βοηθεια για εκμαθηση κιθαρας

Πόντοι
1
Καλησπερα!Αγορασα μια κιθαρα yamaha ακουστικη πριν 2 εβδομαδες.Δυστιχως δεν εχω χρονο για μαθηματα οποτε λεω να μαθω μονος.Εγω θελω να εξελιχθω και να παω σε ηλεκτρικη για να παιζω ροκ.Μπορειτε να μου προτεινετε βιβλια εκμαθησης η εστω καποιον στο youtube

Βρες χρόνο και κάνε έστω και λιγότερα μαθήματα το μήνα με κάποιον δάσκαλο που θα σε βοηθήσει στην αρχή να μπεις ΣΩΣΤΆ στο πνεύμα της κιθάρας.οταν καταλάβεις τι γίνεται έστω και με το YouTube θα κατανοείς καλύτερα τι πρέπει να κάνεις και το γιατί. 

ετσι ωστε να μπω στο πνευμα επισης την πηρα 20€? και για να μην ξοδεψω πολλα λεφτα για αρχη.Στο μελλον ομως θα παρω ηλεκτρικη

Οντως, για να κανεις τα πρωτα σου βηματα χρειαζεσαι βοηθεια απο καποιον που ξερει, δασκαλο ή γνωστο. Ειναι δυσκολο να μαθεις μονος πως να πιανεις σωστα την κιθαρα και πως να χρησιμοποιεις τα δακτυλα σου.

Μολις μαθεις να περπατας με ανεση, τοτε μπορεις να ψαξεις, στο διαδικτυο και σε βιβλια, για δρομους καινουργιους να βαδισεις.

5 μαθήματα με σοβαρό δάσκαλο είναι πολύ μεγαλύτερη επένδυση από οποιοδήποτε gear. Ξεκίνα από εκεί, δώσε μεγάλη προσοχή στα απολύτως βασικά πράγματα και μετά σιγά σιγά θα βρεις το δρόμο σου.

Η κιθάρα είναι πολύ δύσκολο όργανο γιατί είναι πανεύκολο να ακουστείς χάλια. Λίγο κουνάς διαφορετικά ένα δάχτυλο και όλα αλλάζουν.

5 μαθήματα με σοβαρό δάσκαλο είναι πολύ μεγαλύτερη επένδυση από οποιοδήποτε gear. Ξεκίνα από εκεί, δώσε μεγάλη προσοχή στα απολύτως βασικά πράγματα και μετά σιγά σιγά θα βρεις το δρόμο σου.

Η κιθάρα είναι πολύ δύσκολο όργανο γιατί είναι πανεύκολο να ακουστείς χάλια. Λίγο κουνάς διαφορετικά ένα δάχτυλο και όλα αλλάζουν.
να παω σε δημοτικο ωδειο?Αφου κανω περιπου 1 μηνα μετα ξεκιναω με βιβλια?

Βρες ενα δασκαλο ιδιωτη. Υπαρχουν πολλοι.

Μια δυο φορες τον μηνα, εαν περισσευει ενα 20ευρο, διδε το εκει. Το ποτε θα σταματησεις, θα το δεις στην πορεια. Εαν σταματησεις, θα επιβραδυνθει και η εξελιξη σου, να ξερεις.

Βρες ενα δασκαλο ιδιωτη. Υπαρχουν πολλοι.

Μια δυο φορες τον μηνα, εαν περισσευει ενα 20ευρο, διδε το εκει. Το ποτε θα σταματησεις, θα το δεις στην πορεια. Εαν σταματησεις, θα επιβραδυνθει και η εξελιξη σου, να ξερεις.
αρα καλυτερα ιδιωτη?επισης τα μαθηματα ειναι οκ περιπου 3 τον μηνα?

2-3 ειναι μια χαρα. Θα δεις και μονος σου οτι μεχρι να "χωνεψεις" την υλη του καθε μαθηματος, θα χρειαζεσαι αρκετες ημερες εξασκησης και σκεψης. Και οταν ερθει η ωρα για το επομενο μεθημα, η εξελιξη εχει ηδη ερθει.

Δυστιχως δεν εχω χρονο για μαθηματα οποτε λεω να μαθω μονος
Ε ναι, μονος μαθαινεις πιο γρηγορα.

