Μη παρεξηγηθώ, δεν εχω προβλημα με τον ανταγωνισμό στις κιθαρες. Ισα ισα είναι καλό ξυπνητήρι για τις εταιρείες δεινόσαυρους. Απλα δε βλέπω την πρωτοτυπία.
Δε χρειάζεται κάποια πρωτοτυπία, δεν γίνεται κάθε εταιρεία να φτιάχνει καινοτόμα/πρωτοπόρα πράματα, πόσο μάλλον σε έναν τομέα που δεν διορθώνει ούτε καν λάθη στο σχεδιασμό γιατί "έχει αθηναϊκές πινακίδες".
Το γιατί να πάρει κάποιος Vola και όχι Fender, Ibanez ή Ηofner μάλλον θα το απαντήσει αυτός που τη θέλει και ακόμη περισσότερο, αυτός που θα την πάρει. Κάθε εταιρεία έχει το (τα) unique selling points της, είτε αυτό λέγεται καινοτομία, είτε design, είτε ποιότητα, είτε specs/εργονομία, είτε επειδή μας αρέσει η φάτσα του CEO, είτε οτιδήποτε έχει να κάνει με την εμπειρία δημιουργίας εγκεφαλικών συνάψεων στον καθένα.
Με μια ματιά, είναι ξεκάθαρο το ευρύτερο target group, Blackmachine type stuff και "based on" μοντέλα επιδόσεων. Νομίζω είναι άδικος ο χαρακτηρισμός "ακόμα μια tele".
Aπό την άλλη αφορίζεις εν ριπή οφθαλμού την version της Strandberg για Tele, επειδή δεν έχει καμία σχέση το σχήμα της με Tele. Oπότε τι α κάνουν κι οι εταιρείες? Βγάζουν βίνταζ, "αα δεινόσαυροι", βγάζουν μόδερν "άαα δεν τις φκιάνουν όπως παλιά". Α κάειτς α μαλώεις?
(Υ.Γ. πάνω-κάτω ξέρεις τα γούστα μου στις κιθάρες. Ε αυτή η Strandberg είναι άλλο πράμα. Την έπιασα και δεν ήθελα να την αφήσω 'πράμα'. Οκ ναι, καλή η Firebird, ωραία τα bigsby, αλλά αν ήθελα να γίνω κιθαρίστας επιδόσεων, θα κυνηγούσα να την αποκτήσω πάση θυσία. ΚΑΙ firebird και Strandberg. ΠΑΟΚ είσαι -not)