live δεν ξέρω αν θα έβγαινα με αυτό (ειδικά αν ο άλλος κιθαρίστας έβγαινε με κανονικό ενισχυτή), αλλά για studio τί συζητάμε...εδώ έχουν γραφτεί αλμπουμάρες με το Rockman X100

και με ενισχυτή ταιριάζει: απενεργοποιείς το cab simulation και στέλνεις τα πάντα στο fx loop in ενός ενισχυτή, οπότε έχεις power amp λυχνίας και ηχείο κιθάρας να ακούς τα πάντα.

Δεν θα το έπαιρνα πάντως το AM4 για να το ταιριάξω με άλλα πετάλια κλπ. Αν το δεις έτσι, νομίζω δεν τα αξίζει τα λεφτά του, γιατί κάνει και όλο το setup πιο περίπλοκο (ίσως πας με mid switching κλπ). Για έμενα, με αυτά τα 4 blocks που έχει, είναι πλήρης λύση / πλήρες gigging pedalboard. Έτσι αξίζει.
Ένα drive πετάλι => ενισχυτής + ηχείο => modulation + delay ή delay + reverb. Μια χαρά, το 95% των κιθαριστών που παίζουν live έχει καλυφθεί.

Δεν θα το έπαιρνα πάντως το AM4 για να το ταιριάξω με άλλα πετάλια κλπ. Αν το δεις έτσι, νομίζω δεν τα αξίζει τα λεφτά του, γιατί κάνει και όλο το setup πιο περίπλοκο (ίσως πας με mid switching κλπ). Για έμενα, με αυτά τα 4 blocks που έχει, είναι πλήρης λύση / πλήρες gigging pedalboard. Έτσι αξίζει.
Με τα Eventide + Axe FX δε χρειάζεται midi switcher. Οι αλλαγές προγραμμάτων στο Axe FX μέσω επιλογής THRU θα δίνουν και τις αντίστοιχες εντολές στα H9. Ή αν θες μπορείς να κάνεις και το αντίθετο.

Tα FX της Eventide είναι μια κατηγορία από μόνα τους και δε θα ήθελα να τα αποχωριστώ.

Έτσι κι αλλιώς δουλεύω midi switching, ακόμη και με τα αναλογικά πετάλια. Δεν αντέχω το tap dancing :)

Last edited:
Super ακούγεται, thanks for the heads up. Στους dry ήχους καταλαβαίνεις αν είναι καλό και αυτό δίνει πόνο κανονικά.

Και οι δύο κιθαρίστες που πάμε να κάνουμε μπάντα παίζουν με QuadCortex, καθώς και δύο φίλοι, ένας προχωρημένος και ένας πιο αρχάριος. Τώρα ο κολλητός μου θέλει να πάρει κάτι αντίστοιχο (Ampero Stage). Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω κανέναν να παίζει πλέον με ενισχυτές. Άπαξ και μάθεις με modeller, αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο βολικό είναι. Άσε που δε χρειάζεται να φορτώνεις το stage με ένταση για να βγάλεις ήχο. Κατευθείαν κονσόλα.

Και οι δύο κιθαρίστες που πάμε να κάνουμε μπάντα παίζουν με QuadCortex, καθώς και δύο φίλοι, ένας προχωρημένος και ένας πιο αρχάριος. Τώρα ο κολλητός μου θέλει να πάρει κάτι αντίστοιχο (Ampero Stage). Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω κανέναν να παίζει πλέον με ενισχυτές. Άπαξ και μάθεις με modeller, αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο βολικό είναι. Άσε που δε χρειάζεται να φορτώνεις το stage με ένταση για να βγάλεις ήχο. Κατευθείαν κονσόλα.
Δε διαφωνώ, αν υπάρχει καλό monitoring. Πάντως με λαμπάτους ενισχυτές σε χαμηλή ένταση πάντα έπαιρνα τον ήχο που ήθελα και ακούγονται σούπερ. Δε χρειάζεται να κουφανω κανέναν

Άπαξ και μάθεις με modeller, αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο βολικό είναι.
Eίναι άπειρα πιο εύκολο. Το μόνο θέμα που έχει ακόμη για μένα είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σε πραγματικό ενισχυτή, ακόμη και στα high gain που είναι το forte του.

Πριν κάποιο καιρό δοκίμασα σε μια παραγωγή τα Neural DSP Gojira & Plini και μόλις ξεκίνησα να γράφω tracks με τον Mesa Studio+, τα εξαϋλωσε. Δεν μπορούσαν να σταθούν παρά μόνο σε κάποιους ιδιαίτερους lead ήχους. Είναι αυτό το compression που έχουν οι ψηφιακές προσομοιώσεις.

Ακόμη και σήμερα, βλεπεις το AM4 και το φόρτε του είναι οι 80s ήχοι, τίγκα γκάζι και reverb. Στους low gain ήχους είναι πολύ πιο κοντά στο Amplitube απ ότι είναι στους πραγματικούς ενισχυτές.

Eίναι άπειρα πιο εύκολο. Το μόνο θέμα που έχει ακόμη για μένα είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σε πραγματικό ενισχυτή, ακόμη και στα high gain που είναι το forte του.
Κώστα στις ηχογραφήσεις είναι εξαιρετικοτατα. Τα προτιμώ μη σου πω, για το ατελείωτο tweakability, την ευκολία να αλλάξεις κάτι αφού το γράψεις και τους ήχους που είναι πραγματικά καλοί. Μέσα στη μίξη στέκονται όχι απλά αξιοπρεπώς, πλέον είναι δύσκολο να καταλάβεις αν κάτι είναι ψηφιακό η όχι ακούγοντας το τελικό προϊόν. Αλλά live δίπλα σε κανονικό ενισχυτή; Ούτε καν. Και δε φταίει το modeller, φταίει το FRFR που δε γεμίζει τον ήχο όπως τον γεμίζει η καμπίνα της κιθάρας

Κώστα στις ηχογραφήσεις είναι εξαιρετικοτατα
Εγώ πάντως αναγκάστηκα να ξαναγράψω όλα τα rhythm tracks, οπότε δεν το ξανακάνω 😅

Βέβαια ένας Mesa StudioPre+ καρφωμένος σε έναν Blue Led 2:90 είναι τερατώδης ήχος. Πολύ λίγα setup θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα του έτσι κι αλλιώς.

Κώστα στις ηχογραφήσεις είναι εξαιρετικοτατα. Τα προτιμώ μη σου πω, για το ατελείωτο tweakability, την ευκολία να αλλάξεις κάτι αφού το γράψεις και τους ήχους που είναι πραγματικά καλοί. Μέσα στη μίξη στέκονται όχι απλά αξιοπρεπώς, πλέον είναι δύσκολο να καταλάβεις αν κάτι είναι ψηφιακό η όχι ακούγοντας το τελικό προϊόν. Αλλά live δίπλα σε κανονικό ενισχυτή; Ούτε καν. Και δε φταίει το modeller, φταίει το FRFR που δε γεμίζει τον ήχο όπως τον γεμίζει η καμπίνα της κιθάρας
Για μένα αυτό είναι μειονέκτημα. Αυτή η υπερπληθώρα επιλογών προσωπικά με σκοτώνει και χάνω τ' αυγά και τα καλάθια. Από την άλλη επαγγελματίας δεν είμαι, οπότε...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back