Είμαι σε φάση επιλογής μιας ηλεκτρονικής drums για το ανιψάκι μου. Ως παλαιός drummer (πολύ παλαιός αφού έχω να ακουμπήσω drums εδώ και 15 χρόνια) μου ζήτησαν να βοηθήσω στην επιλογή του σετ.
Λόγω παλαιότητας βέβαια οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά drums είναι ελάχιστες.
Τέλος πάντων ψάχνοντας λίγο στο Internet μπήκα λίγο στο κλίμα της υπόθεσης.
Πρώτη απόφαση είναι η επιλογή να γίνει από γνωστές καλές εταιρίες όπως Alesis, Roland, Yamaha αποφεύγοντας εταιρίες τύπου granite, medeli, & millennium κ.λ.π.
Για να καταλήξω τελικά έχω κάποιες απορίες όπου θα ήθελα και την βοήθεια σας.
1. Η πρώτη αφορά την επιλογή του τύπου των pads. Rubber ή Mesh.
α. Ποιο από τα δύο έχει καλύτερο feeling και rebound ?
β. Ποιο από τα δύο είναι περισσότερο αθόρυβο ?
γ. θεωρητικά η απάντηση στο α είναι “mesh”. Υπάρχει rubber που να έχει καλύτερο rebound από το mesh. (επιλογή από μία εκ των τριών εταιριών που αναφέρω ανωτέρω).
2. Πως λέγεται το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα πιατίνι για να έχει διαφορετικό ήχο στα άκρα και στο κέντρο ?
3. Πως λέγεται το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα pad για να έχει διαφορετικό ήχο ανάλογα με την δύναμη κτυπήματος ? (πολύ σημαντικό)
Προσπάθησα αρκετά να βρω ένα μαγαζί που θα μπορούσα να δοκιμάσω και να λύσω τις απορίες μου αλλά δεν βρίσκω τίποτα (Πλην του Νακα για τα Yamaha).
Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να διαθέτει στημένα σετάκια της Alesis ή της Roland για “test play”.
To budget παίζει μέχρι 500 € άρα πιο πιθανή επιλογή θα είναι μεταχειρισμένο. (σε περίπτωση άτοκου διακανονισμού ή special προσφοράς μπορεί να αυξηθεί λίγο ακόμα).
Κάθε βοήθεια και πρόταση καλοδεχούμενη.
Bart
PS Νέος στην παρέα !!!!!! Καλώς σας βρήκα.
Λόγω παλαιότητας βέβαια οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά drums είναι ελάχιστες.
Τέλος πάντων ψάχνοντας λίγο στο Internet μπήκα λίγο στο κλίμα της υπόθεσης.
Πρώτη απόφαση είναι η επιλογή να γίνει από γνωστές καλές εταιρίες όπως Alesis, Roland, Yamaha αποφεύγοντας εταιρίες τύπου granite, medeli, & millennium κ.λ.π.
Για να καταλήξω τελικά έχω κάποιες απορίες όπου θα ήθελα και την βοήθεια σας.
1. Η πρώτη αφορά την επιλογή του τύπου των pads. Rubber ή Mesh.
α. Ποιο από τα δύο έχει καλύτερο feeling και rebound ?
β. Ποιο από τα δύο είναι περισσότερο αθόρυβο ?
γ. θεωρητικά η απάντηση στο α είναι “mesh”. Υπάρχει rubber που να έχει καλύτερο rebound από το mesh. (επιλογή από μία εκ των τριών εταιριών που αναφέρω ανωτέρω).
2. Πως λέγεται το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα πιατίνι για να έχει διαφορετικό ήχο στα άκρα και στο κέντρο ?
3. Πως λέγεται το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα pad για να έχει διαφορετικό ήχο ανάλογα με την δύναμη κτυπήματος ? (πολύ σημαντικό)
Προσπάθησα αρκετά να βρω ένα μαγαζί που θα μπορούσα να δοκιμάσω και να λύσω τις απορίες μου αλλά δεν βρίσκω τίποτα (Πλην του Νακα για τα Yamaha).
Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να διαθέτει στημένα σετάκια της Alesis ή της Roland για “test play”.
To budget παίζει μέχρι 500 € άρα πιο πιθανή επιλογή θα είναι μεταχειρισμένο. (σε περίπτωση άτοκου διακανονισμού ή special προσφοράς μπορεί να αυξηθεί λίγο ακόμα).
Κάθε βοήθεια και πρόταση καλοδεχούμενη.
Bart
PS Νέος στην παρέα !!!!!! Καλώς σας βρήκα.