Βοήθεια σε home recording

georgegsp

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας. Αυτό που θα ζητήσω, χρειάζεται κάποιο άτομο με διάθεση να βοηθήσει κάποιον αρκετά newbie με το θέμα home ηχογραφήσεων.

Έγραφα κάποτε τύμπανα με το Reason και τώρα άλλαξα σε Cubase SX3 με την βοήθεια των XLN Addictive Drums, τα οποία τα βρίσκω, υπερβολικά καλή δουλειά σε θέμα edrum kit.

Κοινώς, χρειάζομαι να γράψω τύμπανα για κομμάτια, αλλά θα μου ήταν full χρήσιμη και πολύτιμη, μία βοήθεια από κάποιον πιθανότατα από το msn για να υπάρχει συνεννόηση καλύτερη. Έχω δοκιμάσει κάποια ψιλοtutorials που βρήκα, συζητήσεις σε forums, αλλά δεν έχω βρει μεγάλκη άκρη.

Παρακαλώ λοιπόν, αν υπάρχει κάποιος που έχει την υπομονή να τον πρήξω λιγάκι, ας μου στείλει ένα e-mail, διότι δεν κοιτάω πολύ συχνά το forum. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων. Να είστε καλά και καλή συνέχεια :)

georgegsp είπε:
Καλησπέρα σας. Αυτό που θα ζητήσω, χρειάζεται κάποιο άτομο με διάθεση να βοηθήσει κάποιον αρκετά newbie με το θέμα home ηχογραφήσεων.

Έγραφα κάποτε τύμπανα με το Reason και τώρα άλλαξα σε Cubase SX3 με την βοήθεια των XLN Addictive Drums, τα οποία τα βρίσκω, υπερβολικά καλή δουλειά σε θέμα edrum kit.

Κοινώς, χρειάζομαι να γράψω τύμπανα για κομμάτια, αλλά θα μου ήταν full χρήσιμη και πολύτιμη, μία βοήθεια από κάποιον πιθανότατα από το msn για να υπάρχει συνεννόηση καλύτερη. Έχω δοκιμάσει κάποια ψιλοtutorials που βρήκα, συζητήσεις σε forums, αλλά δεν έχω βρει μεγάλκη άκρη.

Παρακαλώ λοιπόν, αν υπάρχει κάποιος που έχει την υπομονή να τον πρήξω λιγάκι, ας μου στείλει ένα e-mail, διότι δεν κοιτάω πολύ συχνά το forum. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων. Να είστε καλά και καλή συνέχεια :)
[email protected]

E ρε ξύλο που χρειάζεται...

wood39.jpg

Και για να μην παρεξηγήσει ο φίλος μας, που κατα τ άλλα το ποστ του είναι αρκετά ευγενικό και κομψό:

Θεωρώ αγένια να μπαίνεις σε ένα forum και να ζητάς προσωπική βοήθεια και μάλιστα μέσω msn και τσάμπα προφανώς. Δηλαδή θες τον προσωπικό ηχογραφογιατρό σου και τσάμπα. Μην διαβάσει και κανείς άλλος και μορφωθεί...

Και το κερασάκι στην τούρτα:

Δεν κοιτάω πολύ συχνά το φόρουμ.

Κλανιά στα μούτρα δλδ...

lambrosgg είπε:
E ρε ξύλο που χρειάζεται...

wood39.jpg

Και για να μην παρεξηγήσει ο φίλος μας, που κατα τ άλλα το ποστ του είναι αρκετά ευγενικό και κομψό:

Θεωρώ αγένια να μπαίνεις σε ένα forum και να ζητάς προσωπική βοήθεια και μάλιστα μέσω msn και τσάμπα προφανώς. Δηλαδή θες τον προσωπικό ηχογραφογιατρό σου και τσάμπα. Μην διαβάσει και κανείς άλλος και μορφωθεί...

Και το κερασάκι στην τούρτα:

Δεν κοιτάω πολύ συχνά το φόρουμ.

