VST για ορχήστρα και drums

panagop

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Hello Παιδιά,

Φτιάχνω μουσική εδώ και αρκετό καιρό με διάφορα VST's , όμως τώρα εφτασε η ώρα να αγοράσω κάτι πιό σοβαρό οσον αφορά ορχηστρικούς ήχους και ρεαλιστικά drums.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Εχει πολύ μεγάλη διαφορά να πάρω εναν sampler π.χ. ΚΟΝΤΑΚΤ2 με την ετοιμη βιβλιοθήκη των δειγμάτων που περιλαμβάνει και ορχηστρικούς ήχους, ή πρέπει οπωσδήποτε να πάρω κάτι αποκλειστικά ορχηστρικό?

Μιλάω όσον αφορά τους ορχηστρικούς ήχους και την ποιότητα αυτών.

Η μόνη βιβλιοθήκη συμφωνικών ήχων που αξίζει τον κόπο είναι η Vienna Symphonic Line, η οποία όμως έχει τρία κακά:

α) Είναι πανάκριβη

β) Είναι βαρειά για τον υπολογιστή

γ) Τρέχει μόνο σε ορισμένα samplers όπως το Gigastudio ή το EXS-24

Εν' τούτοις (και ευτυχώς για όλους εμάς) υπάρχουν "ελλατωμένες" εκδόσεις της για διάφορα ελαφρύτερα προϊόντα, όπως το Kontakt που ανέφερες, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει μία τέτοια από τις ελαφριές εκδόσεις.

Νομίζω ότι θα σου αρκέσει.

H vienna πιστεύω ειναι "πολυτέλεια". Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως και το Miroslav Philarmonic αλλά και το garritan που ειναι φτηνότερα, ελαφρύτερα, ευκολότερα και έχουν χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε επαγγελματικά cd αλλά και σε ηχογραφήσεις , εργα...και παντου..

Η Vienna πάντως θεωρείτε κορυφέα.

Για ορχήστρες δεν ξέρω αλλά για τύμπανα έχω δύο προτάσεις:

1)Toontrack-EZDrummer

2)Fxpansion-BFD

Για ορχήστρες δεν ξέρω αλλά για τύμπανα έχω δύο προτάσεις:
1)Toontrack-EZDrummer

2)Fxpansion-BFD
+5,5

Σοβαρα τωρα, τα 2α ειναι τεσταρισμενα απο τα πολυ καλα, ενω για τα πρωτα εχουν πει τα καλυτερα απειροι εδω μεσα.

Ριχτε και μια δοκιμη στα XNL addictive drums! Ειναι πολυ καλα και με 2-3 απλες ρυθμισεις εχετε πολυ καλο ηχο!

Η East West Symphonic Orchestra Gold αλλά και η Silver ακόμη, είναι εξαιρετικές ορχήστρες.Η δεύτερη είναι ελαφριά επίσης και μόνο 1 DVD.

Για τύμπανα σου προτείνω Fxpansion Bfd, ενώ για κρουστά λάτιν και ethnic,

τα darbuka και latigo.

Aν μου επιτρεπει και ο θρεντ σταρτερ, να κανω και γω μια ερωτηση...

Ντραμοειδες, αλλα στην ουσια ηλεκτρονικο(μπιτ) σε φαση ez υπαρχει? Εννοω να ειναι vst οπου θα ανοιγεις το drum editor του cubase και θα καθαριζεις.(θα εχει δλδ στο νταμ μαπ τους ηχους και απλα θα βλεπεις τις αντιστοιχιες και...αυτο ηταν!)

Ριχτε και μια δοκιμη στα XNL addictive drums! Ειναι πολυ καλα και με 2-3 απλες ρυθμισεις εχετε πολυ καλο ηχο!
+10000 το περιμενα ομως ελαφρυτερο. :(

Σιγουρα εχει μια πιο πολυπλοκη μηχανη απο το BFD, Ομως γι'αυτο ειναι και διαφορετικο!

2 χρόνια δούλευα με BFD και ήμουν τρισευτυχισμένος... μέχρι που δοκίμασα τα Addictive της XNL!! The way to go! :wink:

2 χρόνια δούλευα με BFD και ήμουν τρισευτυχισμένος... μέχρι που δοκίμασα τα Addictive της XNL!! The way to go! :wink:
The way to go! But the toms...χανουν λιγο σε ογκο.Συγκρινε π.χ

την DW του BFD με οποιδηποτε κιτ του Addictive και θα δεις τι εννοω... :)

Taskor, τα χρησιμοποιω τα XNL για παραγωγη σε ψευτο-καραοκε παραγγελιες. Ειχα κι εγω την εντυπωση πως τα tom του ειναι λιγο "ελαφρια". Εαν παιξεις ομως με τα effects που σου παρεχει το προγραμμα, κανεις εκπληκτικο ηχο drums. Απλα βαλε μια acoustic επιλογη και αρχιζε να παιζεις. Εχει αξιολογο ηχο!

Taskor' date=' τα χρησιμοποιω τα XNL για παραγωγη σε ψευτο-καραοκε παραγγελιες. Ειχα κι εγω την εντυπωση πως τα tom του ειναι λιγο "ελαφρια". Εαν παιξεις ομως με τα effects που σου παρεχει το προγραμμα, κανεις εκπληκτικο ηχο drums. Απλα βαλε μια acoustic επιλογη και αρχιζε να παιζεις. Εχει αξιολογο ηχο![/quote']
Χμ! Να σου πω δεν προλαβα να πειραματιστω.Τωρα που του λες θα

το ψαξω περισσοτερο.Thnx...

Που το βρηκατε αυτο το ΧNL ρε παιδες?

Αφαντο ειναι..?!

Αυτα τα αγορασατε?Τα κατεβασατε? Αν ναι (στανταρ ναι το ενα απτα 2) απο που?

Η πολιτικη του site δεν επιτρεπει τη διανομη links πειρατικων προγραμματων.

( Αργησα αλλα το εμαθα προφανως :D )

Το φανταστηκα γιαυτο κ ημουν οσο πιο διπλωματικος μπορουσα..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back