Βοήθεια για αγορά LAPTOP

.:DareDeviL:.

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα παιδιά,

Αυτές τις μέρες σκέφτομαι να αγοράσω ένα φορητό Η/Υ με όριο περίπου τα 600€ και αν και έχω βρεί 2-3 μοντέλα δε ξέρω ποιό να πάρω γι αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας και τις προτάσεις στο θέμα. Το θέλω για διάφορες δουλείες, ακόμα και για ηχογράφηση απο μία ηλεκτρονική ντράμς που έχω και θέλω από 14 ίντσες οθόνη και πάνω. Αυτά που έχω σταμπάρει είναι: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906739, το λίγο καλύτερο αλλά και 50€ ακριβότερο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906717, αυτό χωρίς όμως πολύ ενδιαφέρον γιατί ο επεξεργαστής είναι λίγο χάλια και μονοπύρινος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906841 και αυτό http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Fujitsu-Amilo-Pi-3560F1-VFY-P.htm. Περιμένω τις απόψεις σας σχετικά με αυτά, ποιό προτείνεται με βάση και τη διαφορά στη τιμή, τι λέει η acer και η fujitsu σαν μάρκα και γενικά άλλες προτάσεις για φορητό.... :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα

Μιά καΙ πρόσφατα έψαχνα γιά ένα οικονομικό laptop θα σου πρότεινα να δεις και εδώ:

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/with(Manufacturer=Turbo-X)/with(PriceRange=%E2%82%AC%20%20%20499-599).htm

Είναι σημαντικά πιό εξοπλισμένοι από τον ανταγωνισμό, 2 χρόνια εγγύηση, και δεν σπάνε το κεφάλι τους και πολύ σε περίπτωση βλάβης, στον αντικαθιστούν και τελειώνει το πανηγύρι...

Παιδιά πείτε τίποτα....Τι να κάνω? Δε μπορώ να αποφασίσω....Κάτι διάβασα σε παλιό φόρουμ για την acer πρίν κάποια χρόνια ότι έβγαζε προβλήματα, ισχύει ακόμα? Η fujitsu λέει τίποτα σαν μάρκα, έχει πάρει κανείς γιατί μου φαίνεται πολύ καλό αυτό που έχω βάλει πιο πάνω. Τα Turbo-X τα φοβάμαι λίγο γιατί μπορεί να σου τα φτιάχνουν γρήγορα αλλά σκέφτομαι μήπως χαλάνε εξίσου γρήγορα... ;D και έτσι και αλλιώς δε νομίζω ότι είναι καλύτερα από τα άλλα που έχω βάλει, πάνω κάτω ίδια είναι....

ΒΟΗΘΕΙΑ...... :)

Ως τεχνικος Η/Υ σε γνωστο καταστημα λιανικης δεν θα σου προτεινα σε καμια περιπτωση Acer και Fujitsu.Το 50% των λαπτοπ που μου ερχονται για φτιαξιμο ειναι Acer.Επισης θα σου προτεινα να κανεις καμια βολτα στα καταστηματα τυπου Πλαισιο και Μουλτιραμα και να τα δεις απο κοντα.Εγω προτεινω Toshiba ή Dell με κλειστα ματια και τα 2.Ειναι η δουλεια μου και ξερω.Ελπιζω να βοηθησα λιγο.Καλες αγορες. ;)

Ο,ΤΙ κι αν αποφασίσεις να πάρεις, πάρε ΚΑΙ επέκταση εγγύησης ως τα 3 τουλάχιστον χρόνια

τα σημερινά λαπτοπ είναι πολύ δυνατά και σε 2 χρονια που η βασική εγγύηση θα λήξει, θα σου είναι απολύτως χρήσιμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

...και ψηφίζω DELL

Κι εμενα ετσι μου ελεγαν οπως ο σελφσερβις για το Εησερακι μου. Προς θεου δεν τον αμφισβητω και σιγουρα ξερει παραπανω. Αλλα εμενα ειναι 4ος χρονος χωρις το παραμικρό προβλημα. Οκ, σφαιρα δεν παει, αλλα με αυτο κάνω τα παντα (εκτος απο μουσική) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Θελω να πω πως αν σου βγει το Εησερ, είναι το πιο τιμιο στα λεφτα του ;)

Φυσικά μη σε παρω στο λαιμο μου, στατιστικά είναι οπως τα λέει ο σελφσερβις

Για τα HP τι λέτε? Κάτι σαν αυτό:http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-1310sv-Espresso-VJ703EA-B1A.htm

(λίγο ακριβό βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο?)

fotmos είπε:
Για τα HP τι λέτε? Κάτι σαν αυτό:http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-1310sv-Espresso-VJ703EA-B1A.htm

(λίγο ακριβό βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο?)
Πολλά χρήματα για δύο μόνο γράμματα "Hp" (αυτά πλερώνεις)  ;)

Φίλε μου κοίταξε τα ακόλουθα:

1. Να μπορεί το laptop να πάρει (αν δεν έχει ήδη) τουλάχιστον 4Gb RAM.

