Βοηθεια για επιλογη αναμεσα σε κεφαλη-καμπινα και combo

giorgosoik

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Πρώτα πρώτα να πω εξαιρετική επιλογή, τον λατρεύω αυτόν τον ενισχυτή. ;D ;D

Στο δια τάυτα:

Αν πάς σε  combo λυση:

Δεν εξαρτάσαι από καμπίνα είτε σε live είτε σε στούντιο.Αν θέλεις να τον δοκιμάσεις

με άλλη καμπίνα φυσικά τίποτα δεν σε εμποδίζει, έτσι ηχητικά είσαι πλήρως καλλυμμένος

(πχ την head έκδοση την ταίριαξα σε recording session με μια 2Χ12 mesa boogie καμπίνα και είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά  ;D)

Μειονέκτημα:

Κουβάλημα (ακόμα και ο ac15 μου φαίνεται θεόβαρος  :P)

Αν πάλι επιλέξεις το head γλιτώνεις κάποιο κουβάλημα αλλα εξαρτάσαι

από το να κανονίζεις να βρίσκεις καμπίνα εκεί που παίζεις.Και επειδή η καμπίνα, τα ηχεία της κλπ παίζουν ρόλο σημαντικότατο στο τελικό αποτέλεσμα.. έχω μια ένσταση για την palmer.

Για την palmer δεν έχω άποψη, λογικά θα κάνει καλό matching λόγω και του greenback ηχείου (αν και εδώ έχει σημασία και τη μουσική παίζεις  ;) ).Λογικά θα υπάρχουν όμως και καλύτερες καμπίνες για τον ac30 οπότε η δικιά μου επιλογή θα ήταν ο combo 8)

Eυχαριστω πολυ!και εγω μολις τον επαιξα τον λατρεψα!δυστυχως το budget μου δεν εχει αλλα περιθορια προς τα πανω και γι αυτο θετω ως μονη επιλογη καμπινας την palmer.αν τωρα υστερει σε ηχο τοτε παω καρφι για τον combo(ασε που ειναι και πολυ πιο ομορφος :p).λεω μηπως εχει τυχει να τον ακουσει ποτε κανενας μεσα απο αυτην την καμινα..εσυ τι καμπινα εχεις αν επιτρεπεται?

giorgosoik είπε:
Eυχαριστω πολυ!και εγω μολις τον επαιξα τον λατρεψα!δυστυχως το budget μου δεν εχει αλλα περιθορια προς τα πανω και γι αυτο θετω ως μονη επιλογη καμπινας την palmer.αν τωρα υστερει σε ηχο τοτε παω καρφι για τον combo(ασε που ειναι και πολυ πιο ομορφος :p).λεω μηπως εχει τυχει να τον ακουσει ποτε κανενας μεσα απο αυτην την καμινα..εσυ τι καμπινα εχεις αν επιτρεπεται?
Το συγκεκριμένο head το χρησιμοποίησα σε κάποια recordings μέσα από μια 2Χ12 της mesa (φόραγε celestion 30s) αλλα δεν θυμαμαι πως την λεγαν και δεν την βρισκω τωρα και στο νετ  ;D.. Αλλα λογικά εκεί πάμε πολύ εκτός budget..

Με τι μουσικά είδη ασχολείσαι γιατί μπορούμε να βάλουμε και αυτό στην εξίσωση  8)

Α..αρχικα νομιζα πως ειναι δικος σου..προσπαθω να φτιαξω τον δικο μου ηχο..αν θες παρτο ως γκαραζοαλτερνατιβοχρωμα :P

E τελεια τότε! Ο combo αμα βάλεις και τα φαζ και τις κιθάρες σου κόλαση θα γίνει!!

Πάντως αυτό με το κουβάλημα σκέψου το πολύ..αν δεν έχεις αυτοκίνητο και μετακινείσαι

συχνά, πήγαινε για την κεφαλή καλύτερα.. ;D

giorgosoik είπε:
Γι αυτο υπαρχει και ο drummer  ;)
ψάξε και στις αγγελίες μπορεί να βρεις κάτι που να σου κάνει..... καμπίνα π.χ δεν έχω καμία σχέση με τις αγγελίες .....

και γιατι?
Γιατι αν ΔΕΝ παρεις τον κομπο θα πρεπει να βαλεις αυτο το ΚΟΣΜΗΜΑ αισθητικης που ειναι

ο AC30 πανω σε μια κομμουνιστικη γκουμουτσα.. ;D...που ειναι η καμπινα Palmer..