Κλανιά στα μούτρα δλδ...
Σιγά lambrosgg.Είναι κάτι εδώ μέσα που πληρώνεται και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?Όποιος θέλει ας ασχόληθει με τον φίλο που ζητάει βοήθεια χωρίς περιττά σχόλια.Και στο κάτω κάτω τι ειναι το φόρουμ?Είδος Γκέτου?Κλείστο κύκλωμα μήπως?Όποιος δηλαδή παραδέχεται ότι δεν πολύ επισκέπτεται το site να τον κρεμάσουμε επειδή μπήκε ένας λευκός στην γειτονιά των μαύρων υπερμουσικών.Έλεος!!!

ελα ρε φιλε  *( [email protected]) , αν μπορω να helparo και εντελως τζαμπα ! ελεος ρε φιλε τι πραγματα ειναι αυτα που λες στο παιδι..

Απλά για τον Lamprosgg Προφανώς η έννοια του αλτρουισμού και του να δώσεις δηλαδή κάτι απλά επειδή ο άλλος το θέλει χωρίς πολλά πολλά δεν υπάρχει...

lambrosgg είπε:
Μην διαβάσει και κανείς άλλος και μορφωθεί...
Μπορείτε να ξαναδιαβάσετε το ποστ μου? Δεν είπα να μην βοηθήσει κανείς τον φίλο μας, αλλά η βοήθεια να δωθεί δημοσίως για να μάθουν και άλλοι. Πριβέ βοήθειες κάνουν καλό σε έναν. Δημόσιες σε πολλούς, οπότε είμαι μάλλον περισσότερο αλτρουιστής απο σας...

Και το χειρότερο δεν το σχολίασε κανείς...

διότι δεν κοιτάω πολύ συχνά το forum.
Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι υπάρχουν μερικά άτομα στ νοιζ που ξέρουν και μπορούν/θέλουν/έχουν το φιλότιμο να τον βοηθήσουν, αλλά ο ίδιος δεν νοιάζεται ούτε για το καλό του φόρουμ, που στην ουσία αυτό του έδωσε την βοήθεια (δεν θα βγαινε στους δρόμους να ρωτάει άνγωστους) ούτε τους άλλους συμφορουμήτες που πιθανώς να έχουν το ίδιο πρόβλημα και πιθανώς να βοηθιόνταν αν γινόταν δημοσίως η επίλυση του προβλήματος.

Παίδες, χαλαρώνουμε λίγο; ;)

Λοιπόν, αυτό που λέει ο Λάμπρος έχει μια βάση. Μπαίνεις σε ένα forum για να ζητήσεις βοήθεια αλλά μόνο επί προσωπικής επικοινωνίας; Όχι, καλύτερα μπες 10 φορές ακόμα για να δεις ό,τι θέλεις και μετά ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου αν τελειώνει για σένα η χρησιμότητα του forum. Άλλωστε, μέσω των πολλών θα πάρεις (πιθανότατα) καλύτερες και περισσότερες γνώμες σε σύγκριση με τη γνώμη του ενός. Επειδή όμως το παλικάρι ήταν ευγενικό, καλύτερα να μην το πάρουμε κι από τα μούτρα.

Πέραν αυτού, είναι καλύτερα να ανατρέχουμε σε παλιότερα θέματα όταν έχουμε να κάνουμε με απορίες που αφορούν τόσο βασικά επίπεδα home recording. Τα έχουμε πει ξανά και ξανά και ξανά, είναι σίγουρο ότι δεν θα πούμε τίποτα καινούριο αυτή τη φορά, ούτε θα κάνουμε κάποια "αναβάθμιση" στο υλικό του forum μέσω της κουβέντας αυτής.

Δική μου πρόταση:

ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα φίλε georgegsp. Θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις. Και γενικώς, υπάρχει υλικό στο forum για να σε κάνει να μπαίνεις πολύ συχνά. Απλά πρέπει να το ανακαλύψεις... ;)

Κοινώς, μη θέλουμε και το μ___ι στο πιάτο.

Επιτρέψτε πάντως να διαφωνήσω. Και για να ειμαι ξεκάθαρος.

Σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος, δηλαδή να μπει σε ένα φορουμ, να πει ότι θέλω βοήθεια αλλά ελάτε κανα msn να μου κάνετε ιδιαίτερο γιατι εγώ εδώ δεν πολυμπαίνω.

Δεν θα το έκανα γιατι ειναι θέμα χαρακτήρα, το βλέπω αλλιώς και το βλέπω εντελώς συναδελφικά, αλτρουιστικά, φιλικά, λατρευτά τούτο δω το φόρουμ. Σαν μια πλατεία που συναντιόμαστε.

Απο κει και πέρα όμως ότι και να λέμε το φόρουμ ειναι ελεύθερο, το φορουμ ειναι για να διαβάζεις, να κάνεις βόλτες, να ζητάς βοήθεια.. Δεν ειναι υποχρεωμένος κανείς να το στηρίζει κι ενεργά ή να το χτίσει για να έχει δικαίωμα να ζητάει βοήθεια. Οπότε όσοι το βλέπουν πιο ζεστά θυμώνουν και ειναι εν μέρη λογικό αλλά σκεφτείτε το λίγο...δεν ειμαστε όλοι ίδιοι. Αν πχ εγώ είμαι αλτρουιστής και θέλω να το βοηθήσω το παιδί όπως και να χει γιατί ψάχνεται και δεν έχει ιδέα θα τον βοηθήσω και θα μπω στον κόπο. Δεν θα σκεφτώ "αφου δεν ασχολείτε και είχε και τέτοιο στυλ τον γράφω" γιατί αν το κάνω αυτό εγώ δεν θα μαι εγώ. Δεν θα μαι πλέον αυτός που προσπαθεί να βοηθάει αλλά αυτός που θυμώνει και έχει κουραστεί να βοηθάει και πλέον βοηθάει μόνο όσους ειναι αναγνωρισμένοι στο ευρύτερο φόρουμ. Δεν πάει έτσι...

Για να καταλήξω κάπου στην μέση βρίσκεται το σωστό, ούτε στο άκρο του παιδιού ,ούτε στο παράτα μας που πήρε σε μερικές απαντήσεις, οποιος θέλει βοηθάει χωρίς κριτική, αυτό πιστεύω. Δεν ειναι γκετο όπως είπε και ενα άλλο παιδί, είναι μια πλατεία που κάποιος που δεν πατάει πέρασε και ζήτησε βοήθεια και είπε "όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα είμαι σε εκείνο το καφενείο". NOthing more, nothing less.

Και τελος τελος..

"Η αλήθεια είναι στους sex pistols. Γκέ γκε;"

Καλησπέρα σας και πάλι. Επειδή ένιωσα αρκετά έντονη επίθεση, δεν θα απαντούσα καθόλου, αλλά ήθελα να πω ότι με prive θα βοηθούσε στην περίπτωση "και αυτό?", "και που πάω μετά", "και τώρα κκάνω αυτό?"...

Ατομιστής, δεν θα ήμουν σε καμμία περίπτωση, μιας και είχα υπόψιν να έκανα (αν δεν υπήρχε ήδη) ένα thread με απαντημένα τα θέματα που θα είχα ρωτήσει τον φίλτατο που θα είχε την υπομονή να με βοηθούσε.

Επίσης, το θέμα περί συχνότητας επίσκεψης στο forum, ήταν λόγω πρόσβασης internet και όχι, λόγω snobαρίσματος.

Anyway, ίσως εγώ είμαι απερίσκεπτος, που όταν μου ζητάνε βοήθεια σε κάτι που γνωρίζω, δεν κοιτάω να δω, αν συμφέρει το forum, αν προσβάλλει κάποιον τυχαίο χρήστη του, ή αν θα "φάει" τα λεφτά από κάποιον που θα το έκανε επί πληρωμής.

Αυτά τα λίγα βασικά, απλά επειδή δεν θεώρησα απαραίτητη την επίθεση. αν θέλετε κλειδώστε το thread, αν είναι τόσο ενοχλητικό και αξίζει να ασχολείται και να το παρακολουθεί κάποιος, για να δει την εξέλιξη και να τα "χώσει".

Have fun παιδιά και ευχαριστώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back