2. Ο firewire controller να είναι Texas Instuments.

3. Η κάρτα οθόνης να έχει δικιά της μνήμη και να μην παίρνει από τη RAM.

4. O δίσκος να είναι τουλάχιστον στις 5400rpm

5. Να πάρεις επέκταση εγγύησης.

Η εμπειρία μου λέει να πας για sony, έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και σχεδόν όλα έχουν τους ΤΙ controllers. Πολύ καλή εμπειρία είχα και με Toshiba αλλά και Compaq (πριν την ενοποίηση με την HP).

Λόγω δουλειάς έχω σετάρει πάρα πολλά laptop για μουσική με διάφορες κάρτες. Γενικά θα σου έλεγα να μείνεις στην SONY ή στην  TOSHIBA. Αυτά ήταν τα πιο απροβλημάτιστα.

Καλή τύχη με την επιλογή σου.

savasavram είπε:
Πολλά χρήματα για δύο μόνο γράμματα "Hp" (αυτά πλερώνεις)  ;)
Τι αντιπροτείνεις με ανάλογα specs κάτω από τα 700 Ευρώ που κάνει ο 1310sv?

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, εγώ εκτός από Dell δε θα αγόραζα τίποτε άλλο, ίσως μόνο Toshiba. Κάτοχος 2 dell, ένα από την εποχή των παγετώνων, κι ένα xps, έχοντας μιλήσει πολλές φορές με τους τεχνικούς και τους υπαλλήλους της dell για διάφορα ζητήματα (τεχνικά ή μη), δεν κάνω βήμα για αλλού.

Χαρακτηριστικά να πω πως όταν έκαψα το σκλήρό δίσκο (δική μου λαλακία, το είχα 20 ώρες σε κρεβάτι χωρίς να αερίζεται η κάτω πλευρά), τηλεφώνησα και την μεθεπόμενη μέρα ήρθε νέος σκληρός δίσκος με courier, και λίγες ώρες μετά ο τεχνικός για την τοποθέτηση. Μια εβδομάδα αργότερα παρατηρώ πως δε δούλευε η webcam. Την ΕΠΟΜΕΝΗ ήρθε τεχνικός κι έβαλε άλλη (και δεν κατοικώ Αθήνα). Επίσης άλλο παράδειγμα είναι στην εταιρεία που εργάζομαι οι μισοί υπολογιστές είναι dell και οι μισοί είναι HP. Μιλώντας με τους συναδέλφους από το ΙΤ, μου είπαν πως δεν είχαν παραλλάβει ποτέ καλύτερα pc από τα Dell, κι αυτό φαίνεται και στην πράξη όπου τα hp μηχανήματα καίνε κάρβουνο (ίδιες τεχνικές προδιαγραφές με τα dell).

Έχοντας δουλέψει με acer/hp, οι εντυπώσεις (ειδικά για τα hp) είναι κάκιστες: φτηνιάρικες κατασκευές, πολύ κακό support στις σελίδες τους, σκληροπυρηνικοί ως προς την ακύρωση της εγγύησης με το παραμικρό (σε αντίθεση με τη dell η οποία αξιολογεί πόσο σοβαρές είναι οι αλλαγές που έχει κάνει κανείς στο laptop - πχ αναβάθμιση ram ή εγκατάσταση νέων windows δε σε βγάζει εκτός εγγύησης). Ειδικά η HP έχει καταντήσει apple wannabe! Πέρα λοιπόν από το τι κάνει το κάθε μηχανηματάκι, καλό είναι να λαμβάνουμε υπ'όψην όλες τις παραμέτρους.

