Vox Tonelab : SE vs LE (ακουστε - δειτε - κλπ-κλπ.)

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
ιδου το χρησιμο ελπιζω τοπικ για τα 2 μηχανηματα της vox. ;D ;D ;D

σε πρωτη φαση εχω ηχογραφησει 4 κλιπακια για την καθε πεταλιερα.

settings:

CLEAN : comp-tweed 1x12" - cab tweed 4x10 - reverb/room

CHORUS : comp - tweed 1x12" - cab tweed 1x12" - multi chorus - reverb/room

BLACK 212 : amp blk 212 - cab blk 212 - all pots at "flat" - room reverb

UK68P : amp UK68P - cab UK T75 - all pots flat - vrgain full - room reverb

και οι 2 πεταλιερες ηχογραφηθηκαν στο sound forge με το output ποτενσιομετρο στην μεση ακριβως , και σε output mode AMP.

guitar : EJ STRAT

ακολουθουν φωτο και τα κλιπακια.

Υ.Γ.

1. στο στρατονι αλλαξα το pickguard και εβαλα αυτο της παλιας μου στρατ. 8) 8) (vintage white pearl)

2.σας επιτρεπω να δειτε και την νεα παντοφλα μου (λογω "παραδοσης" του Noiz) σε εκδοση O.B.L. (Old Brown Leather) ;D ;D ;D

οριστε τα κλιπακια απο την LE.

προσπαθησα να εχω πανομοιοτυπο παιξιμο παιζοντας τις 2 πεταλιερες (οσο μπορουσα......) ::)

Μου άρεσε σε όλα καλύτερα η SE εκτός απο το chorus...

(Αλήθεια ποιά απο τις 2 είναι η SE ?....ούτε αυτό δεν ξέρω!.. ;D)

Εγω παλι δε μπορω να εκφερω αποψη...

Απλα δε ξερω πως ειναι δυνατον να ειναι διαφορετικες σε ολοιδιες ρυθμισεις και αυτο να οφειλεται στην πεταλιερα.

Επισης απο οτι ξερω η SE εχει 1 amp mode ενω η LE 3 για διαφορετικου ειδους ενισχυτες να την βαζεις....

Δεν ειμαι σιγουρος αν πχ το Amp 1(LE) ειναι ιδιο με το Amp(SE) η οτιδηποτε αλλα καποιες διαφορες ισως οφειλονται και σε αυτο αφου η LE εχει 3 ηχους σε Amp mode.

Κατι πολυ χρησιμο κατα τη γνωμη μου για ενα τετοιο θεμα θα ηταν να ειχαμε samples απο τα διαφορετικα σημεια...

πχ ο comp (που μαλλον ειναι διαφορετικος καθως στην LE εχει 2 knobs ενω στην SE 3 -αν δε κανω λαθος-)

το πεταλι metal dist (LE) και τα auto wah (SE) τις διαφορετικες ρυθμισεις στο acoustic simulator.

καθως προφανως και οι ανατομικες διαφορες που ισως ειναι γνωστες...

Υ.Γ. το οτι εχουν 4 bit διαφορα (24 LE - 20 SE) ενταξει δεν νομιζω οτι εχει νοημα να προσπαθησουμε να το σχολιασουμε.

νομιζω πως εχεις πολυ δικιο αγαπητε frail. γι αυτο ακριβως προβληματιστηκα και καθυστερησα το τοπικ αυτο , μηπως στο τελος φανει "ατοπο" λογω διαφορων που βλεπω ολοενα και στα 2 μηχανηματα. τελοσπαντων οτι θελετε να ακουσετε μπορειτε να μου πειτε (οσο ακομα εχω τον χωρο μου διοτι μεσα στο καλοκαιρακι θα γινουν αλλαγες δωματιων σπιτιων κλπ κλπ κλπ  :o )

Καταρχήν Σπύρο σε ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσες ;)

longshadow είπε:
Μου άρεσε σε όλα καλύτερα η SE εκτός απο το chorus...
Νομίζω και σε μένα το ίδιο...

Γενικά η LE μου φάνηκε λίγο πιο "μπουκωμένη" σε σχέση με την SE που είχε λίγο "αέρα" παραπάνω...Μπορεί και να είναι η ιδέα μου βέβαια...

Με αυτα που ειπα δε θελω να πω και ουτε πιστευω παντως οτι το θεμα ειναι ατοπο...ισα ισα κατι τετοιο μακαρι να υπηρχε οταν διαλεγα εγω...(τελικα πηρα την LE)

Απλα οπως σε ολα τα θεματα με συγκρισεις...τελικα η τελεια συγκριση μαλλον ΟΥΤΕ κι εδω γινεται.

