Καλά, ο αριθμός θετικών και αρνητικών γνωμών/εμπειριών (και σε αυτή την περίπτωση!) είναι ο διπλάσιος των μοντέλων που υπάρχουν στην αγορά... δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα!
Π.χ. για κάποιο λόγο που δεν είναι του παρόντος, όλα σχεδόν τα laptop που παίρνουμε στο πανεπιστήμιο είναι fujitsu siemens. Δύο που έχω στην κατοχή μου είναι αφ'ενός εξαιρετικά σε επιδόσεις, αφ'ετέρου εντελώς αξιόπιστα (δηλαδή κανένα πρόβλημα παρά τη σκληρή χρήση και τα πολλά ταξίδια!).
Αυτό όμως δε λέει κάτι σε κάποιον που έχει "καεί" από fujitsu siemens. Το ότι προσωπικά άσχημες εμπειρίες έχω από Sony και Acer δε λέει τίποτα σε κάποιον που αντίστοιχα έχει θετικότατες εμπειρίες από τις εν λόγω μάρκες.
Άρα, εγώ θα διαφοροποιηθώ και θα πω ότι τα specs είναι η πλέον σημαντική παράμετρος, και τα υπόλοιπα θέμα τύχης!
Νομίζω πάντως, χωρίς να ξέρω, ότι σε θέμα αξιοπιστίας και after market support τα καλύτερα ακούγονται για τα Dell- από ό,τι δηλαδή διαβάζω στο νετ, στην Ελλάδα δε ξέρω τι γίνεται...
Ως προς τα Mac (ε δεν άντεξα, θα το πω) επειδή έχω στο γραφείο ένα iMac (δικό μου εννοώ) το οποίο ΔΕΝ έχω πληρώσει (=λιγότερο bias), προτιμώ τελικά να δουλεύω σε περιβάλλον pc, ιδίως ως προς τα αντικείμενα της εργασίας μου. Α, εκτός κι αν μιλάμε για μουσικές εφαρμογές, άρα πάω πάσο!