Vox PATHFINDER 10 Guitar Amplifier

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
Έχει 10 watts RMS στα 8 ohms.

Κάποιος να ξέρει περίπου την ενεργειακή κατανάλωση σε Wh (watt-hours) για συνεχή χρήση, με Gain στο μηδέν και Volume στο μισό?
Περίπου πόσα Wh σε αυτήν την περίπτωση?

(Ψάχνομαι για powerstation για να τον τροφοδοτώ μαξ 3 ώρες σε εξωτερικό χώρο)

Έστειλα email στην Vox ρωτώντας το παραπάνω και μου είπαν δεν ξέρουν, μόνο πώς είναι σχεδιασμένο 10 watt να αντλεί απ'την πρίζα.

Αλλά γκούγκλαρα και προκύπτει πως οι βατ-ώρες για συσκευή 10 watt είναι απλά 10. Δηλαδή μία-προς-μία αναλογία.

Δεν εξαρτάται απ'την χρήση? Είναι τόσο απλό? Κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει?

Έστειλα email στην Vox ρωτώντας το παραπάνω και μου είπαν δεν ξέρουν, μόνο πώς είναι σχεδιασμένο 10 watt να αντλεί απ'την πρίζα.

Αλλά γκούγκλαρα και προκύπτει πως οι βατ-ώρες για συσκευή 10 watt είναι απλά 10. Δηλαδή μία-προς-μία αναλογία.

Δεν εξαρτάται απ'την χρήση? Είναι τόσο απλό? Κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει?
Έχω ένα ψυγειάκι για φωτοβολταϊκά το οποίο όταν λειτουργεί καταναλώνει 70W την ώρα αλλά επειδή δεν δουλεύει συνέχεια το βατόμετρο λέει ότι στην πράξη καταναλώνει 10W την ώρα, οπότε θα σου έλεγα να πάρεις ένα βατόμετρο και να τον συνδέσεις με αυτό στην πρίζα και να παίξεις συμβατικά για μια ώρα να δεις τι κατανάλωσε στα αλήθεια

%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-302849293.jpg

Last edited:
Εξαρτάται και απο την χρήση. 10 watt είναι το rating του ενισχυτή, αλλά σε max settings μπορεί να έχεις spikes πιο ψηλά, και με το volume χαμηλά θα "δίνει" λιγότερα απο 10 watt. Αλλά αυτό είναι το wattage του σήματος που πάει στο ηχείο, όχι απαραίτητα το wattage που τραάει απο την πρίζα - αυτό θα είναι πιο πάνω καθώς οι ενισχυτές δεν είναι ποτέ 100% efficient.

Συνήθως όταν λέμε ότι ένας ενισχυτής είναι 10Watt εννοούμε ότι τόσο είναι peak RMS το σήμα που πάει στο ηχείο, όχι απαραίτητα το πόσο "τραβάει" απο την πρίζα. Σου είπαν συγκεκριμένα οτι αυτό έχει max power draw 10 Watt όντως?

Τώρα το πόσα ακριβώς θα τραβάει με το volume στη μέση είναι σχεδόν αδύνατο απλά να το υπολογίσεις έτσι χοντρικά. Πές οτι είναι 10W/h να είσαι μέσα,νομίζω είναι μια ασφαλής εκτίμηση για solid state ενισχυτή 10 Watt που ΔΕΝ παίζει στο τέρμα συνεχώς.

Δεν μου είπαν για max power draw, κυρίως ευχαριστίες που παίζω με Vox, και για πιο λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες να απευθυνθώ σε dealer τους στην Ελλάδα. (Αν δεν ξέρουν αυτοί, κεντρικά γραφεία Αγγλίας το email, θα ξέρει ο dealer εδώ?) Οέο? 😅

Πρώτη εντύπωση, έχει πραγματικά όμορφα καθαρά, με αυτήν την λεπτομέρια στα πρίμα, χωρίς ποτέ να ξυρίζει. Jangle and chime γνωστά από Vox.
Για δυνατούτσικη ένταση βρήκα sweet spot με bass στο 4 και πρίμα στο 6. Και με ένταση στο μαξ ξυπνάει η γειτονιά! Σίγουρα κάνει και για μικρό gig χωρίς ντράμερ.

Ενώ τα βρώμικα του είναι απλά για να είναι. Μόνο για power chords, γιατί αν παίξεις τρίφωνα γίνεται πολύ fuzzy, ενώ για σόλος μόνο για στο low-gain για πιο χαλαρά πράγματα.
Αλλά δεν με απασχολεί γιατί έχω γκαζοπέταλο για αυτό τον σκοπό, και το δέχεται πολύ καλά στο καθαρό κανάλι!

Επίσης είναι κουκλί και φαίνεται καλά φτιαγμένο με αντοχή.

Το βράδυ έρχεται σύντομο demo με τους ήχους.

Με γεια, αδερφέ! Όντως, πολύ όμορφα καθαρά και το βρωμοπέταλο, το παίρνει πολύ καλά στο καθαρό κανάλι! Θα τον χαρείς, νομίζω, καλή αγορά!

Ναι. (FernandeS)

Θεός συγχωρέσ'τες, μιας και τον Ιουλίο κήρυξαν πτώχευση.

Νομίζω είχαν υπό την αιγίδα τους της Burny, που ήταν γνωστή για τις γιαπωνέζικες fender-gibson κόπιες

Αλλά και οι fernades ωραίες, underdog κιθάρες... RIP

Καλόπαικτο το amp!

Play that funky music white boy.

Κανονικά θέλει μονοπήνιους που δεν έχω, και έτσι έβαλα τους δύο humbuckers μαζί για να προσεγγίσω το κλασσικό funk staccato. Στο Vox πάνω τα πρίμα και κάτω τα μπάσα και gain 1/4 στο καθαρό κανάλι.

Μια χαρά είσαι και με τους διπλούς, μη σκας. Η μισή (μη πω παραπάνω) κλασσική funk δισκογραφία με διπλούς γράφτηκε. Μεγειά το μηχανάκι!

Όντως έχω ακούσει φανκ και με διπλούς. Αλλά ειδικά τα ghost notes πιο "μάγκικα" στην θέση 2 σε μία SSS στρατ πχ.

Ωραίες είναι και οι ενδιάμεσες θέσεις της strat, δε λέω, αλλά ειδικά για κοφτά σκαστά ρυθμικά σαν μια καλή hollowbody δεν έχει.

Βέβαια στην τελική και offtopic είμαστε και θέμα γούστου είναι, οποτε...😁

Αυτό πρέπει να αναφέρεται στην κατανάλωση. Όπως σου είπα να είναι rated να δίνει -χοντρικά- 10 Watt στο ηχείο τότε απο την πρίζα θα "τρώει" παραπάνω απο 10. Γράψανε 15 αυτοί πάνω ώστε να είναι καλυμμένοι. Αλλά αν δεν παίζεις στο τέρμα νομίζω τα 10W/h είναι οκ σαν μπούσουλας κατανάλωσης.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back