Αγορασα μια κιθαρα ακουστικη ..... να παω σε ηλεκτρικη για να παιζω ροκ.
Πως σου ηρθε αυτη η τρομερη ιδεα?

Συγνωμη για το κρυο χιουμορ αλλα μεσα σε δυομιση γραμμες ποστ, εχεις χωρεσει τα πιο σημαντικα λαθη που μπορει να κανει καποιος που θελει να μαθει ηλεκτρικη κιθαρα και μαλιστα χωρις να εχει χρονο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν εχω χρονο για μαθηματα

Να διευκρινήσω κάτι εδώ, που δεν το λέμε συχνά, και είναι παράλειψη κατά την γνώμη μου.

Ο δάσκαλος, δεν θα σου μάθει κιθάρα.

Θα σου δείξει τον σωστό τρόπο που θα πρέπει να ασχοληθείς αν θέλεις να μάθεις, την πρέπουσα σειρά με την οποία θα προχωράς μελετώντας, δεν μπορεί να παίζει με τα δικά του δάχτυλα αντί για σένα, θα σου δείξει πώς να χρησιμοποιείς σωστά τα δικά σου, δεν μπορεί να σου βάλει τις μουσικές του γνώσεις στο κεφάλι σου, θα σου πει πώς και τι να μελετήσεις για να τις αποκτήσεις.

Συνεπώς το να μάθεις να παίζεις, προϋποθέτει να ασχοληθείς, να μελετήσεις.

Αν δεν έχεις χρόνο ούτε καν για μαθήματα, που θα βρεις τον απαραίτητο χρόνο για μελέτη που είναι πολύ περισσότερος από τον χρόνο των μαθημάτων?

Συγνωμη για το κρυο χιουμορ αλλα μεσα σε δυομιση γραμμες ποστ, εχεις χωρεσει τα πιο σημαντικα λαθη που μπορει να κανει καποιος που θελει να μαθει ηλεκτρικη κιθαρα και μαλιστα χωρις να εχει χρονο.
κατι πηγε λαθος και κοπηκε η απαντηση.Ηθελα να πω οτι εχω ακουστικη και θελω σιγα σιγα να μαθω και σε αρξετω καιρο που θα μαθω τα βασικα να παρω ηλεκτρικη

Ενταξει, το παλικαρι δεν ηταν ετοιμο να ξεκινησει να μαθαινει ηλεκτρικη με μια οργανωμενη προσπαθεια. Του παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να παρει μια ακουστικη με 20 ευρω και την εκμεταλλευτηκε. Και ειπε να ξεκινησει, σιγα σιγα, με αυτα που εχει. Και εδω ψαχνει το πως. Μια χαρα τον βρισκω.

Ενταξει, το παλικαρι δεν ηταν ετοιμο να ξεκινησει να μαθαινει ηλεκτρικη με μια οργανωμενη προσπαθεια. Του παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να παρει μια ακουστικη με 20 ευρω και την εκμεταλλευτηκε. Και ειπε να ξεκινησει, σιγα σιγα, με αυτα που εχει. Και εδω ψαχνει το πως. Μια χαρα τον βρισκω.
πες τα ευχαριστω

Δεν ανεφερε τιποτα για 20 ευρω.

Αν και αυτο μπορει να εμπεριεχει λαθος. Αν ειναι κανενα καυσοξυλο με σαπιες χορδες, και δεν μπορει να παρει τα χερια του πανω στο οργανο, παιζει και να την παρατησει την προσπαθεια.

Δεν ανεφερε τιποτα για 20 ευρω.

Αν και αυτο μπορει να εμπεριεχει λαθος. Αν ειναι κανενα καυσοξυλο με σαπιες χορδες, και δεν μπορει να παρει τα χερια του πανω στο οργανο, παιζει και να την παρατησει την προσπαθεια.
με τα 20€ το εχω γραψει.Επισης ειναι σε αριστη κατασταση ηταν φιλος μας που την πουλαγε

με τα 20€ το εχω γραψει.Επισης ειναι σε αριστη κατασταση ηταν φιλος μας που την πουλαγε

Και καινουργια να ειναι η κιθαρα, εαν ειναι κακοσχεδιασμενη με χαλια υλικα, θα σε δυσκολεψει πολυ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back