ΒΟΗΘΕΙΑ!!η νεα μου αγορα, ισως και να 'χει την γριπη των χοιρων...

dr.peters

Μέλος
Πόντοι
36
hey!

ξερω πως δεν εχει καμια σχεση με το νοιζ το θεματακι, αλλα ειναι τοση η χαρα μου για την αγορα, που ειπα να την μοιραστω μαζι σας...εδω στο στεκι του περι ανεμων και υδατων!

(αλλωστε, τις τελευταιες μερες, περασαν απο δω αγγελιες πωλησης αυτοκινητων, οδηγιες για ασφαλεις και πληροφοριες για διακοπες....)

λοιποοον... την αγορασα πριν μια βδομαδα, δεν ειχα οδηγησει σχεδον ποτε, ουτε πατινι και μεχρι τωρα ειμαι πολυ ικανοποιημενος!

την οδηγεις ειτε με διπλωμα αυτοκινητου, ειτε με μεγαλης μηχανης, ειναι πολυ ευκολη στον χειρισμο(οπως θα ελεγε και ο σουπερφανκ, ακομα και εναν μπαμπουινος με γαντια του μποξ μπορει να το κανει) και παρα τα προφανη αρνητικα της, εχει και μερικα πολυ πολυ βολικα θετικα!

δυο ατομα πανε καπου ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ οπου θελουν και ειδικα για τον πισω ειναι τελεια.

τελος, εχω παει ηδη για προβα, βαζοντας πανω εναν ενισχυτη 60αρη, δυο βαλιτσουλες με πεταλια, μια ηλεκτρικη και μια κλασικη...!!!

αυτα!

Mαρκα, μοντελο, κυβισμος, ιπποδυναμη, ροπη, βαρος, τελικη, πλευρικη επιταχυνση ;D, τιμη?

Με το τσιγκελι θα σ' τα βγαζουμε?

Μεγειες!

Βαλε και 2 ηχειακια στην μπαγκαζιερα συνδεδεμενα με ενα mp3οφωνο και θα εισαι σουπερ..Αθηνα μενεις???

hm....

thank you πρωτα απο ολα!

απο εκει και περα...

bihlas87 είπε:
...ιπποδυναμη, ροπη, βαρος, τελικη, πλευρικη επιταχυνση

Με το τσιγκελι θα σ' τα βγαζουμε?

Μεγειες!
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

ξερω πως ειναι περιπου 300 κιλα, στο κοντερ πανω γραφει 90 χιλιομετρα ανα ωρα, αλλα ακομα ειμαι ποοολυ ψαρομενος για να δω αν ειναι αληθεια. εχω πιασει μεχρι ενα 65αρι στην συγγρου και αυτο με τα χιλια ζορια.

την κατασκευαζει μια κινεζικη εταιρια, linhai λεγεται, δεν ξερω καν αν το γραφω σωστα...!η μηχανη ομως ειναι κατασκευασμενη στο εργοστασιο της χοντα στην ταυβαν. τουλαχιστον ετσι ειπε ο τυπος απο το μαγαζι που την πουλησε και ετσι λεει και η αδεια!

την αγορασα λιγο λιγοτερο απο πεντε χιλιαρικα!

τι ειναι η πλευρικη επιταχυνση?

τι ειναι η ροπη?

πως μπορω να μαθω την ιπποδυναμη???

(οπως βλεπεις το εχω μεσα μου το θεμα με τα αυτοκινητα!!!)

αααα!!! και το βασικοτερο της καλο, ειναι πως καιει ΕΛΑΧΙΣΤΗ βενζινη!

ακομα, μπαινει κανονικα στην λεωφορειολωριδα οπως και τα μηχανακια, και δεν υπαγεται στον δακτυλιο, που παει να πει πως την κυκλοφορεις καθε μερα στο κεντρο χωρις κανενα προβλημα!!

bsiap είπε:
Βαλε και 2 ηχειακια στην μπαγκαζιερα συνδεδεμενα με ενα mp3οφωνο και θα εισαι σουπερ..Αθηνα μενεις???
πλακα πλακα το εχω σκεφτει!

αλλα ακομα ειναι νωρις και δεν θελω να αποσπαται η προσοχη μου!!!!

αθηνα μενω ναι!

γιατι? σε ψηνει βολτα?? ??

;D ;D ;D ;D ;D

BigAlejandro είπε:
την αγορασα λιγο λιγοτερο απο πεντε χιλιαρικα!
:-X Nιωθω σαν να εφαγα κλωτσια στο θωρακα! 5000 για ενα κινεζικο οχημα που δεν παει βημα, δεν στριβει, δεν ελισσεται σαν μοτοσυκλετα, δεν προστατευει σαν αυτοκινητο και χρησιμευει μονο για μικρες μετακινησεις μεσα στην πολη αντε και καμια μ@λ@κιουλα σε βουνο (αν ποτε θα κανεις)? It' s a hell lot of money for a toy  :-\

bihlas87 είπε:
:-X Nιωθω σαν να εφαγα κλωτσια στο θωρακα! 5000 για ενα κινεζικο οχημα που δεν παει βημα, δεν στριβει, δεν ελισσεται σαν μοτοσυκλετα, δεν προστατευει σαν αυτοκινητο και χρησιμευει μονο για μικρες μετακινησεις μεσα στην πολη αντε και καμια μ@λ@κιουλα σε βουνο (αν ποτε θα κανεις)? It' s a hell lot of money for a toy  :-\
xaxa!!!!