Εξαλλου αλλη γλυκα εχει ο κομπο...  ;)

Στη θεση σου θα εψαχνα ΠΟΛΥ καλα αν οντως χρειαζομαι τα 2 δωδεκαρια και τα 30 βαττ του AC30 και μηπως ο AC15 ειναι καλυτερη και λογικοτερη λυση... ;)

Superfunk είπε:
Γιατι αν ΔΕΝ παρεις τον κομπο θα πρεπει να βαλεις αυτο το ΚΟΣΜΗΜΑ αισθητικης που ειναι

ο AC30 πανω σε μια κομμουνιστικη γκουμουτσα.. ;D...που ειναι η καμπινα Palmer..

Εξαλλου αλλη γλυκα εχει ο κομπο...  ;)

Στη θεση σου θα εψαχνα ΠΟΛΥ καλα αν οντως χρειαζομαι τα 2 δωδεκαρια και τα 30 βαττ του AC30 και μηπως ο AC15 ειναι καλυτερη και λογικοτερη λυση... ;)
Δεν νομιζω  να ειναι η ενταση το προβλημα γιατι σιγουρα θα γνωριζεις και την προσθηκη του master volume και του half power(pentode,triode).Τωρα απο θεμα κουβαληματος σιγουρα ειναι ζορικα τα πραγματα..ηχιτικα ομως δεν θα εχω καλυτερη αποδοση με τον 30αρη?Ειναι και αυτος που εχω δοκιμασει

ηχιτικα ομως δεν θα εχω καλυτερη αποδοση με τον 30αρη?
οχι δεν θα εχεις,τα βαττ δεν εχουν σχεση με την ποιοτητα του ηχου.

σκεψου της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σου αναγκες για να δεις αν σου χρειαζεται ενας ενισχυτης με διπλασια βαττ (δηλ με δυνατοτητα μολις 3 db παραπανω ενταση απο τον 15αρη) και με περισσοτερο "spread" λόγω δυο μεγαφωνων (στις περισσοτερες περιπτωσεις αυτο το spread εκλαμβανεται ως ..βαβουρα... ;D).

Οι handwired Vox είτε βρετανικοί είτε κινέζικοι είναι καταπληκτικοί

ενισχυτές κατά την άποψή μου. Έχω την προηγούμενη έκδοση του Ac30,

την 50th anniversary και είναι πολύ δυνατός. Ο Ac15 της ίδιας έκδοσης με blue celestion,

που έχω παίξει πάρα πολύ έχει πολύ κοντινό ήχο, αλλά πολύ μικρότερο headroom.

Αν καταλήξεις σε head/cab μάζεψε και άλλα χρήματα για μια καλή καμπίνα.

Δεν έχω παίξει με την palmer, τα made in Germany προϊόντα της είναι εξαιρετικά,

αλλά για τα made in China της έχω ακούσει άσχημα λόγια.

Μάζεψε χρήματα (ξέρω οτι είναι ΠΟΛΥ δύσκολο) και πάρε ή μια Marshall 2061cx,

ή κάποια άλλη ποιοτική καμπίνα. Αν πάρεις combo οφείλεις να πάρεις το αξεσουάρ φετίχ

http://www.shopping.com/VOX-AC30VS30-Amp-Stand-for-Vox-AC30/info

Τελικως πηρα combo ac30 και πριν κανενα 40λεπτο επαιξα μαζι του πρωτη φορα!Εχω παθει την πλακα μου!Ο ηχος οσο παιζεις γινεται και πιο ωραιος  :P .Μου φανηκε λιγο αχρηστη η λειτουργια του hot mode και εχω ερωτευτει το top boost καναλι.Αυτα!Αμα θελετε φωτογραφιες του γλυπτου μετα χαρας να ανεβασω μερικες!

Μεγειά!  :D

giorgosoik είπε:
Μου φανηκε λιγο αχρηστη η λειτουργια του hot mode...
Καλύτερα, οπότε άσ' τον στο warm για να μην σου ψήνει και τις EL84. Υπ'όψη ότι οι διαφορές εδώ φαίνονται μόνο σε υψηλές εντάσεις εκεί που "σπάει" ο ενισχυτής.  

Φωτό? Εννοείται!  ;D

Καλοπαιχτος!

Βλεπω οτι πηρες αυτον με τα Greenback & οχι με τα alnico blue,καλη επιλογη,προσωπικα τα προτιμω απο τα alnico blue.

Εσυ πήρες combo κι εμάς ...μας έδεσες κόμπο!  ;D  :P

Καταπληκτικός ενισχυτής!

Μεγειά!

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back