Οπως ειπα αφου εχεις ορεξη πιστευω πολυ χρησιμο θα ηταν ενας ηχος με το "metal dist" εχω δει να "απαιτειτα" σε αλλα posts  :P (για το οποιο η γνωμη μου ειναι οτι τζιτζικιζει καπως αλα boss αλλα για αυτο που ειναι καλο... και ειναι η πιο...metal επιλογη -αν και δε την προτιμω :P)

edit: o frail ειμαι απλα επειδη ο mc04043 εδω διπλα ψαχνει για wah μπλεξαμε τα μπουτια μας!

elavd είπε:
Γενικά η LE μου φάνηκε λίγο πιο "μπουκωμένη" σε σχέση με την SE που είχε λίγο "αέρα" παραπάνω...Μπορεί και να είναι η ιδέα μου βέβαια...
δεν ειναι η ιδεα σου ηλια.ειναι λιγο πιο μπουκωμενη αλλα κι εγω δεν εκατσα να τον ψαξω διοτι δεν ειχα πολυ ορεξη μετα απο 4 ξενυχτια δουλειας.παντως πιστευω οτι μπορεις να παρεις αρκετα καλυτερα αποτελεσματα απο την LE.

θα ξαναγραψω αυριο μαζι με το metal dist , διοτι ουτε εγω το εχω ακουσει ακομα ;D ;D

Ειναι δυσκολο το κυνηγι του καλου hi-gain (αλλα πολυ βαρυ high-gain  :P)  στην TL φαινεται...κι εγω απο ενισχυτες εχω κανει καποιους ηχους αλλα οχι οτι με ικανοποιουν πληρως  ???

Το πεταλι φαινεται να κανει ακριβως αυτο που θελει να κανει καλα απλα δε το χρησιμοποιω πολυ...

Για να δουμε τι θα πει και ο κοσμος αυριο  ;D

spimav_z είπε:
δεν ειναι η ιδεα σου ηλια.ειναι λιγο πιο μπουκωμενη αλλα κι εγω δεν εκατσα να τον ψαξω διοτι δεν ειχα πολυ ορεξη μετα απο 4 ξενυχτια δουλειας.παντως πιστευω οτι μπορεις να παρεις αρκετα καλυτερα αποτελεσματα απο την LE.

θα ξαναγραψω αυριο μαζι με το metal dist , διοτι ουτε εγω το εχω ακουσει ακομα ;D ;D
καλυτερα απο αυτα της SE η απο αυτα που ακουσαμε (LE)?

παντως τα 3 ειδη amp κανουν εντονη διαφορα μεταξυ τους... ειναι πολυ χρησιμα! (πανω στον Valve Junior χρησιμοποιω το amp-2 εγω παντως! ειναι η πιο bright επιλογη νομιζω)

frail είπε:
Ειναι δυσκολο το κυνηγι του καλου hi-gain (αλλα πολυ βαρυ high-gain  :P)  στην TL φαινεται...κι εγω απο ενισχυτες εχω κανει καποιους ηχους αλλα οχι οτι με ικανοποιουν πληρως  ???
Έχει ενα έτοιμο πατς ονόματι Vuglar και καλά ο ήχος του Darrel.Ήταν απογοητευτικό όμως ακόμη και μέσα απο έναν Marshall DSL  :(  (στη loop ώστε να μην έχουμε χρωματισμούς)

Μα η λάμπα πάντα χρωματίζει, για αυτό και την προτιμούμε άλλωστε. Και μια πεταλιέρα θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μπαίνει πάντα μπροστά, εκτός κι αν τη χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για modulation εφφέ, που μόνο τότε θα ήταν καλύτερο ως γνωστόν να μπει μετά τα προενισχυτικά στάδια.

bloody_sunday είπε:
Μα η λάμπα πάντα χρωματίζει, για αυτό και την προτιμούμε άλλωστε. Και μια πεταλιέρα θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μπαίνει πάντα μπροστά, εκτός κι αν τη χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για modulation εφφέ, που μόνο τότε θα ήταν καλύτερο ως γνωστόν να μπει μετά τα προενισχυτικά στάδια.
Πίστεψε με και εγώ της ίδια άποψης είμαι αλλά ο "ενισχυτής" της SE με την προενίσχυση του DSL είχαν χειρότερα αποτελέσματα :(

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back