ποτε δεν ειναι πολλα τα χρηματα για ενα παιχνιδι!

δεν καταλαβαινω πως οριζεις το δεν κανει βημα, αλλα ετσι οπως το βλεπω εγω, 80 χιλιομετρακια ειναι μια χαρα για μεσα στην πολη, ειναι πιο ασφαλες απο μοτοσυκλετα, τις οποιες γουσταρω σαν τρελος, αλλα τις τρεμω με τον ιδιο τροπο, στριβει μια χαρα, αρκει να εισαι λιιιγο προσεκτικος, με κανει πιο ανεξαρτητο και πιο αυτονομο και με βοηθαει να κινουμαι πιο ξεκουραστα απο οτι τοσο καιρο που βασιζομουν μονο σε λεωφορεια, σε μετρο και σε ταξι και μεχρι στιγμης με ικανοποιει απολυτα. τωρα... απο χειμωνα βλεπουμε!!!

και το οτι δεν πηρα αυτοκινητο, δεν ηταν οικονομικο ζητημα,απλα ποτε δεν μου αρεσαν, ενω την γουρουνα, απο οταν την ειδα ξετρελαθηκα.

για αλλη μια φορα, τα παντα τελικα ειναι ζητημα προσωπικου γουστου!!

Aπλα δεν μπορω να καταλαβω την κοστολογηση και την πρακτικη αξια των atv (οπως και των scooter), απεναντι στις 'κανονικες' μοτοσυκλετες. Οπως και να το κανουμε, ειδικα τα atv, ειναι προιοντα πολυ χαμηλης τεχνολογιας σε σχεση με τις μοτοσυκλετες, με παρωχημενα μηχανικα μερη και πολυ μικρο κοστος δοκιμων και εξελιξης. Δεν σου παρεχουν ουτε τις επιδοσεις μιας μοτοσυκλετας στον ανοιχτο δρομο ουτε την ευελιξια στα αστικα κεντρα. Προσωπικα τα βλεπω σαν εργαλεια δουλειας σε εξειδικευμενες περιπτωσεις (κουβαληματα κλπ, κατι σαν μεγαλο παπι) επι καθημερινης βασης ή σαν παιχνιδια για τους εχοντες :).

But that's me... ή οπως θα ελεγε ο Superfunk, one man's dream is another man's nightmare  ;)

BigAlejandro είπε:
με καλυψες... ελα να σε παω βολτα!!!
Αν κατεβω καθολου το καλοκαιρι Αθηνα, μεσα! Αλλα να οργωσουμε και καμια αλανα, να το ευχαριστηθουμε ;D

Για παιχνίδι είναι θεικό. Εδώ σου δίνω δίκιο.

Για λειτουργία πέρα από αυτή όμως... φοβάμαι ότι θα το μετανοιώσεις.

Θα με θυμηθείς την επόμενη φορά που θα είσαι μπλοκαρισμένος πίσω / δίπλα από μια εξάτμιση φορτηγού, και δεν θα μπορείς ούτε να ανεβάσεις τα παράθυρα, όπως σε ένα αυτοκίνητο, ούτε να ξεφύγεις από το μποτιλιάρισμα όπως μια μηχανή.

Καλή τύχη και καλά χιλιόμετρα.

mscmkr είπε:
.....Θα με θυμηθείς την επόμενη φορά που θα είσαι μπλοκαρισμένος πίσω / δίπλα από μια εξάτμιση φορτηγού, και δεν θα μπορείς ούτε να ανεβάσεις τα παράθυρα, όπως σε ένα αυτοκίνητο.....
ουτε να βαλεις μια κασετα του Καζαντζιδη για να κλαψεις με την ησυχια σου, μυριζοντας το αγαπημενο σου αποσμητικο :)

Καλοπαιχτη (για παιχνιδι δεν μιλαμε?)

Συγγνωμη που δεν θα συμμεριστω την χαρα σου φιλε μου, αλλα καπου ειχα διαβασει, οτι οι γουρουνες ειναι τα μηχανηματα με τα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα. :'(

Δεν κανω πλακα, σιγουρα θα σου ευχηθω ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ αλλα ...προσεχε.

Δυστυχως πασχουμε σε θεματα οδικης συμπεριφορας στην Ελλαδα,ειμαι παθων και ξερω πολυ καλα.

BA να την χαίρεσαι.

