Βιβλίο για κατασκευή κιθάρας

λοιπων, το σχεδιο της TELECASTER το εφτιαξα σε autocad και το μετετρεψα σε pdf. δεν ξερω αν ειναι πλεον 1:1. θα το δω αυριο. επισης τα γραμματα δεν εμφανιζονται. μπορειτε να δουλεψετε με αυτο το σχεδιο αλλα μην τοποθετησετε την γεφυρα βασει σχεδιου. αυτο να το κανετε με επι τοπου μετρηση συμφωνα με το scale length.

καλη κατασκευη

telebodyeg.pdf

Attachments

Εχω αρχίσει και εγώ την μελέτη για να φτιάξω μια κιθάρα μόνος μου . Τα σχέδια θα τα κάνω στο solidworks και όταν τα τελειώσω θα τα ανεβάσω και εγώ.!

@Ε.G , μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν αυτό το πρόγραμμα και να κάνεις μετατροπές σε PDF ενα προς ενα, και έχει αρκετά άλλα τιπς που βοηθάνε.

DWGeditor by DSS (η εταιρεία που φτιάχνει το solidworks)

Επίσης εδώ ενα λινκ με τα freee προγραμματάκια που δίνουν :

http://www.solidworks.com/sw/products/free-cad-software-downloads.htm

αυριο θα δω αν εγινε η μετατροπη σε pdf στη σωστη κλιμακα και θα αναιβασω και το μπρατσο. θελει κανεις καποιο συγκεκριμενο σχεδιο?

Ηλία είσαι αστέρι! :)

Να ξέρεις ότι... ότι ανεβάζεις εδώ τα βάζω σε ένα φάκελο για να τα έχω οδηγό μου όταν έρθει η ώρα! Όπως και το αυτό το  θρεντ.

Οτι πιστεύεις οτι μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή και έχεις και τον χρόνο βεβαίως  ποσταρετο.

Βασικά δεν βιάζομαι οπότε με την ησυχία σου.

Σε ευχαριστούμε πολύ!

Ναι. Εγω ενδιαφέρομαι για λες πολ στυλ, αν έχει κατι και μπορείς να το ανεβάσεις...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

les paul ηταν η πρωτη μου κιθαρα. θα το φτιαξω και αυριο βραδυ θα το εχεις

Sir Muttley είπε:
A πολύ ωραία! ευχαριστούμε και για τα videos... βλέπω και τον gerrard να ενδιαφέρετε  ;)
φυσικά και με ενδιαφέρει  ;)

Sir Muttley για πρώτη κατασκευή ψηφίζω και εγώ telecaster!

gerrard είπε:
φυσικά και με ενδιαφέρει  ;)

Sir Muttley για πρώτη κατασκευή ψηφίζω και εγώ telecaster!
Χαλαρά! πρέπει να φτιάξω την αποθήκη όμως πρώτα και να αγοράσω και κάποια εργαλεία!

Θα αργήσω λίγο αλλά θα πλακωθώ στο διάβασμα μέχρι τότε.

E.G. είπε:
μου αρέσει πολύ σαν ιδέα αν και νομίζω πως είναι αρκετά δύσκολη σαν κατασκευή. Συγχαρητήρια πάντως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!

E.G. είπε:
Ευχαριστώ πάρα πολυ!

καλο ειναι να αποφυγετε την les paul για πρωτη κατασκευη. ειναι και archtop. η τελε ειναι ευκολη, στην strato  εχει τα contours για το χερι και την κοιλια που θα πρεπει να εχουμε μαθει να χειριζομαστε τη ρασπα καλα.

Προσωπικά θα έχω την βοήθεια από επαγγελματία , (μπουζούκι και κλασικές κιθάρες φτιάχνει) αλλά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει αρκετά.

tanS είπε:
Προσωπικά θα έχω την βοήθεια από επαγγελματία , (μπουζούκι και κλασικές κιθάρες φτιάχνει) αλλά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει αρκετά.
Α εσύ είσαι άρχοντας  ;)

μπροστα στην κατασκευη κλασσικης κιθαρας, η ηλεκτρικη ειναι παιχνιδι. αρα ο φιλος σου θα σε βοηθησει. για εμενα πραγματικος luthier ειναι αυτος που φτιαχνει κλασσικες κιθαρες. εκει πραγματικα δινεις ζωη στο ξυλο.

σημερα δεν προλαβα να φτιαξω την les paul, αλλα εχω την SG. υπενθυμιζω την γεφυρα την βαζουμε με επι τοπου μετρηση βασει scale length.

SGbodyeg.pdf

Attachments

προτείνω το θέμα να καρφιτσωθεί για να το έχουμε πρόχειρο ανα πάσα στιγμή  :)

αν καποιος θελει να φτιαξει custom σχεδιο, πχ. διπλος πελεκις, αρκει να μου στειλει φωτο του αντικειμενου και εγω μπορω να το φτιαξω σε διαστασεις κιθαρας.

Ευχαριστούμε πολύ E.G...δεν ήξερα οτι μπορείς να κανείς κάτι τέτοιο!

Εγώ είχα στο μυαλό μου ένα σχέδιο tele αλλά λίγο διαφορετικό!

Μια Fritz Bros που μου αρέσει τόσο πολύ που και το σχέδιο να μην είχα επειδή μοιάζει υπερβολικά με την tele θα έκανα την μετατροπή εγώ στο πάνω άκρο!

Τώρα όμως λες ότι μπορείς να κανείς και Custom με απλά μια photo και αυτό είναι υπέροχο!

Αν μπορέσεις να το κανείς σχέδιο θα σου ήμουν υπόχρεος!

Αυτή είναι μια φτηνή china κόπια από την Fritz Bros super deluxe telecaster.... από το original site δεν μπόρεσα να πάρω photo.

Να η κιθάρα και το σχέδιο που με έχει τρελάνει και που θέλω να φτιάξω....

SD_10.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back