.:DareDeviL:. είπε:
φορητό Η/Υ με όριο περίπου τα 600€ / θέλω από 14 ίντσες οθόνη και πάνω
Η δική μου πρόταση είναι αυτή: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0431744&catid=010200

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γνώμη μου πάντως είναι ότι τείνουμε να ξεχνάμε τους βασικούς τρόπους αλληλεπίδρασής μας με ένα pc. Κοιτάμε specs κλπ, αλλά ξεχνάμε να δούμε πληκτρολόγιο και οθόνη. Κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα πληκτρολόγια που μπορεί να βρει κανείς σε laptop είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ αυτά της Lenovo. Επιπλέον έχουν και αυτό το κόκκινο "joystick" για tracking που (έχοντας δοκιμάσει κάθε πιθανό σύστημα) είναι ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ.

Τέλος για το θέμα της οθόνης φρόντισε αν μπορέσεις να βρεις ματ, γιατί οι γυαλιστερές είναι αίσχος και αντανακλούν τα πάντα...

πράγματι και το "joystick" και η ματ οθόνη είναι σημαντικά θετικά σε ένα λαπΙτόπ  8)

(αν και πάντα βάζω εξωτερικό μικρό ποντίκι)

εγώ αφού με ρώτησες ξαναλέω apple MAC!

macbook pro....

δεν είχα ποτέ αλλά έχει τύχει να δουλέψω λίγο. Επίσης έχουν και τα δύο αδέρφια που έχουν το στούντιο που προβάρω και μου λένε τα καλύτερα.

Γενικά μπορεί να είναι λίγο παραπάνω σε τιμή αλλά είναι σίγουρα ένα μηχάνημα που θα μπορέσεις εύκολα να πουλήσεις μιας και έχει διαχρονική αξία και σταθερότητα νομίζω ασύγκριτη με οτιδήποτε

Εγώ δεν θα προτείνω κατασκευαστή, απλά θα σου πω επειδή το θέλεις και για μουσική, να κοιτάξεις αυτό που θα επιλέξεις να έχει επεξεργαστή της σειράς Τ-7χχχ ή Ρ-7χχχ (Intel), Ram πάνω απο 2GB και κάρτα γραφικών με αποκλειστική μνήμη και όχι shared. Όλα τα υπόλοιπα είναι πάνω-κάτω τα ίδια.

2 σημειώσεις για τα παραπάνω.

1ον) Τα ACER πλέον δεν είναι όπως ήταν. Σε ξένα φόρουμ και περιοδικά έχουν πάρει διακρίσεις για value for money σε συνδιασμό με κορυφαίες επιδόσεις.

2ον) Οι εγγυήσεις σε ΌΛΑ τα ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είναι 2 χρόνια βάση ευρωπαϊκής οδηγίας και οτι άλλο σου πουν για λιγότερο είναι ψέμα, απάτη και προσπάθεια προώθησης-πώλησης "Επέκταση Εγγύησης".

savasavram είπε:
εγώ αφού με ρώτησες ξαναλέω apple MAC!

macbook pro....

δεν είχα ποτέ αλλά έχει τύχει να δουλέψω λίγο. Επίσης έχουν και τα δύο αδέρφια που έχουν το στούντιο που προβάρω και μου λένε τα καλύτερα.

Γενικά μπορεί να είναι λίγο παραπάνω σε τιμή αλλά είναι σίγουρα ένα μηχάνημα που θα μπορέσεις εύκολα να πουλήσεις μιας και έχει διαχρονική αξία και σταθερότητα νομίζω ασύγκριτη με οτιδήποτε
Είπαμε, καλά τα mac κατά γενική ομολογία, αλλά απ'τη στιγμή που δεν έχεις ιδιαίτερη προσωπική εμπειρία (όπως μας λες) δεν είναι τραβηγμένο προτείνεις σε κάποιον ουσιαστικά να αλλάξει λειτουργικό;

Δε θέλω να μπω σε φάση Win vs. Mac αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό με το οποίο στο λεω.

Ναι κατάλαβα τι λες.

Απλά ζητάει γνώμες και είναι τυχαίο το ότι βρέθηκε και κάποιος επαγγελματίας επί του θέματος...

δεν έχω κάνει ΜΑΚ αλλά έχω κάνει ΠΑΡΑΘΥΡΑ...

και προτιμώ τα ΜΑΚ.

Όπως δεν έχω παίξει με gibson αλλά έχω παίξει με κινέζικο ξύλο των 70 ευρώ και προτιμώ το πρώτο.

Αν πιάνεις και συ τώρα τη λογική μου  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back