Προσωπικά, τις θεωρώ άχρηστες (πέραν του ξεκαβ....ος στο αμμο/χώμα), επικίνδυνες και εκνευριστικές.

Ποιό είναι το σκεπτικό αλήθεια πίσω από μια τέτοια αγορά, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν την πήρες για παιχνίδι (εκεί θέλει "χέρια" παρεπιπτόντως) αλλά για αστική μετακίνηση.

edit: Σόρρυ, εξήγησες τα πλεονεκτήματά της κατ' εσένα λίγο πιο πάνω. Πάσο.

θραυση εχει κανει η γουρουνιτσα απο οτι βλεπω...!

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

πραγματι, αν το δουμε εντελως αντικειμενικα, ειναι ενας συνδιασμος αυτοκινητου και μηχανης που εν πρωτοις, η εντυπωση που δινει ειναι πως συνδιαζει τα αρνητικα των δυο μεσων.(δεν ειναι ευελικτη, βρεχει και βρεχεσαι, εχει ηλιο και καιγεσαι,δεν στριβει ευκολα, χρειαζεται μεγαλο παρκινγκ)

αν το δεις ομως σε μια αλλη βαση, βλεπεις πως ειναι σχετικα ευελικτη, καθοτι εχει πλατος 1,17cm πραγμα που παει να πει πως περναει μεσα απο καποια μικρα κενακια,ακομα μπορει να μπει λεωφορειολωριδα, πραγμα που κανει την κυκλοφορια στο κεντρο (που ειναι και το μερος που περναω το πιο μεγαλο μερος την ημερας μου)αρκετα ευκολη.

ειναι πιο ασφαλης απο μοτοσυκλετα, γιατι εχει 4 ροδες και η πιθανοτητα να φας τουμπα ειναι πιο μικρη απο οτι νομιζουν οι πιο πολλοι απο μας, δεν καιει σχεδον τιποτα απο βενζινη,(με 12 ευρω κανεις περιπου 200 χιλιομετρα) και τελος ειναι παρα παρα πολυ βολικη στο παρκαρισμα.

την κατεβαζω κεντρο ολη την βδομαδα που περασε και ολες τις φορες την εχω παρκαρει κατω απο το γραφειο, αναμεσα στο πεζοδρομιο, με την μουρη, αναμεσα σε δυο αμαξια.(το μηκος ειναι ακριβως οσο ενα σμαρτ)

Vartanis είπε:
οι γουρουνες ειναι τα μηχανηματα με τα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα.

Δυστυχως πασχουμε σε θεματα οδικης συμπεριφορας στην Ελλαδα,ειμαι παθων και ξερω πολυ καλα.
εδω λες ψεματα!!! η πριονοκορδελα ειναι αυτη με τα πιο πολλα ατυχηματα!

Θα με θυμηθείς την επόμενη φορά που θα είσαι μπλοκαρισμένος πίσω / δίπλα από μια εξάτμιση φορτηγού, και δεν θα μπορείς ούτε να ανεβάσεις τα παράθυρα,
αυτο το προβλημα ηρθε ηδη απο την πρωτη μερα που την κατεβασα κεντρο!

αλλα το αντιμετωπισα με μια τρομερη και γαματη μασκα που φιλτραρει σχεδον τα παντα. και πραγματικα δεν περναει σχεδον τιποτα!

και ξεχασα να ξανα αναφερω πως ειναι οτι πρεπει για να κουβαλας τα πραγματακια σου σε μια προβα!!!!

BigAlejandro είπε:
ειναι πιο ασφαλης απο μοτοσυκλετα, γιατι εχει 4 ροδες και η πιθανοτητα να φας τουμπα ειναι πιο μικρη απο οτι νομιζουν οι πιο πολλοι απο μας...
Η μοτοσυκλέτα όμως (μιλάμε για σοβαρές μηχανές, όχι παπιά του θανατου) έχει κάτι που λέγεται "ενεργητικη ασφαλεια". Η γουρουνα όχι, συν του ότι οι άλλοι οδηγοι (που ειναι ο βασικος κινδυνος στην Ελλαδα) σε βλεπουν/υπολογιζουν όσο και μια μηχανη, δηλαδη κλάφτα :P. Αλλά όπως ξαναειπα δεν έχεις την επιταχυνση και τα φρενα για να τη σκαπουλαρεις. Προφανως και σου ευχομαι να τη χαρεις, αλλά μην την υπερεκτιμας, καθώς όπως είπες δεν έχεις και εμπειρία στο δρόμο...  ;)

BigAlejandro είπε:
θραυση εχει κανει η γουρουνιτσα απο οτι βλεπω...!
Eμ, εμεις ειμαστε σπορτιφ τυποι βλεπεις  :P ;D

Καλοπαιχτη! αλλα ανεβασε κ κανενα κλιπακι να την ακουσουμε...  ;D
Με το tone στις 2, 4 και 6 χιλιαδες στροφες  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back